Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

אשמח להמלצה על מנגל גז


ChaoscripT

פוסטים מומלצים

בתאריך 22.4.2024 בשעה 14:43, blackpolo כתב:

אני התאכזבתי יחסית מהנפולאון. המבורגר או סטייק שומני ומייד שריפה, אם מורידים להבות והמכסה פתוח החום חלש מאוד. כמו כן לי (ולא רק לי), החלידו הרשתות יציקה גם אחרי החלפה באחריות לחדשות.בסוף עברתי לרשתות נירוסטה שהתאמתי לבד.

 

אני חושב שברוב המנגלים, אם אתה מוריד להבות ומכסה פתוח החום חלש,

עזוב, אם אתה עם להבות גבוהות והמכסה פתוח, לרוב, מנגלים לא יודעים לשמור על חום.

אם אתה עם רשת נירוסטה בכלל החום יורד משמעותית.

 

אני אישית קניתי את הנפוליאון שלי יד2 ורק החלפתי את הרשתות לברזל יצוק, בנתיים מרוצה מהם, משתדל לשמן אותם.

 

לפני 20 שעות, yuval1111 כתב:

לנתחים שומניים השיטה הינה לעבוד במקביל עם פלנצ'ה וכך אין התלקחויות או צריבת יתר של הבשר.

אצלי באופן קבוע אחת הרשתות מוחלפת בפלנצ'ה שמתאימה לצלייה של המבורגרים, קבבים ונתחים שומניים.

 

נכון, ממליצים לעבוד עם פלנצ'ה על מנת שהמיצים והשומן לא ירדו למבערים,

אכן זה קצת מבאס כי אין את ה"פסים" של הצריכה של הרשת.

 

לפני 9 שעות, blackpolo כתב:

אני עובד עם פלנצ'ה בהמבורגרים בעיקר. לא קניתי גריל בשביל לצלות סטייקים על פלנצ'ה.

בכל מקרה לדעתי הנפוליאון "נדלק" יותר מגרילים אחרים.

 

לא יודע למה השוואת את הנפוליאון, אבל לכל מנגל יש את "השטיק" שלו כאילו שלא ידלק מהשומן.

לקולמן אני חושב שיש רשתות כפולות ואז זה אמור ישר ללכת לניקוז.

בנפוליאון אם אני לא טועה (לפחות אצלי ברשתות ברזל יצוק) יש צד אחד עם תעלות והצד השני בלי, האמת? לא ניסיתי אף פעם עם התעלות, פשוט משתדל מתי שזה מתלקח להוריד להבות עד שזה נרגע.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בקולמן שלי ברשתות הברזל יש את אותן תעלות בצד אחד ומשטח חלק בצד השני. 

מרבית המשתמשים לא הופכים את הרשתות בהתאם לבשר המתבשל.

  • אהבתי 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 22.4.2024 בשעה 10:07, ChaoscripT כתב:

למה אי-אפשר לעבוד איתו עם מכסה פתוח?

 

סליחה. טעות שלי.

הכוונה היתה שאי אפשר לעבוד איתו עם מכסה סגור. העבודה איתו היא תמיד מכסה פתוח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי יש צ'ייר ברויל ממה שאני מבין כאן הוא לא ברמה של המתחרים (האמת לא יודע במה אתם מודדים את זה) לא משנה איך ומה לעולם אין להבות.

מה שכן השבוע לאחר שנה בערך עשיתי מנגל על פחמים וזה נראה שעוצמת החום גבוהה בפחמים משמעותית.

 

או שחייב לסגור את המכסה בגריל גז?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, GTאי כתב:

סליחה. טעות שלי.

הכוונה היתה שאי אפשר לעבוד איתו עם מכסה סגור. העבודה איתו היא תמיד מכסה פתוח.

 

האא אוקי, לעבוד עם מכסה פתוח ולהוציא אוכל יחסית מהר זה סוג של חלום חחח

אז בעצם המכסה שם זה רק לצורך הגנה ממזג האוויר?

כי לפי הנתונים היבשים החום שם אדיר.

 

לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

לי יש צ'ייר ברויל ממה שאני מבין כאן הוא לא ברמה של המתחרים (האמת לא יודע במה אתם מודדים את זה) לא משנה איך ומה לעולם אין להבות.

