Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין לאמץ כלב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, חושבים הרבה זמן במשפחה לאמץ חבר לחיים.

אם יש כאן מישהו עם ניסיון באימוץ, התנהלות עם גור, מצרכים, כמות טיולים יומית, כמות השקעה כספית חודשית/שנתית, אשמח לדעת כמה פרטים.

ובמידה ומכירים עמותה/ישנה חוויה חיובית עם אחת אשמח להמלצות.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הכלבים שהיו לנו בחיים, נלקחו/אומצו מעמותת תנו לחיות לחיות.

משלמים(בזמנו), סל אימוץ של 500 שקל, שזה כולל חיסונים/עיקור,וגם תרומה לעמותה.

לא רואה צורך לקנות כלב, שיש כל כך הרבה לאימוץ. גם גזעיים גזעיים, אם זה חשוב לך?

חייב לציין שקיבוצניק, פחות יודע איך זה עובד בקומות. שקניתי בית בבניין, עברתי לחתול 😁

** בעל חיים לוקחים בלב שלם! זה לא צעצוע, זה חבר לחיים

• אהבתי 3

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

חשוב מאוד להבין בתור התחלה שגידול גור זה לא דבר פשוט!

בתור מישהו עם גור בבית (בן 4 חודשים, קיבלתי אותו בגיל חודשיים), אתן כמה תובנות בקשר לתקופה הראשונית. אני אתרכז בדברים שפחות צפיתי אותם.

גור מן הסתם לא מגיע מאולף לצרכים. בשבועות הראשונים תתכונן לנקות הרבה פיפי וקקי בבית.

לגבי חינוך צרכים כתבו כבר הרבה, אבל בכל זאת בכמה משפטים:

חשוב להשתמש בכלוב שבו הכלב אוכל וישן בשלב ראשון. גור כלבים ינסה לא לעשות צרכים במקום שבו הוא אוכל וישן. בימים הראושנים כדאי להרגיל את הכלב שהכלוב הוא מקום שהוא רוצה להגיע אליו, להאכיל אותו בכלוב ולשחק איתו בכלוב. אני גם ישנתי ליד הכלוב כאשר הכלוב פתוח כדי להרגיל את הכלב שלי לישון בתוכו. אצלי לפחות זה עבד מצוין והוא אוהב להיות בכלוב עד עכשיו כי הוא מרגיש שזה המקום הבטוח שלו (לדוגמא אם הוא גונב גרב, הוא רץ איתה לכלוב).

ברגע שלכלב נוח בכלוב עשית חצי מהעבודה. הרעיון הוא שהולכים לטייל עם הכלב, אחרי שהוא עשה צרכים נותנים לו להסתובב בבית (לא בהכרח בכל הבית) ומשחקים איתו, וכשהוא הולך לישון סוגרים אותו בכלוב. אצלי הוא מעולם לא עשה צרכים בכלוב, פשוט צריך להיות עירניים וכשהוא מתעורר/מיילל להוציא אותו מיד החוצה.

למרות כל הנ"ל, יהיו תאונות בבית, והרבה. זה חלק מהתהליך. לוקח לפחות חודש עד שהכלב מספיק לעשות בבית, תתכונן נפשית.

יש עוד הרבה מה להגיד על זה אבל אני אעצור כאן.

עוד דבר שחשוב לזכור הוא שגור צעיר לא יכול להתאפק יותר משעתיים - שלוש. כלל אצבע שמספר השעות זה גיל הגור בחודשים + 1, אבל לא לקחת את זה כתורה מסיני. זה תלוי בהרבה דברים כמו הגזע, הגודל, כמה הכלב עייף וכו'.

בכל מקרה, זה אומר שבימים והשבועות הראשונים לא ישנים הרבה. מבחינת כמות הטיולים, בשבועות הראשונים צריך להוציא את הכלב כל שעתיים שלוש יזום, אבל בנוסף לזה כל פעם שהוא מתעורר, אחרי כל פעם שהוא אוכל ואחרי כל פעם שהוא שותה הרבה. בתכלס יוצא משהו כמו 10 פעמים ביום (ואפילו יותר) בהתחלה.

הכלב שלי בן 4 חודשים כרגע. אני מוציא אותו כל 3 שעות חוץ מבלילה, והוא מחזיק ברוב הלילות משהו כמו 5-6 שעות, זה אומר שאני מוריד אותו בלילה בסביבות 23:00 ומקבל השכמה בסביבות 4:30-5:00. כרגע זה אומר משהו כמו 6 פעמים ביום. אם זאת משפחה אפשר להתחלק בירידות, אני מגדל אותו לבד אז הכל נופל עלי, זה לא פשוט.

כמו שאמרתי, למרות כל זה, יהיו תאונות בבית.

