Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, wildlands2019 כתב:

אני לא רוצה לסטות מהדיון,

אך המעבר לרכב חשמלי לא כזה פשוט כמו שהרבה חושבים, בעיקר בעיתונות,

בוודאי שהיצרנים עדיין ייפתחו מנועי בעירה פנימית, הרי מה יעשו כל אלה (שהם הרוב) שפשוט אין להם אפשות לקנות רכב חשמלי כי אין להם איך ואיפה להטעין,

אם היתה לי חניה פרטית הייתי עובר לרכב חשמלי, אפילו האופציה הזו עברה לי בראש כאשר רכשתי את הסיד לפני כחודשיים, אך אחרי קצת בדיקות ירדה מהר מאוד כי פשוט זה בלתי אפשרי, וזה יהפוך לסבל כל פעם לחפש איך ואיפה להטעין.

מה שכן אני לא מבין את ההשוואה בין הגיר של הפוקוס למנוע הפיורטק,

פורד נתנו אחריות ארוכה, ומעבר לזה הרכבים שלהם עברו 200K ק"מ בקלות, אחרי לא מעט תיקונים וסבל אך רובם באחריות,

להבדיל ממנועי 1.2 פיורטק של PSA שעד עכשיו לא שמעתי מקור אחד אמין שטוען שהרכב עבר 100K בלי תקלה כלשהי, אם זה מנורה, השבתה, או צריכת שמן גבוהה, שרובם אפילו בפחות מזה, ועובדה שאצלי היו 2 רכבים כאלה ובשניהם היתה צריכת שמן גבוהה גם ה301 אחרי כ50K ק"מ זה התחיל, וה208 אחרי החלפת הרצועה ב100K ק"מ,

אפשר לראות סוג של ירידת מחירים ברכבים משומשים עם המנוע הזה, היום כאשר שוק המשומשות די רותח זמנית, הרוב מוכר במחירון או מעל, אך רכבים עם המנוע הזה עדיין נשחטים במחיר, נכון יש כאלה שדופקים מחיר בשמיים שמהר מאוד מתקפלים וטומנים את הראש בחול אחרי ששמים לב שאין אפילו ציוץ בטלפון שלהם.

גם עם VAG זה שונה, מחליפים חלק וזהו, נכון שזה מתסכל, לפעמים דורש בירוקרטיה, מלחמה מול היבואן, אך בסוף החליפו חלק והכל חזר לעבוד ולשרת את בעל הרכב,

אך כאן עם מנועי ה1.2 פיורטק הלוואי וזה היה כך, לא מספיק להחליף את הרצועה, כי אחרי זה יתחילו עוד בעיות, צריכת שמן גבוהה ואף השבתה, עם כל הכבוד זה נשמע כמו תקלות הסטיגמתיות של הצרפתיות מלפני עשור, אם יש תקלה, פשוט אין לה פתרון, ולמוצר כזה אף אחד לא ירצה להתקרב.

זה בדיוק מה שהרצועה החדשה אמורה לעשות, להגיד להתראות לצריכת השמן.

לפני כשעה, Uri-G כתב:

השרשור הזה עושה לי דודא למיצובישי ספייס סטאר 🤣

תיסע על ספייס סטאר, תיסע על קקטוס/208 זה יעבור לך, מנסיון.😎

• מצחיק 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני כשעה, Uri-G כתב:

השרשור הזה עושה לי דודא למיצובישי ספייס סטאר 🤣

או מאזדה.

אגב גם למאזדה הייתה נפילה עם הCX5 דור ראשון, שבאיזשהו שלב נכנסה לעשיריה מובילה של מכוניות הכי לא אמינות באנגליה.

אבל משום מה לא שומעים על יותר מדי בעיות איתן כאן בפורום. כנראה למאזדה יש כת מעריצים שדואגת להסתיר את המידע היטב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 13 דקות, vadim6385 כתב:

או מאזדה.

אגב גם למאזדה הייתה נפילה עם הCX5 דור ראשון, שבאיזשהו שלב נכנסה לעשיריה מובילה של מכוניות הכי לא אמינות באנגליה.

אבל משום מה לא שומעים על יותר מדי בעיות איתן כאן בפורום. כנראה למאזדה יש כת מעריצים שדואגת להסתיר את המידע היטב.

