Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 15.11.2021 בשעה 08:21, Gavrik כתב:

אני יודע שגם בטויוטה הייתה בעיה של בוצה במנוע, ומנוע הטורבו של הונדה בעייתי וגם בהונדה אינסייט הייתה בעיה עם המנועים. אבל זה סוג של יוצא מן הכלל ובמקרים רבים מגלים אחריות (כמו טויוטה שהחליפה לכולם מנועים בחינם באופן גורף).

אצל פיג'ו זה ממש מסורת, מאז שנות ה90 הם איכשהו מצליחים לדפוק כל סדרת מנועים שהם מייצרים. 

קודם במנועי ה1.4 שלהם היה נדבק הטרמוסטט מה שגרם למנוע להתחמם בלי התראה בגלל שהחיישן חום נמצא אחרי הטרמוסטט ולאנשים היו הולכים מנועים.

אחרי זה הגיע ה1.6 פרינס הארור שבמשך כמעט עשור סבל מבעיות שונות עד שהצליחו להביא אותו לרמת אמינות סבירה.

אחרי זה ה1.2 פיורטק עם הרצועת טיימינג.

המנוע האמין מהמפעל היחיד של psa הוציאו מאז שנות ה90 הוא הNFU.

ועוד לא דיברתי על גירים...

באמת שפיג'ו הרוויחו את המוניטין שלהם ביושר.

אני רק רוצה לציין שיש להם את הEW10 J4, אני כרגע עם אחד בן 20 והוא עדיין מלא סוסים ולא מתבייש ליילל ולהדביק אותי למושב.

והוא לא אוכל גרם שמן ולא מתחמם.

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 1 דקה, yoni2sh כתב:

ראיתם את האופל מוקה החדשה ? רכב יפה נכון ? נכון ! 

היא מגיעה עם הנסיך הקטן בתקן יורו 6.3 עם רצועה דור 3,שזה כנראה הגלגול האחרון של המנוע הזה.

ההתחלה של המכירה אמורה להיות ברבע הראשון של 2022.

עכשיו,אתם הייתם קונים רכב כזה בשנת 2022 במחיר של 135K ?

מה האופציות שיש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה הכוונה מה האופציות ? יש הרבה אופציות חשמליות בשוק.

אבל אתה רואה היגיון לרכוש רכב עם המנוע הזה,במחיר הזה,בשנה הזאת,,,כאשר אתה יודע שהמנוע כנראה לא יחזיק יותר מ 200K ,אתה תיקח את הסיכון ? זה נראה לך פיננסי הגיוני ?

פורסם

להגיע ל200 אלף יקח לי יותר מ10 שנים, כך שמבחינתי אין בעיה, אני לא מחזיק רכבים לתקופה ארוכה כזאת.

חשמלית זה מעולה, אבל אם אין לי בית פרטי אין לי מה לעשות עם רכב חשמלי.

ולרוב האוכלוסיה זאת הבעיה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שוב, אם אין לי יכולת לשקע טעינה אין לי מה לעשות עם רכב חשמלי,לכן בנזין לא משנה איזה זאת עדיין האופציה המועדפת.

פורסם

אבל יהיה לך יכולת לשקע טעינה עוד 3-5 שנים,גם אם אתה גר בקומה 30.

אתה תראה,זה יעוף קדימה מהר מאוד.

גם היבואנים יקדמו את זה שיהייה לך שקע.

פורסם (נערך)

קודם שיהיו לאנשים חניות בטאבו או לפחות פריסה רחבה של עמדות טעינה לצד חניות כחול - לבן או בעבודה. אני לא רואה את זה קורה ב-4-5 השנים הקרובות בטח לא בפריסה רחבה שתפסיק אפילו ל-30% מהנהגים. 

רכב חשמלי הוא העתיד בין אם נרצה בזה ובין אם לא, אבל גם מי שיקנה רכב בנזין חדש ב-2022 יקבל ממנו תמורה מלאה ב-7-8 השנים הקרובות. 

אני אפילו לא מדבר על מכוניות יותר נישתיות כמו רכבים עם יכול שטח אמיתית שישמרו על מחירם כמו מטילי זהב. 

עריכה אחרונה על ידי Hari
  • אהבתי 4
פורסם

אני לא רוצה לסטות מהדיון,

אך המעבר לרכב חשמלי לא כזה פשוט כמו שהרבה חושבים, בעיקר בעיתונות,

בוודאי שהיצרנים עדיין ייפתחו מנועי בעירה פנימית, הרי מה יעשו כל אלה (שהם הרוב) שפשוט אין להם אפשות לקנות רכב חשמלי כי אין להם איך ואיפה להטעין,

אם היתה לי חניה פרטית הייתי עובר לרכב חשמלי, אפילו האופציה הזו עברה לי בראש כאשר רכשתי את הסיד לפני כחודשיים, אך אחרי קצת בדיקות ירדה מהר מאוד כי פשוט זה בלתי אפשרי, וזה יהפוך לסבל כל פעם לחפש איך ואיפה להטעין.