עוד משהו - נשיכות. כלב צעיר תופס את העולם דרך הפה וזה אומר שהוא מנסה "לתפוס" הכל, שזה אומר נשיכות. לגורים יש שיניים חדות מאוד והם יכולים לפתוע גם מבלי להתכוון, בעיקר ע"י שריטות עם השיניים כשהם מזיזים את הראש. יש כל מני אסכולות לגבי איך לגרום לכלב להפסיק לנשוך אבל בכל מקרה זה תהליך שלוקח כמה חודשים. תתכוננו לפציעות קלות אבל מעצבנות ובגדים קרועים.

חשוב שיהיו לכלב דברים ללעוס, זה כמו מוצץ לתינוק אנושי, לעיסה מרגיעה אותם. הכלב הנוכחי שלי מעדיף צעצועי לעיסה מעור מיובש ולא צעצועי גומי אבל זה תלוי מאוד בכלב, בשלב ראשון נותנים כמה אפשרויות וממשיכים עם מה שהולך.

דבר אחרון - ציפיות. לא לשכוח שגור כלבים הוא תינוק וביחס לתינוק הציפיות ממנו לגבי התנהגות ושליטה ביצרים הן גבוהות מאוד. יקח לגור זמן ללמוד מה מותר ואסור ואיך נכון להתנהג. חשוב לקבל את זה בהבנה ולא לתת לזה לגרום לתסכול (ויחד עם המחסור בשינה, להיכנס לתסכול זה לא קשה). אני ידעתי פחות או יותר למה אני נכנס ועדיין היו רגעים שבהם הרגשתי שאני לא מסוגל להמשיך, אבל זה עובר ובסופו של דבר התוצאה שווה את זה, בלי שום צל של ספק!

ולסיום, תמונה מעכשיו של זאק, הגור שלי:

WhatsApp Image 2022-04-19 at 8.09.30 PM.jpeg

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

"ai motoare capul doare"

פורסם

בכל הנוגע להתנהלות אני ממליץ לקחת מאלף מומלץ עוד לפני האימוץ עצמו כדי ללמוד תקשורת כלבית מהי, וכן בבחירת הכלב, בהתאמה לאורח חיים ואזור המחייה (כלבים שונים מסתדרים אחרת ביישוב שקט לעומת עיר צפופה).

בנוגע להשקעה כספית:

-חיסונים שנתיים/רבעוניים, אגרת כלבת וכן כדורים/קולרים נגד פרעושים וקרציות. ממליץ להתקשר לוטרינרים באזור לבדוק טווח מחירים והאם קיים "מנוי" שנתי.

- טיפולים נוספים בדכ יקרים אך יש כיום ביטוחי בריאות לכלבים. טיפולים כאלה בדכ צפויים מראש (אצל גזעים מסויימים) או שמגיעים בגיל מאוחר יותר (או גם וגם).

- אוכל ניתן להאכיל באוכל יבש וכלה באוכל רטוב (הבדלים משמעותיים). בנוסף, רועה גרמני ששוקל 40 קילו אוכל הרבה יותר מאשר פינצ'ר במשקל נוצה.

- אילוף, תלוי כמה מהר בני הבית ילמדו את היסודות והתקשורת. שעת אילוף משתנה בהתאם לאזור, ממליץ לאסוף מחירים ממאלפים מומלצים באזורכם.

- ציוד היקפי כמו: גדר גורים/כלוב/רצועה/רתמה/כיסוי לרכב לא זולים במיוחד אבל שווה להשקיע כי האיכותיים מחזיקים המון זמן. אמאזון הוא חבר טוב במקרה הזה.

במאמר מוסגר אני מוסיף שכדי להכניס וודאות לאופי הכלב אני ממליץ לא לאמץ אלא לקנות ממגדל רשמי (בלבד). מגדלים יודעים בסבירות טובה מה האופי/טמפרמנט של השגר הצפוי (מהזכר והנקבה שזווגו) ואף של הגורים בתוך השגר עצמו.

• אהבתי 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

בהנחה וההחלטה היא סופית, יש כמה דברים שחשוב לעשות לפני האימוץ עצמו.

אני ממליץ להיכנס לעולם הכלבים לפני האימוץ עצמו, הסרטון הזה הוא אינטרו מצוין:

בנוסף, חשוב לזכור תמיד שכלבים לא עושים דווקא, הם לא רוצים לשלוט עליך והם לא בוחנים את הגבולות שלך. אף פעם.

עוד משהו שצריך לעשות לדעתי זה להיעזר במאלף עוד בשלב בחירת הכלב, כלומר מאלף שיגיע אתכם לעמותה ויוכל להתאים לכם כלב שיתאים לכם מבחינת גודל משפחה, גיל וגודל וימשיך ללוות אתכם בכל התהליך של האימוץ לפני בחצי שנה הראשונה.