למעט חיישן ידית ההילוכים וזה המראות מפסיקות להיסגר מעצמן לא שמעתי על משהו מיוחד בCX5 דור ראשון.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

לא

למזדה יש יבואן ויצרן נורמליים שמבינים שמוניטין טוב קונים רק פעם אחת. ואם מפסידים את זה, בישראל לפחות - אין הזדמנות שניה

לא מכבר מזדה החליפו לקרובת משפחה דשבורד שלם חדש מהניילון,  מזדה 3 בת 12 עם 200,000 ק"מ 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני כשעה, wildlands2019 כתב:

אני לא רוצה לסטות מהדיון,

אך המעבר לרכב חשמלי לא כזה פשוט כמו שהרבה חושבים, בעיקר בעיתונות,

בוודאי שהיצרנים עדיין ייפתחו מנועי בעירה פנימית, הרי מה יעשו כל אלה (שהם הרוב) שפשוט אין להם אפשות לקנות רכב חשמלי כי אין להם איך ואיפה להטעין,

אם היתה לי חניה פרטית הייתי עובר לרכב חשמלי, אפילו האופציה הזו עברה לי בראש כאשר רכשתי את הסיד לפני כחודשיים, אך אחרי קצת בדיקות ירדה מהר מאוד כי פשוט זה בלתי אפשרי, וזה יהפוך לסבל כל פעם לחפש איך ואיפה להטעין.

מה שכן אני לא מבין את ההשוואה בין הגיר של הפוקוס למנוע הפיורטק,

פורד נתנו אחריות ארוכה, ומעבר לזה הרכבים שלהם עברו 200K ק"מ בקלות, אחרי לא מעט תיקונים וסבל אך רובם באחריות,

להבדיל ממנועי 1.2 פיורטק של PSA שעד עכשיו לא שמעתי מקור אחד אמין שטוען שהרכב עבר 100K בלי תקלה כלשהי, אם זה מנורה, השבתה, או צריכת שמן גבוהה, שרובם אפילו בפחות מזה, ועובדה שאצלי היו 2 רכבים כאלה ובשניהם היתה צריכת שמן גבוהה גם ה301 אחרי כ50K ק"מ זה התחיל, וה208 אחרי החלפת הרצועה ב100K ק"מ,

אפשר לראות סוג של ירידת מחירים ברכבים משומשים עם המנוע הזה, היום כאשר שוק המשומשות די רותח זמנית, הרוב מוכר במחירון או מעל, אך רכבים עם המנוע הזה עדיין נשחטים במחיר, נכון יש כאלה שדופקים מחיר בשמיים שמהר מאוד מתקפלים וטומנים את הראש בחול אחרי ששמים לב שאין אפילו ציוץ בטלפון שלהם.

גם עם VAG זה שונה, מחליפים חלק וזהו, נכון שזה מתסכל, לפעמים דורש בירוקרטיה, מלחמה מול היבואן, אך בסוף החליפו חלק והכל חזר לעבוד ולשרת את בעל הרכב,

אך כאן עם מנועי ה1.2 פיורטק הלוואי וזה היה כך, לא מספיק להחליף את הרצועה, כי אחרי זה יתחילו עוד בעיות, צריכת שמן גבוהה ואף השבתה, עם כל הכבוד זה נשמע כמו תקלות הסטיגמתיות של הצרפתיות מלפני עשור, אם יש תקלה, פשוט אין לה פתרון, ולמוצר כזה אף אחד לא ירצה להתקרב.

א. עם הגיר של הפוקוס אנשים היו משפצים גיר כמה פעמים לפני 100 אלף. הוצאה כספית שיכולה לעלות יותר מהחלפת רצועה/מנוע. כבוד גדול לפורד על הערכת האחריות אבל למיטב ידיעתי הם לא עשו את זה מיוזמתם אלא בגלל לחץ מצד הרשויות בארה"ב.

ב. בVAG הייתה בעיה מאוד דומה עם השרשרת טיימינג שהייתה כושלת ועברה 2-3 רוויזיות. לא היית יודע מתי יכולה לקפוץ לך שן ואז בסבירות כמעט בטוחה אתה מגיע לאוברול/החלפת מנוע. בנוסף כמובן לזה שבו זמנית של אתה נהנה מDSG.

