Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות חיפוש אחרי מצלמת דשבורד לאוטו עלתה לי שאלה.

אני שוקל לקנות משהו קצת יותר רציני שיוכל "לפקוח עין" על הרכב גם בחניה, ואז עלתה לי השאלה - האם זה בכלל שווה את ההתעסקות.

אז השאלה שלי אליכם היא כזו: 
האם, אי פעם, הצלחתם לתבוע ולקבל שיפוי/פיצוי על נזקים שנגרמו לרכב שלכם בחניה בזכות צילום של המצלמה שהתקנתם באוטו? 

• מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואם צילמת מזיקים - איך תאתר אותם?. רכב שפגע תוכל לזהות, אבל את זה ששורט במפתח לא, ולא סביר שהמשטרה תעשה עם זה משהו.

אז יש הגיון להחזיק מצלמה בשבית תאונות חניה, אבל צריך להכיר במציאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתה לי ברכב הקודם. זה בסוף עניין סטטיסטי. אצלי לא תפסה כלום בחניה. 

החזירה את כספה בנהיגה, זה כן.

בחניה לא היה משהו שראיתי. 

גם תלוי אזור, שכונה, איפה אתה מחנה וכו. 

לדעתי ברוב המקומות סיכוי נמוך. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

נו ומה עשית? איתרת אותו והראת לו את הצילום והוא הסכים לשלם? זה סיפור שהייתי רוצה לשמוע לפני השינה

במיוחד מעניינת אותי הבעת הפנים שלו כאשר הוא נתפס על חם אחרי שהוא חשב שזה מאחוריו

עריכה אחרונה על ידי laplug
פורסם

נתתי את מספרי הרכב לסוכן הביטוח.

הוא סיכם עם הפוגע/ים 

והוא הפנה אותי למוסך לתקן 

הסוכן סגר את החשבון עם הפוגע.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם

יש לי ביאריס מצלמת 70MAI שאמורה לצלם במקרה שהרכב נפגע בזמן חניה. ברוב הפעמים שיוצאים מהאוטו היא מתחילה לצלם כשסוגרים את הדלת כי מבחינתה טריקת הדלת היא פגיעה... לפעמים היא מצלמת גשם חזק שפגע באוטו בזמן החניה. פעם אחת אשתי חזרה לרכב ומצאה את לוחית הרישוי זרוקה על הכביש ליד הרכב - כנראה מישהו פגע ברכב קלות. המצלמה לא צילמה כלום מהאירוע הזה...

• מצחיק 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

בנוסף חצי מצילומי "החנייה" זה אתה מכניס את הילדים לרכב, צועק עליהם שיחגרו ויפסיקו לריב אחד עם השני. ומנסה לשכנע את הקטנה שלא תצרח עליך כי העזת לשים אותה נגד כיוון התנועה והיא לא רואה אותך במראה..

בקיצור כנראה שלא תתפוס פושעים עם הדבר הזה, לפחות לא עם ה70MAI, כנראה שזה נובע מLAG מרגע שהיא חשה בתזוזה ועד שהיא מתחילה לצלם, כי ב-90 אחוז מצילומי החנייה לא קורה כלום(כנראה קרה לפני כן, רכב נסע מהר ליד שלך והרכב שלך התנדנד וכו')

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, aviaviavi כתב:

כנראה שזה נובע מLAG מרגע שהיא חשה בתזוזה ועד שהיא מתחילה לצלם

מצלמה שמתעדת בחניה עובדת אחרת. ה"צילום" מתבצע כל הזמן ברקע (זה למעשה מה שמרוקן את המצבר), מבלי לשמור על הכרטיס. כאשר החיישן מזהה צורך בהפעלת צילום, מתבצעת שמירה של הקטע המצולם, החל מ-10/15 שניות לפני תחילת האירוע.