מה שכן השבוע לאחר שנה בערך עשיתי מנגל על פחמים וזה נראה שעוצמת החום גבוהה בפחמים משמעותית.

 

או שחייב לסגור את המכסה בגריל גז?

 

אין מה להשוות בין פחמים לבין גז,

עשיתי פחמים בחג, הכל הלך טיק טק, אין יותר מידי מקום לטעויות, אחרת פשוט נשרף. החום הרבה יותר גבוה.

הגז יותר סלחן, ניתן להנמיך להבות וכו'.

 

לא יודע אם חייב לסגור, אבל אם אתה רוצה לשמור על חום גבוה (עד כמה שניתן במנגל גז) אז כן מומלץ לסגור.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לפחות שתי אסכולות לגבי גרילים.

אלו על פחמים מספקים חום גבוה , כאשר כל הפחמים בוערים במלואם, ומאפשרים צליה ״פשוטה״ ללא כל ״טקסים״ , כאשר השליטה על מידת החום אחיה נחשף הבשר היא על ידי הרמת הרשת. בגריל פשוט זה לא קיים.

בגריל גז השליטה במידת החום היא הרבה יותר ״גמישה״ על ידי הורדת הלהבות או הגברה והן על ידי סגירה שך המכסה על מנת לייצר חום גבוה יותר ולדמות למעשה תנור. 

 

כל אחד על פי רצונותיו ומידת המיומנות שלו. 

 

 

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 32 דקות, GTאי כתב:

כן, אתה גם תראה שברובם (ובטח בתעשייתי) המכסה שטוח ולא עגול

אכן, ב"ליין" התעשייתי שלהם זה מגיע ללא מכסה בכלל, אותה אשת מכירות אמרה לי שפשוט זה בגלל שזה במקום סגור.

מעניין מה ההבדל במחירים אם הכל אותו דבר למעט המכסה.

 

אולי אפשר לחסוך כמה שקלים וגם ככה לשים כיסוי אטום.

מצד שני, בתעשייתי מקבלים שנה אחריות לעומת הרגיל שמקבלים 5 שנות אחריות

עריכה אחרונה על ידי ChaoscripT
הוספת זמני אחריות

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 22.4.2024 בשעה 11:19, Shay_u כתב:

למיטב הבנתי החשש מבשר שומני בשילוב עם חום גבוה מדי הוא מתכון בטוח ללהבות. גם בסטייקים שומניים והמבורגרים.

אני עם קולמן רבולושן 2 (שני מבערים) יש לו שיטה מגניבה למנוע להבות והיא פשוט עובדת. תענוג לעבוד איתו, החום לא גבוה מדי אבל מספיק לכל דבר. 

הדבר היחיד שאני מתבאס עליו זה שלא לקחתי את ה3 או אפילו 4 מבערים, ההבדל בגודל ובמחירים לא כזה גדול. קצב הבישול אצלי עדיין סביר, אבל אני מרגיש שהייתי נהנה ומתקתק הרבה יותר בשר בפחות זמן עם שטח צלייה גדול יותר.

שטח הצלייה ב3 ו4 הוא זהה, ההבדל הוא בכמות המבערים וב BTU. כלומר בסופו של דבר כנראה שהייתי קונה את הרבולושן 4

הבעיה בקולמן זה שאתה מגיע לנקות אותו נקיון יסודי (נניח לפסח)
זה מאוד קשה ולא נוח - בטח בהשוואה לוובר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מנקה את הגריל מידי 2-3 הפעלות זה לא ממש קשה או מסובך.
אני מנקה עם קיטורית פעם בעונה. מעבר לזה ניקיון של הרשתות והמקרינים (אלה שמעל המבערים) מיד לאחר כל שימוש. פשוט מאוד.
הגריל שלי ניצב מאחורי פינת האוכל בחוץ מעבר לחלון . זה מאפשר לי הגשה פשוטה מצד אחד ,אבל בשביל הניראות אני ״חייב״ לשמור עליו נקי 🙂

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, ChaoscripT כתב:

אכן, ב"ליין" התעשייתי שלהם זה מגיע ללא מכסה בכלל, אותה אשת מכירות אמרה לי שפשוט זה בגלל שזה במקום סגור.

מעניין מה ההבדל במחירים אם הכל אותו דבר למעט המכסה.

