Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחליף לפיז'ו 308 2011 טורבו 156 כ"ס.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בא לי להתחדש ברכב חדש. 

אני מחזיק את הפיז'ו משנת 2015. קניתי אותה מיד ראשונה עם 60 אלף ק"מ, ועשיתי עליה בשנים האלו 105 אלף קילומטרים נוספים.

אני מבין שאצטרך להוסיף לא מעט כסף, אבל אני מתייעץ, האם זה בכלל כדאי וחכם (לא בא לי להוסיף לא מעט כסף ולגלות שהחלפתי סוס בחמור).

ואפרט:

היתרונות של הפיז'ו זה השילוב גיר (6 הילוכים אייסן) עם המנוע טורבו 156 כ"ס. המנוע הזה ידוע לשמצה מבחינת אמינות, אבל הוא מאיץ ומגיב מעולה. אני מטפל לאורך כל השנים במוסך גבע והשקעתי ברכב הזה לדעתי יותר מהשווי שלו. החלפתי משאבת דלק לחץ גבוה, טיימינג, חיישנים שונים ולאחרונה עשיתי טיפול ראש מנוע כולל החלפת גומיות שסתומים, אטם ראש מנוע, ניקוי פיח ויישור קו כללי בעלות כל כ-8,000 ש"ח. כעת הרכב נוסע מעולה (גם קודם הוא נסע מעולה אבל היה אוכל שמן ועל הפלגים היו סימנים של שמן שרוף וגם מים, כך שהלכתי על הטיפול הגדול והיקר במקום פתרונות פרוביזורים). ידעתי מראש למה אני נכנס, ובניהול סיכונים מושכל העדפתי לקחת את הסיכון בהוצאת כסף על תיקונים מאשר לספוג ירידת ערך וודאית עם רכב אחר.  

מבחינת דלק, הרכב עושה לי בנסיעה משולבת כ- 11.5 ק"מ לליטר דלק. 

השקעתי גם במולטימדיה הכי יקרה ואיכותית, וגם מזה אני מאוד נהנה בנסיעות. לפני שנה החלפתי מדחס למזגן ואני נהנה גם ממזגן שעובד מעולה ומקרר מהר. הרכב גם מגיע ברמת אבזור מאוד גבוהה ביחס לשנתון שלו. פרסמתי את הרכב למכירה, אבל אני ממש לא להוט להיפטר ממנו אחרי כל ההשקעה ולא אמכור אותו במחיר מצחיק. אני מבקש כ-20% מעל המחירון לאור המצב שלו, ועדיין אני חושב שזה מחיר מצחיק למה שהרכב הזה נותן (מקסימום נפנק את אימוש שנוסעת היום בפוקוס 2013). ההיענות דלילה, אבל אני חושב שהשוק לא מבין מה זה הרכב הזה ומה ההבדל בינו לבין ה 308 הרגילה שאינה טורבו עם המנוע עגלה והגיר 4 הילוכים הצרפתי. 

אני שוקל להחליף ובתקציב הוא באיזור ה-70 אלף שח. ואלו הדרישות:

1. שילוב גיר מנוע נמרץ. אני לא אחד שנוסע מהר (בכבישים בינעירוניים הקרוז קבוע על 101 קמ"ש - גימטריה מיכאל) אבל אני לא סובל "עגלות" וגירים ישנים. כיום אני נוהג כאמור על רכב עם גיר 6 הילוכים של אייסן ואני לא מוכן לעבור לרכב עם גיר 4 הילוכים. הטורבו לא חובה אבל אם זה מנוע אטמוספרי שיהיה נמרץ ואפקטיבי.

2. תצורת האצ'בק, ג'יפון (אני הולך רגע להביא ג'ילדה לנקות את הריר שנוזל לי על המקלדת כשאני חושב על אאודי Q5...) או משהו דומה (אני רווק ואין לי מה לעשות עם רכב שסוחב אחריו קופסא שלישית מיותרת לגמרי לטעמי).