בחירת מאלף זה לא טריוויאלי בכלל, לצערי יש עדיין מאלפים שמבחינתם לחשמל או להרביץ לכלב זה לגיטימי, אלימות היא אף פעם לא הפתרון.

בגדול אם המאלף מצהיר שאלימות(מכל סוג) היא לגיטימית - זו סיבה לפסילה.

המחיר של האילוף הוא כלום ביחס לעלות גידול כלב במשך כמה שנים.

חשוב להגיד שכלב מעמותה זה תעלומה, אולי תקבל כלב שנעשה לו נזק שיהיה קשה לתקן, במיוחד אם הוא מבוגר.

לעומת זאת על כלב ממגדל (כמובן חוקי) בדרך כלל אפשר לדעת הרבה יותר.

אחרי שבחרתם כלב המאלף ימשיך ללוות אתכם אבל עדיין, כמה נקודות כלליות.

-את האימוץ עצמו פיזית הייתי עושה רק אם הייתי יודע שלפחות בוגר אחד מהמשפחה יכול להיות  עם הכלב 24\7 למשך שבועיים בערך.

התקופה של מיד אחרי האימוץ היא קריטית.

-תכין ארגזים של סבלנות

-הדבר הכי קריטי לעבוד עליו בהתחלה הוא חרדת נטישה שיש להרבה מאוד כלבים, החדשות הטובות שאת רוב הכלבים אפשר לאמן להישאר לבד.

-הטיולים הם בשביל הכלב ואתה צריך להיות שם איתו ולא בטלפון, טיולים הם קריטיים לחיזוק הקשר בינכם וגם זמן מעולה לעבוד.

-ההוצאות תלויות מאוד בכלב, ההוצאה הקשיחה היא אוכל וחיסונים, המשתנה היא טיפולים. קשה מאוד לתת טווחים כי זה משתנה מאוד.

-רוב הכלבים לא משחקים עם עצמם והם צריכים פרטנר למשחק, אגב, לא חייבים צעצוע כדי לשחק עם הכלב.

-תמשיך ללמוד את העולם שלהם, את השפה שלהם ואת המניעים להתנהגויות שלהם- כל פעם שאתה מצליח להבין מה הכלב מנסה להגיד לך זו הצלחה מטורפת, בסוף יש פה 2 מינים שונים שצריכים לתקשר והגורם לרוב הבעיות הוא בדרך כלל חוסר הבנה.

ממליץ מאוד על in defence of dogs של ג'ון ברדשאו ועל the other end of the leash של פטרישה מק'קונל.

-האילוף והאימון לא נגמרים בשום גיל - תמיד יש לאן להתקדם.

הבסיס של "להבין את הכלב" הוא זה:

image.jpeg.f30cad25002865aaaf921c778e10bca9.jpeg

בהצלחה !

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

כל הכלבים שהיו לנו בחיים, נלקחו/אומצו מעמותת תנו לחיות לחיות.

משלמים(בזמנו), סל אימוץ של 500 שקל, שזה כולל חיסונים/עיקור,וגם תרומה לעמותה.

לא רואה צורך לקנות כלב, שיש כל כך הרבה לאימוץ. גם גזעיים גזעיים, אם זה חשוב לך?

חייב לציין שקיבוצניק, פחות יודע איך זה עובד בקומות. שקניתי בית בבניין, עברתי לחתול 😁

** בעל חיים לוקחים בלב שלם! זה לא צעצוע, זה חבר לחיים

מעוניין לאמץ אבל מעדיף כלבים גזעיים כי הם יפים יותר בעיניי.

לפני 39 דקות, RedLabel כתב:

חשוב מאוד להבין בתור התחלה שגידול גור זה לא דבר פשוט!

בתור מישהו עם גור בבית (בן 4 חודשים, קיבלתי אותו בגיל חודשיים), אתן כמה תובנות בקשר לתקופה הראשונית. אני אתרכז בדברים שפחות צפיתי אותם.

גור מן הסתם לא מגיע מאולף לצרכים. בשבועות הראשונים תתכונן לנקות הרבה פיפי וקקי בבית.

לגבי חינוך צרכים כתבו כבר הרבה, אבל בכל זאת בכמה משפטים:

חשוב להשתמש בכלוב שבו הכלב אוכל וישן בשלב ראשון. גור כלבים ינסה לא לעשות צרכים במקום שבו הוא אוכל וישן. בימים הראושנים כדאי להרגיל את הכלב שהכלוב הוא מקום שהוא רוצה להגיע אליו, להאכיל אותו בכלוב ולשחק איתו בכלוב. אני גם ישנתי ליד הכלוב כאשר הכלוב פתוח כדי להרגיל את הכלב שלי לישון בתוכו. אצלי לפחות זה עבד מצוין והוא אוהב להיות בכלוב עד עכשיו כי הוא מרגיש שזה המקום הבטוח שלו (לדוגמא אם הוא גונב גרב, הוא רץ איתה לכלוב).

