Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל מקום במדינה שלנו אתה מקבל את האלמנט,בסופר,בדיור,במחירים,,,,שכל אחד יעשה את החושבים שלו לפי התקציב שלו.

וכמובן שידע זה כוח.

תשמעו סיפור : גיסתי רצתה רכב חדש שיחזיק 10 שנים ! אבל יש לה רק 80K ,הלכה קנתה C3 ועכשיו היא נוסעת בה כל יום לעבודה הלוך ושוב 80 ק"מ.

אתם חושבים זה עזר כל מה שהסברתי לה ? שהיא צריכה דיזל שעולה 140K ,ולא שחסר לה כסף,אבל היא רצתה לחסוך !

מטומטמת

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יודע אם זה בגלל שהגיר ידני,

אך בקושי יש 108 1.2 ידנית, מה שכן, הן נמכרות בהרבה פחות מה1.0 הרובוטי, סביר שאם ה1.2 היה מוצלח המצב הזה בקלות היה יכול להיות הפוך

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, yoni2sh כתב:

אז זהו,שהתכנון לא מטומטם ! הוא ירוק,אקולוגי,וחזק !

זה לא מעניין אותנו שאתה רוצה מנוע שיחזיק 500K ויכנס למוסך פעם בשנה !

אתה צודק, התכנון לא מטומטם- הוא גאוני! הצליחו לתכנן מנוע שבתחילת חייו מתפקד כמנוע בנזין וליקראת סוף חייו כמנוע דיזל! 🤣

Clapping Applause GIF

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • מצחיק 3

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 17 דקות, yoni2sh כתב:

הם לא מחפפים,הם מודעים למה שהם מייצרים,הם יודעים שזה דרעק,הם פשוט מתחו את המכניקה עד הלימיט,אין יותר לאן.

לא מעניין אותם שהמנוע שלך ילך קאפוט עוד 4 שנים,מקסימום יחליפו,העיקר להיות חדשנים ולעמוד בסטנדרטים.

זה מה שקורה כאשר פוליטיקה מתנגשת עם היגיון טכנולוגי

תודות לירוקים.

הם מייצרים את מה שמוכר באירופה.

את צפון/מערב/מרכז אירופאי ממוצע לא מעניין שהמנוע יחזיק חצי מיליון קילומטר. הוא קונה חדש, מעניין אותו שיהיה יפה, חזק, נוח, חסכוני בדלק ומס על זיהום אוויר. הוא מתדלק דלק נקי, נוסע על כבישים איכותיים.

ואם צריך טיפול או תיקון, יש מערך שירות מפותח, עם בעלי מקצוע שאשכרה יודעים מה הם עושים, ואם לא, אז יש להם קשר ישיר עם היצרן. אם יש תקלה - מתקנים.

הלך מנוע במסגרת האחריות - אז יחליפו מנוע, מקסימום יסע ברכב חלופי קצת.

בגמר האחריות הרכב יעוף לטרייד אין, כי ללקוח כבר לא כלכלי להחזיק רכב ישן, אז הוא יקנה חדש.

שוק יד2 מעניין את האשך השמאלי של היצרן, כי היצרן לא מרוויח עליו. ההיפך, היצרן ירצה לצמצם את התופעה של יד2, בדיוק מהסיבה שזה לא רווחי לו.

אז מה הטעם לבנות מנוע של חצי מיליון?

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

עכשיו חזרתי מגרמניה,מזרח גרמניה לייתר דיוק,יש לי שם משפחה.

במזרח אירופה יש מלא דגמים ישנים אבל שמורים,זה עניין תרבותי.

במערב אירופה זה קצת שונה.

למדינה שלנו מתאים רכב ללא הרבה טכנולוגיות,מנוע ברזל יצוק,גיר ידני או פלנטרי,בקיצור אוטובוס.

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם
לפני 1 דקה, yoni2sh כתב:

עכשיו חזרתי מגרמניה,מזרח גרמניה לייתר דיוק,יש לי שם משפחה.

במזרח אירופה יש מלא דגמים ישנים אבל שמורים,זה עניין תרבותי.

במערב אירופה זה קצת שונה.

למדינה שלנו מתאים רכב ללא הרבה טכנולוגיות,מנוע ברזל יצוק,גיר ידני או פלנטרי,בקיצור אוטובוס.

למדינה שלנו לא מתאים משהו שדורש התעסקות שבאה לידי ביטוי בזמן וכסף. 

מדינה עם ילודה ואנשים מעדיפים להשקיע את הזמן בילדים ולא במוסכים.

הורים שנוהגים על 208/c3 קקטוס, ימות העולם וידלקו כך הנורות בדש עדיין יפזרו את הילדים במסגרות ויסעו לעבודה כי צריך לדפוק 9 שעות בשביל לשלם משכנתא וסופר ואז להספיק לחזור לקחת את הילדים מהמסגרות. 

אף אחד לא יעצור ויספר ל2 או 3 זאטוטים שהנורה האדומה של ג'יני מהבהבת וצריך ללכת לגן ברגל. 

• אהבתי 4

פורסם
לפני כשעה, yoni2sh כתב:

שניה לפני שאתם נכנסים לדילר הצרפתי,שימו באזוניות את השיר Come put your arm around me של אסתר עופרים

ותראו איך הגוף שלכם מגיב.

