Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרישוי שלך תלוי בעוד 3 שנות סטאג'. האם יש לך כוונה כלשהי לבצע אותן, או שאתה מתיחס לקורס כהשכלה כללית בלבד, בלי כוונה לנצל את הידע לפרנסה או כחלק מעבודתך?

אגב - איזה פיקוח יש על המבחנים? יש לי איזה קוריוז קטן - לפני הרבה שנים אשתי לימדה בבית ספר מקצועי שבו היתה מגמת חשמל. כבדיחה הוסיפו את שמה לרשימת בוגרי המגמה, משך שנים היא קיבלה כל שנה טופס לחידוש רישיון חשמלאי עוזר (יש לה ידי זהב בעבודות "נשיות", אבל היא לא יודעת להחזיק מברג, פשוט כי זה לא מעניין אותה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Opel Astra GSI כתב:

מכאן אתה יכול להמשיך לחשמלאי הנדסאי?

מה משך הזמן ללימודים נוספים לכך?

מכאן אפשר להמשיך לחשמלאי ראשי שזה עוד קרוס 460 שעות + בשביל שהרישון יקבל תוקף נדרש וותק שנתיים בעבודה כחשמלאי מוסמך.

לפני כשעה, sperial כתב:

הרישוי שלך תלוי בעוד 3 שנות סטאג'. האם יש לך כוונה כלשהי לבצע אותן, או שאתה מתיחס לקורס כהשכלה כללית בלבד, בלי כוונה לנצל את הידע לפרנסה או כחלק מעבודתך?

כתבתי - זה מקצוע לגיבוי. אין לדעת אם אצטרך אותו והאם אלך לעבוד בזה. וגם להעשרת הידע האישי. 

בכל מקרה הסטא'ז יכול להתבצע תוך כדי עבודה בצוות עם עוד חשמלאים בשכר מלא וזה לא מחייב ביצוע עבודות חשמל 8 שעות 5 ימים בשבוע למשך 3 שנים. רק עבודה בתחום בכללי.

בכל מקרה זה המסלול לקבלת הרישיון  כרגע לפי החוק בארץ. יש דיבורים והצעת חוק לשנות את זה ולתת אפשרות ביצוע עצמאי עד זרם מסויים לכל מי שעבר קורס ועמד בבחינות, כך שאולי ישנו את המסלול הקיים מתישהו ולא ידרש סטאז'.

כרגע זה כמו שרשמתי.

פורסם

בידיוק אני גם התחלתי לא מזמן , סיימתי תורת החשמל ועכשיו לומד למכונות חשמל?

יש לך אולי חומרים\וידאו לשתף?

תודה על הסקירה המעניינת 

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אגב - איזה פיקוח יש על המבחנים?

פרטתי חלקית, רשום שוב.

1. בשביל שתהיה לך יכולת להזמין בחינה, המוסד בו אתה לומד צריך קודם להזין זכאות לבחינה במערכת. אחרי זה אתה מזמין בחינה  דרך MyVisit עם ההזדהות של האפליקציה.

2. מגיע לאתר הבחינה, בשער של האתר אצל השומר יש רשימת נבחנים באותו יום. אם אתה לא ברשימה אתה לא נכנס.

3. מגיע לכיתה, ליד כל כיתה יש רשימה שמית של הנבחנים. מזדהה עם תעודת זהות או רישיון נהיגה מול המשגיח בכיתה. התעודה המזהה נשארת אצל המשגיח משך כל זמן הבחינה.

4. המשגיח מושיב אותך ופותח במחשב את מספר הבחינה שהזמנת. למעשה זה כבר מוכן לפי מספר ת"ז שלך כפי שהמוסד הלימודי הזין. אתה מקליד את הפרטים האישיים שוב בתחילת הבחינה. 

5. מצלמות מעקב בכיתה על הנבחנים ומחיצות בין שולחן לשולחן שלא מאפשרות העתקה למרות שזה פחות רלוונטי כי בסיכוי גבוה מי שנבחן לידך נבחן במבחן אחר במקצוע אחר. 

פורסם

התיאור של תנאי הבחינה מרשים, נראה שמישהו השקיע הרבה מחשבה ומאמץ. גם הגמישות, שכל אחד יכול לבחור במועד נוח לו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, djmeir13 כתב:

בידיוק אני גם התחלתי לא מזמן , סיימתי תורת החשמל ועכשיו לומד למכונות חשמל?

יש לך אולי חומרים\וידאו לשתף?

תודה על הסקירה המעניינת 

בקבוצת What's App של הקורס מדי פעם העלו קישורים להרצאות מצולמות, לא צפיתי באף אחת מהן.

הרמה של השאלות שפותרים בכיתה (מהספר האדום) יותר גבוהה מהרמה של שאלות במבחן.

בשבוע - שבועיים של החזרות למבחן, המרצה מחלק בכיתה מבחנים לדוגמא. תדע לפתור את כל השאלות מהמבחנים לדוגמא ואתה מסודר. 