ברגע שלכלב נוח בכלוב עשית חצי מהעבודה. הרעיון הוא שהולכים לטייל עם הכלב, אחרי שהוא עשה צרכים נותנים לו להסתובב בבית (לא בהכרח בכל הבית) ומשחקים איתו, וכשהוא הולך לישון סוגרים אותו בכלוב. אצלי הוא מעולם לא עשה צרכים בכלוב, פשוט צריך להיות עירניים וכשהוא מתעורר/מיילל להוציא אותו מיד החוצה.

למרות כל הנ"ל, יהיו תאונות בבית, והרבה. זה חלק מהתהליך. לוקח לפחות חודש עד שהכלב מספיק לעשות בבית, תתכונן נפשית.

יש עוד הרבה מה להגיד על זה אבל אני אעצור כאן.

עוד דבר שחשוב לזכור הוא שגור צעיר לא יכול להתאפק יותר משעתיים - שלוש. כלל אצבע שמספר השעות זה גיל הגור בחודשים + 1, אבל לא לקחת את זה כתורה מסיני. זה תלוי בהרבה דברים כמו הגזע, הגודל, כמה הכלב עייף וכו'.

בכל מקרה, זה אומר שבימים והשבועות הראשונים לא ישנים הרבה. מבחינת כמות הטיולים, בשבועות הראשונים צריך להוציא את הכלב כל שעתיים שלוש יזום, אבל בנוסף לזה כל פעם שהוא מתעורר, אחרי כל פעם שהוא אוכל ואחרי כל פעם שהוא שותה הרבה. בתכלס יוצא משהו כמו 10 פעמים ביום (ואפילו יותר) בהתחלה.

הכלב שלי בן 4 חודשים כרגע. אני מוציא אותו כל 3 שעות חוץ מבלילה, והוא מחזיק ברוב הלילות משהו כמו 5-6 שעות, זה אומר שאני מוריד אותו בלילה בסביבות 23:00 ומקבל השכמה בסביבות 4:30-5:00. כרגע זה אומר משהו כמו 6 פעמים ביום. אם זאת משפחה אפשר להתחלק בירידות, אני מגדל אותו לבד אז הכל נופל עלי, זה לא פשוט.

כמו שאמרתי, למרות כל זה, יהיו תאונות בבית.

עוד משהו - נשיכות. כלב צעיר תופס את העולם דרך הפה וזה אומר שהוא מנסה "לתפוס" הכל, שזה אומר נשיכות. לגורים יש שיניים חדות מאוד והם יכולים לפתוע גם מבלי להתכוון, בעיקר ע"י שריטות עם השיניים כשהם מזיזים את הראש. יש כל מני אסכולות לגבי איך לגרום לכלב להפסיק לנשוך אבל בכל מקרה זה תהליך שלוקח כמה חודשים. תתכוננו לפציעות קלות אבל מעצבנות ובגדים קרועים.

חשוב שיהיו לכלב דברים ללעוס, זה כמו מוצץ לתינוק אנושי, לעיסה מרגיעה אותם. הכלב הנוכחי שלי מעדיף צעצועי לעיסה מעור מיובש ולא צעצועי גומי אבל זה תלוי מאוד בכלב, בשלב ראשון נותנים כמה אפשרויות וממשיכים עם מה שהולך.

דבר אחרון - ציפיות. לא לשכוח שגור כלבים הוא תינוק וביחס לתינוק הציפיות ממנו לגבי התנהגות ושליטה ביצרים הן גבוהות מאוד. יקח לגור זמן ללמוד מה מותר ואסור ואיך נכון להתנהג. חשוב לקבל את זה בהבנה ולא לתת לזה לגרום לתסכול (ויחד עם המחסור בשינה, להיכנס לתסכול זה לא קשה). אני ידעתי פחות או יותר למה אני נכנס ועדיין היו רגעים שבהם הרגשתי שאני לא מסוגל להמשיך, אבל זה עובר ובסופו של דבר התוצאה שווה את זה, בלי שום צל של ספק!

ולסיום, תמונה מעכשיו של זאק, הגור שלי:

WhatsApp Image 2022-04-19 at 8.09.30 PM.jpeg

מקסים!!!

תודה!!!

לפני 20 דקות, Katom כתב:

בהנחה וההחלטה היא סופית, יש כמה דברים שחשוב לעשות לפני האימוץ עצמו.

אני ממליץ להיכנס לעולם הכלבים לפני האימוץ עצמו, הסרטון הזה הוא אינטרו מצוין:

בנוסף, חשוב לזכור תמיד שכלבים לא עושים דווקא, הם לא רוצים לשלוט עליך והם לא בוחנים את הגבולות שלך. אף פעם.

