Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

אשמח להמלצה על מנגל גז


ChaoscripT

פוסטים מומלצים

אהלן חברים, חג שמח לכם.

אשמח לשמוע על המלצות שלכם למנגל גז איכותי וטוב שיחזיק קדימה (כמובן מכוסה בחוץ).

יש בשוק הרבה שמות ומותגים שזה נורא מבלבל, כל אחד בונה עם חומרים אחרים וטכניקות "מפוצצות".

מה באמת עדיף, אמבטיה מיציקת אלומיניום או כל המנגל עשוי נירוסטה?

מבערים עשוי נירוסטה או ברזל יצוק?

מבערים "פריקים" שניתן להחליף/לנקות או כאלו שלא ניתן לפרק?

 

לדוגמא,

נפוליאון נותנת 15 שנה אחריות על המנגלים שלהם (סדרת Rogue), אבל אם נכנסים לעובי הקורה, זה לא באמת 15 שנים על כל המנגל, אלא רק על האמבטיה לדוגמא (שיצוקת אלומיניום), ואני מניח שלא יקרה לה כלום.

שדר נותנת 5 שנים אחריות על המבערים ועל המגני מבערים שלהם (ששניהם וכל שאר המנגל עשוי נירוסטה 304 לא מתמגנטת)

ויקטור לדוגמא הבנתי שמשתמשים בנירוסטה מתמגנטת (שככל הנראה זה אומר שיש בפנים ברזל), המידע הזה מהאינטרנט ממישהו שעשה בדיקה עם מגנט

 

אין לי בעיה לקנות מהשוק הישראלי, והמחירים בהתאם, שדר חדש עולה הרבה פחות מסדרת Rogue של נפוליאון (בשוק היד ה2 של נפוליאון המחירים שונים כמובן).

מבחינת השוואת BTU פר ס"מ במנגל, שדר לוקח בגדול מהמותגים ה-לא ישראלים כי יש להם יותר מבערים פר ס"מ.

 

*סתם התבייתתי על 2 מותגים, השאלה מופנית לשאר המותגים הנמכרים בשוק.

**מעדיף לא לקנות חברות עלומות שם ללא אמא ואבא (אוסטלריין שף וכדומה)

 

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, ואם מישהו ניסה ויכול לתת חוות דעת אישית עוד יותר טוב.

תודה רבה

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בזמנו כשחיפשתי לדירה של אמא שלי מנגל היו המלצות גורפות לWeber, שלמרות שהוא לא מנצח כנראה בBTU, פיזור החום אמור להיות טוב יותר.

בגדול - אחלה מנגל, מרגיש לי קצת חלש האמת אבל מספק את הסחורה, מה שכן כפתור ההצתה הלך בתקופת האחריות, וזה כמובן לא מכוסה והרגיז אותי מאוד..

לאחר הרבה המלצות, כמה חברים שלי רכשו את הנפולאון ומבסוטים עליו ממש, גם היבואן מעולה (כרמל דיירקט) שזה לא פחות חשוב. אופציה שממש אהבתי אצלם זה מגש שאפשר לשים מתחת לרשת בשביל פחמים (נרכש בנפרד).

אם הייתי רוכש היום מנגל חדש - הייתי הולך על נפולאון.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני החלפתי char broil שהתפורר לי אחרי 3 שנים , למרות שהיה מכוסה מתוחזק ומנוקה תמידית, ב גריל 4 מבערים של coleman  מסדרת רבולושן.
בהשוואה ל weber 2 מבערים שמשמש את החתן שלי, הcoleman נותן תוצאות מעולות . אני מעדיף רשתות ברזל שמחזיקות חום מצויין. 

  • אהבתי 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@ChaoscripT אני רוצה לקחת אותך צעד אחורה, בחירת מנגל צריכה להיות פונקציה של מה שאתה רוצה להכין והסגנון הצליה שלך.

ש.ד.ר (ואני בעלים של אחד כזה) - מנגל מעולה, עוצמת חום הכי גבוהה שיש מנגל, ומתאים מאוד למי שצריך קצב מהיר של עבודה. יש לו חסרונות בדברים עם הרבה שומן וכמובן אי אפשר לעבוד איתו מכסה פתוח. 

אם אתה רגיל למנגל פחמים ואתה לא מאלו שמחכים שהמנגל יתקרר לפני שהם מעמיסים - לא תקבל משהו טוב כמו.

 

 מ weber  אנשים מתאכזים כי הוא בנוי לעבודה סגורה, משהו שישראלים פחות אוהבים, אבל נתחים שלמים וגדולים יצאו בו הכי טוב מכולם. 