3. צריכת דלק אמיתית של לפחות 1 ל-15.

4.אבזור מפנק - מזגן דיגיטלי, בקרת שיוט (לא זוכר כבר איך נוסעים בלי זה...), מולטימדיה מקורית איכותית (או כזה שניתן להוציא את המקור ולהתקין משהו תואם שישב בול ויסתנכרן בצורה מושלמת על השליטה מההגה ומחשב הרכב - זה מה שיש לי כיום בפיז'ו).

6. אמינות סבירה פלוס ומחלות ידועות ברות טיפול. 

הנטיה שלי היא ללכת על הליאון עם המנוע 1.4 125/150 כ"ס, אבל אני ממש לא מקובע, ואשמח לשמוע הצעות אקזוטיות לדגמים ספציפיים של רכבים מוצלחים ואיכותיים שעונים על הקריטריונים, אך מתומחרים נמוך רק בגלל המוניטין של המותג - כגון אופל (יש דבר כזה אינסיגניה האצ'בק?) והצרפתיות. גם אלפא, לקסוס וכו' באות בחשבון.

ביקשתי הרבה? (או, אולי זו הסיבה שאני עדיין רווק בגיל 40?...)

עריכה אחרונה על ידי bnaya029
פורסם
לפני שעתיים, menir1 כתב:

מאזדה 3 2.0 האצ'בק

איזה שנים? מה צריכת הדלק? 

לפני 3 שעות, llaavvii כתב:

פוקוס מ2017, חזקה, נוחה,  נמרצת.

צריכת דלק יותר גבוהה משלך.

ובעיות ידועות מראש...

תודה על התגובה. מה צריכת הדלק ומה הבעיות הידועות? 

פורסם
לפני 19 דקות, bnaya029 כתב:

איזה שנים? מה צריכת הדלק? 

הכי חדשה שתוכל להרשות לעצמך.  היא חסכונית יחסית,  אם כי פחות מהמנועים המטורבתים.  בנסיעה מנהלית תוכל להשיג 13 ק"מ לליטר.  

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 10 שעות, bnaya029 כתב:

הנטיה שלי היא ללכת על הליאון עם המנוע 1.4 125/150 כ"ס

כמובן שגם גולף בא בחשבון, בייחוד גירסת קומפורטליין עם 150 סוסים ופינוקים כגון הנעת קי-לס ובלם יד חשמלי (חשוב - כי מגיע תמיד עם מערכת AUTO-HOLD מצילת-מצמדים...).  הבעיה - המחירים כיום קצת הזויים, ולרוב הם מתומחרים בלפחות 10,000 ש"ח מעל מחירון, והדגם נדיר בהרבה מהטרנדליין 125 כ"ס הפשוטה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני כשעה, הלוחש למכוניות כתב:

כמובן שגם גולף בא בחשבון, בייחוד גירסת קומפורטליין עם 150 סוסים ופינוקים כגון הנעת קי-לס ובלם יד חשמלי (חשוב - כי מגיע תמיד עם מערכת AUTO-HOLD מצילת-מצמדים...).  הבעיה - המחירים כיום קצת הזויים, ולרוב הם מתומחרים בלפחות 10,000 ש"ח מעל מחירון, והדגם נדיר בהרבה מהטרנדליין 125 כ"ס הפשוטה.

זה נכון גם לדגמי הליאון? ראיתי שגם שם יש 125 ו 150 כס. מה ההבדלים ביניהם? ועד כמה יש הבדל בין הגולף לליאון מעבר לסמל?

פורסם

לגבי הרכב הנוכחי שלך, לדעתי הבקשה שלך לקבל 20% מעלה למחירון היא לא ריאלית לרכב שלך.

את האנשים לא מעניין שהשקעת אלפי שקלים על הרכב והוא במצב טיפטופ, הרוב יודעים שמדובר ברכב בעייתי ולא אמין בכלל וזה לא משנה בכלל שהגירסה שלך היא שונה מהשאר.

