Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בפראפראזה על השאלות בסגנון "יש לי רעיון לסטארט אפ, איך מממשים" - אם אתה שואל את השאלה, זה לא בשבילך.

לגופו של עניין, אם אין לך ניסיון והסמכה בבנייה - תיאלץ להסתמך על אנשים אחרים שיבצעו את העבודה תמורת כספך. יהיה יקר. מאוד. מבחינת עלות מגרשים - גוגל לשירותך.

יש אופציה נוספת שכן יכולה לספק את חיידק ה-diy בלי להתאבד, וזה ללכת על שיפוץ מסיבי של מבנה קיים. תהיה מן הסתם מוגבל למעטפת של הבניין אבל לפחות מבפנים תהיה לך שליטה על חלוקת החדרים במידה ואתה מקים את מחיצות הגבס וכיו"ב.

יש מדינות בארה"ב שאפשר לעבוד בהן לבד על הבית ולהביא איש מקצוע (חשמל/אינסטלציה) רק בשביל לבדוק ולחתום על האישור, פה לצערי זה לא עובד ככה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, eladns כתב:

הוא היה מגיע לחנות זורח מאושר. פשוט לקנא בבן אדם. ולשמוח שהוא מצא את האושר שלו.

היה פשוט כיף לתת לו שירות. אומר תודה על כל דבר, מרוצה. אין צינור מריכף? נבוא מחר. מחייך. אחלה לקוח.

אז שילך להיות קבלן.

ירויח טוב ויוכל להביא בעלי מקצוע שיבנו לו את הבית הפרטי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 57 דקות, raiden כתב:

גרתי בכמה דירות חדשות מקבלן. סדקים, נזילות או חוטי חשמל גלויים במרפסת תחת קורת גג - זה לא משהו יוצא מן הכלל. ככה שהמנטרה של "איש מקצוע יעשה יותר טוב" - לא בטוח שאני מסכים איתה.

יש דברים שבכלל לא מעניינים אותי או ברור לי שהם קשים לעשות לבד - יציקות, איטום למים, קרמיקה. אבל דברים כמו חשמל, אינסטלציה, רצפות, קירות - זה מאוד מעניין.

בדירה מקבלן יש את מי להאשים.

יש חוק אחריות, אפשר לתבוע.

בדירה שבנית לבד יש לך רק לאכול את הלב אם יתגלה ליקוי.

לא שאני לא בעד.

חבר שיפוצניק עשה ארמון מבית ישן.

אבל זה המקצוע שלו, מי שלא עושה את זה כל יום עלול לעשות טעויות קריטיות או אפילו רק טעות מבאסות 

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעה, raiden כתב:

"איש מקצוע **טוב** יעשה יותר טוב"

הוספתי. כי זה ההבדל. ראית פאקים כי עבדו שם חאפרים. ולפעמים זה מכלול של סיבות שהביאו לסדק/נזילה וכו'.

בתור אחד שבנה בית לא בעצמו, זה diy ברמה אחרת פשוט כי היא מוגבלת. אתה עדיין תצטרך שילוב של לא מעט בעלי מקצוע בדרך (מבחינת כלים, ידע, אישורים, חוק) גם אם הם לא בדיוק יחזיקו לך את השפכטל כשאתה על הסולם,

שלא לדבר על טכניקות שההבדל בינן הוא לא רק יפה או מכוער אלא יעמוד או יתפרק בגשם הראשון.

אל לנו מלזלזל בפועלי בניין. זה ידע וניסיון של שנים, אי אפשר סתם לבוא ולהניח בלוקים אחד על השני.

ראיתי כמה שבנו לבד חלקים מהבית.

עשו טיח, ריצוף, צבע, מטבח, גינה. לא יותר מזה.

החיסכון הסופי לא גדול (שכר שלא מרוויחים, חומרים עדיין עולים כסף, טעויות) ולוקח ים זמן.

הסיפוק ענק, אני בטוח. אז לחילופין הייתי ממליץ לך לחשוב על בניה אלטרנטיבית.

דבר ראשון עץ. יש הררי מידע בעולם וגם בישראל.

דבר שני, בניה קלה. זה מתחיל לתפוס פה, קונסטרוקציית פלדה, פאנלים מבודדים, אפשר לפנש אותם כמו בניה רגילה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם בניה ממכולות זה משהו שאפשר לחשוב עליו. אתה מקבע את המכולות וזהו, את כל הפתחים והריצוף והקירות וכל מה שהוא לא חשמל ואינסטלציה אתה יכול תיאורתית לעשות בעצמך. 

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בכל מקרה מגרש בגוש עציון (ובכל מקום "סביר") בארץ מזמן לא עולה כמה שקלים, אלא הרבה מאוד,

קליה ואבנת אלו מקומות מיוחדים שצריך לאהוב בכדי לגור בהם, אני הייתי לוקח קבלן שלד (לפחות את זה) בכדי שהבסיס יהיה ישר וטוב...

פורסם (נערך)

בבניה מסורתית יש חשיבות אדירה ליכולת של מי שמבצע בשטח.

שיטות בניה מתקדמות יותר חסינות, הרבה יותר חלקים באים חתוכים, מורכבים ונבדקו במפעל.

אין את "אז תיישר לי עוד חצי ס"מ", "תעשה יותר פחות/שיפוע" ושאר המצאות. 

אם כבר, אז רק בשיטות מתקדמות (שלא ממש פופולאריות בארץ.) 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...