עוד משהו שצריך לעשות לדעתי זה להיעזר במאלף עוד בשלב בחירת הכלב, כלומר מאלף שיגיע אתכם לעמותה ויוכל להתאים לכם כלב שיתאים לכם מבחינת גודל משפחה, גיל וגודל וימשיך ללוות אתכם בכל התהליך של האימוץ לפני בחצי שנה הראשונה.

בחירת מאלף זה לא טריוויאלי בכלל, לצערי יש עדיין מאלפים שמבחינתם לחשמל או להרביץ לכלב זה לגיטימי, אלימות היא אף פעם לא הפתרון.

בגדול אם המאלף מצהיר שאלימות(מכל סוג) היא לגיטימית - זו סיבה לפסילה.

המחיר של האילוף הוא כלום ביחס לעלות גידול כלב במשך כמה שנים.

חשוב להגיד שכלב מעמותה זה תעלומה, אולי תקבל כלב שנעשה לו נזק שיהיה קשה לתקן, במיוחד אם הוא מבוגר.

לעומת זאת על כלב ממגדל (כמובן חוקי) בדרך כלל אפשר לדעת הרבה יותר.

אחרי שבחרתם כלב המאלף ימשיך ללוות אתכם אבל עדיין, כמה נקודות כלליות.

-את האימוץ עצמו פיזית הייתי עושה רק אם הייתי יודע שלפחות בוגר אחד מהמשפחה יכול להיות  עם הכלב 24\7 למשך שבועיים בערך.

התקופה של מיד אחרי האימוץ היא קריטית.

-תכין ארגזים של סבלנות

-הדבר הכי קריטי לעבוד עליו בהתחלה הוא חרדת נטישה שיש להרבה מאוד כלבים, החדשות הטובות שאת רוב הכלבים אפשר לאמן להישאר לבד.

-הטיולים הם בשביל הכלב ואתה צריך להיות שם איתו ולא בטלפון, טיולים הם קריטיים לחיזוק הקשר בינכם וגם זמן מעולה לעבוד.

-ההוצאות תלויות מאוד בכלב, ההוצאה הקשיחה היא אוכל וחיסונים, המשתנה היא טיפולים. קשה מאוד לתת טווחים כי זה משתנה מאוד.

-רוב הכלבים לא משחקים עם עצמם והם צריכים פרטנר למשחק, אגב, לא חייבים צעצוע כדי לשחק עם הכלב.

-תמשיך ללמוד את העולם שלהם, את השפה שלהם ואת המניעים להתנהגויות שלהם- כל פעם שאתה מצליח להבין מה הכלב מנסה להגיד לך זו הצלחה מטורפת, בסוף יש פה 2 מינים שונים שצריכים לתקשר והגורם לרוב הבעיות הוא בדרך כלל חוסר הבנה.

ממליץ מאוד על in defence of dogs של ג'ון ברדשאו ועל the other end of the leash של פטרישה מק'קונל.

-האילוף והאימון לא נגמרים בשום גיל - תמיד יש לאן להתקדם.

הבסיס של "להבין את הכלב" הוא זה:

image.jpeg.f30cad25002865aaaf921c778e10bca9.jpeg

בהצלחה !

הרבה תודה!!!!

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, שליקו99 כתב:

מעוניין לאמץ אבל מעדיף כלבים גזעיים כי הם יפים יותר בעיניי

כפי שכתבתי, יש גם כלביים גזעיים לאימוץ( תתפלא כמה אנשים שחשבו שהם מסוגלים לגדל כלב, גילו שהם לא).

בנימה אישית, כלב לוקחים כי רוצים חבר, חלק ממשפחה, פחות בעניין של מראה שלו.

אלא אם אתה מתכוון להיכנס לעולם תצוגות הכלבים, וזה סיפור שונה לחלוטין.

נ.ב

היה לנו 12 שנה כלבה מעורבת, חצי אמסטף חצי כלב ציד כלשהו, יותר יפה מזה לא ראיתי

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

לפני שנה ו3 אימצתי את צ'יקו שלנו מצער בעלי חיים חיפה. חייב לציין את המקום לטובה בכל אספקט אפשרי.

לקחתי אותו כגור בן 3 שבועות אחרי שמצאו אותם זרוקים באיזה כפר וחילצו, זה הכלב הראשון שלי ולא היה לי שמץץץ של מושג מה עושים אבל יש מיליון ואחת קבוצות בפייסבוק שרק מחכים לענות לך על השאלות.

מבחינת עלויות, השקעה ראשונית היא איזה 1200 שקל, סל אימוץ + גדר + אוכל+ מיטה + צעצועים+ קערות ועוד שטויות שתרצה.

