Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

תודה לכל מי שיעזור לי בענין

התחדשתי בניסאן נוט 2011 עם 100,000 ק"מ הקודמת היתה גם נוט 2008 עם 300,000 והייתי ממש מרוצה.

הבעיה שהרכב שותה הרבה יותר דלק, בקודם הייתי עושה בערך 1 ל11.8 זה היה כותב במחשב רכב 8.6 ל110 ק"מ, עכשיו זה כותב לי 10.5 ליטר ל100 ק"מ ולדעתי זה שותה 1 ל8-9.

אציין שזה נראה שהרכב עמד תקופה. 

ויש רעש מהרצועת אלטרנטור שאני יסדר אותה בימים הקרובים.

פורסם

מדידת צריכת דלק באמצעות המחשב עלולה להטעות.

כמה כבר נסעת עם הרכב הנוכחי?

האם השימוש ברכב הנוכחי זהה לקודם?

תוואי הנסיעה, מספר נוסעים, מזגן וכדומה.

ידוע לך האם בוצעו טיפולים בזמן או שעשית יישור קו?

• רעיון טוב! 1
פורסם

נסעתי איתו 1200 ק"מ אותו תוואי בדיוק עם אותם נוסעים

עשו לו טיפולים בזמן, הרכב מתוחזק ברמה גבוהה, לדעתי לא השתמשו בו בתקופה האחרונה.

פורסם

לא יודע אם 1200 ק"מ מספיקים כדי לאפס את החישוב רק לפי הנסועה שלך, יכול להיות שכן.

תבדוק צריכה בפועל כך:

תדלק מיכל מלא, תאפס מד בלוח שעונים, בתדלוק הבא שוב תתדלק מיכל מלא, תחשב מספר קילומטרים חלקיי מספר הליטרים שתדלקת בתדלוק האחרון.

לגבי טיפולים, אם בוודאות טופל כמו שצריך אין מה להוסיף. אם לא, אולי בכל זאת כדאי להחליף חלקים שיכולים להיות קשורים לצריכת דלק כמו פלאגים ופילטר דלק.

לגבי אי שימוש, אני לא יודע. אולי זה תלוי כמה זמן לא השתמשו בו. תכתוב כמה זמן לדעתך הרכב לא היה בשימוש ואולי יהיה כאן מי שיוכל לקשר או לשלול.

אגב בשני הרכבים מדובר באותו מנוע וגיר כן?

פורסם

דבר ראשון תודה על התגובות

דבר שני לא בדקתי ממש מתדלוק לתדלוק כמה עשיתי כי לא מילאתי באותה משאבה

אבל אני רואה שמילאתי תדלוק יותר בחודש ולא היה לי נסיעה חריגה בחודש באחרון.

בפעם הבאה שאני יתדלק אני יידע בדיוק כמה הרכב שותה

אני לא יודע כמה זמן הרכב עמד אבל זה היה נראה שתקופה לא נסעו, אני לא יודע אם חודש או 4 חודשים.

ובמחשב רכב כשקניתי היה כתוב 8ל100 ואיפסתי ואני לא מצליח להוריד אותו לפחות מ10.5 ל100, שברכב הקודם היה קבוע 8.6

זה אותו רכב ממש אותו גיר ואותו מנוע

פורסם (נערך)

יכולים להיות הרבה משתנים קטנים כגדולים שישפיעו.

האם האיבזור זהה (משקל שונה)? חזית זהה, חישוקים זהים (אווירודינמיקה שונה)? גם אם ההבדלים קטנים.

האם מידת הגלגלים זהה, דגם הצמיגים, לחץ אוויר תקין? כיוון גלגלים תקין?

האם משתמש לאחרונה יותר במזגן?

האם שמן המנוע זהה, ומצבו?

מצב פילטרים למיניהם?

מצב ממיר?

מצב מערכת חשמלית-מצבר?

וכיוצב'.

כמובן גם יהיו הבדלים מכניים קטנים שישפיעו. במנוע, בגיר. מיסבים, בלמים וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, yy100 כתב:

ברכב הקודם היה קבוע 8.6

מעבר למה שתום אמר (הוא ציין המון דברים נכונים ששווים בדיקה), אתה אומר "קבוע 8.6 ל' ל-100 ק"מ". האם כוונתך היא שלא היית מאפס את מד הצריכה, ופשוט שם הוא התייצב לאורך זמן? אם כן, יכול להיות שהנסיעות שלך בתקופה האחרונה צורכות יותר דלק (לצורך העניין, 10.5 ל' ל-100 ק"מ בממוצע), אבל המחשב הקודם הציג לך את הממצוע לאורך הרבה אלפי קילומטרים, וצריכת הדלק הגבוהה יותר בתקופה האחרונה (לדוגמא בגלל מזגן) לא ממש השפיעה.

• אהבתי 1
פורסם

תודה לכל המגיבים

אני בטוח שהוא שותה יותר ממה שצריך להיות בצורה חריגה.

