Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, chrono כתב:

אולי קצת off-topic, אבל על מתלי ה-Bilstein המקוריים המיאטה נוחה יותר ממרבית המשפחתיות שנסעתי בהן (ומכל מיני/סופר-מיני חוץ מאולי C3). ואם אתה מעוניין בעיקר להרגיש את הגבולות של האוטו (ולא בתחרות מי מגיע לגבולות האלה במהירות גבוהה יותר), אז הם עושים את העבודה מצויין, ועם פחות סיכון לך מבחינת דו"ח מהירות :)

עוד קצת אוף-טופיק? מי שרוצה שילוב מוצלח של נוחות יומיומית ודינאמיות בוחר בקוני. בילשטיין טובים מאוד למסלול והם ללא ספק מעולים לצעירים עם גב בריא, אבל בשל התנגדות גבוהה יותר בשלב הדחיסה לעומת קוני, הם פחות נוחים ליום יום. 

פורסם
לפני 4 שעות, zaf כתב:

בלא מעט מהמיאטות שראיתי הותקנו קוילאוברים. redR מדבר גם על אגזוז אחר. אבל אף אחד לא התיייחס לנושא הטסט, שזה עד היום מה שמונע ממני לעלות מעבר ל stage 1או לשחק עם מכלולים אחרים למעט הבלמים המשודרגים.

האם המיאטות האלה עוברות חלק או זקוקות לעזרה?

מהניסיון שלי עובר חלק , כולל אגזוז של COBRA ( מסדרת STREET ) , ה COILVER לא עשו לי בעיות אף פעם 

לפני 21 דקות, Supertigre כתב:

עוד קצת אוף-טופיק? מי שרוצה שילוב מוצלח של נוחות יומיומית ודינאמיות בוחר בקוני. בילשטיין טובים מאוד למסלול והם ללא ספק מעולים לצעירים עם גב בריא, אבל בשל התנגדות גבוהה יותר בשלב הדחיסה לעומת קוני, הם פחות נוחים ליום יום. 

מסכים שקוני מדהימים , אבל יקרים :-) , מאד :-)

פורסם (נערך)

הוט האצ' ו- BRZ מקטגוריות שונות לגמרי, נראה לי שזו טעות ללכת בכיוון ה- BRZ אם את המחפש פרקטיות,

היא לא פרקטית ליומיום כמו הוט האצ', כדוגמת רנו מגאן RS, פורד פוקוס ST, גולף GTI, פיג'ו 308 GTI, קופרה - כולן משמשות כרכב יומיומי, אולם הנסיעה קשיחה יותר ברמות משתנות בין הדגמים..

במקום שבו אתה נמצא אולי הייתי מציע שתלך על מה שנקרא warm hatch שזה קצת פחות מהוט האצ', אבל יכול לספק לך הנאה ברמה גבוהה, ביצועים, נוחיות ופרקטיות,

כדוגמת פיג'ו 308 GT, פורד פוקוס אקובוסט 1.6 טורבו 2012-2014  או הונדה סיוויק 2018+ ברמת גימור ספורט פלוס(מגיעה עם מתלים אדפטיביים), ובטח ישנן עוד כמה אפשרויות

אם עדיין אתה רוצה הוט האצ' שתהיה משפחתית לכל דבר יש לך גם את הפורד פוקוס ST סטיישן למשל תיתן לך ולנוסעים מרחב מחיה גדול

אני נוסע על פוקוס ST האצ'בק, שבשנה וחצי האחרונה התווספו לה שני כסאות תינוק מאחורה, ועדיין לא מתכוון לוותר עליה, האהבה אליה גדולה, היא תמיד מרגשת, 

זה פרקטי, אבל ויתרתי על הבוקסה מאחורה לטובת עגלת תינוק, וחי עם זה באהבה ובשלום :)

ובחיית מה אתה מעלה פה פוסט שמדבר על כל ההוט האצ' הנחשקות ופתאום אתה דוחף לנו טסלה לפנים, זה עשה לי להקיא

עריכה אחרונה על ידי this_is_me
  • רעיון טוב! 1

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם

הייתי כמוך. מינוס הילדים. בשלב כלשהו החלטתי שאני מעדיף לאגור חוויות ולא כסף.

ברור שאני לא יכול להתנתק מהעובדה שאני בבסיסי אדם (קמצן מאוד שפשוט לא אוהב להוציא כסף) עם אוריינטציה כלכלית חזקה - אז עושים אופטימיזציה להחלטה ולא מקבלים את ההחלטה על סמך האופטימיזציה (וזה הבדל מהותי), כמובן בגדר ההגיוני.