לאחר מכן כל החיסונים, שבב, אגרות סה"כ זה איזה 500 לכל 3 הפעימות. 

אני אמנע מייעוץ מקצועי על אילוף וכאלה כי אני הכי שכונה בכל מה שקשר לזה, הכלב שלי ברמת חינוך של קארטמן מסאות'פארק.

אבל כן תיקחו מאלף שינחה אותכם צמוד בתקופה שאחרי תום החיסונים ועד השנה. בד"כ שעת אילוף היא באזור ה200-300 ש"ח היום. פנסיון אילוף בין 2500 ל4500 ש"ח.

278547410_297739235716670_7039576213404006521_n.jpg

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

דווקא על

לפני 10 דקות, GABIUBOGI כתב:

פנסיון אילוף

אני ממש לא ממליץ מכמה סיבות:

1. תוך כדי האילוף אתה לומד הרבה על הכלב שלך והכלב לומד הרבה עליך, במיוחד בתחילת הקשר שלכם. 

האילוף הוא שלב משמעותי ביותר עבור הכלב וגם עבורך.

2. תפקיד המאלף הוא גם לאלף אותך.

3. כלבים לומדים מצוין כשהם רגועים וטוב להם ולא לומדים בכלל כשהם לוחצים ורע להם, לרוב הכלבים קשה מאוד להיות בפנסיון.

4.אין לי שום דרך לדעת מה עבר על הכלב שם, אולי הרביצו לו, אולי תקפו אותו, אולי הוא תקף.

5. פנסיון יכול ללמד כלב לשבת (בדרך כלל זה יהיה באלימות), הוא לא יכול ללמד אותו לבוא לבעלים שלו כשרע לו, את זה אתה חייב ללמד אותו, ואם כבר אתה מלמד אותו את זה, תלמד אותו הכל.

• אהבתי 2
פורסם

תראה, כל מקרה לגופו.

אני נגיד משתמש המון בשירותי פנסיון של מאלף שמבצע גם פנסיון אילוף. אני יכול להגיד לך שאני אוסף את הכלב משם אני מרגיש כאילו הוא לא רוצה ללכת.

אז הרגלתי אותו לפנסיונים כי מה לעשות אני לא מאלה שנסחבים עם הכלב לחופשות ולדעתי הוא מבסוט מהאינטראקציה עם הכלבים. 

אלימות כבר חלף מהעולם ברוב המקרים, היום זה אילוף חיובי וכל המילים הנרדפות.

אישית לא שמתי את הכלב עדיין בפנסיון אילוף וגם לא השתמשתי במאלף אף פעם.

כרגע שוקל כן לשים בפנסיון אילוף כי יש לי קצת בעיה של נביחה על כלבים ברחוב כשהוא עם רצועה, מתכננים ילד מתישהו אז חייב שתהיה הליכה נעימה יותר אם אני ארצה ללכת גם עם עגלה.

מה גם שפנסיון אילוף כולל גם מפגשים ביתים לאחר מכן, במקרה של הבחור שאני מעוניין זה 2 מפגשים באמצע התהליך ועוד 5 בבית בסוף.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בשלב האימוץ ממש חובה להיעזר במאלף/ מומחה בהתנהגות כלבים שייוודא ששהכלב בעל אופי מאוזן ונקי מבעיות התנהגות מולדות או נרכשות.

כדי שכלב יהיה מאוזן מבחינה נפשית הוא חייב לעבור את כל שלבי החשיפה לעולם בצורה נכונה כולל חשיפה נכונה לכלבים אחרים (מאוזנים נפשית) ולכל מה שיש לסביבה העירונית או הכפרית להציע וכולל כמובן חשיפה לבני אנוש במגוון גילאים וכו'

כך למשל גור חייב להישאר עם האמא שלו ואחיו לשגר מינימום חודש וחצי חודשיים - כך הוא לומד תקשורת כלבית נכונה בין הכלבים לעצמם לאחר מכן בגיל הקריטי בין חודשיים לארבע עד חמישה חודשים חייב לקבל חשיפה לעולם ולבני אנוש.

אופי של כלב (כמו של האדם) הוא שילוב של תכונות מולדות ותכונות נרכשות (חשיפה כבר אמרנו).

למרבה צער, הרוב המוחלט של הכלבים בכלביות אינם בעלי אופי מאוזן בין אם מדובר בגורים שהופרדו מוקדם מדיי מהאם והשגר, בין אם מדובר בכלבי פריה (חפש בגוגל משמעות המושג) שבאופן מולד הם חיישנים וחששנים ולא יסתגלו לעולם למגורים בסביבה עירונית וכו' ובין אם מדובר בכלבים שננטשו עקב בעיות התנהגות...

