Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, motizkn כתב:

תן לי לנחש, אתה גם לא מתחסן ומאמין שהסלולר דור 5 יהרוג את כולנו?

כתבה ישנה מלפני כמה שנים שהגיע אחרי מספר תביעות יצוגיות כנגד יונדאי (על האיוניק) והקיה (נירו), התביעות כמו הכתבה נעלמו ונסגרו מהר מאד כי כל מה שהיה שם זה קישקוש אחד גדול.

ה "'קרינה המטורפת" שלך היא:

א) לא קירנה מיננת, ולמעשה היא מגיע מכל דבר חשמלי בבית, ממליץ לך לבדוק מה הקרינה שיוצאת מהמטען של הפלאפון שלך בהטענה.

ב) אין שום מקום שכתוב מה המגבלה לחשיפה לקרינה הזו כי היא לא מסוכנת, כל מדינה מגדירה לעצמה נתון מונפץ.

ב) אך בדיוק אתה בדקתה את הקרינה? הקרינה דועכת בצורה אקספוננציאלית, כלומר שעל כל תזוזה של סנטימטר ממקור הקרינה הקרינה דועכת בריבוע. אז איפה בדיוק אתה ביצעתה את הבדיקה? מתחת לשטיח של הרכב או בגובה ראש?

מחוסן ובעל פלאפון דור חמישי. 

לא הבנתי איך זה קשור שהכתבה נעשתה מלפני 3 או 5 שנים? המדדים נשארו אותם מדדים! 

הקרינה שמייצרת ה קורולה לדוגמא היא שוות ערך לארון חשמל תעשייתי? האם הייתי מוכן לשים את הילד שלך בן הכמה חודשים צמוד לארון חשמל תעשייתי במשך כמה שעות כל שבוע?  אני לא! גם אם זה לא קרינה מייננת. 

אגב הבדיקה נעשתה בגובה הכיסא תינוק. ובנוסף יש עוד המון בדיקות שנעשו ברחבי העולם על ידי אנשים אחרים, אתה מוזמן לראות את התוצאות. 

רק בריאות

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 7 שעות, motizkn כתב:

תן לי לנחש, אתה גם לא מתחסן ומאמין שהסלולר דור 5 יהרוג את כולנו?

כתבה ישנה מלפני כמה שנים שהגיע אחרי מספר תביעות יצוגיות כנגד יונדאי (על האיוניק) והקיה (נירו), התביעות כמו הכתבה נעלמו ונסגרו מהר מאד כי כל מה שהיה שם זה קישקוש אחד גדול.

ה "'קרינה המטורפת" שלך היא:

א) לא קירנה מיננת, ולמעשה היא מגיע מכל דבר חשמלי בבית, ממליץ לך לבדוק מה הקרינה שיוצאת מהמטען של הפלאפון שלך בהטענה.

ב) אין שום מקום שכתוב מה המגבלה לחשיפה לקרינה הזו כי היא לא מסוכנת, כל מדינה מגדירה לעצמה נתון מונפץ.

ב) אך בדיוק אתה בדקתה את הקרינה? הקרינה דועכת בצורה אקספוננציאלית, כלומר שעל כל תזוזה של סנטימטר ממקור הקרינה הקרינה דועכת בריבוע. אז איפה בדיוק אתה ביצעתה את הבדיקה? מתחת לשטיח של הרכב או בגובה ראש?

ברכבים היברידים יש קרינה שמגיעה לפיקים של 100mg בתדרים של עשרות קילוהרץ,מכיוון שהקרינה בתדר נמוך יש לה יכולת לחדור טוב יותר מקרינה סלולרית שבתדרי GHz, בקרינת קווי חשמל בתדר 50Hz הוכח כבר שהקרינה פוגעת וגורמת למחלות סרטן. אירגון הבריאות ממליץ ולא סתם לא להיחשף לקרינה הגבוהה מ 1mg, רק לשם פרופורציות קרינה ממסך מחשב במרחק 1 מטר היא כ 1mg ממדידות שעשיתי. אירגון הבריאות גם ממליץ לא להצמיד טלפון סלולרי לראש בשיחה ואני גם משתדל לדבר עם רמקול או אוזניה עם חוט.