 

נפוליאון או קולמן - זה יותר allaround - אתה יכול לעשות איתם הכל (מכסה פתוח קצת יותר לאט, מכסה סגור וטיפה חם מדי) - אבל הם אלו שמתאימים לרוב מי שמחפש ואין לו דרישה ספציפית למשהו. אין לי משהו רע על קולמן, אבל מנפוליאון כולם מרוצים.

  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי יש charbroil 4 מבערים שקיבלתי חגץדש עם הבית (בעל הבית קנה אותו אבל לא גר בבית אז לא השתמש בו אף פעם. אפילו עמד בחדר ולא בחוץ) ולהורים שלי קולמן. הקולמן עדיף בהרבה וזה לא ששלי רע.

 

לגבי סוגי נירוסטה, סידרת ה 400(מגנטית) יותר קשיחה אבל גם מחלידה.

 

 

 

 

  • אהבתי 1

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

2 הסנט שלי -

גרנדהול GT2 שרד אצלי 12 שנים ועשה אחלה עבודה.

הוחלף בגריל אחר של נפוליאון שגם הוא מצוין.

ממליץ לך ללכת לאחד מאולמות התצוגה של כרמל דיירקט - יש להם מבחר עצום של גרילים בכל רמות המחיר והשירות שלהם מעולה.

הסוד בשמירה על אריכות ימיו של המנגל הינו נקיון יסודי בתום כל שימוש וכן הקפדה על כיסוי מלא ואחסנה במקום מוצל ככל הניתן.

  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה רבה לכולם על התגובות,

עניין אותי לראות את התגובות, וככל הנראה לרוב הגדול יש נפוליאון שככל הנראה מפירסום/חברים הוא המוביל בתחום.

לי אישית גם יש נפוליאון Rogue 425SE (עם האחריות הנשיאותית ל-15 שנה) שאני מרוצה ממנו.

תמיד הייתה לי סלידה מהיצרנים הישראלים (שדר, ויקטור, שאולי) בגלל האחריות, בגלל איכות החומרים, בגלל חוסר הפרסום וההמלצות של אנשים כאלו ואחרים,

ותמיד חשבתי לעצמי שעדיף יצרן בינלאומי עם אבא ואמא (נפוליאון, וובר, קולמן וכו')

 

לאחרונה קצת התעמקתי וקראתי בקבוצות בפייסבוק וראיתי שדווקא כן יש המלצות על שדר, נכנסתי לאתר שלהם ודיברתי עם המכירות שלהם ונראה ששדר אחלה, מייצרים מנירוסטה 304 את כל הגריל, אמבטיה, מבערים ומגני מבערים, ועניין אותי לראות פה בפורום את התגובות לגבי המנגלים.

 

שלא נדבר על ההבדל המחירים אם נשווה את הנפוליאון המומלץ לעומת שדר, יש הבדל של כמה אלפים טובים לטובת היצרן הישראלי (הישראלי זול יותר)

 

בחישוב BTU כמו שרשמתי בתחילת הפוסט, שדר לצורך העניין מובילים משמעותית על קולמן, נפוליאון וכו'.

 

לפני 16 שעות, GTאי כתב:

@ChaoscripT אני רוצה לקחת אותך צעד אחורה, בחירת מנגל צריכה להיות פונקציה של מה שאתה רוצה להכין והסגנון הצליה שלך.

ש.ד.ר (ואני בעלים של אחד כזה) - מנגל מעולה, עוצמת חום הכי גבוהה שיש מנגל, ומתאים מאוד למי שצריך קצב מהיר של עבודה. יש לו חסרונות בדברים עם הרבה שומן וכמובן אי אפשר לעבוד איתו מכסה פתוח. 

אם אתה רגיל למנגל פחמים ואתה לא מאלו שמחכים שהמנגל יתקרר לפני שהם מעמיסים - לא תקבל משהו טוב כמו.

 

 מ weber  אנשים מתאכזים כי הוא בנוי לעבודה סגורה, משהו שישראלים פחות אוהבים, אבל נתחים שלמים וגדולים יצאו בו הכי טוב מכולם. 

 

נפוליאון או קולמן - זה יותר allaround - אתה יכול לעשות איתם הכל (מכסה פתוח קצת יותר לאט, מכסה סגור וטיפה חם מדי) - אבל הם אלו שמתאימים לרוב מי שמחפש ואין לו דרישה ספציפית למשהו. אין לי משהו רע על קולמן, אבל מנפוליאון כולם מרוצים.

 

תודה רבה על התגובה,

באמת נראה שלפי נתונים טכניים/יבשים יש להם עוצמת חום מטורפת גם BTU פר ס"מ במנגל זה מטורף וגבוה.

