Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי העדר תלונות מסיבי בתקשורת לא מעיד על כך שיש הרבה פחות בעיות מכפי שנדמה לנו.

שבוע שעבר עזרתי ללקוח להעמיס לסוזוקי קרוסאובר שלו, שאלתי אותו אם כבר החליף גיר? הוא אמר לי "לא.. אבל איך ידעת שהוא עושה בעיות?"

מה אנחנו למדים? שאנשים לא יודעים, לא מבינים, וכשיש תקלה לא חושבים שזה משהו מקיף.

בנוסף, סביר מאוד להניח שבמוסכי לובינסקי אומרים ללקוחות שזה לא בעיה מוכרת, בדיוק כפי שהנציג בפורום ברוב חוצפתו כתב בשרשורפלצת בפורום הטכני "מדובר בהטעיה, יש רק מקרים בודדים...."

  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 26 דקות, PinkDolphin כתב:

זה קרה למותג שלהם עשרות ויותר שנים קודם.
אני אעלה כאן בקרוב את הנסיון שלי עם 306, מנוע 1800 סמ״ק מטיפוס XU7 שיצא לשוק ב-1993, אטמוספרי, הרבה לפני Euro6 וחלק מסידרת XU  שהתחילה ב-1981.
יותר מ-30 שנה לפני שיצאה סידרת ה-PureTech.
במנועי XU הרצועה לא טבולה בשמן, ועדיין היו לי הרבה בעיות עם רצועת התיזמון, והתיכנון גרוע כך שגלגלת קצת משוחררת הורסת את כל המנוע (הפתיע כמה מכונאים שראו את זה).
כבר אז כשקניתי את המכונית (1998) היה לצרפתיות שם רע, וסחירות רעה. לקח לי אח״כ יותר משנה למכור אותה, אחרי 5.5 שנים .
כשקניתי לפני שלוש שנים סיטרואן חדשה והגעתי לעולם התצוגה, סוכן המכירות ואח״כ גם מנהל אולם התצוגה (הראשי, תל-אביב) פתחו בהרצאה מאד מתדוננת על אמינות, בלי שאני בכלל העליתי את הנושא.
ה-404 נחשבה מאד אמינה. גם ה-504 , וכנראה קודמיהן. הן היו נפוצות בסיני וירדן עד כדי כך שהפועל ״נסיעה במכונית״ בערבית מדוברת שם גזור מהמילה פיז׳ו.
דברים השתנו אח״כ.

זה כי פז׳ו פשוט שמים לעצמם מטרה להיות הכי טובים בכל מה שהם עושים.

 

לבנות מכוניות קשוחות, אמינות ואפורות - בבקשה, הם היו בעסק הזה הרבה לפני טויוטה, עם ה403/404/504.

 

לבנות מכוניות ספורטיביות - ועוד איך, עם הגירסאות GTi שלהם בשנות ה80-90.

 

לבנות מכוניות גרועות - גם בזה הם מעולים, עצם העובדה שקונים ומבקשים עוד.

 

 

  • אהבתי 1
  • מצחיק 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

תראה לא הכל שחור.
הם הבינו למשל שהם לא יודעים לייצר תיבות אוטומטיות. עברו לקנות מהספק של טויוטה.
הם השיקו רכבים מצויינים לאחרונה עם התיבות האלו ועם מנועים אחרים פרט ל"נסיך הקטן" ושם התקבל מוצר מצויין. בדוק את שביעות הרצון של מי שמחזיק רכב צרפתי עם גיר אסיין+מנוע דיזל/1.6 בנזין (מהחדשים לא ה"נסיכים"). כנראה שרוב הלקוחות האלו מרוצים כי מדובר ברכבים טובים.

כנראה שמי שנוסע על 308GT מאוהב ברכב שלו.
מי שנוסע על 3008 דיזל/1.6 גם מאוהב ברכב שלו.
כנ"ל 508, C5 איירקרוס.
2008 דיזל החדשה.

כל מי שמחזיק את הרכבים האלה כנראה יגיד עליהם רק מילים טובות.