אני גם מאלה שמעדיף כרגע לדחות רכישת רכב היברידי וגם לא להתקין כיריים חשמליות שעובר בהן עשרות אמפרים ומייצרות קרינה.

אז איך מעדנים את המיספרים ברכבים היברידים? מודדים במרחק מסוים מהמושב ולא על המושב,לא מודדים בריצפה כי יש שם קרינה גבוהה ואז מחלקים את הקרינה עבור זמן הנסיעה לזמן שאתה לא נוסע והינה קיבלנו תוצאה שהקרינה נמוכה.

שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

פורסם

זה בכיון של.........

בחיסונים יש שבבים וכו' וכו',

אני כבר מרגיש שזה מדרדר לשם זריז.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)

אתם כותבים כי ראיתם משהוא ביוטוב שאמר את זה או שאתם למדתם ומבינים גלים, קרינה אלקטרומגנטית ומה המשמעות שלהם?

אין שום סכנה ברכב היברידי, וכן היה לי 3 שנים יונדאי איוניק עם שתי תינקות.

בנוסף אין שום מחקרים שמראים חד משמעית שקרינה אלקטרומגנטית גורמת לסרטן ועדין לא נמצא שום קשר ישיר בין חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית ולסרטן.

https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/radiation-exposure/extremely-low-frequency-radiation.html

לפני 9 שעות, levy כתב:

מכיוון שהקרינה בתדר נמוך יש לה יכולת לחדור טוב יותר מקרינה סלולרית שבתדרי GHz

מאיפה זה הגיע? אתה מבין שזה בדיוק הפוך? אתה מבין שלגלים בתדר נמוך יש אורך גל של קילומטרים, מה שאומר שהאנרגיה שלו עוברת את הגוף ולא נספגת (ובניינים והרים וכל דבר שקטן מקילומטרים) וממשיכה הלאה.

אתה סתם חושב שאתה יכול לקלוט רדיו AM (KHz) בכל חור בלי בעיה אבל FM (MHz) קשה יותר לקלוט כי האורך גל שלו קצר יותר והוא נספג בהרים ובניינים ו WIFI (GHz) לא עובר מספר עשרות מטרים כי האנרגיה שלו נספגת בקירות ובגוף.

דרך אגב המיקרוגל שלך משתמש בתדר GHz באורך גל כגודל של מולקולה של מים, ולכן כל האנרגיה של הגל בתוך המיקרוגל נספג במים שבאוכל ומחמם אותו.

מדהים שאין לכם בעיה להסתובב עם פלאפון ליד הילדים שלכם שבפועל פולט קרינה שנספגת לכולם בגוף אבל רכב עם קרינה לא מיננת: "זה לא, כי משהוא עשה כתבה ואמר שהמספר שם גדול".

לפני 9 שעות, levy כתב:

אירגון הבריאות גם ממליץ לא להצמיד טלפון סלולרי לראש בשיחה ואני גם משתדל לדבר עם רמקול או אוזניה עם חוט.

דרך אגב, שימוש באוזניה עם חוט זה יותר גרוע מלהצמיד את הטלפון, החוט משמש כאנטנה ולמעשה קולט את האנרגיה של הגלים באוויר. (טוב נסחפתי, לא יותר גרוע אבל לא שונה מלהצמיד את הפלאפון)

עריכה אחרונה על ידי motizkn
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

פורסם

אני שוקל לקנות את האאוטלנדר החשמלי, והפחד הזה מוריד אותי. יש לי את כל הנתונים: חניה פרטית ושקע חשמל במקום, אבל הסיפור עם הקרינה לא ברור.

נכון שזה 'לא הוכח' אבל כשבנאדם מקבל מחלה, לא עלינו, מאוד קשה להוכיח קשר ישיר לגורם המחלה. לדוגמא, אנטנה סלולרית שקיבלה את כל אישורי הבטיחות הממשלתיים ומבחינתם זה סבבה לגמרי, אבל עובדתית, עשרות מחלות באותה שכונה, עד שבית משפט נאלץ לפסוק להעיף את האנטנות משם.

