Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ בקניית וולוו S60 2020 עם 170.000 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

דיסקליימר: אני לא מבין כלום ואין לי כל נסיון ברכישת רכב יד שניה.

מתעניין ברכישת וולוו S60 יד שניה.

ראיתי רכב, שנת 2020, עם 170,000 ק"מ. 

מצד אחד, נשמע לי קילומטראז' גבוה.

מצד שני אני חושב שהרכבים של היום, כנראה מסוגלים לסחוב גם 200,000 ויותר אם מטופלים כמו שצריך.

מה דעתכם? שווה בדיקה או לדפדף הלאה?
אם כן, מה התהליך? ברור לי שצריך לעשות בדיקה אבל איפה עושים? מכון טסט? או מוסך? (סתם מוסך או מוסך מורשה?)

שאלה נוספת. האם ניתן לסמוך על סוכניות הרכב (לא הרשמיות אלא סוג של מגרש רכבים רק קצת יותר fancy, כאלו שמתהדרים ב "סוכנות רכב"). ניתן למצוא כאלה מלא בנתניה או ראשון לציון (ואולי בעוד מקומות). האם סיכון גדול מדי או סה"כ אפשר למצוא עסקאות סבבה שם?

תודה

פורסם

כן, סיכון גדול מאוד ליפול,  במיוחד בנתניה, במיוחד למישהו שלא מבין ברכבים.

• כדי שתהיה אפשרות כלשהי לעזור לך, תרשום כמה פרטים - כמה אנשים אתם, האם יש ילדים ( מספר לגילאים ), כמות נסיעות שנתית, טוואי ( בעיר+ פקקים או בכבישים פתוחים/ בעליות או מישור), מה חשוב לך ברכב.
  • למה דווקא וולוו? שזה רכב עם תחזוקה לא זולה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה הזריזה 😊

אני לא צעיר (למרות שמעולם לא קניתי רכב יד שניה).

יש לי שלושה ילדים (שניים מהם כבר נוהגים והשלישי בדרך).

אבל יש רכב ראשי (חשמלי) שבו כולם נוהגים ויש רכב שני שבו רק אני ואשתי נוהגים (50+)

הרכב שאני מחפש כמעט ולא נוסע (היום יש לי סונטה בת 8 עם 120,000 ק"מ). אני נוסע כ 1000 ק"מ בחודש עם האוטו, רק נסיעות בינעירוניות (גר בזכרון אז או לעבודה שלי או של אשתי) ונסיעות קצרות

אני אוהב וולוו (פינוק) ומסתכל על דגם ה T8 פלאג אין (כך שלכאורה יכול לנסוע לעבודה וחזרה על חשמל בלבד).

ראיתי גם את הדגם החלש יותר B5 (אני לא באמת צריך את הכח אני נוהג הכי רגוע בעולם - כנראה מעצבן את כולם סביבי) אבל חשוב לי שיהיה בטיחותי, ומפנק.

פורסם

שלום. לפי הפוסט שלך, מבין שאין לך ניסיון בקניית רכב יד 2.

לכן, אנו ננסה לעזור לך מניסיונינו.

קודם יש לקבוע תקציב, איזה קטגוריה (קטנות, משפחתית, ג'יפון וכדומה) ולהיכנס ליד 2, להגדיר בסינון את העדפות שלך. ממליץ על נסועה עד 70,000 ק"מ, יד שניה לכל היותר (מפרטי בלבד), לבדוק שרישום מקורי פרטי ולא ליסינג/השכרה, משפיע על מחירון הרכב עד כ- 15%. בקישור להלן, תוכל לבדוק לפי מספר רישוי הרכב, את הבעלויות הקודמות. כמו כן, לרכב רלבנטי, לבדוק עבר ביטוחי, המעיד על תאונות אם היו. הכלל הוא שאסור להיחפז ולא להתלהב ממראה חיצוני.

כתבת שהיום הרכבים נוסעים 200,000 ק"מ, אכן כן ויותר מזה, אבל הרכב זה לא רק מנוע, יש עוד מערכות ואביזרים שעולים כמו מנוע (סוללה היברידית לדוגמה, 10,000÷15,000 ש"ח).

לגבי מגרשים/סוכנויות יד 2:

כללית, עדיף לקנות רכב מפרטי, לא דרך מגרש. חלק מהיבואנים מוכרים גם רכב יד 2, גם שם יש לבחון היטב את ההצעות. כמו כן, להיזהר שם מהמושג המטעה "השבחה", שהוא למעשה יותר קוסמטיקה חיצונית לרכב וכן החלפות צמיגים/מצבר אם לקראת טסט. אם יש רכב מתאים, הנוהל לשלם מקדמה של כ- 1000 ₪. לוודא שהמקדמה תוחזר, אם תבחר לא לקנות.

https://noeg.co.il/cars/

פורסם
לפני 30 דקות, ehuds כתב:

מצד שני אני חושב שהרכבים של היום, כנראה מסוגלים לסחוב גם 200,000 ויותר אם מטופלים כמו שצריך.

גם רכבים מלפני שני עשורים. וגם מרחק כפול מזה, בכיף. אבל איזו דרך יש לך לדעת שהוא "טופל כמו שצריך"? מאוד בעייתי, גם אם יש תיעוד - האם אתה יכול לסמוך עליו בלב שקט? והבעיה היא שאם לא טופל כמו שצריך, לאו דווקא ניתן לראות את זה - יכול להיות נזק נסתר שרק יתבטא בכשלים לכשיופיעו.