ג. אני מאחל ללובינסקי וPSA שיקבלו את כל ה... בתביעה הייצוגית. כשלים יכולים לקרות והם קורים לכל היצרנים. אך ההבדל הוא צורת הטיפול בכשל והם טיפלו בכשל הנ"ל בצורה הכי ביזיונית וגרועה שאפשר.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 2 דקות, avargel כתב:

לא

למזדה יש יבואן ויצרן נורמליים שמבינים שמוניטין טוב קונים רק פעם אחת. ואם מפסידים את זה, בישראל לפחות - אין הזדמנות שניה

לא מכבר מזדה החליפו לקרובת משפחה דשבורד שלם חדש מהניילון,  מזדה 3 בת 12 עם 200,000 ק"מ 

מעניין שאותו היבואן הוא גם היבואן של פורד.

כנראה למדו לקח מהפוקוס

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה עניין עולמי, אל תטעו.

יש אחריות מורחבת למנוע ל-60 חודשים או 150,000 ק"מ - שמקבלת החרגה לרכבים שלא טופלו בזמן (עד 3,000 ק"מ או 3 חודשים מהמועד לטיפול) או עם שמן בתקן המתאים.

יש אחריות מורחבת לטיימינג ל-72 חודשים או 100,000 ק"מ - ללא החרגה ב-TSB.

יצא ריקול לעניין הרצועה (בגלל השפעתו על מערכת הבלימה) - הרבה רכבים שבהם הוחלפה הרצועה כי התפוררה, עברו גם ניקוי (מסיבי, החלפת משאבת ואקום וכו').

אני מקווה שלקוחות שנכנסים למוסך מקבלים את המידע הזה.

היצרן מכיר בתופעה, מסביר ב-TSB למוסך שמטפל מה לבדוק וכיצד, כולל סרטונים מדוייקים.

הבעיה, לדעתי, שהמוסך המטפל לא מקבל תשלום מלא על בדיקות ותיקונים באחריות ולכן עושה את המינימום.

יש הרבה בדיקות שיש לעשות כאשר רכב עם מנוע 1.2 נכנס עם תקלה במנוע/רצועת תיזמון. הרבה מהבדיקות נמצאות ב-TSB. יש הרבה תיקונים שונים שקשורים בתוצאות של הבדיקות. אם 2 רכבים מגיעים למוסך עם אותה הבעיה, לא בהכרח ששניהם עם אותם ממצאים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 4 דקות, Jeka88 כתב:

למעט חיישן ידית ההילוכים וזה המראות מפסיקות להיסגר מעצמן לא שמעתי על משהו מיוחד בCX5 דור ראשון.

לגבי מראות שמפסיקות להיסגר - יש גם ב3 ו6.

אם זה מה שאני חושב שזה, אז דקה עם WD-40 פותרת את הבעיה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 19 דקות, yulianx כתב:

תיסע על ספייס סטאר, תיסע על קקטוס/208 זה יעבור לך, מנסיון.😎

יש לי (תוחלף בקרוב לרכב חשמלי). נסעתי ואני מסכים איתך 😁

האמת שעד שעברתי לטסלה המיצובישי הרגיש לי רכב סביר ביותר (אצלנו הוא משמש רק לנסיעות עירוניות), אחרי הטסלה אני צריך הכנה נפשית לפני כל פעם שאשתי צריכה את הטסלה. הרעש, חוסר התאוצה והרכינה פשוט גורמים לי להרגיש כאילו אני נוסע ברכב מקולקל🤣

אף פעם לא הבנתי איך אתה מחזיק אותה לנסיעות בין עירוניות.

אבל מה שכן, למרות שאשתי מתייחסת לאוטו כמו זבל  תאונות, מכות ונזכרת פעם בשנתיים שצריך להכניס לטיפול או סתם לא ממלאת אוויר בגלגלים עד שהאוטו לא מגרד את הרצפה, הרכב  עובד כמו שעון שוויצרי (מקולקל 😁)

לפני 15 דקות, vadim6385 כתב:

אגב גם למאזדה הייתה נפילה עם הCX5 דור ראשון, שבאיזשהו שלב נכנסה לעשיריה מובילה של מכוניות הכי לא אמינות באנגליה

הבעיה הייתה במנועי הדיזל דור ראשון, לא רלוונטי לארץ. בארה"ב הרכב היה מעל הממוצע, ומנסיון שלי בכמעט עשור, שום דבר חוץ מחיישן למדה. אפילו המשולשים שהיו בעייתיים במזדה 5 ודרשו תחלופה יחסית גבוהה לא היו בעיה ב cx5.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, Uri-G כתב:

יש לי (תוחלף בקרוב לרכב חשמלי). נסעתי ואני מסכים איתך 😁

האמת שעד שעברתי לטסלה המיצובישי הרגיש לי רכב סביר ביותר (אצלנו הוא משמש רק לנסיעות עירוניות), אחרי הטסלה אני צריך הכנה נפשית לפני כל פעם שאשתי צריכה את הטסלה. הרעש, חוסר התאוצה והרכינה פשוט גורמים לי להרגיש כאילו אני נוסע ברכב מקולקל🤣

אף פעם לא הבנתי איך אתה מחזיק אותה לנסיעות בין עירוניות.