וגם אם זה מוכח באמצעות מחקרים (יותר מחלות באופן סטטיסטי מאיזורים אחרים) עדיין יכול לבוא איזה סקפטי ולטעון שלא לקחו בחשבון את גורם ההשמנה ומחוללי מחלות אחרים שהיו אצל אנשים באיזור. 

מכחישי קורונה למיניהם עובדים באותה שיטה, וטוענים שהמתים מקורונה מתו כתוצאה מגורמים אחרים.

אז פלאפון זה מצרך חיוני בימינו ואין לו תחליף, ככה שאין מה לעשות, מצקצקים וממשיכים הלאה. אבל לקנות רכב היברידי / פלאג אין, מי צריך את הסיכון הזה, על הצד שכן קיים סיכון?

גם הכאב ראש של להטעין כל לילה ולשים לב למצב הסוללה, לא בטוח שבא לי על זה. לאט לאט אני יורד מהרעיון, וסומך על כך שבעתיד הקרוב יהיו פתרונות יותר טובים.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אנחנו חיים בעולם מתקדם,

חלק מההתקדמות זה גם לפעמים כל מיני בעיות,

אי אפשר לקום ולחיות בלי ציבלזציה,

מה שעבר אישור של הגורמים המוסמכים מקובל עלי,

נכון שלפעמים יש יוצא מן הכלל, לדוג' באנטנות יש המון דיבורים וצריך בשביל זה המון אישורים,

אבל בכלליות רוב הדברים שמאושרים הם בסדר,

ורכב חשמלי עבר המוןןןןןןןןן בדיקות ואושר ע"י כל הגורמים הרלונטים בכל העולם,

הסר סאגה מלבך,

תקנה ותתחדש ותסע בדרכים ישרות,

וכל מי שמאמין בספיקולציות שיתמודד עם הבעיות שלו בעצמם ולא יספר לנו מה הוא מדבר עם הפסיכולוג שלו.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
בתאריך 11.1.2022 בשעה 03:37, levy כתב:

הפורסטר אמין,נעים לנהיגה ומרווח יותר מהראב 4 ובדגם הבסיס זול יותר מהראב 4.

ה cx-5 בגאז' קטן,אמין.

האאוטלנדר החדשה רכב גדול ובמחיר קרוב לראב 4,אז למה לקנות אאוטלנדר?

אני הייתי מתמקד בשלישיה: פורסטר,cx-5,ראב 4.

היי

נכון מאוד, לבסוף נשארתי עם השלישיה הזו....

עניין מועדי האספקה מבאס ,אבל מצד שני , גם לאישתי חיכיתי 26 שנה .....🤣

אני לא "חיית שטח" או אפילו קרוב , ולכן הפורסטר יורד מיקום

הCX5 נח לי ,אבל אני צריך לנהוג על הRAV4 של חבר שלי להבין על איזה רעשי נסיעה ורוח הם מדברים

תודה לכל העונים והעונות

בתאריך 12.1.2022 בשעה 12:24, lirancoh85 כתב:

הייתי באותו סרט כמוך לפני כמה חודשים. בסוף לאחר מחשבה איןסופית הוחלט ללכת על cx5 אקזקיוטיב חדשה 2022.

אשמח לפרט לך למה לא הלכתי על הטויוטה ואאוטלנדר.

המיצובישי אאוטלנדר מאסיבית מאוד ופחות כיפית בתוך העיר, בנוסף כל איכות החומרים בפנים הרגיש לי מאוד מצועצע והרבה פחות מעודן ויוקרתי מהמאזדה.

בנוסף 2 הדגמים הראשונים מגיעים עם אבזור דליל מאוד יחסית למאזדה (כיוונון מושב נהג ידני וריפודי בד) ובדגם הראשון שעולה כמו הדגם השני של המאזדה (אקזקיוטיב) אין גג שמש והנעה עם מפתח.

