Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות - 3008 או CX-30

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,
מתלבט בין הרכבים הבאים:

פיג'ו - 3008 1.6 טורבו - מתלבט בין דור 2 Premium 2018-2019 לדור 2 מתיחת פנים Active-Pack 2020 - מה יהיה עדיף משניהם?

מאזדה- CX-30 Executive 2020 בעדיפות ל-2.5L

תקציב סביב ה-100K
נוסע בודד רוב הזמן.
נסיעה עירונית בסביבה ההררית.

עד 3 פעמים בשבוע בינעירוני.

אשמח לדעתכם בנושאים הבאים:

אמינות - מקובל שיש עדיפות למאזדה אבל נתוני סקרים בעולם מראים אמינות טובה לא פחות לפיג'ו.

צריכת דלק - האם אכן יש יתרון פה לפיג'ו? מה הפערים?

עליות אחזקה - טיפולים,תחזוקה, חילקי חילוף, ביטוחים וכו'.
טורבו מול אטמוספרי  -יהיו מצבים שהרכב יסע רק פעם בשבוע - האם זה פוסל את הפיג'ו בגלל מנוע הטורבו ונותן עדיפות למאזדה?
בטיחות

נוחות נסיעה ותגובתיות

בידוד רעשים

מערכת סאונד- מניח ששניהם טובים, מה ההבדל בין הרכבים?

נסיעה בשבילים- יש יתרון לפיג'ו?

מולטמדיה- יתרון לפיג'ו? מסך קרוב יותר לנהג, והמערכת מתאימה יותר לאנדרואד-אוטו לעומת המאזדה עם גלגלת השליטה ומסך צר ורחוק.

מרגיש לי בכללי שהפיג'ו נותן תמורה טובה יותר לכסף מאחר והוא מרווח יותר, שימושי יותר, גבוהה יותר, תא מטען גדול יותר, וכנראה מתאים יותר לנסיעה בשבילים.
מצד שני רכב צרפתי ומנוע טורבו לעומת המאזדה עם מנוע אטמוספרי שיותר אמין בהגדרה, דינמיות טובה יותר וכנראה שתיין יותר.

תודה רבה לכל מי שיכול לסייע.

פורסם

הפיג’ו 3008 נותן תמורה טובה יותר לכסף מבחינת מרחב, נוחות ושימושיות. מצד שני, המאזדה CX-30 אמינה יותר בטווח הארוך ותחזוקתה פשוטה יותר. הבחירה תלויה בהעדפה האישית שלך: אם אתה נוסע הרבה בשבילים ורוצה יותר נוחות וטכנולוגיה - הפיג’ו עדיף; אם אמינות ופשטות חשובים לך יותר - המאזדה היא הבחירה הנכונה.

מבחינת צריכה אין הרבה הבדל בכלל

בכל אופן שתדע שהמנוע 1.6 טורבו השתפר אחרי המתיחת פנים ב2020 

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם

לנוסע בודד הייתי קונה מאזדה.

למשפחה זה כבר סיפור אחר - פיג'ו הרבה יותר מתאימה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למה אדם בודד חייב CX5, יותר יקרה לרכישה ועם.ביטוח מקיף יקר משמעותית מאשר CX30?

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 שעות, Coop3r כתב:

היי,
מתלבט בין הרכבים הבאים:

פיג'ו - 3008 1.6 טורבו - מתלבט בין דור 2 Premium 2018-2019 לדור 2 מתיחת פנים Active-Pack 2020 - מה יהיה עדיף משניהם?

מאזדה- CX-30 Executive 2020 בעדיפות ל-2.5L

תקציב סביב ה-100K
נוסע בודד רוב הזמן.
נסיעה עירונית בסביבה ההררית.

עד 3 פעמים בשבוע בינעירוני.

אשמח לדעתכם בנושאים הבאים:

אמינות - מקובל שיש עדיפות למאזדה אבל נתוני סקרים בעולם מראים אמינות טובה לא פחות לפיג'ו.

צריכת דלק - האם אכן יש יתרון פה לפיג'ו? מה הפערים?

עליות אחזקה - טיפולים,תחזוקה, חילקי חילוף, ביטוחים וכו'.
טורבו מול אטמוספרי  -יהיו מצבים שהרכב יסע רק פעם בשבוע - האם זה פוסל את הפיג'ו בגלל מנוע הטורבו ונותן עדיפות למאזדה?
בטיחות

נוחות נסיעה ותגובתיות

בידוד רעשים

מערכת סאונד- מניח ששניהם טובים, מה ההבדל בין הרכבים?

נסיעה בשבילים- יש יתרון לפיג'ו?

מולטמדיה- יתרון לפיג'ו? מסך קרוב יותר לנהג, והמערכת מתאימה יותר לאנדרואד-אוטו לעומת המאזדה עם גלגלת השליטה ומסך צר ורחוק.