 

אולי אפשר לחסוך כמה שקלים וגם ככה לשים כיסוי אטום.

מצד שני, בתעשייתי מקבלים שנה אחריות לעומת הרגיל שמקבלים 5 שנות אחריות

אני מהמר די בבטחון ששניהם זה אותו מוצר למעט המכסה.

לגבי אחריות, זה סוס עבודה... אני עם המנגל עוד מעט 8 שנים ולמעט קושי בסיבוב הידיות (נטו הזנחה שלי, המנגל עומד ללא כיסוי בגשם ובשמש) הוא עובד כמו ביום שיצא מהמפעל.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, GTאי כתב:

אני מהמר די בבטחון ששניהם זה אותו מוצר למעט המכסה.

לגבי אחריות, זה סוס עבודה... אני עם המנגל עוד מעט 8 שנים ולמעט קושי בסיבוב הידיות (נטו הזנחה שלי, המנגל עומד ללא כיסוי בגשם ובשמש) הוא עובד כמו ביום שיצא מהמפעל.

 

שמע.... מדגדג לי לקנות (להחליף את הקיים), ועוד בייחוד שאפשר לעבוד עם מכסה פתוח .. בכלל ..

 

משהו נוסף, רשמת שיש בעיה איתו עם דברים שומניים, למה הכוונה? ואם יש לך דוגמאות לבשרים כאלו.

עריכה אחרונה על ידי ChaoscripT

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 22.4.2024 בשעה 14:43, blackpolo כתב:

אם מורידים להבות והמכסה פתוח החום חלש מאוד

 

בגריל גז חובה לעבוד עם מכסה סגור ולהשאיר פתוח כמה שפחות זמן. זה מה שנועל את הנוזלים בגריל גז שכן אין כאן את החום שיש בגריל פחמים שצורב את הבשר מהר יותר. כמובן שבגריל גז אפשר להוסיף כרית צד לצריבה מהירה. 

 

אישית, יש לי נפוליאון משהו כמו 5 שנים, מחזיק מעמד לא רע. עובר ניקוי פנימי בסיסי פעמיים בשנה (חילופי עונות קיץ/חורף) ולמעט מצת אחד שלא הכי עובד באחד המבערים, אין לי תלונות וסביר להניח כי הוא יחזיק מעמד עוד כמה שנים טובות. פיזור החום טוב בסך הכל אבל לא מצוין מבחינת אחידות הבישול של הבשר אבל לא משהו מעצבן או מטריד. בקיץ הוא בשימוש כמעט יום יומי, בחורף כמובן פחות אבל עדיין בשימוש. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, ChaoscripT כתב:

 

שמע.... מדגדג לי לקנות (להחליף את הקיים), ועוד בייחוד שאפשר לעבוד עם מכסה פתוח .. בכלל ..

 

משהו נוסף, רשמת שיש בעיה איתו עם דברים שומניים, למה הכוונה? ואם יש לך דוגמאות לבשרים כאלו.

אם אתה רוצה לקפוץ למודיעין אתה מוזמן לבוא ולנסות, בירה ובשר עלי.

 

בגלל הטמפ' הגבוהה יש פוטנציאל ליותר התלקחויות של קבבים/המבורגרים וחבריהם. סטייק/פרגיות לא נדלק בככל.

יש להם כמה סוגי רשתות, זו שבתמונה עם תעלות שומן וכו' אז כמעט ואין התלקחויות גם בבקר מעובד אבל מאוד קשה לנקות אותה והיא צוברת לאורך זמן הרבה שומן, אצלי כיום יש 2/5 כזו מלוכלכת, ו 3/5 של רשת רגילה

רשת יציקה לגריל

 

 

לפני 3 דקות, Supertigre כתב:

בגריל גז חובה לעבוד עם מכסה סגור ולהשאיר פתוח כמה שפחות זמן. זה מה שנועל את הנוזלים בגריל גז שכן אין כאן את החום שיש בגריל פחמים שצורב את הבשר מהר יותר. כמובן שבגריל גז אפשר להוסיף כרית צד לצריבה מהירה. 

 

בגדול נכון וכך זה המקרה בנפוליאון, אבל יש גרילים עם BTU גבוהה ואפשר לקבל צריבה במכסה פתוח. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...