אין מה לעשות רכב צרפתי צריך לדעת לבחור בפינצטה. צריך לדעת במה לא לגעת גם אם המחיר נראה מפתה והפסיכולוגים ניסו להרגיע, יש צרפתיות שאני באופן אישי לא אגע בהן בשום מצב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

הם הבינו למשל שהם לא יודעים לייצר תיבות אוטומטיות

זה לא הצרפתים,זה הסינים הבינו.

הצרפתים היו על סף קריסה ואז הגיעו הסינים עם השקעה כספית

פורסם (נערך)

זה Death Spiral קלאסי של חברה.

 

מתחילים להפסיד כסף -> מקצצים באיכות של המוצר -> מוניטין נפגע - > מכירות צונחות -> מפסידים עוד יותר כסף -> העובדים התותחים נוטשים לטובת המתחרים -> איכות של המוצר נפגעת עוד יותר -> מכירות עוד יותר יורדות

 

כאשר הצניחה מתחילה לארגון קשה מאוד עד גבול הבלתי אפשרי לצאת מזה.

 

אנשים שוכחים שרק לפני 8-9 שנים פיג'ו היו על סף פשיטת רגל. בדקה ה-90 הם הכניסו שותף סיני שהזרים להם כמה מיליארדים לעו"ש וככה הם ניצלו. 

 

לפני שעה, ch2856 כתב:

מה המטרה של רצועה טבולה בשמן? הפחתת הפסדי חיכוך לעומת רצועה חיצונית או שרשרת? 

 

כן.

 

תקן פליטת זיהום אוויר כל כך מחמיר שהם מחפשים כל דרך לסחוט עוד 0.5% ירידה בפליטת מזהמים בשביל להישאר במשחק.

 

יורו 6 זה משחק ילדים. יורו 7 יהיה הדבר האמיתי. מי שלא יהיה לו בהיצע רכב חשמלי או היברידי אמיתי סטייל טויוטה פריוס פשוט יסגור את הבאסטה.

 

בקיצור תקנו מניות של חברות שמייצרות שבבים או סוזוקי ג'ימני. אני מוכן לשים כסף שמי שיקנה סוזוקי ג'ימני היום ימכור אותה עוד 6-7 שנים בלי לאבד שקל.

עריכה אחרונה על ידי Hari
פורסם

או שאחרי שיקפאו למוות כמה מאות אנשים בגלל השימוש ב"אנרגיות מתחדשות" תקום צעקה ויפסיקו עם השטות הזו.

פורסם
לפני 32 דקות, vadim6385 כתב:

לבנות מכוניות גרועות - גם בזה הם מעולים, עצם העובדה שקונים ומבקשים עוד.

 

תחשוב שאתה אדם שלא מבין במכוניות.

 

אתה נכנס לסוכנות של פיג'ו ורואה מכוניות יפות (באמת יפות), מעוצבות היטב, תא נוסעים מרשים, מנועים פצצה (על הנייר), גיר יפני 8 הילוכים, אבזור מכאן ועד הירח. כל זה במחיר תחרותי.

 

מה לא תקנה?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yoni2sh כתב:

אני חקרתי וישבתי הרבה על המנוע הזה,לקחתי את הנסיון שלי מבחינת מה שלמדתי בחיים,והגעתי למסקנה שבשימוש סביר עם תחזוקה נאותה,ושאני מדבר נאותה אז אני מדבר על החלפת שמן כל 10K ומצתים כל 20K ,תמיד לבדוק גובה שמן נכון,לבדוק שלא חסר מים,,,,אז כן אפשר לומר שיש סיכוי טוב שהמנוע יגיע ל 200K ללא בעיות מיוחדות.

 

ולכן רכשתי C3 עם המנוע החדש ביותר,אבל אני פסיכי בתחזוקה,אין הרבה אנשים כמוני.

 

 

האם הייתי רוכש רכב עם היסטוריה נקיה שעבר ריקול,לא !