תן לזה עוד כמה שנים.

גם הרצועה החדשה מתפוררת,רק בקצב יותר איטי,ולראיה,ב 2020 PSA נתנו הוראה להחליף טיימינג ב 100K או 6 שנים.

כבר רשמתי,אלה מנועים של 150K.

ולא משנה איך תסובב את זה.

אני אישית נהנה מה C3 שלי,אני יודע עם מה אני מתמודד ואני גם נוהג מועט.

ולכן זה היה VFM בשבילי.

זה זמן החלפה ממוצע לרצועה, אם הכול יהיה תקין אז לא רואה בעיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, poomba כתב:

אני לא רוצה להסיט את הדיון המאוד מעניין שהתפתח כאן יותר מדי אבל אני כן מסוקרן (ואולי גם קצת מודאג).

אני לקראת רכישה של רכב חדש, עשינו סיבוב באולמות ובסופו של דבר בחרנו ב 2008 שאמורה להגיע בעוד כ 3-4 חודשים לארץ.

מה הבעיה ? קנה דיזל.

אין דיזל במלאי? אל תקנה.

צרפתיות צריך לדעת לבחור בפינצטה. 

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

למען הסר ספק

ההודעה עם השיר הגרמני היתה הטרלה,בגלל שיש פה כמה פרנקופילים.

גם הגרמנים יודעים לייצר חרא,והם מעולים בלזייף נתונים

פורסם
לפני כשעה, poomba כתב:

אני לא רוצה להסיט את הדיון המאוד מעניין שהתפתח כאן יותר מדי אבל אני כן מסוקרן (ואולי גם קצת מודאג).

אני לקראת רכישה של רכב חדש, עשינו סיבוב באולמות ובסופו של דבר בחרנו ב 2008 שאמורה להגיע בעוד כ 3-4 חודשים לארץ.

האם מבחינת המנוע מדובר באותו מנוע של ה 308 הישנות יותר שספג כאן חבטות ומפחי נפש קשים או שמדובר במשהו אחר לגמרי? (בין השורות הבנתי שבוצע שינוי ברצועה, אבל האם כאן מסתכם השוני או שקרו עוד שינויים?)

במידה ומדובר באותו מנוע בעייתי, האם העובדה שהתכנון הוא להחזיק את הרכב לכל היותר 3-4 שנים (ועד סדר גודל של 60-80 אלף קילומטר) אמורה מעט להרגיע את החששות?

אני כבעל 208 שעושה לא מעט כאב ראש לא הייתי מפחד מהתחזוקה של רכב כזה בתוך תקופת האחריות. אם אתה חושב מעכשיו על מכירה עוד 3-4 שנים תבטל ותקנה משהו שהוא מניה יותר בטוחה בשוק היד2. אלא אם ערך הכסף שלך לא מעניין אותך. אני קניתי את ה-208 בת שנתיים וחצי מיד 1 פרטי, תקינה שמורה ומטופלת ב50 אלף ש״ח. שזה פחות מ- 50% ממחיר חדשה והיה כ-16 אלף ש״ח מתחת למחירון. אני בטוח שזה לא מייצג כי לא היה כזה קל להוציא כזה מחיר. ובטוח שהבעלים הקודמים לא חשב שהוא ימכור אחרי שנתיים וחצי בכזה מחיר ביום שהזמין את הרכב. היום 3008 נראית מבוקשת ביד 2 ו ״שומרת על ערך״ ולך אף אחד לא מבטיח שזה יקרה או לא יקרה עם ה-2008, בגלל סטיגמות על אמינות ובכלל בגלל מעבר של השוק לחשמלי.

פורסם
לפני 8 דקות, yulianx כתב:

זה זמן החלפה ממוצע לרצועה, אם הכול יהיה תקין אז לא רואה בעיה.

נו באמת,אתה בכוח רוצה להמשיך עם ההטיה האישורית.

די מספיק.

אפילו היצרן יודע שאלה מנועים ל 100K

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

את צפון/מערב/מרכז אירופאי ממוצע לא מעניין שהמנוע יחזיק חצי מיליון קילומטר.

לא נכון. מדובר בתרבויות עם מודעות כלכלית/סביבתית מאוד מפותחת.

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

שוק יד2 מעניין את האשך השמאלי של היצרן, כי היצרן לא מרוויח עליו. ההיפך, היצרן ירצה לצמצם את התופעה של יד2, בדיוק מהסיבה שזה לא רווחי לו.

אז מה הטעם לבנות מנוע של חצי מיליון?

יצרנים מחזיקים מגרשים של מכוניות יד 2. יש הרבה מאוד כסף במכוניות משומשות.

עריכה אחרונה על ידי Hari
פורסם
לפני 5 דקות, yoni2sh כתב:

נו באמת,אתה בכוח רוצה להמשיך עם ההטיה האישורית.

די מספיק.

אפילו היצרן יודע שאלה מנועים ל 100K

יש לך ביסוס לזה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן.

ההגיון הבריא שלי,הראיה שגם לאחר החלפת הרצועה הייצרן לא עדכן כלפי מעלה את האינטרוולים להחלפת הרצועה,שיחות עם אנשים בתחום בארץ ובחו"ל.

אפילו בגרמניה שמעתי : דאס מוטור איז שייזה. 

• תוכן חדש...