Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לאחר 20 שנים שאני נוהג רק על טויוטה קורולה (5 כאלו שהנוכחית היא שנת 2017) ולאחר שהילדים גדלו וכבר מחזיקים ברישיון החלטתי לעבור לרכב קטן יותר (אני חונה ברחוב לכן זה אמור להקל עלי) אך שעדיין יסחוב 4 מבוגרים במקרים הנדירים שאנחנו נוסעים 4 ברכב.

כמה עובדות/דרישות:

1. אני נוסע רק 9000 ק"מ לשנה ולכן לא רוצה היברידי או חשמלי כי הפרש המחיר לא יחזיר את עצמו בחסכון בדלק.

2. אין לי יותר מדי דרישות של חוויית נהיגה (אני נוהג היום כאמור על קורולה 2017 שאני מניח היא לא פסגת החוויה) וגם לא ממש אכפת לי אם הרכב יפה או לא. מה שחשוב לי זה אפס תקלות (ב20 שנה האחרונות עם הקורולה זה היה  המצב) וכמובן שאוכל למכור בקלות.

3. אני מעדיף לקנות רכב בן שנה - שנתיים שספג כבר ירידת ערך ומתכנן להחזיק אותו 4 שנים (לאור הק"מ הנמוך שאני עושה אני מניח שאמור להיות אטרקטיבי כשאמכור).

4. מה שחשוב לי באוטו מבחינת אבזור (זה מה התרגלתי מהקורולה שלי )זה כניסה והנעה בלי מפתח ומראות מתקפלות חשמלית אוטומטית. מבחינת בטיחות אני רוצה את המקסימום האפשרי.

לאור האמור לעיל ולאחר מחקר באינטרנט התמקדתי על שני דגמים, יאריס קרוס בנזין ברמת גימור SKY (למרות שאני ממש לא רוצה גג הפנורמי אבל זו רמת הגימור היחידה בבנזין שיש לי כניסה והנעה בלי מפתח) או יונדאי באיון פרייס פלוס (למרות שגם כאן אני לא מתלהב מהגג השחור אבל זה דגם עם יותר מערכות בטיחות). לטויוטה יש יותר בטיחות פסיבית (עוד 2 כריות אוויר) וליונדאי יש יותר אקטיבית (שטח מת ותנועה חוצה מאחור)

ראיתי ביקורות ונראה שששתי המכוניות לא מושלמות. נראה שיש יתרון קל ליונדאי אבל לאחר כל כך הרבה שנים עם טויוטה אני תוהה האם כאשר היונדאי תגיע לגיל 7 היא תהיה אמינה כמו הקורולה בת 7 שלי. האם יש מישהו שמחזיק באחת משתי המכוניות בשנה האחרונה ויכול לתת לי דגשים/המלצות? האם מערכות הבטיחות הנוספות ביונדאי באמת שוות את הבחירה או עדיף את כריות האוויר הנוספות ומקסימום לקנות מערכת התרעה לשוח מת (ראיתי שעולה ב1600 ש"ח).

בהתחלה הסתכלתי גם על סקודה קאמיק אבל קראתי על כל הבעיות SOS שלה וזה הוריד לי את החשק. באופן כללי אני מעדיף לא אירופאי (אולי זה סתם דעה קדומה שלי אבל כאמור, 20 שנה עם טויוטה בלי בעיות).

פורסם

ככל שידוע לי היאריס קרוס לא ממש זמינה לרכישה תוך זמן סביר. (כדאי לבדוק אצל היבואן ולא להסתמך על אתר האינטרנט)

לכן נראה שתאלץ להשאר עם הבאיון (או לבחור משהו אחר)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הבאיון כמו הסקודה קאמיק מצויידת במנוע טורבו 3 צילינדרים ותיבת הילוכים כפולת מצמד.

נראה שסטוניק עם מנוע 1.4 ליטר אטמוספרי וגיר 6 הילוכים פלנטרי עונה בדיוק על הצרכים שלך, אבל את מנוע 1.4 ניתן לקבל רק ברמת גימור lx. שלא כוללת כניסה ןהנעה בלי מפתח.

אין היום הרבה רכבים יחידות הנעה פשוטות (מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי).

אולי שווה לך לבדוק מאזדה cx30 או cx3 משומשות ברמות אבזור גבוהות.

פורסם

הי,

תודה על התשובות. כמה הבהרות.

1. אני מכוון לקנות משומש בן שנה (במקרה של באיון) או אפילו שנתיים במקרה של טויוטה לכן ענייני מלאי לא רלוונטים. אני גם לא לחוץ ויכול לחכות כמה חודשים שיצא רכב מתאים למכירה.