מרגיש לי בכללי שהפיג'ו נותן תמורה טובה יותר לכסף מאחר והוא מרווח יותר, שימושי יותר, גבוהה יותר, תא מטען גדול יותר, וכנראה מתאים יותר לנסיעה בשבילים.
מצד שני רכב צרפתי ומנוע טורבו לעומת המאזדה עם מנוע אטמוספרי שיותר אמין בהגדרה, דינמיות טובה יותר וכנראה שתיין יותר.

תודה רבה לכל מי שיכול לסייע.

אמינות- המאזדה עם מנוע 2.5 אטמוספרי ותיק יחסית וגיר פלנטרי אמין, לאורך תקופה ארוכה הוא יהיה יותר אמין בעיקר בגלל היעדר מכלול טורבו. הפיגו הזו ספציפית גם אמינה ולא בהכרח תעשה בעיות אם טופלה כראוי. צריך לשים לב לממיר קטליטי שעלול לסיים את חייו בטרם עת (מעל 140 אלף קמ)

צריכת דלק- שתיהם רכבי בנזין לא היברידים, הטורבו לא בהכרח יותר חסכוני בפער. צריכת דלק דומה ואם הרכב לא נוסע הרבה זה גם לא רלוונטי.

טורבו מול אטמוספרי - אין בעיה שהרכב יסע פעם בשבוע לפעמים מבחינת הטורבו. מה שצריך זה החלפות שמן תדירות יותר בהתאם לשעות עבודת המנוע ותנאי הדרך. וכמובן שימוש בשמן סינטטי מלא איכותי ובתקן יצרן כדי לשמור על חיי הטורבו. המחמירים יחכו חצי דקה עד דקה בהתנעה וטרם הכיבוי אם הייתה נסיעה מאומצת. 

נוחות נסיעה- המאזדה מעט יותר קשיחה לפי מה שאני הרגשתי אבל שתי הרכבים נוחים בסך הכל. התנהגות הכביש של שתיהם טובה לטעמי יתרון קל למאזדה. 

בידוד רעשים- מעולה בשתי הרכבים ,אין מה לדאוג מהבחינה הזו. 

מולטימדיה- לא מכיר את המערכת של פיגו היטב, זו של מאזדה היא נוחה ונחמדה אבל זה סובייקטיבי ויש כאלה שלא יאהבו את העובדה שהשליטה בגלגלת. בנוסף המסך יחסית צר. מה שכן הוא לא מפריע לנהיגה כי הוא שקוע ולא בולט כמו בטויוטה לדוגמה. 

הייתי מסכם את הרכבים אחרת. שתיהם רכבים מוצלחים ונותנים תמורה מעולה, המאזדה יותר מינימליסטית ושמה דגש על פרקטיות לצד דינמיות ואמינות. 

הפי'גו יותר מעוצבת, יותר טכנולוגית והיא יכולה להרגיש קצת יותר זריזה. בנוסף היא גם גבוהה וגדולה יותר פיזית. 

לדעתי צריך לעשות נסיעת מבחן כדי להבין את ההבדלים עד הסוף. אבל אין פה הרבה איפה לטעות

פורסם
לפני 14 שעות, vladclar כתב:

למה אדם בודד חייב CX5, יותר יקרה לרכישה ועם.ביטוח מקיף יקר משמעותית מאשר CX30?

זה להנות מ2 העולמות. אמינות של מאזדה וגודל של 3008. לגבי היותר יקרה ברכישה, אם יורדים שנתון אחד הרכבים כבר באותו המחיר (cx30 ~ cx5-1year). ביטוח חדש על cx-5 2019 יצא 6400 במגדל, לא יודע כמה זה יותר זול ב בcx30 

לפני 17 שעות, Coop3r כתב:

זה מה שהוא ציין שתמורה טובה יותר לכסף עבורו. את כל אלה הוא יקבל ב cx-5  בנוסף לכל מה שהוא ציין ביתרונות של cx30:

לפני 17 שעות, Coop3r כתב:

פורסם

תודה על התגובות והתגובה של ניסן המושקעת!
בעצם עלויות התחזוקה ל-3008 תהיינה גבוהות מהמאזדה ולאטמוספרי יש יתרון בשימושיות שלי אם לא רוצה להתעסק בהחלפות שמן תחופות.
הבעיה שאני נקרע בין הצורה הגיפאית יותר והמרווחת של הפיג'ו לבין ההגיון לקחת את המאזדה הנמוכה.
-ידוע לכם אם ניתן לשדרג את המסך של המאזדה לגדול/גבוהה יותר עם תמיכה בטאצ'?

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Coop3r כתב:

תודה על התגובות והתגובה של ניסן המושקעת!
בעצם עלויות התחזוקה ל-3008 תהיינה גבוהות מהמאזדה ולאטמוספרי יש יתרון בשימושיות שלי אם לא רוצה להתעסק בהחלפות שמן תחופות.
הבעיה שאני נקרע בין הצורה הגיפאית יותר והמרווחת של הפיג'ו לבין ההגיון לקחת את המאזדה הנמוכה.
-ידוע לכם אם ניתן לשדרג את המסך של המאזדה לגדול/גבוהה יותר עם תמיכה בטאצ'?

