Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מסכים ולכן נרשם כממש לא הגיונית. אבל יש מצבים שהרכב יאיץ על דעת עצמו כדי למנוע תאונה אבל לא מאמין שזה בזמן לחיצה על הברקסים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

גם טסלה אגב...

Screenshot_20211117-120136_WhatsApp.jpg

טסלה אלופים בלהשאיר את הלקוחות שלהם ללא מענה, היוטיוב מלא בלקוחות שהחליטו לתקן לבד.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 53 דקות, menir1 כתב:

WD40 לא יפתור בעיה של גלגל שיניים מפלסטיק שנשבר....

ממש אפשר להשוות גלגל שיניים מפלסטיק שבור במראה מתקפלת למנוע puretech

פורסם
לפני 5 דקות, edward כתב:

טסלה אלופים בלהשאיר את הלקוחות שלהם ללא מענה, היוטיוב מלא בלקוחות שהחליטו לתקן לבד.

לא חושב שאפשר לתקן טסלה לבד ולא מכיר כאלה שעשו את זה, אבל אם כן תמיד אפשר לתבוע אחרי זה את הביטוח. וכדרך אגב, אם הרכב מושבת בגלל מחסור בחלקים טסלה משלמת עד 350 שח ליום להשכרת רכב חלופי, כך שהתגובה של הפניקס הגיונית סה"כ.  

פורסם

הדיון לגבי אם פתרו או לא פתרו את בעיית הרצועה בדור מספר X הוא מיותר.

ראשית, כבר דווחו כאן בפורום תקלות ברצועה דור שני. להבנתי מה שמכונה רצועה דור שלישי הוא מוצר אפטרמרקט של קונטיננטל שהושק בשנה שעברה, אבל בפס הייצור ממשיכים עדיין להתקין את אותה רצועה מדור שני שיצאה ב- 2017.

בכל מקרה, החל משנה הבאה מנוע פיורטק עובר לשרשרת תזמון ממתכת. מאחר ומדובר בשינוי הנדסי לא קטן, אני בספק רב אם סטלאנטיס היו טורחים לבצע אותו ככל והצליחו לפתור את בעיות התפרקות הגומי.

• רעיון טוב! 3

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני כשעה, menir1 כתב:

WD40 לא יפתור בעיה של גלגל שיניים מפלסטיק שנשבר....

סבבה, אז מחליפים גלגל פלסטיק שנשבר, ובזמן שמחכים לחלק, מקפלים את המראה ידנית כשצריך.

במקרה שלי היה מספיק wd40 (כנראה היה משהו תפוס במנגנון, אז המראה לא התקפלה עד הסוף).

שאלה יהיו התקלות שלי.

לפני 1 דקה, שי כתב:

הדיון לגבי אם פתרו או לא פתרו את בעיית הרצועה בדור מספר X הוא מיותר.

ראשית, כבר דווחו כאן בפורום תקלות ברצועה דור שני. להבנתי מה שמכונה רצועה דור שלישי הוא מוצר אפטרמרקט של קונטיננטל שהושק בשנה שעברה, אבל בפס הייצור ממשיכים עדיין להתקין את אותה רצועה מדור שני שיצאה ב- 2017.

בכל מקרה, החל משנה הבאה מנוע פיורטק עובר לשרשרת תזמון ממתכת. מאחר ומדובר בשינוי הנדסי לא קטן, אני בספק רב אם סטלאנטיס היו טורחים לבצע אותו ככל והצליחו לפתור את בעיות התפרקות הגומי.

אני עדיין לא מצליח להבין למה טובלים את הרצועת טיימינג בשמן.

מה רע בלשים שרשרת, או אולי פשוט לא לטבול את הרצועה בשמן?

הרי זה לא שהמהנדסים בצרפת טיפשים, הם מבינים טוב מאוד ששמן מנוע הורס את הגומי, אז מה ההגיון להרוס את הרצועת טיימינג? זה חוסך דלק או משהו?

אז בואו נטבול גם את הצמיגים בשמן, פחות חיכוך עם הכביש, גם ויחסוך דלק.

• מצחיק 4

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, menir1 כתב:

זה ממחיש שהיבואן לא יכול לעשות יותר מדי בלי גיבוי של היצרן - היבואן הוא בסך הכל דילר (עצמאי שלא קשור ליצרן למעט קשר מסחרי) ואף יבואן לא יממן החלפה של מכלולים כתוצאה מכשל המוני. 

מזדה לעומת זאת (ובטח טויוטה) מגבים את היבואנים ולוקחים על עצמם את העלות. זה כל ההבדל.

אם יצרן לא עומדת מאחורי התוצרת שלו אז באמת אין שום סיבה לקנות את המכוניות שלהם. 

פורסם
לפני כשעה, menir1 כתב:

מזדה לעומת זאת (ובטח טויוטה) מגבים את היבואנים ולוקחים על עצמם את העלות. זה כל ההבדל.

זו אחת הנקודות הכי חשובות בדיון שהיה גם בשרשור בפורום הטכני. ליבואן יש כוח מוגבל מול היצרן, ואם היצרן לא מגבה (בכסף/חלקים) אזי נראה מוסכים (מורשים, מורשים) שלא מבצעים את מלוא הבדיקות וכן הלאה.