עריכה אחרונה על ידי pasat04
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 9 דקות, pasat04 כתב:

מצלמה שמתעדת בחניה עובדת אחרת. ה"צילום" מתבצע כל הזמן ברקע (זה למעשה מה שמרוקן את המצבר), מבלי לשמור על הכרטיס. כאשר החיישן מזהה צורך בהפעלת צילום, מתבצעת שמירה של הקטע המצולם, החל מ-10/15 שניות לפני תחילת האירוע.

זה לא תמיד נכון. אצלי במצב חניה המצלימה מופעלת רק אם היא חשה תזוזה פיזית, או (אם הפעלתי את זה, ולא הפעלתי) גם אם היא "רואה" תנועה ליד האוטו. אין חיבור למצבר בכלל, וההקלטות הללו מתבצעות על בטריה של המצלמה עצמה.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

אני לא מכיר איך עובדות מצלמות שונות, אני מכיר את Viofo, והן עובדות כמו שתיארתי. מניח שיש עוד כאלו שכובדות לפי העקרון הזה, אחרת, אין בהן שום תועלת בחניה.

אני לא הייתי רוכש או מסתמך על מצלמה שעובדת כמו שאתה מתאר. אם היא מתחילה לעבוד רק אחר שהיא חשה תזוזה פיזית, זה ברור שהיא פיספסה את האירוע עצמו. כמו שאומרים אצלנו, פרשת "אחרי מות".

פורסם
לפני 2 דקות, pasat04 כתב:

אני לא מכיר איך עובדות מצלמות שונות, אני מכיר את Viofo, והן עובדות כמו שתיארתי. מניח שיש עוד כאלו שכובדות לפי העקרון הזה, אחרת, אין בהן שום תועלת בחניה.

אני לא הייתי רוכש או מסתמך על מצלמה שעובדת כמו שאתה מתאר. אם היא מתחילה לעבוד רק אחר שהיא חשה תזוזה פיזית, זה ברור שהיא פיספסה את האירוע עצמו. כמו שאומרים אצלנו, פרשת "אחרי מות".

הכל בסדר. בהודעה המקורית לא סייגת שמדובר דווקא במצלמות של החברה הזו, זה הכל.

אני מסכים שמצב חניה שמקליט רק אחרי המכה הוא פחות יעיל, אבל עדיין יש תועלת. לא שקרה לי ברוך השם, אבל אפשר לראות במקרה כזה את מספר הרכב שפגע ולאתר אותו, למשל. אם אפשר יהיה להוכיח זה סיפור אחר, אבל זה כבר שלב אחד קדימה מפגע וברח רגיל.

גם ראיתי מול עיניי ברחוב סורוצקין בירושלים רכב עם שני צעירים שנכנס קלות ברכב חונה. הם יצאו מתוסכלים מהאוטו, בחנו את הקמט בפגוש של הרכב החונה, ואחד אמר לשני "יאללה בוא נעוף מפה" ונכנס חזרה לאוטו. השני התהלך הנה והנה, הסתכל לתוך הרכב הנפגע ואמר לחברו: "לא, יש לו מצלימה, עדיף שנשאיר פרטים". השאירו פרטים ונסעו...

במקרה הזה גם מצלמת דמה היתה עושה את העבודה, מסתבר.

• אהבתי 3

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, el-chanan כתב:

אפשר לראות במקרה כזה את מספר הרכב שפגע ולאתר אותו, למשל. אם אפשר יהיה להוכיח זה סיפור אחר

כשאין לך את "כל התמונה", איך תוכיח?

והנה מצב שמפוספס בגלל האופן שבו מצלמה כמו שלך עובדת. אתה בחניה במקביל למדרכה, רכב בא מהכוון הנגדי, ורק אחרי שהוא חולף, הוא פוגע בחלקו באחורי של הרכב שלך.

אם הייתה שמירה של 10/15 שניות מהפגיעה, היה לך רצף, שמאפשר הוכחה.

לגבי החבר'ה מסורוצקין, אני לא משוכנע שהם השאירו פרטים. כן, הם רשמו משהו על דף, השאלה מה... ואם זה דמה, או מצלמה בלי אופצית חניה, אז הם הצליחו.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

• תוכן חדש...