כלומר בשביל להגיע לאותה רמת גימור או דומה מאוד צריך להוסיף עוד כ 20+ אלף שח.

את הטויוטה לא הלכתי לראות אז אין לי פרטי רמת גימור וכו, וזה בגלל שלא התכוונתי בכלל לגעת ברכב הייבריד עקב רמת הקרינה במושבים האחורים (ממש איפה שילדינו יושבים), ראיתי כתבה על זה ובדקתי בעצמי (היה לנו טויטה קורולה הייבריד 2021) והרמת קרינה שם פשוט מטורפת.

לינק לכתבה: 

מקווה שעזרתי או פתחתי כיוונים חדשים שלא חשבת עליהם. 

אתה בהחלט פתחת כיוונים שלא חשבתי עליהם (סוגיית הקרינה שקצת "גלשה" כאן בהודעות)

בקיצור אני נשארתי עם CX5 ופורסטר או אאוטבק

שוב תודה על התשובות

פורסם (נערך)

סובארו גרועים בשני דברים (מאז ומעולם):

1. שקט ועידון : הרכבים שלהם נוחים, מתנהגים, וורסטילים.. אבל הנסיעה בהם תמיד רועשת ולא מעודנת. תוסיף על כך תיבה רציפה מייללת ורועשת וקיבלת מתכון לנסיעה לא שקטה.

2. עיצוב ותחושת הידור : הרכבים שלהם מעוצבים בצורה פושרת (פנים + חוץ) - פחות נראות וסקס אפיל, יותר שימושיות ופרקטיות. קשה להתלהב בתוך הפורסטר שעולה ברמה הגבוהה 213 אלף.. כמו כן לוח השעונים והמסכים זועקים פשטות לכל עבר. שיווק הדגם המעודכן מתחיל בימים אלו בעל עיצוב פרונט מזעזע לטעמי!

כרגע לא אתייחס לתלונות על אכילת שמן ותיבה רציפה רגישה..

המאזדה לעומתם מאוד שקטה ואיכותית - זה מתחיל באיטום כפול ומשולש לדלתות, בידוד רעשי כביש ראוי, וחומרי דיפון מהודרים בהחלט. בדגם שעבר מתיחת פנים התחום הזה שופר עוד יותר. נוסיף לזה פעולת תיבת הילוכים מהטובות שבנמצא שמסתפקת ב 6 מהירויות אך עושה עבודה מדהימה וחלקה.

עם מנוע 2.5 מתקבלת חבילה חזקה ורהוטה לעומת מנוע 2.0 המנומנם.

אם תוכל לחכות טיפה לדגם המחודש תזכה ברכב מלוטש ביותר.

עריכה אחרונה על ידי LEGACY 1.8
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

הדגמים האחרונים של סובארו דווקא מציעים בידוד רעשים לא רע, אני לא חושב שהוא נופל באופן משמעותי מהמתחרים. הגיר הרציף עם החלוקה המדומה שקיים בדגמים האחרונים הרבה פחות רועש ויחסית לגירים רציפים אחרים הוא מציע פעולה נעימה.

לגבי עיצוב, זה עניין של טעם. מסכים שהם לא הכי יפים ובוודאי לא מאוד מודרניים, אבל יש כאלה שמעדיפים את המכונית שלהם שגרתית יותר ופחות נועזת ובולטת. החשוב הוא שמבחינת איכות החומרים הם עשו התקדמות משמעותית ותאי הנוסעים איכותיים נעימים לשהייה.

למאזדה CX-5 יש יתרונות מסוימים ביחס אליהם, אבל אני לא חושב שבחירה בסובארו תהיה נפילה או משהו בסגנון.

פורסם

תעבור מ CX5 לפורסטר ותבין על מה אני מדבר.

שים לב ששיבחתי את רכבי סובארו, אבל אחרי אמפריזה דור 2, לגאסי דור 2, לגאסי דור 4 (יעני B4), לגאסי דור 6, וקצת פורסטר דור 4 אני יודע טוב מאוד למה אני מתכוון.

