Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך נראים החיים עם רכב ספורטיבי בישראל?

farkash7

פוסטים מומלצים

לפני 16 דקות, mcshmupi כתב:

שוקל לקנות brz כדי לשפר את רמת הנוחות...

לא בטוח שה-BRZ נוחה יותר מ-308...

ה-BRZ בוודאות פחות נוחה מה-208 אבל היא נסבלת. לא מרסקת עצמות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT | Citroen C4 SX 1.6 AT 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ה308 יותר גרוע ממה שציפיתי.
היא מגיבה לכל דבר שיש בכביש. היא אמנם אף פעם לא מתרסקת אבל כל דבר מוציא אותה משלוותה. 
כבישים שבפיקאסו מרגישים חלקים לחלוטין מרגישים משובשים ב gti.
אולי יש משהו לא תקין ברכב שלי? שאלתי את יוסי מגבע, הוא אמר שלא וככה היא נוסעת. 

• מבאס 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, biggie כתב:

אני הייתי עם מיאטה + כיסא תינוק במשך שנתיים.
החלפתי לBRZ ידנית עם 2 בוסטרים גדולים מאחורה לגילאים שנה וחצי ושלוש. 

הייתי עם הברז שנתיים. 

בהתחלה היה מעולה וכיף. כשהגדול גבה בטירוף הוא היה עם רגליים מקופלות. 

אחרי שנתיים כבר היה לי קשה כל פעם להזיז את המושב קדימה ואחורה ופעולה פשוטה היתה מציקה ודורשת כיפוף וישיבה על המגן תחתון.

מכרתי את הרכב כשהגיע הילד השלישי. 

היום אני עם רכב משפחתי ומרגיש פינוק על שיש מקומות ישיבה ולא צריך להזדחל פנימה. 

האם זה היה שווה את זה? חד משמעית כן.

מתגעגע לרכבי ספורט? חד משמעית כן.

האם אני אחזור לזה בקרוב? כבר לא פרקטי בשבילי גם משיקולי עבודה (10 דקות נסיעה מהבית).

דרך אגב שמירת הערך היתה מעולה במיוחד במיאטה.

מילה אחת: קופרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זכית כאן ליופי של תשובות. מבחינתי, היתרון הגדול של רכבים כמו מיאטה או BRZ זו העבודה שאלו רכבים מהנים בכל מהירות, אבל כן, אלו רכבים שדורשים יותר פשרות ברמת השימושיות לעומת רכבים ספורטיביים אחרים, במיוחד מול הוט האצ' קלאסיות כמו גולף GTI או קופרה. מה עושים? מתפשרים על סוג הרכב. לא חושב שאתה צריך לוותר על החוייה כי זו חוויה, זו חוויה החל מהמבט ברכב לפני הכניסה, תנוחת הישיבה, ההיגוי החד, ההילוכים, הרעש... 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

מעניין לקרוא.
גרמתם לי לרצות רכב יותר ספורטיבי.

• אהבתי 1

מתכלה מתחת לכיסוי:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

המחליפה: Alfa 159 TB

עם חלונות חשמל ונעילה מרכזית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המיאטה שלי היא חלק בלתי נפרד מחיי, וכך תישאר. יש לנו רכב נוסף, כיוון שאני ואשתי נוסעים לעבודה במקומות שונים. אז כשצריך יותר משני מקומות, משתמשים ברכב שלה. להחזיק אותה כרכב יחיד כשיש ילדים זה לא פרקטי, כמובן - אבל ברגע שיש רכב נוסף, זו לא בעיה. נכון, צריך קצת יותר תכנון מראש - אצל מי כסא הבטיחות היום, וכד', אבל זה באמת שטויות, אם רכב ספורט זה מה שאתה רוצה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החיסרון הגדול של הוט האץ' לרוב, בהשוואה למיאטה/BRZ, הוא שצריך לנהוג במהירויות פסיכיות כדי לנהוג על המגבלות, ולהפיק ריגושים. 

צמד היפניות (המיאטה יותר) ההארדקוריסטיות מנפקות הנאה במהירויות הרבה יותר שפויות. 

לדעתי, אם הספורטיבית היא מכונית שנייה/שלישית, אז כדאי ללכת על BRZ שתהייה הרבה יותר מהנה מכל הוט האץ'. 

אם מדובר במכונית עיקרית, אז ברור שהוט האץ' טובה היא הפשרה הרלוונטית. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT | Citroen C4 SX 1.6 AT 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכן כתבתי שכל אחד מעביר את הקו שלו באופן אינדיווידואלי, אם זה בשימושיות ואם זה במחיר/גיל הרכב.