למה אי-אפשר לעבוד איתו עם מכסה פתוח?

אני יודע שהליין מסעדות/תעשייתי שלהם מגיע ללא מכסה אבל זה בהנחה ועובדים איתו במסעדה במקום סגור (זה לפחות מה שהם אמרו לי)

אני לא רגיע למנגל פחמים כי כבר היום יש לי מנגל גז.

לגבי דברים עם שומן, לרוב אני עושה סטייקים, המבורגר וכו', לא גושים או משהו רציני יותר. (אולי בעתיד נתחיל)

 

גם בנפוליאון שלי קשה מאוד לעבוד עם מכסה פתוח כי כמו שאתה אומר זה נהיה איטי להפליא הבישול של הבשר ולכן סוגרים את המכסה.

 

לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

לי יש charbroil 4 מבערים שקיבלתי חגץדש עם הבית (בעל הבית קנה אותו אבל לא גר בבית אז לא השתמש בו אף פעם. אפילו עמד בחדר ולא בחוץ) ולהורים שלי קולמן. הקולמן עדיף בהרבה וזה לא ששלי רע.

 

לגבי סוגי נירוסטה, סידרת ה 400(מגנטית) יותר קשיחה אבל גם מחלידה.

 

 

 

 

 

תודה על הטיפ של הנירוסטה

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למיטב הבנתי החשש מבשר שומני בשילוב עם חום גבוה מדי הוא מתכון בטוח ללהבות. גם בסטייקים שומניים והמבורגרים.

אני עם קולמן רבולושן 2 (שני מבערים) יש לו שיטה מגניבה למנוע להבות והיא פשוט עובדת. תענוג לעבוד איתו, החום לא גבוה מדי אבל מספיק לכל דבר. 

הדבר היחיד שאני מתבאס עליו זה שלא לקחתי את ה3 או אפילו 4 מבערים, ההבדל בגודל ובמחירים לא כזה גדול. קצב הבישול אצלי עדיין סביר, אבל אני מרגיש שהייתי נהנה ומתקתק הרבה יותר בשר בפחות זמן עם שטח צלייה גדול יותר.

שטח הצלייה ב3 ו4 הוא זהה, ההבדל הוא בכמות המבערים וב BTU. כלומר בסופו של דבר כנראה שהייתי קונה את הרבולושן 4

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 דקות, Shay_u כתב:

למיטב הבנתי החשש מבשר שומני בשילוב עם חום גבוה מדי הוא מתכון בטוח ללהבות. גם בסטייקים שומניים והמבורגרים.

אני עם קולמן רבולושן 2 (שני מבערים) יש לו שיטה מגניבה למנוע להבות והיא פשוט עובדת. תענוג לעבוד איתו, החום לא גבוה מדי אבל מספיק לכל דבר. 

הדבר היחיד שאני מתבאס עליו זה שלא לקחתי את ה3 או אפילו 4 מבערים, ההבדל בגודל ובמחירים לא כזה גדול. קצב הבישול אצלי עדיין סביר, אבל אני מרגיש שהייתי נהנה ומתקתק הרבה יותר בשר בפחות זמן עם שטח צלייה גדול יותר.

שטח הצלייה ב3 ו4 הוא זהה, ההבדל הוא בכמות המבערים וב BTU. כלומר בסופו של דבר כנראה שהייתי קונה את הרבולושן 4

 

בגדול גם אצלי בנפוליאון שאני משמן עם בצל ושמן, אני מוריד את המבערים לחום הכי נמוך בדיוק בשביל למנוע את ההתלקחויות.

 

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני התאכזבתי יחסית מהנפולאון. המבורגר או סטייק שומני ומייד שריפה, אם מורידים להבות והמכסה פתוח החום חלש מאוד. כמו כן לי (ולא רק לי), החלידו הרשתות יציקה גם אחרי החלפה באחריות לחדשות.בסוף עברתי לרשתות נירוסטה שהתאמתי לבד.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לנתחים שומניים השיטה הינה לעבוד במקביל עם פלנצ'ה וכך אין התלקחויות או צריבת יתר של הבשר.

אצלי באופן קבוע אחת הרשתות מוחלפת בפלנצ'ה שמתאימה לצלייה של המבורגרים, קבבים ונתחים שומניים.

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא צולים סטייקים על פלנצה...:)

וגם המבורגרים וקבבים מקבלים בסוף את הפסים היפים על הרשת....

מנגל "נדלק" בגלל שומן שניגר על המבערים. 

הבעיה הינה בעיקר עם המבורגר וקבב המכילים אחוז גבוה של שומן.

לא נתקלתי בבעיה בסטייקים, נקניקיות, עוף על חלקיו או דגים.

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...