לכן, חשוב שלתהליך האימוץ יתלווה מאלף / מומחה בהתנהגות כלבים שיידע לאבחן את הכלב המועמד לאימוץ ויוודא שמדובר בכלב מאוזן נפשית ונקי מבעיות התנהגות.

פורסם
לפני 9 שעות, שליקו99 כתב:

מעוניין לאמץ אבל מעדיף כלבים גזעיים כי הם יפים יותר בעיניי.

בהתחשב בזה שגזעים שונים נבדלים במראה שלהם יותר מכל חיה על כדור הארץ, אני לא מבין איך אפשר להסביר אמירה כזו...

כלב גזעי קונים בכסף מלא ממגדל אחראי ומסודר, ויש לו תעודות.

אין תעודות - לא גזעי.

רוצה גזעי ובזול וגור - אין.

אם יש - עובדים עליך. דפדף הלאה.

[אפשר, לפעמים, למצוא אחד שלא מתאים לתערוכות (בגלל פגם שלא תואם את התקן אבל הוא חסר משמעות לחלוטין, אבל גם נכות משמעותית) במה שנקרא pet quality, והם יותר זולים. עדיין, הם הורבעו בהתאם לכללים ולדרישות הרפואיות מהגזע]

כלומר, אתה יכול למצוא "גזעי" ממטחנת גורים והוא ייצא סבבה. ואולי לא. ויש מספיק סיפורי זוועות.

היתרון היעקרי (בעיני) של כלב גזעי (כשקונים ממגדל אחראי ומקצועי) זה שהכלב גדל מגיל צעיר עם האמא והשגר שלו, ועבר לכן תהליך חיברות תקין עם כלבים אחרים.

היתרון השני הוא שאתה קונה כלב עם מטען גנטי מסויים שמעלה את הסיכוי לקבל סט מסויים של תכונות דומיננטיות ויכולות.

שני החסרונות הם עלות, וכמו שיש נטייה לתכונות מסויימות, יש נטיית יתר לבעיות בריאות אופיניות לגזע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין לי הרבה עיצות בקשר לכלב עצמו, שכן אני לא מחזיק ולא היה כלב. 

אבל בבקשה תדאג לו לאילוף הולם. שלט יהיה מטרד עבור הסביבה שלך.

אני מוקף באנשים שאימצו כלבים מעמותות, לא דאגו להם לאילוף הולם כי כול מה שעניין אותם זה שהוא חמוד, והם פשוט ממררים את החיים את החיים לכול האנשים בבניין עם נביחות שלא נגמרות 

פורסם (נערך)

מצטרף למה שאמר falou ורוצה להוסיף עוד כמה דגשים - לדעתי גם בכלב אופי חשוב יותר מיופי. 

לכן ככלל אצבע הייתי ממליץ לרכוש בכסף מלא כלב גזעי מתועד ממגדל מוכר ומומלץ שאז יש אפשרות לצפות ולנבא מה יהיה האופי הבסיסי של הכלב בהתאם למאפייני הגזע וגם ניתן לדעת כיצד ייראה הכלב מבחינה גופנית. מגדל טוב מתאם ציפיות מול הלקוח מוודא שהגור שהוא מוכר ללקוח תואם לציפיות ואם יש חוסר התאמה בחלק ניכר מהמקרים מגדלים איכותיים יסכימו לקבל חזרה את הגור ולמצוא לו בית מתאים אחר.

אבל חשוב לציין שגם רכישת גור גזעי מתועד ממגדל מוכר אינה ערובה לאופי מאוזן של הכלב כי גם בעולם הכלבנות הגזעית הדגש הוא על הצורה והיופי ופחות על אופי מאוזן ונכון שתואם לגזע המדובר.

לכן חוזר שוב ושוב על ההמלצה שלי לתהליך האימוץ או הרכישה חייב להתלוות מאלף מומחה בהתנהגות כלבים שיוודא קודם כל מה אופי הכלב המועמד לרכישה או לאימוץ .

האופי והאיזון הנפשי של הכלב הם הכי חשובים לאיכות החיים שלך בכבעלים ושל הסביבה (ראה הערה של קודמי לגבי נביחות - תוצאה של כלבי עמותה לא מאוזנים ולא תמיד האילוף יפתור בעיות התנהגות מולדות)

עריכה אחרונה על ידי KOOKE
  • אהבתי 1
פורסם

נתחיל בעצם ההחלטה לאמץ כלב.

ודאו שזה מהמניעים הנכונים. לא בגלל שהילדים מנדנדים, וכולם באמתם רוצים לקחת חלק בענין. בגידול כלב יש גם קשים וברגע שמישהו לא שלם עם ההחלטה, כל קושי נראה גדול יותר, מתכון לריבים, ויתור על הכלב ושברון לב.