ולכן עבורי כרכישת יד2 שלאחר תום האחריות מותג פיג'ו הוא כבר לא אופציה.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 30 דקות, vadim6385 כתב:

אני עדיין לא מצליח להבין למה טובלים את הרצועת טיימינג בשמן.

הפחתת חיכוך = פחות צריכת דלק/זיהום אוויר.

• רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

כרגע אני בחיפושים אחר המחליפה (זמן גרוע מזה להחליף רכב לא זכור לי).

עד לפני מספר חודשים, הסתכלתי גם על הC4. מאז, מודה שגם עבורי סיטרואן ופיג'ו כבר אינם אופציה.

פורסם
לפני 54 דקות, vadim6385 כתב:

הרי זה לא שהמהנדסים בצרפת טיפשים, הם מבינים טוב מאוד ששמן מנוע הורס את הגומי

דובר כמה פעמים, שמן מנוע בתקן המדויק לא הורס את הגומי. מה שהורס אותו זה הדילול שלו עם בנזין, שזו תופעה ידועה במנועי הזרקה ישירה.

לפני 54 דקות, vadim6385 כתב:

אז מה ההגיון להרוס את הרצועת טיימינג? זה חוסך דלק או משהו?

כן.

באחוזים ממש קטנים, אבל עדיין החיסכון מצטבר.

למה עושים את זה? אתה צריך לעשות את המכפלות של מיליוני רכבים שיזהמו כל אחד טיפה פחות, ותבין כמה שזה משמעותי ליצרן. זה ההבדל בין קנסות במיליארדים לבין מענק מהאיחוד/המדינה.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

רגע, אם הרשת של כניסת השמן בתחתית הייתה מרווחת יותר אזי הרשת לא הייתה ניסתמת ופשוט מעבירה את החלקיקים למסנן לא? (ששם שטח הפנים גדול בהרבה)

image.png.b248c49b7d66f195b92c399edce07bc3.png

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

הבעיה בטסלה ישראל היא לא אי לקיחת אחריות(הם לוקחים), כי עם השירות (יש לציין שכל הרכבים עדיין באחריות כך שזה לא חוכמה).

לגבי הפוסט הנ"ל, הריקול המדובר זה לא לרכבים שהגיעו באוגוסט אלא לרכבים שהגיעו במרץ מארה"ב , אם בכלל. כך שנכון להיום אין שום ידיעה על ריקול פתוח, והדגמים של אוגוסט זה אותם דגמים שטסלה משווקת במספרים סופר גדולים בכל אירופה כמעט שנה, כך שאם הייתה בעיה סביר להניח שהאירופאים היו עולים עליה. כך שיכול להיות ש:

1. לבחור הייתה בעיה פרטנית בברקסים.

2. יש בעיה בברקסים שטסלה לא יודעת עליה עדיין.

3. הבחור עשה תאונה, ראה ריקול על הברקסים והחליט שזה יהיה מצויין להפיל את האחריות על מישהו אחר.

(אופציה נוספת אבל לא ממש הגיונית, שמערכות הבטיחות האקטיביות ברכב הגיעו למסקנה שבלימה תגרום לתאונה חמורה יותר בגלל רכב שמגיע במהירות מאחור)

יצא לי לראות את הפוסט הזה, למעט שורה ראשונה של תיאור מאוד כללי, הבחור, שהפיץ בכל חור את הפוסט הזה, לא סיפק ולו בדל מידע נוסף. לי זה נשמע מאוד לא אמין וסביר להניח כי מדובר בעוד אדם צעיר שמקבל רכב מהיר מאוד (ולפי הרכב על הגרר זה קרה במושב או משהו כזה) ופשוט עשה תאונה וכעת מנסה להפיל את זה על טסלה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני לא שופט אדם עד שהייתי במקומו, אבל זה בטח לא קשור לשום ריקול קיים.  בכל מקרה זה לא פוטר את טסלה מלהחזיק מלאי זמין של חלקי חילוף, וזה גם החוק. (נכון הוא, שהיום יש בעיית חלפים אצל רוב היבואנים למיטב לידיעתי)

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

חברים יקרים!

בשרשור הזה יש כבר 400 פוסטים - רובם מספרים סיפורי אלף לילה ולילה על כל מיני יבואנים.

ספיציפית לגבי ה-308 - אחרי מתיחת הפנים ב-2017 היבואן קיבל הקצאה מאד קטנה מהיצרן, ולמעשה שווק הדגם כמעט והופסק לגמרי.

אין לזה שום קשר לכשל של הרצועה שכן הדגמים האחרים המצויידים באותו מנוע המשיכו להיות משווקים בכמויות יפות.

לעניין הכשל בטסלה - אני לא מכיר את הפרטים, אבל העובדה שהבחור שולח פוסטים בכל מקום אפשרי לא אומרת שהוא צודק.

לגבי השירות של טסלה, הוא בינתיים לא ממש קיים. בניגוד למותגים חדשים כמו אייווייס, ג'ילי וסקייוול שמיובאים ע"י גופים ותיקים בשוק הרכב, טסלה הקימו אופרציה מ-0, וסובלים ממחלות ילדות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...