ניתן לשדרג את המולטימדיה לאחת לא מקורית עם מערכת הפעלה אנדרואיד וטאצ . אישית לא הייתי עושה את זה כי אחרי שמתרגלים לגלגלת אז זה די נוח ולא הייתי סומך על מולטימדיה חלופית שתהיה חזקה / עמידה / יפה כמו המקורית. בנוסף גם במקורית אפשר להגדיר כל מיני דברים על הרכב כמו מרווח טיפולים ודברים של נהיגה ותאורה וכו ואני לא יודע אם לכל מולטימדיה חלופית יש את זה. 

לדעתי אתה לא צריך בתור נוסע בודד יותר מהמאזדה יש לה תא מטען מספק ומרווח טוב ל2 נוסעים ועד 2 ילדים 

כפי שאמרו אם אתה ממש רוצה להנות משתי העולמות יש את cx5  

פורסם

CX5 נראות ממש זהה (מה שקורץ בפיג'ו היא הנראות הגיפאית המרובעת יותר ומרווח גחון טוב), תוספת מרווח הגחון 18מ"מ לעומת 44מ"מ בפיז'ו ובנוסף דורש לרדת בשנתון אפילו 2.
במצב זה מעדיף את ה-30.

נראה שהדברים מסתכמים ל-30 - יותר פרקטית לבודד,עליות תפעול זולות יותר,על פניו מנוע אמין יותר וקל יותר לתחזוקה.
איפה אפשר לבדוק את האופציה לשידרוג המולטימדיה ב-cx30? יש פה מישהו עשה את זה?

קיימת אופציה נוספת אולי - סובראו XV
חסרונות:
  -תא מטען,
  -בידוד רעשים וגיר CVT- עד כמה הרעש ניכר ומפריע? האם משפיע בשיחות באוטו ובדיבורית? לצורך השוואה איביזה בבינעירוני מרעישה מדי לטעמי. אוהב שקט :)
  -צריכת דלק - שותה - מה יהיה הבדל לעומת הcx30?
יתרונות:
  -יכולות שבילים+
  -מרווחת ונוחה

-אמינה לא פחות מהמאזדה.

מה דעתכם? אופציה עדיפה?

פורסם
לפני 19 שעות, Coop3r כתב:

CX5 נראות ממש זהה (מה שקורץ בפיג'ו היא הנראות הגיפאית המרובעת יותר ומרווח גחון טוב), תוספת מרווח הגחון 18מ"מ לעומת 44מ"מ בפיז'ו ובנוסף דורש לרדת בשנתון אפילו 2.
במצב זה מעדיף את ה-30.

נראה שהדברים מסתכמים ל-30 - יותר פרקטית לבודד,עליות תפעול זולות יותר,על פניו מנוע אמין יותר וקל יותר לתחזוקה.
איפה אפשר לבדוק את האופציה לשידרוג המולטימדיה ב-cx30? יש פה מישהו עשה את זה?

קיימת אופציה נוספת אולי - סובראו XV
חסרונות:
  -תא מטען,
  -בידוד רעשים וגיר CVT- עד כמה הרעש ניכר ומפריע? האם משפיע בשיחות באוטו ובדיבורית? לצורך השוואה איביזה בבינעירוני מרעישה מדי לטעמי. אוהב שקט :)
  -צריכת דלק - שותה - מה יהיה הבדל לעומת הcx30?
יתרונות:
  -יכולות שבילים+
  -מרווחת ונוחה

-אמינה לא פחות מהמאזדה.

מה דעתכם? אופציה עדיפה?

מוכרים את המולטימדיות התואמות האלה באליאקספרס ואולי באמזון ואייבי , בארץ אפשר ליצור קשר עם מתקין למערכת שלך או לבקש הצעה למערכת והתקנה קומפלט. צריך להקפיד על מקום מקצועי כי יש הרבה חאפרים ששמים מערכות זולות ביוקר / מערכות לא באמת תואמות לחלוטין לדגם שלך.

הסובארו רכב טוב אבל קל בחשבון איכות חומרים פחות טובה , הנדסת אנוש מעט פחות טובה וגיר cvt עלול לגרום לה להרגיש עצלנית ורועשת יותר . כפי שאמרת לחיוב יכולות שטח ואמינות

פורסם

אם יכולת בשבילים היא קריטית תסתכל על הXV ואם היא קטנה לך על פורסטר משומשת.

אני הייתי נזהר לרדת מהאספלט עם המזדה ובטח עם הפג'ו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מדובר על שבילי קק"ל לא שטח כמובן. למה אתה חושב שפיג'ו עדינה יותר מהמאזדה אם יש לה מרווח גחון טוב יותר, 219 לעומת 175.

פורסם

גם בשבילי קק״ל יכולים להווצר חריצים שיאתגרו רכב 2X4. לפעמים יהיה לך בור שאם אתה לא סופר זהיר לא תראה אותו בזמן...

מרווח גחון זה לא כל הסיפור. יש גם זוויות גישה ונטישה וכמובן הכי חשוב מיומנות הנהג בנסיעה עם רכבים כאלה בשבילים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...