לגבי תחלופה לך על מאזדה 3 מנוע 2.0 ותהנה מכל רגע.

אולי הלאון תעקוף אותה  בפס ישר ברמזור אבל בכללי אתה יותר תהנה מהמאזדה לדעתי

• אהבתי 1
פורסם

צריכת דלק של 15 ק"מ לליטר לפחות ?

נראה לי שאתה קצת חי בסרט אם מנוע בנזין זה הכיוון שלך :-) 

בכל מקרה,  לדעתי ב 33,000 שח יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי למכור את הרכב, מאחר והביקוש בשוק הוא פחות לדגמים האלו שידועים כרגישים - על אחת כמה וכמה רכב בן 11.5 שגם ככה יש לו את הבלאי שלו.

לדעתי הרעיון של לאון 1.4T (עם 150 כס) הוא רעיון לא רע.
להערכתי תוכל לקנות רכב יחסית חדש, הוא בהחלט זריז ולהערכתי הוא גם יהיה הכי חסכוני (תיבה כפולת מצמדים ומנוע טורבו יעיל וזריז). אם לא תשתולל, תקבל צריכת דלק טובה. אתה כן צריך לקחת בחשבון שרכב עם תיבה כפולת מצמדים ומנוע מטורבת זה לא המתכון להכי אמין שיש, אבל אם ה 308 לא שברה אותך, אני מעריך שהלאון לא תשבור אותך.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לי יש אינסיגניה האצ'בק ולמרות השם הרע שיש לאופל אני מאוד נהנה מהנסיעה ברכב 

ולא היה לי איתו שום בעיה מיוחדת אבל התצרוכת דלק 1/10.5 בממוצע

יש גם גריסה של מנוע 2000 טורבו עם 250 כ''ס שהיא ממש מטוס

ואחרי הפיג'ו שלך היא בוודאי תרגיש יותר אמינה

פורסם
בתאריך 19.8.2022 בשעה 19:57, איציק נ. כתב:

צריכת דלק של 15 ק"מ לליטר לפחות ?

נראה לי שאתה קצת חי בסרט אם מנוע בנזין זה הכיוון שלך :-) 

בכל מקרה,  לדעתי ב 33,000 שח יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי למכור את הרכב, מאחר והביקוש בשוק הוא פחות לדגמים האלו שידועים כרגישים - על אחת כמה וכמה רכב בן 11.5 שגם ככה יש לו את הבלאי שלו.

לדעתי הרעיון של לאון 1.4T (עם 150 כס) הוא רעיון לא רע.
להערכתי תוכל לקנות רכב יחסית חדש, הוא בהחלט זריז ולהערכתי הוא גם יהיה הכי חסכוני (תיבה כפולת מצמדים ומנוע טורבו יעיל וזריז). אם לא תשתולל, תקבל צריכת דלק טובה. אתה כן צריך לקחת בחשבון שרכב עם תיבה כפולת מצמדים ומנוע מטורבת זה לא המתכון להכי אמין שיש, אבל אם ה 308 לא שברה אותך, אני מעריך שהלאון לא תשבור אותך.

איציק

תודה על התשובה המפורטת. פחות אגפת לי בכמה אמכור את הרכב, אבל לא ארד מהמחירון. זה רכב נדיר והוא במצב עוד יותר נדיר. מקסימום אתן אותו לאמי היקרה. לגבי הליאון - מה ההבדלים בינה לבין הגולף עם ה 150 כ"ס? 

פורסם

לגולף יש מתלה עצמאי רב חיבורי מאחור,  בניגוד ללאון עם אותה גרסת מנוע (ללאון מתלה רב חיבורי מאחור רק בדגמי 1.8/2.0 ואילך). הגולף מציגה נוחות נסיעה עדיפה.  כמו כן,  תא הנוסעים בגולף באיכות גבוהה יותר מהלאון. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...