עד הלגאסי דור 4 נהניתי מכל רגע למרות הפשרה בתחום הרעש. כשעברתי ללגאסי דור 6 עם התיבה הרציפה התחילה ההתרחקות מהמותג.. חיפשתי אחת שמורה קרוב לשנה ובסוף מכרתי אותה תוך ארבעה חודשים לאחר שהבנתי שזה לא זה..

כיום מחזיק מאזדה 3 שנת 2015 שגם היא לא מצטיינת בנוחות וברעש - אבל זה נסבל בתמורה ל 50 אלף ששילמתי עבורה.. בתור חדשה לא הייתי מתקרב אליה. גם ה 6 לפני מתיחת הפנים האחרונה לא מצטיינת בתחום.

לעומתן ה CX5 מאוד מרשים, גם עם חישוקי 19" ברמות הבכירות עדיין נוח ושקט - לא ברמה של ה 3008 ו C5 איירקרוס, אבל יותר טוב מהראב 4 והפורסטר.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

רמת קרינה שם פשוט מטורפת.

לינק לכתבה: 

אני בהלם שזה מה שהראו בטלוויזיה. אז כמה תיקונים.

1) אין שום קרינה מסוללה של רכב היברידי. הקרינה המסוכנת מגיעה מהחלון והיא בהחלט מסרטנת. מומלץ לשים קרם הגנה.

2) מה שהם מודדים זה שדה מגנטי. הם מפחידים אותך עם 20 מיליגאוס. זה בערך כמו לפחד שתימחץ ע"י נמלה. לשם השווה השדה המגנטי של כדור הארץ חזק פי 20, והשדה המגנטי בתוך מכשיר MRI חזק פי מיליון ולפעמים אף יותר. MRI נחשב לבטיחותי לחלוטין.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הייתי באותו סרט כמוך לפני כמה חודשים. בסוף לאחר מחשבה איןסופית הוחלט ללכת על cx5 אקזקיוטיב חדשה 2022.

אשמח לפרט לך למה לא הלכתי על הטויוטה ואאוטלנדר.

המיצובישי אאוטלנדר מאסיבית מאוד ופחות כיפית בתוך העיר, בנוסף כל איכות החומרים בפנים הרגיש לי מאוד מצועצע והרבה פחות מעודן ויוקרתי מהמאזדה.

בנוסף 2 הדגמים הראשונים מגיעים עם אבזור דליל מאוד יחסית למאזדה (כיוונון מושב נהג ידני וריפודי בד) ובדגם הראשון שעולה כמו הדגם השני של המאזדה (אקזקיוטיב) אין גג שמש והנעה עם מפתח.

כלומר בשביל להגיע לאותה רמת גימור או דומה מאוד צריך להוסיף עוד כ 20+ אלף שח.

את הטויוטה לא הלכתי לראות אז אין לי פרטי רמת גימור וכו, וזה בגלל שלא התכוונתי בכלל לגעת ברכב הייבריד עקב רמת הקרינה במושבים האחורים (ממש איפה שילדינו יושבים), ראיתי כתבה על זה ובדקתי בעצמי (היה לנו טויטה קורולה הייבריד 2021) והרמת קרינה שם פשוט מטורפת.

לינק לכתבה: 

מקווה שעזרתי או פתחתי כיוונים חדשים שלא חשבת עליהם. 

ושוב אותם שטויות של קרינה...כבר אין לי כוח לזה אז אני מעתיק ממה שכבר כתבתי:

כבר יש מבחנים ברשת לרכבים חשמליים והם לא מקרינים יותר מרכבי בנזין. רוב הקרינה ברכבים היום (בנזין וחשמלי ) נמצאת באיזור הרגליים של הנסוע ליד הנהג,  ממחשבי הרכב שהפכו משוכללים יותר בגלל מערכות הבטיחות המתקדמות.

https://www.consumerreports.org/cro/news/2010/08/mythbuster-emf-levels-in-hybrids/index.htm?userWantsFull=true