היתה לי ND2 שנקנתה חצי שנה לפני תחילת הקורונה ונסעה בסה"כ 6000 קמ ב 14 חודשים (נמכרה אך ורק בשל ירידה מהארץ, אחרת הייתי שומר אותה לנצח כנראה). ירידת הערך היתה סביבות ה 1000₪ בחודש (הבחור שקנה ממני מכר בערך ב 20 יותר, מכרתי בנקודה הכי גרועה שיכולה להיות, אבל כבר היו כרטיסי טיסה אז העדפתי לא לקחת סיכונים) ועוד בערך 500₪ על ביטוחים וכד'. כביכול 1500₪ בחודש על כמעט 0 נסועה. נהנתי מכל רגע ומכל ק"מ והייתי משלם גם כפול מזה. 

עכשיו בארה"ב שכללתי את השיטה וחיפשתי מלכתחילה רכב עם ירידת ערך אפסית מתוך הבנה ברורה שהאופטימיזציה הכי טובה לתחביב זה רכב סופשים\פאן עם ירידת ערך אפסית בנוסף לדיילי.

דוגמה לאופטימזציה להחלטה -

אחרי 1000 קמ עמוסי חיוכים באלפים על ND2 לבנה שנלקחה מ Sixt ידעתי בוודאות שזה מה שאני רוצה. עוד ידעתי שאין שום סיכוי שאני סופג את ירידת הערך של השנה הראשונה (סביבות ה 50,000₪) ולכן נקבעו גבולות גזרה להחלטה (ND2, ללא תאונות, בת בערך שנה). לקח כמה שבועות אבל בסוף נמצאה הכלה.

כנ"ל עם הרכישה הנוכחית של הספיידר. החלטתי מה אני רוצה, קבעתי גבולות גזרה לכמה אני מסכים לשלם, על מה אני לא מוכן לוותר וכד' וחיפשתי וחיפשתי עד שמצאתי. ואם לא הייתי מוצא לא הייתי קונה בכל מחיר.

במקומך - קונה את הברז (שזה אחד מהרכבי ספורט המוצלחים והטהורים לשקל שאפשר לקבל בישראל, אני בספק אם יהיה כזה שוב) בלי לחשוב פעמיים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 11 שעות, farkash7 כתב:

כל מה שאני אומר שההבדל בין טסלה מודל 3 לג'וליה קטן בעיני, לא מספיק כדי להצדיק את הבחירה בג'וליה.

נהגת על שתיהן? אני כן (3P וג'וליה RWD), וההבדל גדול.

הטסלה מהירה בצורה לא הגיונית ובאותה הנשימה, משעממת. לא רכב לנהג בשום צורה.

• אהבתי 1
פורסם

מחזק. הג'וליה היא הסדאן הכי ספורטיבית שיש בנמצא, בפער לא קטן מהבאה אחריה (לקסוס IS) ובפער עוד יותר גדול מהסדרה 3.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לכל אחד יש את הזכות לדעה משלו. אם פות"ש לא מרגיש שיש הבדל בין ג'וליה לטסלה, זה לגיטימי.

מה שכן - אם זה המצב, אולי המסקנה מהשרשור צריכה להיות שעדיף לו לקחת טסלה ולא BRZ, כי ההבדל בפרקטיות בטוח יורגש - אבל ההבדל בהתנהגות, אולי לא כל כך.

• רעיון טוב! 3
פורסם

אני מבין מההודעה הראשונה של פות"ש שהוא רוצה רכב ספורט שישמש גם כדיילי.

לדעתי BRZ הוא רכב שיהיה מהנה מרגע שמתיישבים במושב הנהג (אולי אפילו במושב הנוסע), ולאו דווקא רק בנהיגה חזקה בנס או במסלול. השאלה העיקרית היא אם הוא פרקטי מספיק בשביל פות"ש כדי לשמש כדיילי, ועל זה רק הוא ידע לענות.

פורסם

.If you can, you should

בחייאת, יש לך כבר סטיישן יפנית אוטו'. אתה Sensible enough.

ומגניב שה-205 עדיין אצלך (יצא לנו להחליף מפתחות פעם, כשעוד הייתה לי ראלי S1).

פורסם
בתאריך 15.5.2023 בשעה 15:26, menir1 כתב:

מבחינתי, הרכישה של ה-208  GTi הייתה טבילה של הרגל במים (מכונית נעימה יחסית כדיילי, מרווחת, נוחה) והרכישה של ה-BRZ זאת כבר טבילה של כל הגוף - אין, אני מכור.

לא רוצה להיגמל :-)

לא היה לי כח לקרוא את כל התגובות, אז מהר מאוד מצאתי תגובה שתמצתה את העניין.