2. לגבי הסטוניק והcx-3, להבנתי קטנה יותר (אני בכל זאת צריך תא מטען לקניות ...) ונראות פחות מאובזרות/בטוחות משתי החלופות שהצעתי אילו הcx30 היא אחלה אך יקרה יותר.

פורסם

אם מה שמעניין אותך זה אמינות אז תרד מהבאיון מנוע טורבו ותיבה דו מצמדית יהיו פחות אמינים ממנוע אטומספירי אז עדיף לדעתי לחפש מאזדה CX3 או CX30 תלוי בתקציב

פורסם

אם אני מבין נכון גם היאריס היא עם מנוע אטמוספרי ותיבה רציפה. למה עדיף מאזדה? כאמור CX3 היא עם תא מטען ממש קטן להבנתי והcx30 יקרה משמעותית.

פורסם

היאריס קרוס היא היברידית (מנוע אטמוספירי ומנוע חשמלי) והתיבה מסוג רציפה עם מפצל כוח. היא כנראה תהיה אמינה בלי בעיות מיוחדות. עם זאת ציינת שהק"מ שאתה נוסע נמוך ככה שחסכון בדלק פחות רלוונטי ולכן המאזדה תהיה עדיפה. היא יותר איכותית, נוחה ושקטה מהיאריס והביצועים שלה עדיפים לכן במצב של 4 מבוגרים ברכב היא תהיה עדיפה. אפשר להשתמש במושב האחורי בנוסף לתא מטען אם חסר מקום וזאת הבעיה (ציינת שהילדים גדלו)

פורסם

רק מבהיר - אני מכוון ליאריס קרוס בנזין ולא היברידית בדיוק מהסיבה שאני לא נוסע הרבה. 

לאחר מה שכתבת, קראתי שוב על cx3 ואחת הטענות נגדה היא שהמרווח מאחור לשני מבוגרים הוא צפוף (לא ראיתי טענה דומה לטויוטה).

פורסם

יש לי יאריס קרוס (אמנם היברידית) והמרווח מאחור לשני מבוגרים סביר. לשלושה זה צפוף אבל לא נראה שאתה צריך שלושה מאחורה.
המכונית אצלי שנהוחצי ו-32,500 ק"מ ובינתיים (כמובן?) לא היו תקלות כלשהן.

בעיה אפשרית היא כמובן למצוא יאריס קרוס בנזין SKY משומשת... רוב אלה שנמכרו הן היברידיות אם אני לא טועה.

ממליץ לך להיכנס לסוכנויות יונדאי וטויוטה (ומזדה?) ולבדוק את המכוניות פיזית. אפשר (ומומלץ) גם לבקש נסיעת מבחן (למרות שאתה מתכוון לקנות משומש - הם לא חייבים לדעת)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

נכון להיום נוסעות על כבישי ישראל  780 יאריס קרוס בנזין ברמת גימור SKY

46 משנת הדגם 2021

519 משנת הדגם 2022

215 שנת 2023.

כולן (למעט 8 ) בידיים פרטיות.

יש כרגע כמה ביד 2 כולן במחירים מופקעים. אחת 2021 אצל סוחר בחיפה במחיר יותר שפוי אבל ככל הנראה עם עבר פלילי (עברה כמה סוחרים בחודשים האחרונה) יד שניה (ראשונה חברה שניה פרטית)

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני הייתי בוחר בבאיון.

היאריס קרוס פחות נעימה לנסיעה, הגיר הרציף מייצר הרבה רעש במאמץ ואופי הפעולה שלו לא נעים.

איכות תא הנוסעים נמיכה והוא מאודהקודר.

לזכות היאריס מוניטין אמינות גבוה.

אני אוהב מאוד יחידות הנעה מסוג זה של הבאיון - טרבו + dsg, נהגתי ב- i20 טורבו עם אותה יחידת הנעה והיא ממש נעימה ומספקת כוח זמין.

אנינגם אוהב יותר את הנראה של הבאיון ואת הנדסת האנוש העדיפה שלה.

פורסם

גם הנטיה הראשונית שלי הייתה לכיוון הבאיון אבל אני באמת חושש מאמינות (בדיוק השבוע ראיתי קיה סטוניק די חדשה שנתקעה בצומת רעננה, לא יודע מה היה שם אבל ממש לא הייתי רוצה להחליף מקום עם הבחור).

אני נוהג זהיר ורגוע, מטפל בזמן, השאלה זה האם זה מספיק בשביל אפס תקלות כמו עם הקורולות שהיו לי לאורך השנים.

ד"א - מישהו יודע האם יש הפרש משמעותי בעלות הביטוח בין הרכבים האלה?

• תוכן חדש...