בכל מקרה כפי שניתן לראות מהציונים, הפרק של מכונות חשמל היה לי קשה יותר מהאחרים. 

וזה טיוטת דרגות רישוי החדשות, שלא אושרו עדיין ולא ברור מתי יאשרו. 

כפי שניתן לראות, זמן התמחות לחשמלאי מעשי צפוי לרדת ל 0 שים זאת אומרת כל מי שסיים לימודים ועמד במבחנים יכול מיידית להתחיל לעבוד עצמאית כחשמלאי מעשי 3X40 אמפר ולאחר שנתיים וותק יקבל דרגה 2 שזה מקביל למוסמך היום.

IMG_20230912_132943.thumb.jpg.586bf6ec114e240896bda86456b2aac4.jpg

פורסם
לפני 14 שעות, Buki כתב:

הרישון שמקבלים נכנס לתוקף אחרי שנה וותק בתור חשמלאי עוזר + שנתיים ותקן בתור חשמלאי מעשי, ללא צורך בלימודים או בחינות נוספות. 

איזה פיקוח יש על ההתמחות הזו?

מישהו צריך לחתום שאכן עבדת תחתיו? יש מספר שעות מינימלי להתמחות ולתקן שאחריו?

פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

מישהו צריך לחתום שאכן עבדת תחתיו?

כן. חשמלאי בעל רישיון מוסמך ומעלה צריך לחתום: 

"הנ"ל עבד תחת השגחתי בתקופה מתאריך X עד תאריך Y, הפגין מיומנות טובה ואני ממליץ עליו לקבלת לרישיון".  משהו כזה.

את האישור הזה מגישים למשרד העבודה. 

לתקופה שאחרי זה הצגת תלושי משכורת או חשבוניות מס שמוכיחים שעבדת בתחום.

אין מספר שעות מינימלי אלא רק מספר שנים כפי שפירטתי.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

כפי שניתן לראות, זמן התמחות לחשמלאי מעשי צפוי לרדת ל 0 שים זאת אומרת כל מי שסיים לימודים ועמד במבחנים יכול מיידית להתחיל לעבוד עצמאית כחשמלאי מעשי 3X40 אמפר ולאחר שנתיים וותק יקבל דרגה 2 שזה מקביל למוסמך היום.

זה צפוי לחול רטרואקטיבית על מי שכבר סיים את הלימודים?

אני אישית משתעשע ברעיון של לעשות הסמכת חשמלאי (בתכלס רק כדי שאוכל לעשות עבודות חשמל בבית באופן חוקי) אבל הסטאז' די הוריד אותי מזה בינתיים.

"ai motoare capul doare"

פורסם

מעניין. תודה. 

לפני 15 שעות, Buki כתב:

חשמלאי מוסמך זו הדרגה הגבוהה ביותר אליה ניתן ללמוד מאפס

גם הנדסאי חשמל ניתן ללמוד מאפס (נדרשת בגרות) ומקבלים בנוסף חשמלאי מוסמך. לא עניין אותך?

פורסם
לפני 20 דקות, RedLabel כתב:

זה צפוי לחול רטרואקטיבית על מי שכבר סיים את הלימודים?

זה רק טיוטה של החוק, לך תדע באיזה צורה הוא יעבור אם בכלל.

כמובן שבקורס כולם דיברו שזה כן יחול רטרואקטיבית אבל זה מכיוון שזה מה שכולם רוצים לשמוע.

אם אדע משהו, אעדכן פה. 

לפני 19 דקות, RBRB כתב:

גם הנדסאי חשמל ניתן ללמוד מאפס (נדרשת בגרות) ומקבלים בנוסף חשמלאי מוסמך. לא עניין אותך?

לא זה לא ממש עניין אותי כיוון שיש לי כבר תעודת הנדסאי במקצוע אחר וזה קצת גדול בשביל לימודי ערב תוך כדי עבודה. 

היקף הלימודים להנדסאי גדול פי 4 בערך, זה לוקח שנתיים לימודי יום 4 או 5 ימים בשבוע.

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

התיאור של תנאי הבחינה מרשים, נראה שמישהו השקיע הרבה מחשבה ומאמץ.

בסוף המטרה העיקרית היא להעביר כמה שיותר. המבחנים האמרקאיים האלה פשוט נבנו שאנשים יעברו, מתוך 4 אפשריות יש לך 3 שאתה יכול לפסול על הגיון בריא, וככה למרות שלמבחן יש 4 שעות לביצוע- אתה יכול לסיים תוך שעתיים גם בלי ללמוד.

הבאסה בקורס הזה שאתה משלם 11 אלף שקל ואחרי שנתיים יוצא בלי שום דבר פרקטי. חייב את הנסיון הזה.

מי שעושה הנדסאי חשמל מקבל חשמלאי מוסמך בלי נסיון כלל, זה בונוס די רציני (פחות בונוס בידע. לא לומדים שם כלום).

• תוכן חדש...