Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, IsraCar כתב:

לא משנה לי באיזה רכב העו"ד יגיע, העיקר שיהיה שחור.

שחור זה מכובד.

שחור זה יצוגי.

שחור זה סולידי.

אין לי ברירה, צריך להיות עיקבי בתגובות לדיוני עבר.

שחור זה לא בטוח (משמעותית יותר סיכוי לתאונות),
https://www.citywidelaw.com/los-angeles-car-accident-attorney/car-color-and-crash-risk/
ולא צבע פרקטי (גם בגלל השמש הקופחת בארץ, גם כי כל טיפת אבק בולטת מיידית).
במיוחד אם מדובר בעו״ד, שאני מצפה ממנו להיות בעל חשיבה לוגית מצויינת, זה היה פועל חזק נגדו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

אם תחום העיסוק של אותו בעל מקצוע לא קשור בהסעות אני לא שופט אותו לפי הרכב בו הוא נוהג, ובאופן כללי אני לא שופט אנשים לפי ״מראה״.

לא שאני צדיק, אבל במרוצת השנים הבינותי שאין קשר בין הדברים. יש כאלה שעדיין חושבים שכן.

נראה לכם שזה באמת משקף את רמת המקצועיות של אדם אם עו״ד מגיע בפיקנטו או שהצבעי מגיע עם לאנדקרוזר חדש?

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם
לפני 7 שעות, ירון דורפמן כתב:

שאלה לא קשורה. אז בשביל מה הוא עובד כל כך קשה, סתם בשביל הספורט?

הוא עדיין גר באותו בית שקנה בשנות ה 50.

יש אנשים שנהנים מהדרך, והביטחון שהכסף נותן להם. זה לא חייב לבוא בסממנים חיצוניים וחומריים.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

לפני שעתיים, Dudi2 כתב:

אם תחום העיסוק של אותו בעל מקצוע לא קשור בהסעות אני לא שופט אותו לפי הרכב בו הוא נוהג, ובאופן כללי אני לא שופט אנשים לפי ״מראה״.

לא שאני צדיק, אבל במרוצת השנים הבינותי שאין קשר בין הדברים. יש כאלה שעדיין חושבים שכן.

נראה לכם שזה באמת משקף את רמת המקצועיות של אדם אם עו״ד מגיע בפיקנטו או שהצבעי מגיע עם לאנדקרוזר חדש?

נניח ויש לך בבית נזילת מים,

אתה יוצא לרחוב ויש שם שני אינסטלטורים חונים... אוקיי?

אחד עם שעון זהב וג'יפ רוביקון חדש נוצץ,

והשני עם ברלינגו וסרבל עבודה. למי תפנה?

אהה... והנה עובר אינסטלטור מבוגר על אופניים ישנים,

ומתוך ארגז תנובה ירוק שקשור לו לסבל מרשרשים כלי עבודה ישנים...

אולי דווקא לפנות אליו שיטפס על הגג ויתקן את הדוד"ש??

לא אומר שזה משקף באופן מלא את המקצועיות של כל אחד מהם,

אבל לדעתי בכל זאת יש בזה אינדיקציה מסויימת.

• אהבתי 3
פורסם

בתור התחלה, ממש לא חשוב לי, על מה נוסע איש עסקים.

ועכשיו סיפור מהחיים, דוגמא לאיש עסקים...

פרסמתי דירה למכירה, ציינתי ללא תיווך. יוצר איתי קשר מתווך אומר שיש לו לקוח שמחפש דירה. אומר לי במפורש שממני הוא לא מבקש דמי תיווך.

הלקוח שלו היה מעוניין בדירה וחתמנו על חוזה, לאחר כמה ימים שילם את הכסף, המתווך בא לקחת את המפתח של הדירה, ירדתי לרחוב, המתווך אמר בוא כנס לרכב (MAZDA CX-5 4X4), החלפנו כמה מילים ואז דיבר על עצמו בגוף שלישי, ושאל אם לא מגיע משהו על העסקה?

השבתי שהלקוח היה שלו וממנו הוא מקבל דמי תיווך, אמר משהו בסגנון... תחשוב על זה.

עכשיו מבחינתי, נפגשתי עם המתווך שלושה פעמים, פעם אחת לפני ביצוע העסקה, פעם אחת שראיתי את הלקוח, ועוד פעם בחתימת חוזה עם הלקוח. וכאמור לא היה לי שום יחסי מתווך-לקוח וגם הוא במפורש אמר שממני הוא לא רוצה דמי תיווך.

בנוסף יש לציין שהוא פעל למען הלקוח שלו כדי לדרבן את העסקה, והסכום שקבלתי היה סכום שרק היה חסר שאני יביא גם את הוזילין.

בכל זאת ולאור האמור לעיל, החלטתי לתת למתווך של 1,800 ש"ח, מבחינתי כמו תשר.