הנה בדיקה על רכבים היברידיים (הבולט המובילה בטבלה היא הדגם הבניזיני) וקרינות גבוהות נמצאו גם בדגמי וולוו ופורד בנזיניים. בכל מקרה קרינה חזקה ברכבים (בנזין וחשמלי) היא באיזור הרגליים ולא הראש, שלפי כל אירגוני הבריאות אינה מסוכנת בגלל תחלופת התאים הטבעית בגוף האדם (תאי מוח לא מתחלפים ולכן נחשבים בעלי סיכון, וגם הם ברמה נמוכה). ואם זה לא מספיק, הסכנה מקרינה מוטלת בספק הסכנה בגז בנזן (ושאר הפליטות של בנזין)ממש לא. כך שב 5 דקות תידלוק , בשאיפה של גז בנזן, אתה מסכן את עצמך יותר מאשר נסיעה של שעות ברכב בעל קרינה(שכפי שכבר ראית נכון גם לרכב בנזין) לפי כל העדויות המדעיות (לא שבעידן הקונספירציה מישהו כבר מתייחס למדע 😀)

ומוסיף...

זה מה שאירגון לחקר הסרטן האמריקאי קבע אחרי שעבר על כל המחקרים הידועים:

ELF-EMF

A type of very low-energy radiation that travels in long waves. Although there have been health concerns, it is not known to cause harmful health effects, including cancer. The most common sources of ELF-EMFs are power lines, electrical wiring, and electrical appliances, such as shavers, hair dryers, and electric blankets. Also called extremely low frequency electromagnetic field.

וזה מה שוועדה מיוחדת של האיחוד האירופי קבעה ב 2015 לאחר מעבר על  מאות מחקרים:
Research to date has not been able to identify with any certainty any adverse health 
effect resulting from exposure to EMFs at any frequency or intensity typically found in the 
workplace or everyday environment.

כך שכפי שניתן לראות קרינה קיימת בכל רכב כולל בנזין עוצמתה תלויה בתכנון הרכב. הסרטון המדובר לא בדק כמה רכבים היברידיים כי האיוניק והנירו זה בעצם אותו רכב עם אותו תכנון והקרינה בו אכן גבוהה בדומה לקרינה שהייתה קיימת בפריוס דור ראשון וטויוטה הורידה את רמות הקרינה האלה , לרמת רכב בנזין, בדורות הבאים של הפריוס בעזרת תכנון נכון, בגלל הבהלה בנושא בתחילת שנות האלפיים. סביר להניח שיונדאי/קיה  לא פועלים בנושא בגלל שמחקרים לא הצליחו ליצר קשר בין קרינה למחלות.הקשר היחיד שנמצא היה רק ברמות של גאוסים שלמים (לא מילי גאוסים) שזה רמות שלא נמצאות בסביבה נורמאלית בשום דרך.

וזה מה שאירגוני הבריאות לחקר מחלת קובעים על בנזין:
Exposure to benzene increases the risk of developing leukemia and other blood disorders.

כך שכל פעם שאתם מתדלקים או נושמים את עשן המכוניות שלכם את בוודאות! מעלים לעצמכם את הסיכון בסרטן.
)וכנ"ל כל פעם שאתם הולכים לים או לבריכה ולא מכוסים מכף רגל ועד ראש.)

כך שסעו לשלום ברכבים ההיברידים/חשמליים שלכם ודעו שכל פעם שהצלחתם למנוע מעצמכם או מילדכם לנשום אויר בתחנת דלק או את עשן המכונית שלכם שמרתם עליהם באמת! הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

ושוב אותם שטויות של קרינה...כבר אין לי כוח לזה אז אני מעתיק ממה שכבר כתבתי:

כבר יש מבחנים ברשת לרכבים חשמליים והם לא מקרינים יותר מרכבי בנזין. רוב הקרינה ברכבים היום (בנזין וחשמלי ) נמצאת באיזור הרגליים של הנסוע ליד הנהג,  ממחשבי הרכב שהפכו משוכללים יותר בגלל מערכות הבטיחות המתקדמות.

https://www.consumerreports.org/cro/news/2010/08/mythbuster-emf-levels-in-hybrids/index.htm?userWantsFull=true