מה שכן אני לא מבין את ההשוואה בין הגיר של הפוקוס למנוע הפיורטק,

פורד נתנו אחריות ארוכה, ומעבר לזה הרכבים שלהם עברו 200K ק"מ בקלות, אחרי לא מעט תיקונים וסבל אך רובם באחריות,

להבדיל ממנועי 1.2 פיורטק של PSA שעד עכשיו לא שמעתי מקור אחד אמין שטוען שהרכב עבר 100K בלי תקלה כלשהי, אם זה מנורה, השבתה, או צריכת שמן גבוהה, שרובם אפילו בפחות מזה, ועובדה שאצלי היו 2 רכבים כאלה ובשניהם היתה צריכת שמן גבוהה גם ה301 אחרי כ50K ק"מ זה התחיל, וה208 אחרי החלפת הרצועה ב100K ק"מ,

אפשר לראות סוג של ירידת מחירים ברכבים משומשים עם המנוע הזה, היום כאשר שוק המשומשות די רותח זמנית, הרוב מוכר במחירון או מעל, אך רכבים עם המנוע הזה עדיין נשחטים במחיר, נכון יש כאלה שדופקים מחיר בשמיים שמהר מאוד מתקפלים וטומנים את הראש בחול אחרי ששמים לב שאין אפילו ציוץ בטלפון שלהם.

גם עם VAG זה שונה, מחליפים חלק וזהו, נכון שזה מתסכל, לפעמים דורש בירוקרטיה, מלחמה מול היבואן, אך בסוף החליפו חלק והכל חזר לעבוד ולשרת את בעל הרכב,

אך כאן עם מנועי ה1.2 פיורטק הלוואי וזה היה כך, לא מספיק להחליף את הרצועה, כי אחרי זה יתחילו עוד בעיות, צריכת שמן גבוהה ואף השבתה, עם כל הכבוד זה נשמע כמו תקלות הסטיגמתיות של הצרפתיות מלפני עשור, אם יש תקלה, פשוט אין לה פתרון, ולמוצר כזה אף אחד לא ירצה להתקרב.

פורסם

מישהו רשם פה שיש לו מנוע עם 300k (-: 

איפה הוא ? הוא הביא הוכחה ?

כבר רשמתי,בכאב גדול,המנועים הללו בדור הראשון הם מנועים של 75k דור 2 הם כנראה 125-150k דור 3 כנראה 200k

פורסם
לפני 39 דקות, Hari כתב:

פורד החליפו מנועים, אבל שווי הרכבים ביד 2 התרסק בכל מקרה.  

כשחושבים על זה, מפתיע שדגם בודד של פורד הפך את הרכב הכי נמכר בארץ לבקושי-נמכר, כשדגמים מרובים של PSA עם שלל בעיות (והתנהלות לא משהו של לובינסקי) לא הצליחו והם ממשיכים להימכר.

או שהשד לא כזה נורא ועדיין מדובר באחוזים קטנים, או שמשהו אצלנו הישראלים ממש דפוק.

פורסם

מי שקונה מכונית ל-3 שנים אין לו מה לדאוג. 

הוא מקבל רכב יפה, חזק, מאובזר, בטוח, כיפי לנהיגה. הבעיות מתחילות אצל יד 2, יד 3 או אנשים כמוני שקונים מכונית ל-6-7 שנים. 

פורסם
לפני 12 דקות, nadavd4 כתב:

או שהשד לא כזה נורא ועדיין מדובר באחוזים קטנים, או שמשהו אצלנו הישראלים ממש דפוק.

מה אני אגיד לך, יכול להיות שקארספורום זה מיקרוקוסמוס של כול "נדפקי פיורטק" שבאים להתלונן, ואצל כול השאר הכול בסדר. כי תלונות בכאלה מימדים ראיתי רק אצל מושמצת האמינות הקודמת - רכבי VAG עם DSG. ועליהם בוודאות אני יודע שמכרו ומוכרים פי 10 מאשר רכבי פיזו סיטרואן עם מנוע פיורטק 1.2

לדעתי זה ממש לא רק אצל אנשי קארספורום. בשנים הראשונות של הדגם (2013-2016 ) היו די הרבה 308 על הכביש, במיוחד בזכות הליסינג. כיום אני בקושי רואה אותם על הכביש. 

• תוכן חדש...