וכן, לאימוץ כלב יש גם צדדים פחות נחמדים. לטייל איתו כשקר ויורד גשם או כשחולים, כשעייפים, אבל הוא חייב לפרוק אנרגיה אחרת יהרוס את הבית. הוצאות כספיות שלא חשבתם (פתאום צריך לשלם עוד 1000 שקל לפנסיון כשנוסעים לחופש, הוא הרס משקפיים יקרים...).

וחשוב לזכור, לא משנה אם תלכו על גזעי או לא, גור או בוגר. אין ערובה למה שתקבלו, לא פיזית ולא מנטלית. אתם עלולים לקבל כלב עם בעיות בריאות או בעיות התנהגות. כמו אצל בני אדם יש כלבים נוחים יותר ופחות. ואלה שפחות מצריכים יותר עבודה והשקעה. אם אתה גר בעיר ויש לך כלב חרדתי שנבהל מכל גירוי, תצטרך לעבוד לא מעט עם מאלף כדי להצליח לטייל איתו בנינוחות. ובצד הפיזי, לי היתה כלבה אלרגית שבמשך 10 שנים קיבלה כל יום כדורים בעלות של 25 ש״ח. שלא לדבר על ניתוחים פתאומיים בעלות של אלפי שקלים בגלל בעיות כאלה ואחרות.

כלב קטן לא חוסך מאלף. רבים חושבים שאם הכלב שלהם שוקל פחות מ-6 ק״ג אז לא צריך לאלף אותו למשמעת בסיסית. מקסימום מרימים או מושכים אותו מגירוי שעליו הוא נובח בלי הפסקה. זה הדבר הכי גרוע לעשות, הוא לא לומד להתמודד עם הגירוי. בעלי כלבים קטנים ניגשים אלי מידי פעם לבקש המלצה על מאלף כי המצב כבר בלתי נסבל אחרי שבגיל צעיר הם לא הבינו שזה הכרחי.

כמי שאין להם נסיון עם כלבים, מאלף הוא הכרחי, לא משנה איזה כלב תקחו.

וכבר נכתב פה על השיטה הקלאסית מול החיובית ואני אצטרף אבל עם סייג. גם אני הגעתי למסקנה שהשיטה הקלאסית (זו שכוללת ענישה) לא משיגה תוצאות טובות יותר. הבעיה עם השיטה החיובית היא שכל מיני מאלפים שעשו קורס של כמה חודשים עוותו אותה לגמרי, כאילו באילוף כלבים אין גבולות, הכל חדי קרן וקשת בענן. זה לא נכון ואם פניתם למאלף וקיבלתם תחושה של פוצי מוצי, חפשו אחד אחר. מאלף טוב הוא לא זול (באיזור המרכז מפגש יכול להגיע ל-400 שח) אבל הטובים יתנו לכם כלים נהדרים להמשיך לעבוד לבד, וכמות המפגשים לא גדולה במיוחד).

לגבי מחירי טיפולים, כאן יש מחירון, שכמו שאתה רואה עם פערים גדולים, בעיקר כתלות באיזור בארץ
https://www.d.co.il/priceList-14670/
לגבי חיסונים: כלבת ומשושה שנתי, תולעת הפארק 2-4 פעמים בשנה, כתלות באיזור המגורים. וכמו שהוזכר, לרוב המרפאות יש ״מנוי חיסונים״ מוזל שבו אתה משלם מראש.

גם עלות המזון מאוד משתנה, הבדלי המחירים בין מזונות מאוד שונים. כשמדובר בשק כדול של מעל 10 ק״ג, זה יכול להיות בין 16-30 שקל לק״ג. כשמדובר בכלב קטן זה פחות משמעותי, לי יש מפלצת של 30 ק״ג שאוכל כ-400 גרם אוכל יבש ביום. ההבדל הוא בעיקר באיכות הרכיבים, אבל אף אחד לא באמת יודע כמה מזונות הפרימיום באמת משפיעים על הבריאות ותוחלת החיים. 

גם בציוד יש מגוון מחירים ומוצרים.

דברים לא דחופים אפשר להזמין מעלי אקספרס, הרבה יותר זול. 

הוצאות נוספות: פנסיון כשנוסעים לחופש (70-150 שח ליום תלוי בסוג הפנסיון), טיפוח (תספורות, דילול שיער, תלוי בגזע, יש כאלה שצריכים קבוע), כלוב אילוף (100-250 שח תלוי בגודל ומאוד מומלץ (המילה כלוב עושה עוול, בעבודה נכונה זה המקום בו הכלב מרגיש הכי בטוח)). צעצועים (כיד הדמיון, יש יקרים, אבל המון כלבים יהנו מסתם בקבוק פלסטיק ריק).

• אהבתי 2

• תוכן חדש...