פורסם (נערך)

אם כבר קונים וולוו משומשת מהמגרש,  אז עדיף מטרייד רשמי של היבואן.

https://volvoselekt.co.il/car/וולוו-v60-b5-cross-country/

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

במגרשי רכב עליך להבחין בין 3 סוגי מגרשים:

1. מגרשי ליסינג. רכבים שהיו בליסינג, בד״כ נסועה גבוהה, אפשר לקבל היסטוריית טיפולים ותאונות (מחוייבים בגילוי נאות). הבעיה המרכזית היא שלא מתמחרים את ירידת הערך בגין עבר ליסינג, ואז, אם יש תביעת ביטוח, אתה עלול להפסיד את ההפרש.

2. טרייד אין יבואן - רכבים ממקור פרטי שבעליהם ביצע טרייד אין באותה סוכנות. 

3. מגרשים ״פרטיים״ שאני מכנה ״משה ובניו רכב החלומות שלך״. אלה סוחרים בעלי לשון חלקלקה, נקודת המוצא שלך צריכה להיות שהם מנסים לתחמן. אישית, כהדיוט (וגם אתה מעיד על עצמך שאתה כזה) הייתי שומר מרחק, כי הסיכון שיעבדו עלי גדול מידי.

מעבר לכך, יש כמה דברים שעליך לבדוק:

1. רישיון הרכב - לבדוק שהמוכר אכן בעל הרכב ולא איזה ״אחיין שמוכר בשביל דודה״. משך הבעלותֶעל הרכב. מקוריות הרישום ומספר הידיים. שים לב שרשומות ״ידיים קודמות״, כלומר אם כתוב 02 הבעלים הנוכחי הוא יד שלישית ואם תרכוש תהיה יד רביעית.

2. דו״ח המסלקה הביטוחית. ייתן אינדיקציה לגבי תיקון תאונות. המגבלה - לא מצויינות תאונותֶשתיקונן לא בוצע במימון חברת ביטוח. למשל תיקון שבוצע על ידי הבעלים, או מפגיעה על ידי רכב ליסינג. אז להיות מודע לחור הזה במידע. הדו״ח ניתן רק לבעל הרכב, אז עליך לדרוש אותו ממנו.

3. שעבוד. מופיע ברישיון הרכב) ומישכון (לא מופיע ברישיון, יש לבדוק באתר רשם המשכונות בעלות קטנה.

והכי חשוב: להתעמק במדריכים בשרשורים הנעוצים של הפורום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

הדו״ח ניתן רק לבעל הרכב

גם הקונה יכול להוציא את הדוח, רק צריך כמה פרטים על בעל הרכב (שכולם כתובים ברישיון רכב).

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

שזו התחזות לבעל הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקיצור, ירדתי מהאופציה האטרקטיבית (והחשודה) של רכבים אצל סוכנות פרטית.

טרייד דרך יבואן רשמי כנראה הכי בטוח (ובהתאם הכי יקר) ויש בעלות פרטית (או טרייד של סוכנות רשמית שמישהו נתן כטרייד את הוולוו שלו).

תודה על המידע,

אחרי שפסלתי את כל אלה שאהבתי, (היו טובים מדי בעיני) אני אעשה טלפונים מחר ואחליט. תכלס זה לא שאני חייב להחליף רכב. להמשיך עם הסונטה שלי זה כנראה ההימור הכי טוב

פורסם

הק"מ גבוה מספיק בשביל מכלולים מסויימים שכבר הגיעו לקיצים כמו רכיבי מתלה. 

זה לא אומר שהרכב בסוף דרכו אבל יהיה מה להשקיע.

למי שלא מבין מדאי הייתי ממליץ לקנות מטרייד יבואן מן הסתם יהיה יקר יותר אבל  בדרך כלל יש אחריות. אופציות  מימון 

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, sperial כתב:

שזו התחזות לבעל הרכב.

שום התחזות. באתר שבו מוציאים את הדוח אפשר לבחור "אני הקונה", ואז מכניסים את הפרטים האלה שמקבלים מבעל הרכב (בנוסף לפרטים האישיים של הקונה).

עשיתי את זה כמה פעמים...

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

מכיר את המנועים והדגם מקרוב. המנוע בנזין B5 אמין ,  ובקמ גבוהים כאלה עדיף משמעותית מההיברידי ויכול להחזיק עוד אלפי קמ תחת תחזוקה טובה ובתנאי שטופל עד עכשיו לפי הספר. 

הt8 נחמד אבל פחות אמין באופן כללי בגלל המערכות ההיברידיות והחשמליות , הסוללה עלולה להיות יקרה מאוד כשתישחק, אתה תתקשה למכור את הרכב והמנוע הוא שונה עם מגדש על שיכול להתבלות ולעלות יקר.

מעבר לזה רכב מאוד מפנק, בנוי היטב, בטיחותי וחזק מאוד. אם תלך לכיוון הזה אז רק תחת בדיקה קפדנית והיסטוריית טיפולים מתועדת במורשה/מוסך טוב של וולוו

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • תוכן חדש...