הנה בדיקה על רכבים היברידיים (הבולט המובילה בטבלה היא הדגם הבניזיני) וקרינות גבוהות נמצאו גם בדגמי וולוו ופורד בנזיניים. בכל מקרה קרינה חזקה ברכבים (בנזין וחשמלי) היא באיזור הרגליים ולא הראש, שלפי כל אירגוני הבריאות אינה מסוכנת בגלל תחלופת התאים הטבעית בגוף האדם (תאי מוח לא מתחלפים ולכן נחשבים בעלי סיכון, וגם הם ברמה נמוכה). ואם זה לא מספיק, הסכנה מקרינה מוטלת בספק הסכנה בגז בנזן (ושאר הפליטות של בנזין)ממש לא. כך שב 5 דקות תידלוק , בשאיפה של גז בנזן, אתה מסכן את עצמך יותר מאשר נסיעה של שעות ברכב בעל קרינה(שכפי שכבר ראית נכון גם לרכב בנזין) לפי כל העדויות המדעיות (לא שבעידן הקונספירציה מישהו כבר מתייחס למדע 😀)

ומוסיף...

זה מה שאירגון לחקר הסרטן האמריקאי קבע אחרי שעבר על כל המחקרים הידועים:

ELF-EMF

A type of very low-energy radiation that travels in long waves. Although there have been health concerns, it is not known to cause harmful health effects, including cancer. The most common sources of ELF-EMFs are power lines, electrical wiring, and electrical appliances, such as shavers, hair dryers, and electric blankets. Also called extremely low frequency electromagnetic field.

וזה מה שוועדה מיוחדת של האיחוד האירופי קבעה ב 2015 לאחר מעבר על  מאות מחקרים:
Research to date has not been able to identify with any certainty any adverse health 
effect resulting from exposure to EMFs at any frequency or intensity typically found in the 
workplace or everyday environment.

כך שכפי שניתן לראות קרינה קיימת בכל רכב כולל בנזין עוצמתה תלויה בתכנון הרכב. הסרטון המדובר לא בדק כמה רכבים היברידיים כי האיוניק והנירו זה בעצם אותו רכב עם אותו תכנון והקרינה בו אכן גבוהה בדומה לקרינה שהייתה קיימת בפריוס דור ראשון וטויוטה הורידה את רמות הקרינה האלה , לרמת רכב בנזין, בדורות הבאים של הפריוס בעזרת תכנון נכון, בגלל הבהלה בנושא בתחילת שנות האלפיים. סביר להניח שיונדאי/קיה  לא פועלים בנושא בגלל שמחקרים לא הצליחו ליצר קשר בין קרינה למחלות.הקשר היחיד שנמצא היה רק ברמות של גאוסים שלמים (לא מילי גאוסים) שזה רמות שלא נמצאות בסביבה נורמאלית בשום דרך.

וזה מה שאירגוני הבריאות לחקר מחלת קובעים על בנזין:
Exposure to benzene increases the risk of developing leukemia and other blood disorders.

כך שכל פעם שאתם מתדלקים או נושמים את עשן המכוניות שלכם את בוודאות! מעלים לעצמכם את הסיכון בסרטן.
)וכנ"ל כל פעם שאתם הולכים לים או לבריכה ולא מכוסים מכף רגל ועד ראש.)

כך שסעו לשלום ברכבים ההיברידים/חשמליים שלכם ודעו שכל פעם שהצלחתם למנוע מעצמכם או מילדכם לנשום אויר בתחנת דלק או את עשן המכונית שלכם שמרתם עליהם באמת! הרבה יותר.

אני ממליץ לך לקנות מד קרינה מקצועי ולעשות השוואה,חד משמעית הקרינה מרכבים היברידים היא גבוהה משמעותית מרכבי בנזין,אני ביצעתי מדידות בעבר, ברכבי בנזין אין ממיר מתח מתחת למושב וכבלים עם זרם גבוהה ומנוע חשמלי מתחת למושבים,מחשב רכב צריכת הזרם שלו היא מיזערית.