המתווך נשמע מאוכזב, וציין שדמי תיווך מקובלים הם 2%+מע"מ

נו... ועכשיו מה יש לחשוב על הרכב שאיתו בא איש העסקים?

• לא הבנתי... 2
  • מעניין 1
פורסם

כנראה שלא את זה עם הרוביקון, הוא כבר שכח איך מחזיקים מפתח.

אבל האמת היא שכנראה שלא אסתכל על הרכבים אלא על ההמלצות (בעיקר של מכירים שלי), כי אולי זה עם הכלים הישנים בארגז הירוק הוא המקצוען המנוסה ביותר, וזה שהכלים שלו ישנים זה כיוון שהוא יודע לבחור באיכות הגבוהה ביותר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם נוכל הטינדר נוסע על פרארי 😉

חושב שככל שבן אדם שואף לעשות רושם על אחרים ע"י אמצעים חומריים,

כך הוא יתרשם יותר וייתן חשיבות לאמצעים החומריים של אחרים.

ובכלל בעידן הליסינג והרבה יותר קל לנסות ולעשות רושם על אחרים,

מזכיר לי מקרה מלפני כמה שנים כשעוד התעסקתי בתחום המזון, איזה בחור הגיע עם B.M.W טרייה יחסית וירד להזמין סנדוויץ' שעלה פחות מ-30 ש"ח, הלך להוציא כסף וחזר עם הליכה פחות זחוחה ואמר שישלם בפעם הבאה.   

בקיצור, גם נוכלים/כאלה שמנסים להרשים ואו מיליונרים אמתיים יכולים לנהוג ברכבי יוקרה.

הבעיה מתחילה שלפעמים קשה להבדיל ביניהם, זאת במידה ואנחנו נותנים חשיבות יתר לרכב היוקרה.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם
לפני 42 דקות, sperial כתב:

כנראה שלא את זה עם הרוביקון, הוא כבר שכח איך מחזיקים מפתח.

את זה עם הרוביקון הדנדש לקחתי מ'יצאת צדיק' עם חיים אתגר.

ניכל קשישים ועשק אותם באלפי שקלים.

המבוגר עם האופניים עשה אצלנו תיקונים חאפריים, אבל לקח בזול.

נשארנו עם הברלינגו... :-)

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 5 שעות, אורח לרגע כתב:

וואי על השרשור הזה כתוב 

טרנספורטר

All over it 😜

אין כמו ה-E38 735 של ג'ייסון סטייתהם...

לפני כשעה, Ron Poh כתב:

בתור התחלה, ממש לא חשוב לי, על מה נוסע איש עסקים.

ועכשיו סיפור מהחיים, דוגמא לאיש עסקים...

פרסמתי דירה למכירה, ציינתי ללא תיווך. יוצר איתי קשר מתווך אומר שיש לו לקוח שמחפש דירה. אומר לי במפורש שממני הוא לא מבקש דמי תיווך.

הלקוח שלו היה מעוניין בדירה וחתמנו על חוזה, לאחר כמה ימים שילם את הכסף, המתווך בא לקחת את המפתח של הדירה, ירדתי לרחוב, המתווך אמר בוא כנס לרכב (MAZDA CX-5 4X4), החלפנו כמה מילים ואז דיבר על עצמו בגוף שלישי, ושאל אם לא מגיע משהו על העסקה?

השבתי שהלקוח היה שלו וממנו הוא מקבל דמי תיווך, אמר משהו בסגנון... תחשוב על זה.

עכשיו מבחינתי, נפגשתי עם המתווך שלושה פעמים, פעם אחת לפני ביצוע העסקה, פעם אחת שראיתי את הלקוח, ועוד פעם בחתימת חוזה עם הלקוח. וכאמור לא היה לי שום יחסי מתווך-לקוח וגם הוא במפורש אמר שממני הוא לא רוצה דמי תיווך.

בנוסף יש לציין שהוא פעל למען הלקוח שלו כדי לדרבן את העסקה, והסכום שקבלתי היה סכום שרק היה חסר שאני יביא גם את הוזילין.

בכל זאת ולאור האמור לעיל, החלטתי לתת למתווך של 1,800 ש"ח, מבחינתי כמו תשר.

המתווך נשמע מאוכזב, וציין שדמי תיווך מקובלים הם 2%+מע"מ

נו... ועכשיו מה יש לחשוב על הרכב שאיתו בא איש העסקים?

מפתיע אותי, למה למרות ההתנהגות שלו ולמרות המחיר הנמוך שקיבלת הבאת למלצר טיפ של 1,800 ש''ח?

הוא המלצר שרץ אלייך ביציאה מהמסעדה ושואל למה לא הבאת טיפ.

• אהבתי 3
פורסם

זה כמו שדיברתי עם אלוף שוודיה בראלי קרוס, בדימוס, מבוגר.

וגם הייתי איתו ברכב במסלול, כאילו השטן רודף אחריו.

מסיימים את המסלול,הולך לרכב היומי שלו.