זה לא רציונלי, ואם אתה ממשיך לתהות על ההחלטה, כנראה שעוד לא חווית מה זה באמת. כי ברגע שאתה חווה את ההנאה הזו, השיקול הרציונלי היחיד שיכנס למשוואה הוא האם יש לך את הסכום לקנות את הרכב.

אגב, כמו שחברינו @Morningstar כתב (בסוף כן קראתי כמה תגובות, נו... מה לעשות.) בחיים צריך בסוף לצבור חוויות, ואתה תזכור יותר את הא' לב' שלך בBRZ מאשר במזדה 6

פורסם (נערך)

נעשה סדר כי יש מעט בלבול.
יש כרגע 6 סטיישן, פונטו איבו ו205.
ה205 לא במשחק, כלומר היא נשארת. אני אוותר על יד ימין לפני שאני אמכור אותה.

לגבי האחרות. ה-6 בזמנו נקנתה בשביל בת הזוג כדי שתיסע בה ותסיע בה את הילדים. 
היא לא רצתה אותה כי "היא גדולה", אבל עדיין הסיעה בה את הילדים ולאט לאט התאהבה.
לא מזמן נולד עוד ילד ומאז ה-6 נשארת איתה בבית ואני נוסע עם הפונטו לעבודה. מתישהו היא זרקה לי "אני לא חוזרת לפונטו", נו פתאום היא התאהבה במאזדה, ואז התחיל הטרלול...
סבבה לי להתנייד בפונטו, אחלה דרך לחסוך כסף, אבל גם בא לי להשתדרג, לחיות. בהתחלה המחשבה הייתה ללכת לכיוון חשמלי, מודל 3. לקבל רכב מהיר בטיחותי, לא לשלם על דלק אחזקה אפסית...
בחירה מאוד מאוד רציונלית, ואז עשיתי טעות והתחלתי להסתכל על הסובארו, נסיעת מבחן וזהו התאהבתי.

מבחינה פרקטית אין בעיה, יש מאזדה 6, יש פונטו שאפשר להשאיר כרכב נוסף (וכפועל יוצא להחזיק 4 רכבים). בקיצור אין בעיה הכל שאלה של כסף. אין גם בעיות חניה, יש אינסוף חניה.
בנוסף הילד הגדול בן 3 עוד מעט ולא זכור לי מצב של חילופי כסאות בטיחות בין רכבים. כלומר תמיד "הרכב העיקרי" שמשמש להסעות היה בבית זמין, אז גם רכב פרקטי הוא לא באמת הכרח. ככה זה כשהגנים במרחק של 100 מטר מהבית...
הטיעון הפרקטי הוא יותר טיעון של הצד הרציונלי של המוח שאומר "זה צעצוע לא רכב".

לגבי ג'וליה. מסקרן, אבל שוב זה נראה לי כמו טסלה מודל 3. אני בטוח שההגה שם יותר טוב. אני בטוח שאתה מרגיש יותר מעורב. אני לא בטוח אם זה מספיק כדי לבחור בה ולא בטסלה.
אולי אני טועה? זו התחושה שלי.
בקיצור אני רואה את זה בצורה בינארית מאוד, 0-טסלה 1-סובארו. כל מה שבאמצע פחות מדבר אליי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תפסיק כבר לטחון מים וקנה את הסובארו.

חיים פעם אחת. כל עוד אתה לא נכנס פה חלילה לאיזו הרפתקה כלכלית, לך על זה ותהנה.

מקרה הכי גרוע, תמכור אחרי כמה חודשים ותפסיד שכר לימוד קטן.

• אהבתי 3
פורסם

אני בדילמה דומה אך שונה. 

מת לקנות את הסובארו. 

אבל זה אומר 60 ק"מ לכיוון 4 ימים בשבוע עם הסובארו שכיום אני עושה בנירו ליסינג שאני לא סובל אבל הדלק והחניה השמורה באים עם הרכב...

אם אצליח איכשהו לשכנע לתת לי אחזקת רכב במקום, זה גם לא יכסה את הסובארו ואני מאבד את החניה.

אז קנה, כי נשמע שאתה יכול. את הפיאט תמכור. 

פורסם (נערך)

למכור את הפיאט? 42 ק"מ לכיוון פעמיים בשבוע.
אקבל עליה גרוש וחצי...
שלוש יתרונות להשאיר אותה:
1. אוטומט נוח בפקקים.
2. גמישות, עוד רכב אוטומטי (למרות שבת הזוג רק רוצה שאני אניח לה ואהיה מאושר, היא נשברה ומוכנה גם לנהוג על ידני).
3. כל ק"מ שהיא נוסעת עולה חצי מהסובארו לכל הפחות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...