כתוב במפורש בציטוט שאתה מציג שקיים חשש לתחלואה מקרינה בתדרים נמוכים אז למה לחפש צרות בחיים? מחלות סרטן נהיו ממש מגיפה בשנים האחרונות באחוזים שלא ניצפו מעולם החיסכון של כמה שקלים בחודש בדלק לא שווה את הסיכון כי יש אלטרנטיבות.

אין ספק שגם עשן רכבים עלול לגרום לתחלואה אבל להימנע מזה זה מורכב יותר וגם נהג ברכב היברידי נושם את אותו עשן  אבל לא לקנות רכב היברידי זה פשוט יותר.

אני ממליץ למי שלא מאמין שיקנה מכשיר מקצועי ויעשה מדידות. לא הצעצועים הזולים.

אני מהנדס בתחום האלקטרומגנטי כבר 30 שנה.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם (נערך)

אם אתה מהנדס בתחום אז למה אתה מפחיד אנשים באינטרנט על משהוא שלא הוכח כנכון? אתה מבין שלהוכיח טענה זה קל אבל להפריך טענה זה קשה וכמאט בלתי אפשרי.

אתה מבין שגם הקשר בין סרטן ואכילת בננה לא הוכח או הופרך אז למה אתה לא מפחד לאכול בננות? המצחיק שאם תחפש באינרנט אתה תמצא כתבות על זה (אני לא שם לינקים לשטויות)

יותר גרוע מזה, ההסבר שלך על הקרינה ותדרים לקוי מהיסוד ומצביע על אי הבנה בסיסית של מה זה גלים, אורך גל ואיך האנרגיה של הגל נספגת בגופים העומדים בדרכה.

כשאנשים בוחרים לחיות את חייהם על סמך תחושות אין לי בעיה אם זה, אבל שכאנשים מתחילים להפיץ את התחושות כעובודות באינטרנט זה כבר סיפור אחר.

בכל מקרה אם אתה מפחד מקרינה אלקטרומגניטית אז אני ממליץ לך לפחד מה 5G הרבה יותר, לפחות שם יש איזשהו בסיס לטענות (אני בשום אופן לא חושב ש 5G לא בטוח או מעודד אנשים להמנע מזה)

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

כנראה אנגלית לא לומדים בהנדסה 😀

באמריקאי כתוב שהועלה החשד (ע"י  מהנדס אלקטרומגנטיקה עם 30 שנות ניסיון :)) ולא  אושש במחקרים.

ובאירופאי

With any certainty = בשום רמה של חשד.

לפני 36 דקות, levy כתב:

מחלות סרטן נהיו ממש מגיפה בשנים האחרונות באחוזים שלא ניצפו מעולם

אולי כי רוב הרכבים הם בנזין????

ובנזן הוא מסרטן!!!! ודאי ואנחנו נושמים אותו עשרות שנים כבר.

לפני 36 דקות, levy כתב:

אני ממליץ לך לקנות מד קרינה מקצועי ולעשות השוואה

עשיתי, לפני כמה שנים קיבלנו מהעבודה של אישתי מכשיר מדידה. מדדתי בשלושה וקטורים(מכשיר פרימיטיבי) ועשיתי את החישוב במאזדה 3 ופריוס ו... לא היו הבדלים משמעותיים ואכן הפריוס היה קצת יותר גבוה(התוצאה הייתה דומה לזאת של הקונסיומר ריפורט) . מצד שני בתוך הבית נרשמו רמות קרינה מטורפות ממיקרוגל בפעולה, ממחשבים חזקים ומבסיס של טלפון אלחוטי שהוחלף בעקבות כך לטלפון שמשבית את השידור כשהוא לא בפעולה, שכן אז עדיין לא יצאו הסיכומים של כל המחקרים שלא מצאו קשר. עכשיו אתה יכול להיות רגוע  יש לך תאוריית קונספירציה פר אקסלנס. אתה יכול להצטרף למכחישי הקורונה ושאר חבריהם :)

עריכה אחרונה על ידי Uri-G

• תוכן חדש...