אבל בפירוש - כל ספורטיבית, כולל הוט האץ', היא ויתור לעומת משפחתית קונוונציונלית. לכן כל מה שצריך להבין זה עד כמה רוצים את זה, ואיפה עובר גבול הפשרה.

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ובנוסף לכל מה שנכתב (עלויות, המון פשרות וכו)  - 

כל זה נסלח ברגע שמתיישבים ומניעים את הרכב. איכשהו שוכחית מכל החסרונות ומבינים שהתחושות שזה עושה לך שווה את כל ה״צרות״ שבאות יחד עם זה. 

מצטרף לדעתו של @yoni162, הסיבה היחידה להחזיק רכב ספורטיבי בעיני, זה רק אם באמת מנצלים את היכולות שלו. טיולים, ימי מסלול, מפגשים, וסתם לתקוף פניות פה ושם בדרך ליעד (איפה שמתאפר). כי אם הרכב ישמש רק לנסיעות עבודה-בית משעממות ויבלה את רוב חייו בפקקים - אז חבל, אישיתי הייתי מוותר מראש.

• רעיון טוב! 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 15.5.2023 בשעה 09:21, farkash7 כתב:

1. זה עולה הרבה כסף. אפשר לקנות רכב ספורטיבי בין ארבע בעלות של משפחתית רגילה.
2. זה לא פרקטי. מיאטה / ברז - חד משמעית פחות פרקטיות ממשפחתית.
3. זה אולי ידרוש ממני להחזיק עוד רכב. לא חובה, החלטה שלך.
4. דלק יותר יקר, ביטוח יותר יקר. כן
5. אפשר להסיע בזה בכלל ילדים? (בגדול אין סיבה שנגיע למצב הזה, והם עדיין קטנים מאוד, פחות מ-3). אני מסתדר כבר 4 שנים עם ברז ושני ילדים קטנים בכסאות תינוק, הרכב הוא דיילי.
6. למה לא לקנות רכב חשמלי מהיר, ויותר בטיחותי (הרכב הראשי כרגע הוא מאזדה 6 סטיישן)? אני לא קצת אבא חסר אחריות שאני לא חושב על שידרוג בבטיחות וקונה לעצמי צעצוע יקר? מצחיק שאני מכה את עצמי על זה כי לפני שנה קניתי את המאזדה בגלל שהם נסעו בפונטו. כי זה לא זה בכל הקשור לפאן. נהגתי מספר פעמים על טסלה 3P וממש שמחתי לחזור לברז, תחושה ברמות אחרות.

הגבתי באדום.

משתנה אחד שאנשים שוכחים הוא שמירת הערך: רכבים כמו ברז / מיאטה כמעט ולא מאבדים מערכם.

בהסתכלות על אחזקה של שלוש שנים מול משפחתית מקבילה, אתה תוציא פחות כסף להחזיק ברז ממאזדה 3 כי המאזדה תאבד ערך בעשרות אלפי שקלים יותר מהברז.

בתאריך 15.5.2023 בשעה 09:21, farkash7 כתב:

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, yoni162 כתב:

ירידת ערך זה רק מרכיב אחד מעלות האחזקה, בשביל ההשוואה הזו אתה צריך לשקלל את כל המשתנים (דלק, ביטוחים, טיפולים, ירידת ערך).

זו בדיוק הנקודה שאני מעלה.

אמינות במיאטה / ברז היא כמעט מופתית וזה כולל ימי מסלול וכו.

ההוצאות יוצאות הדופן הן בעיקר בצמיגים וברקסים, וזה לא יתקרב להפרש ירידת הערך בשנה מול משפחתית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל אחד צריך תחביב, וגם להחזיק רכב ספורטיבי זה סוג של תחביב אפילו אם אתה לא מגיע לטיולים או למסלול.

הבעיה היא שלחיות עם רכב פחות פרקטי או עם עלויות גבוהות יותר מרכב עממי זה לא משהו שמתאים לכל אחד, בין אם כי צריך מקום לעוד ילד או שצריך את הכסף למשהו אחר בחיים - וזו הסיבה שהרכבים האלה עוברים הרבה ידיים באופן יחסי.

אני אישית קיבלתי תיאבון עם ה DS3 שהיא רכב ספורטיבי "רך" והסיבה היחידה שעוד אין לי ברז היא כלכלית - גם עם ירידת הערך הנמוכה, ברז חדשה לעומת DS3 או 208gti משומשת תעלה כ 1000 שקל יותר לחודש לנהג הממוצע - ההפרש הזה הוא קצת יותר ממה שעולה לנו להחזיק את הרכב השני בבית...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...