אבל מה שכן, למרות שאשתי מתייחסת לאוטו כמו זבל  תאונות, מכות ונזכרת פעם בשנתיים שצריך להכניס לטיפול או סתם לא ממלאת אוויר בגלגלים עד שהאוטו לא מגרד את הרצפה, הרכב  עובד כמו שעון שוויצרי (מקולקל 😁)

הבעיה הייתה במנועי הדיזל דור ראשון, לא רלוונטי לארץ. בארה"ב הרכב היה מעל הממוצע, ומנסיון שלי בכמעט עשור, שום דבר חוץ מחיישן למדה. אפילו המשולשים שהיו בעייתיים במזדה 5 ודרשו תחלופה יחסית גבוהה לא היו בעיה ב cx5.

הספייס של אישתי, אני נוסע על קקטוס.

אבל יאמר לזכותה של הספייס שאיתנו כבר 7.5 שנים, אמינה וחסכונית, אין רצועה מתפוררת, מכטרוניק, מצמדים…

אבל אחרי שנוסעים בבין עירוני הררי, הקקטוס זה פשוט מעלה חיוך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

לגבי מראות שמפסיקות להיסגר - יש גם ב3 ו6.

אם זה מה שאני חושב שזה, אז דקה עם WD-40 פותרת את הבעיה.

WD40 לא יפתור בעיה של גלגל שיניים מפלסטיק שנשבר....

לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

מעניין שאותו היבואן הוא גם היבואן של פורד.

כנראה למדו לקח מהפוקוס

פורד, להבדיל ממאזדה, לא גיבו את דלק מוטורס על כל הלקרדה שהם אכלו עם הגיר ולכן במועד מסויים "דלק" פשוט הפסיקה את הייבוא של דגמי פורד הארופאים.  זה הרג את המותג.

זה ממחיש שהיבואן לא יכול לעשות יותר מדי בלי גיבוי של היצרן - היבואן הוא בסך הכל דילר (עצמאי שלא קשור ליצרן למעט קשר מסחרי) ואף יבואן לא יממן החלפה של מכלולים כתוצאה מכשל המוני. 

מזדה לעומת זאת (ובטח טויוטה) מגבים את היבואנים ולוקחים על עצמם את העלות. זה כל ההבדל.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 51 דקות, EliC25 כתב:

גם טסלה אגב...

Screenshot_20211117-120136_WhatsApp.jpg

הבעיה בטסלה ישראל היא לא אי לקיחת אחריות(הם לוקחים), כי עם השירות (יש לציין שכל הרכבים עדיין באחריות כך שזה לא חוכמה).

לגבי הפוסט הנ"ל, הריקול המדובר זה לא לרכבים שהגיעו באוגוסט אלא לרכבים שהגיעו במרץ מארה"ב , אם בכלל. כך שנכון להיום אין שום ידיעה על ריקול פתוח, והדגמים של אוגוסט זה אותם דגמים שטסלה משווקת במספרים סופר גדולים בכל אירופה כמעט שנה, כך שאם הייתה בעיה סביר להניח שהאירופאים היו עולים עליה. כך שיכול להיות ש:

1. לבחור הייתה בעיה פרטנית בברקסים.

2. יש בעיה בברקסים שטסלה לא יודעת עליה עדיין.

3. הבחור עשה תאונה, ראה ריקול על הברקסים והחליט שזה יהיה מצויין להפיל את האחריות על מישהו אחר.

(אופציה נוספת אבל לא ממש הגיונית, שמערכות הבטיחות האקטיביות ברכב הגיעו למסקנה שבלימה תגרום לתאונה חמורה יותר בגלל רכב שמגיע במהירות מאחור)

פורסם (נערך)

תשמע אני לא מכיר את טסלה או את המחשב בטיחות שלה אבל אני מוכן לחתום על זה שאין שום סיכוי שמערכת הבטיחות תמנע מהנהג לבלום מאילוצי בטיחות.
אנחנו לא שם ואנחנו לא קרובים לשם ואם דבר כזה קורה יעלו את טסלה על טיל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...