טלאבוט ישנה וקטנה.

אומר לי הכביש אני נוסע 80 בצד ימין, זה לא מסלול מירוצים.

אז אם היו שופטים על פי הרכב שהוא מגיע איתו?

• אהבתי 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 10 שעות, Buki כתב:

לדעתך, כמה אנשים פשוטים שלא מתחום הרכב יכולים במט חטוף בלי לחקור יותר מידי להבדיל בין S קלאס שנת 2008 שעולה 70 אלף שקל לבין S קלאס חדשה שעולה מיליון?

מעטים, אלה שיודעים להבחין ברכב ישן לפי סממנים חיצוניים ולפי סממן לוחית הרישוי...

פורסם
לפני 20 דקות, שליקו99 כתב:

מפתיע אותי, למה למרות ההתנהגות שלו ולמרות המחיר הנמוך שקיבלת הבאת למלצר טיפ של 1,800 ש''ח?

הוא המלצר שרץ אלייך ביציאה מהמסעדה ושואל למה לא הבאת טיפ.

מכיון שהוא רמז... אמרתי לעצמי בסדר שירגיש שקיבל משהו.
התלבטתי איזה סכום, ואז חשבתי על השכר הממוצע לחודש, שזה כמעט 500 ש"ח ליום, הכפלתי בשלוש פעמים שנפגשנו (לחצי שעה כל פעם, אבל נחשיב כאילו היה כל היום בשבילי), ואז גם עיגלתי לסכום על משקל חי.

מה אני צריך שיגיד "איזה חרא של בן-אדם"?

לא שאיכפת לי בדיוק מה שחושבים עליי, אבל סתם ככה שיהיה נחמד ושכולם ירגישו טוב, גם בלתת ככה סתם מרגישים טוב. לא ציפיתי לתגובה של מגיע לי.

ודרך אגב כתבתי לו שנפגעתי מהיחס הזה.

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
  • מבאס 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

בדרך כלל נפגשים עם אנשי מקצוע מהסוג שציינת במשרד ואין מושג אם איזה רכב הם באים, וזה באמת לא רלוונטי לעניין היכולות המקצועיות של האדם. זאת הבחירה של כל אדם על מה הוא מוציא את כספו. אם הוא מרוויח המון כסף ונוסע כל חודש לטיול בחו"ל אתה רואה את זה? לא.

כשאני רואה עם איזה רכב אנשים נוסעים זה מעניין אותי פשוט כי אני אוהב רכבים - אז אם זה רכב מעניין, אשמח לדבר על הרכב עצמו. ואם זה רכב רגיל אז הרבה פעמים גם יהיו לי שאלות על אכויותיו כי אחר כך הרבה באים אלי להתייעץ על רכבים בתור מומחה, ואין כמו לשמוע התרשמויות מגוף ראשון על חיים עם רכב מסויים.

אין שום בעיה עם רכב ישן, אבל רכב מוזנח לא מוצא חן בעיני. מי שמגיע עם ציריה דופקת, צמיגים ללא אויר או נורות שרופות אני אעיר לו בעדינות שכדאי להתייחס קצת יותר ברצינות לנושא תחזוקת הרכב. ורואים את זה גם על רכבים לא ישנים.

לפעמים סוג הרכב של בעל מקצוע רלוונטי לביצוע העבודה, למשל רכב שטח (אמיתי) לסיורי לוקיישן או טכנאי מכונת כביסה שצריך להיות לו במינימום ברלינגו כדי לקחת איתו את מכונת הכביסה במקרה הצורך.

אני מודע לזה שאנשים כן מסתכלים על הרכב שאתה מגיע בו, אבל אם אתה פרטנר טוב לעסקים בתור לקוח או מספק שירות, אין לסוג הרכב השפעה ממשית. אני עצמי נוסע ביומיום בBMW E34 ומקבל המון תגובות חיוביות מאנשים. אנשים ממש שמחים לראות רכב שלא רואים בכל יום ולשאול עליו. כשאני נוסע ברכב של אשתי (גולף 2017) אני ממש מרגיש הבדל שהרכב אנונימי לחלוטין.

@Ron Poh לא כל כך הבנתי מה הסיפור על המתווך קשור לסוג הרכב שלו, שהינו די רגיל. זה גם לא ממש קשור לשירשור. אבל שמחתי לקרוא. לפני שבוע פרסמתי דירה למכירה ללא תיווך והתקשרו אלי לא פחות מ30! מתווכים. כולם עם אותו סיפור: יש לי לקוח שישלם מה שאתה רוצה, אגבה רק ממנו ולא ממך. ולכולם עניתי: אז תשלח את הלקוח שיבוא אלי לבד, לא איתך. עשו לי פרצוף מבואס דרך הטלפון.  מכרתי את הדירה תוך יומיים ללא תיווך. אני ממש שמח שעמדתי בלחץ של המתווכים, ועוד יותר לאור ההתנהגות שתיארת.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...