Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי אולי הם לא רוצים לקחת סיכון שוב פעם?

אולי הבינו שטכנית זה לא אפשרי?

אני בטוח שבצרפת תשמע על dsg אותו דבר.😄

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נו,הנה אתה בעצמך ענית על השאלה.

טכנית זה לא אפשרי !

הם כיוונו גבוה מידי,ועכשיו הם מבינים,וסביר להניח שהבינו מוקדם יותר.

תראה,אין לי שמחה לאיד,באמת.

מאוד רציתי הצרפתים יעופו למעלה,יש להם שיק ונוחות שאין באף רכב,אבל לצערי הם לא ישקמו את המוניטין,ביחד עם המיכל אוריה ו פיורטק הם פשוט בנפילה חופשית.

נשאר לראות איך הם יהיו בעולם החשמל

פורסם

אז בגלל שטכנית אי אפשרי לאמץ רצועה ל10 שנים, הורידו את החלפתה לטווח סביר שבו היא כן אמורה להחזיק.

לכן לא מבין מה הבעיה בזה?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, edward כתב:

יש לציין שזה מדד קצת בעייתי כי אנשים לא נוטים "להשקיע" בתיקון רכבים עם מחירון נמוך, שוק חלש ומוניטין אמינות מפוקפק. 

אז תשווה לכמות הקורולות משנת 99.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 דקות, yulianx כתב:

לכן לא מבין מה הבעיה בזה?

בגלל שזה לא רק הרצועה,זה הפיח בגלל ההזרקה הישירה,זה המרימים ההידראולים שעם הזמן נדפקים וכל המערכת הזאת חייבת להיות בסינכרוניזציה מדוייקת כדי לקבל את הכוח והחיסכון ה "ירוק" הבעיה היא שהרצועה לא שומרת לאורך זמן על האלסטיות המדוייקת שלה,היא משתנה,מתנפחת,מתפרקת,והשינוי כמה שהוא במילימטרים בודדים,משפיע מאוד על הדיוק ששומר על על פעולת המנוע תקינה ומדוייקת,ובנוסף הפירורים של הרצועה שסותמים את המעברים ומשאבת השמן.

זה מנוע שהיו צריכים לייצר עם שרשרת ! אז יכול להיות שהוא היה מגיע בכיף ל 300K ללא בעיות מיוחדות.

בטכנולוגיה של המנוע בצורה של רצועה טבולה הם דנו את המנוע למוות מוקדם.

אבל היי,זה מנוע השנה בקטגוריה עד 1.2 בתקן יורו 6

פורסם (נערך)

האמת- אם היה לי רכב עם המנוע הנ"ל לאחר תקופת האחריות- הייתי בעצמי פותח את מכסה השסתומים ובודק מה המצב ואם צריך מפרק גל זיזים ופותח את הנקבוביות של השימון.

כמה מסובך זה כבר? 

image.thumb.png.7ccb871dc86262c7fc93b4126f5e6376.png

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אבל רובם של הבעיות התחילו בגלל התפוררות. לפני כן אנשים לא דיווחו על צריכת שמן בעייתית.

בגלל שהרצועה לא שומרת על אלסטיות כמו שרשמת, הם קיצרו את הטווח בהרבה.

לכן דגמי 2017/18 עם הרצועה החדשה מגיעים כבר לאזור ה 60 אלף ק״מ בערך, עוד שנה כבר יעברו ויגיעו לק״מ שהתחלנו לשמוע על בעיות, בוא ניראה מה יהיה.

פורסם

הרצועה החדשה נותנת עוד 50K בתנאים אופטימליים.

כל הקטע של המנוע הזה,וזה מה שאנשים לא מבינים,זה לא השבבים בשמן,זה הרצועה שנפגמת ופוגעת בדיוק הפעולה של המנוע הזה,ופה מתחיל ונגמר הסיפור של המנוע הזה,טכנולוגיה מופלאה ומחורבנת באותו זמן

ברגע שהחלפת רצועה,אז אתה רואה עד כמה המנוע נפגע,כי אז הרצועה החדשה מחזירה את הדיוק של המנוע למצב המקורי,שזה מצב שכבר לא קיים בגלל כל הדגרגציה בסגסוגת של החלקים השונים.

מנועים שבולעים המון שמן לאחר החלפה זה מנוע שכבר נפגע יותר מידי וצריך לזרוק לפח

הרעבת שמן היא תופעת לוואי שמשפיעה וגורמת לעוד זנק מתמשך.

זה מנוע חד פעמי,גם החלפת רצועה לא גורמת למנוע לחיות מחדש,ההפך.

• אהבתי 1
פורסם

מסכים, מה שנפגע נפגע.

אבל אם הרצועות החדשות יחזיקו מעמד עד החלפתם, אז לא אמורה להיות בעיה.

פורסם (נערך)

לפי דעתי,הרצועות החדשות,יוצרו עקב הפקת לקחים מהרצועה הראשונה,ונתנו להם יותר זמן עד לתחילת הדגרדציה,זאת פשוט רצועה שדוחה את הקץ בעוד 50-70K

אני מסייג,מנועים עם רצועה חדשה שלא עברו ריקול,קרי מנועים מסוף 2017,אלה מנועים שכל הנראה לא יתקלו בבעיות לפני 120-150K אבל הבעיה בוא תבוא בשלב יותר מאוחר

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם

אז לא אמור להיות קץ, אני לא מבין למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר ״דוחה את הקץ בעוד 50-70 אלף״..

50-70 אלף מאיזה ק״מ?

פורסם (נערך)

זלילת השמן גם לאחר החלפת רצועה מעלה חשש שאולי יש עוד בעיות בלבד הרצועה הנ"ל במנועים האלו (קראתי את ההסבר שהביאו לתופעה, מקווה שהוא נכון).

באמת שאני נדהם ממי שמגן על המנועים האלו ועל ההתנהלות של פז'ו. הם המשיכו למכור את המעונים האלו הרבה אחרי שידעו על התקלה!

העובדה הזו כשלעצמה כבר צריכה לגרום לכל צרכן להתרחק מהם עוד לפני הטיפול\חוסר הטיפול שלהם ושל היבואנית.

עריכה:

מדהימה אותי גם ההתהנלות של לובינסקי. יש להם דוגמא טריה של הפוקוס - מרכב מוביל שוק הפך למותג מוקצה מחמת מיאוס.

זה באמת מה שהם רוצים שיקרה למותג שלהם?

עריכה אחרונה על ידי nev
  • אהבתי 1
פורסם

אני יעשה סדר,מנועים לפני 2017 שעברו ריקול לא יחזרו להיות מה שהם היו גם אחרי החלפת רצועה,אפילו ההפך,הם ימותו יותר מהר ,לפי בלעת השמן אפשר לדעת.

מנועים עם רצועה חדשה כנראה יחזיקו מעמד די יפה עד 150K

לפני 1 דקה, Hari כתב:

בקיצור לא נראה את המכוניות האלה עוד 10 שנים

רציתי לרשום את זה,אבל הקדמת אותי

פורסם

אף אחד לא מגן עליהם, ההפך.

• תוכן חדש...