שאלה אם יועיל k44?

אני רוצה ללכת למוסך ושלא יתחיל לסובב אותי בכל מיני סיפורים שצריך להחליף מנוע וכו
אני רוצה לדעת מה פחות או יותר צריך לבדוק, מי שיכול להביא לי כיוון אני מאוד יודה לו.

פורסם

שאלה באיזה מזג אויר נמדדה הצריכת דלק ברכב הקודם?

בחודש האחרון עומס החום כבד , והמזגן באוטו עובד קשה ומעלה את צריכת הדלק, ובנסיעה עירונית שכוללת רמזורים רבים זה הגיוני צריכה של 1 ל8-9.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כפי שכתבו למעלה, הצריכה תלויה בהרבה משתנים. 

מצב הרכב, מצב הצמיגים, פילטר אויר, פלגים, רצועת טיימינג, חיישן חמצן, אינג'קטורים, ממיר סתום. 

מניח שאם תטפל בכל מה שהזכרתי המצב ישתפר. 

השאלה היא מה הדחיפות ומה התקציב. 

לפעמים עדיף למשוך קצת עם צריכה קצת גבוהה ולנסוע פחות, מאשר להוציא אלפי שקלים במכה בשביל שני ליטר חיסכון 😏

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני עם אותו רכב מודל 2013 וגם רואה עלייה בצריכה.

הרכב עבר טיפול לפני כמה שבועות בלוח השעונים ויחידת התצוגה נותקה והתחילה מהתחלה .

עד הניתוק ראיתי 8.2 ליטר ל100 ק"מ ועכשו מאז הניתוק וההחזרה 8.9 ליטר ל100 ק"מ

ההסבר פשוט - החום הכבד.

מציע לך לנשום עמוק ולחכות ולמדוד לאורך זמן

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, levy כתב:

אויר בצמיגים בדקת?

האמת שלא

לפני 33 דקות, zvigolden כתב:

אני עם אותו רכב מודל 2013 וגם רואה עלייה בצריכה.

הרכב עבר טיפול לפני כמה שבועות בלוח השעונים ויחידת התצוגה נותקה והתחילה מהתחלה .

עד הניתוק ראיתי 8.2 ליטר ל100 ק"מ ועכשו מאז הניתוק וההחזרה 8.9 ליטר ל100 ק"מ

ההסבר פשוט - החום הכבד.

מציע לך לנשום עמוק ולחכות ולמדוד לאורך זמן

מעניין

אני בטוח בעצמי שמשהו לא בסדר, כי לפני שבועיים היה לי את אותו רכב בדיוק באותו מזג אויר ואותו תוואי נסיעה בדיוק ועשיתי על כל מיכל בערך 430 קמ ועכשיו אני עושה בקושי 330 לכן אני בטוח שמשהו לא בסדר.

והנקודה ששמתי לב שבמחשב רכב היה כתוב 8 ליטר ל100 ק"מ שזה צריכה טובה, ואיפסתי אותו ועכשיו הוא כותב 10, לכן אני חושב שזה בגלל שהרכב עמד בתקופה האחרונה.

היות ואני לא מבין בתחום בכלל אני רוצה ללכת למוסך ולא בא לי שהוא יחליף לי את כל הרכב בשביל לעלות על התקלה, לכן אני ישמח שתעזרו לי בענין לדעת מה הכי הגיוני אם זה ממיר סתום או מזרקים שהגיוני שיהיה איתם בעיות אם הרכב עמד.

אולי כדאי לנסות לשים k44 אולי יעזור?

עריכה אחרונה על ידי yy100
פורסם

אי אפשר לדעת בוודאות עד שלא מוחלף החלק החשוד. 

פילטר אויר: מקשה על המנוע לנשום ולכן הבעירה עלולה להיות עשירה. 

ממיר סתום: עשה פעם בכמה ימים נסיעה מחוץ לעיר על הכביש המהיר במהירות גבוהה בהילוך נמוך ולחץ בנדיבות על הגז. 

המנוע יסתובב בסל"ד גבוה ולחיצות טובות עם זרימת גזים טובה ישחררו משקעי פיח על הממיר. 

פלגים: עם פלגים מתאימים וחדשים השריפה טובה יותר והמנוע פחות מתאמץ. זניח אבל תורם. 

אינג'קטורים: בדרך כלל יקרים מאוד להחלפה אבל אם הם מלוכלכים אז תהיה צריכה גבוהה יותר. 

רצועת /שרשרת טיימינג

אם היא התארכה כתוצאה מבלאי, תזמון השסתומים לא יהיה אופטימלי והמנוע לא יעבוד בשיא יעילותו. 

כפי שאתה רואה לכל רכיב יש את התפקיד שלו וכל אחד מהם יתרום לבעיה במידה מסוימת. 

כשכולם אינם תקינים באותו הזמן אז באמת תראה צריכה חריגה שלא סבירה לרכב. 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...