 

אני קניתי בסוף 2018 רכב שנת 2016, חקרתי הרבה על הרכב הזה מהמידע שהיה אז באינטרנט והבנתי שהרצועה עלולה להתפורר ושאם נדלקת נורה מחליפים רצועה, מנקים ובזה נגמר הסיפור. אף אחד לא דיבר אז על החלפה יזומה וכו..

הרכב שקניתי היה תקין, מטופל, שמור ועדיין באחריות. המשכתי לטפל בו במורשים (אחריות) וגם אחרי תקופת האחריות. היו כל מני דברים קטנים שדרשו הגעה למוסך חלקם באחריות וחלקם לא. התייאשתי מאחד המוסכים בחיפה ועברתי למוסך בחדרה ובסך הכל היה נחמד.

כשהגיע הרגע ונדלקה נורה בערך ב 67000 ק״מ הלכתי למורשה, הרכב ישב שם 3 ימים ובלבלו לי את המוח על כל מני ניסיונות של הצלבת דיפייזרים ו ״איפסנו, סע נראה אם ידלק שוב״. ממש התחננת שיבדקו את הרצועה, כולל שירות לקוחות לובינסקי ובעל המוסך בעצמו בסוף הסביר לי בטלפון למה אין שום בעיה ברצועה ולא צריך לבדוק ושמי שאומר שהתפוררה לו רצועה השתמש בשמנים לא נכונים. כן החליטו שאני צריך להחליף בית מצטערת בעלות סימלית של כ- 2500 ש״ח. לזה לא הסכמתי. אפילו הצעתי להם להקדים טיפול לעכשיו ולשלם על פתיחת אגן שמן לבדוק את הרצועה. לא הסכימו לשמוע. 

בדיוק אז מוסך גבע פירסמו בדיקה חינם של הרצועה לכל בעלי הרכבים הנ״ל, אמרתי תודה רבה ללובינסקי והחלפתי רצועה מתפוררת שם. ומאז אני מטפל ברכב שם. אני מחיפה והשקעתי לא מעט זמן ועצבים בנסיעות לטיפולים תקופתיים וגם לניסיון פתרון תקלה הזויה שרשמתי עליה קודם של misfire/רעידות כשנוגעים בגז תחת עומס (חיפה, עליות..), אפילו ניקיתי פיח משסתומים כחלק מהניסיונות האלה והתקלה עדיין כאן.

עכשיו ב- 100,000 ק״מ אני עוקב אחרי צריכת שמן שעושה רושם שלא הגיונית.

 

אולי לא החלפתי שמן כל 7000 ק״מ ומצתים כל 20,000 ק״מ. אבל תחזוקה נאותה בהחלט יש, לא נחסך כלום ממה שהיה צריך לעשות ברכב ומטיב המוסכים.

 

אגב, החלפתי גם מדחס מזגן לפני כחצי שנה. מקצת חיפושים באינטרנט הבנתי שזה לא נדיר שהמדחס שפרנסואה בחר לשים ברכב מתפגר מוקדם.

 

אני אשים בצד את כל הזמן (והכסף) שבוזבז במוסכים. ל-200,000 ק״מ המנוע הזה לא יגיע. יש מצב שאפילו לא ל 110,000.

 

 

 

מצאתי במייל תשובה מבעל אחד מוסכי הרשת כששאלתי אותו על בדיקה לרצועה כחלק מטיפול תקופתי. ועל מקט חדש של הרצועה מ-2017 שדובר עליה באינטרנט. זה היה לפני שהתפוררה לי הרצועה וכנראה שהייתי חרדתי לנושא. ראו תשובה שלו מיוני 2019- 

 

מכיר את השרשורים שרצים בפורום ונשאלתי לא פעם . לרב , אם תחקור לעומק תגלה שרב המנועים בהם נמצא כי הרצועה החלה להתפורר הוא תוצר של תחזוקה לא נכונה ובעיקר שימוש בשמן שלא על פי הוראות יצרן..בגלל שהרצועה טבולה ישנו משנה חשיבות לשימוש בשמן מתאים וכיבוד שיגרת הטיפולים , שכן השמן גם מתחמצן. שמן הוא תוצר סינטטי בעל מרכיבים כימיים ,  כאשר נפגשים ולא על פי נוסחאות שחושבו מראש זה בערך כמו לנקות את המקלחת עם כלור ואבקת רם ביחד...אם קצת פחות מזל תיצור פיצוץ...אותה אנלוגיה , ערבוב לא נכון של חומרים יוצר ראקציה כימית בין ערבוב של 2 שמנים עם מרכיבים שונים...וזה יכול להיות שמן אחד לא מתאים שתוקף את הרצועה .

כמו שנאמר בשרשור , אין מקט מחליף או משופר לרצועה .

המלצתי היא תמיד לקחת מקדם ביטחון, לרכבך יש להחליף טימינג ב 165000 קמ אני ממליץ ב 130000 ולגבי טיפולים תמיד להגיע 1000 קמ לפני ואם מתגלה צורך בין טיפולים בהוספת שמן אף פעם לא להוסיף שמן שאינו זהה לזה שבמנוע , מבחינה מסחרית ( עלויות תחזוקה ) היצרן תמיד יתן את המקסימום אך חשוב להבין שזו המלצה.

בטיפולים לא בודקים את מצב הרצועה , על מנת להגיע אליה מדובר בעבודה נוספת .

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • מעניין 1
פורסם
לפני 9 דקות, Hari כתב:

אתה נכנס לסוכנות של פיג'ו ורואה מכוניות יפות (באמת יפות), מעוצבות היטב, תא נוסעים מרשים, מנועים פצצה (על הנייר), גיר יפני 8 הילוכים, אבזור מכאן ועד הירח. כל זה במחיר תחרותי.

 

מה לא תקנה?

הצרפתים פספסו את הרכבת ב 15 שנה.

תראו מה הגרמנים מייצרים,כנסו לאתר BMW גרמניה ותבינו שהמלחמה הבאה היא מלחמה חשמלית בין הגרמנים לאמריקנים (טסלה)

 

 

פורסם

לכל המכוניות פה שהלך מנוע כולם טופלו באופן מסודר בחברה?
ממה שראיתי אין להשיג את השמן בתקן של פיגו כמעט גם כשחיפשתי לאוטו שלי

 

פורסם (נערך)

אפשר להשיג את שמן בתקן מה הבעיה? אבל אני בגישה שהשמן הוא סיפורי סבתא.
הרצועה הזו מתפוררת עם שמן קסמים ובלי שמן קסמים.
רוב הרכבים המדוברים הם רכבים יחסית חדשים וסביר להניח שטופלו במוסכים מורשים עם שמן קסמים, אז איך הרצועה התפוררה גם בשמן קסמים?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

galbh

המנוע שלך הוא דור 1 שהיה צריך להחליף לו רצועה ולא החליפו לו בזמן,ולקראת 70K הוא כבר נתן לך סימן שהוא הולך למות.

צריכת השמן שלך לא הגיוניות בגלל שהמנוע כבר ניזוק,מאוחר מידי.

 

אתה צודק,המנוע שלך לא יגיע ל 150K 

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, yoni2sh כתב:

galbh

המנוע שלך הוא דור 1 שהיה צריך להחליף לו רצועה ולא החליפו לו בזמן,ולקראת 70K הוא כבר נתן לך סימן שהוא הולך למות.

צריכת השמן שלך לא הגיוניות בגלל שהמנוע כבר ניזוק,מאוחר מידי.

 

אתה צודק,המנוע שלך לא יגיע ל 150K 

מעניין אותי אם היה משהו שהייתי יכול לעשות אחרת יחסית למידע שהיה זמין אז, חוץ מלא לתת צ׳אנס ל-PSA

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
לפני 11 דקות, lior134 כתב:

לכל המכוניות פה שהלך מנוע כולם טופלו באופן מסודר בחברה?
ממה שראיתי אין להשיג את השמן בתקן של פיגו כמעט גם כשחיפשתי לאוטו שלי

 

במורשה יבואן משתמשים בתקן הזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.


×
×
  • תוכן חדש...