Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם אתם מעדיפים לעבוד מהבית או מהמשרד?  

69 הצבעות

1. 1. האם אתם מעדיפים לעבוד מהבית או מהמשרד?

• משרד
      28
    • בית
      41

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה למי שיש לו אפשרות לעבוד מהבית כמובן.

לפני שהתחילה הקורונה, הייתה לי האפשרות לעבוד מהבית, אבל אופי העבודה היה כזה שחייב גישה פיזית לציוד בהרבה מקרים, כך שנדיר היה שהייתי גם יכול לעבוד מהבית (הייתי סוג של אינטגרטור/devops).

כשהתחילה הקורונה, באיזשהו שלב עברתי לתפקיד פיתוח, ויכולתי לבצע את העבודה גם מהבית וגם מהמשרד באותה מידה.

כשהיה את כל הסגרים, גם חייבו את מי שהנוכחות הפיזית שלו לא נחוצה, לעבוד מהבית.

זה היה נחמד ושונה לי בהתחלה, שהעבודה במרחק מטר מהמיטה, ולא צריך לשים נעליים, ואפשר לעבות בפיג׳מה, ולאכול את האוכל מהמקרר של עצמי, ולעשות כביסה/בישולים/נקיונות/קניות תוך כדי, לא צריך לבזבז זמן על התארגנות ונסיעה, וכו'

קצת רקע - אני גר לבד, 5 ק"מ מהמשרד (עברתי שנה לפני הקורונה, כדי להיות קרוב לעבודה). אני מרוצה מהדירה והמיקום שאני גר בהם (אזור שקט ורגוע במרכז כפר סבא). אני גם לומד לתואר בלימודי ערב, שזה גם מהבית.

עם הזמן זה התחיל להימאס, והרגשתי שאני לא יכול להיות תקוע בתוך אותם 4 קירות כל הזמן, וגם התחלתי להתחרפן מבדידות. הייתי מזיז את עמדת העבודה ממקום למקום כל הזמן כדי לשנות אווירה, לא עזר. גם זה שישבתי עם מזגן דלוק 24/7 די הקפיץ לי את החשבון חשמל (לא בהרבה, מזגן חדש יחסית). גם סיבה עיקרית - במשרד יש הרבה פחות הסחות דעת, והרבה יותר קל להתרכז (יש לי בעיית קשב וריכוז די קשה).

אחר כך אמרו שמי שמרגיש שהוא לא פרודוקטיבי בבית, יכול להגיע למשרד. אז ניצלתי את ההזדמנות, ועבדתי מהבית רק בימים שיש לי לימודים או שסתם לא היה לי כח לצאת, שזה היה פעמיים-שלושה בשבוע. 

עכשיו פתחו בעבודה את החדר אוכל וחדר כושר למי שיש לו תו ירוק, אז חזרתי להגיע כל יום.

והאמת - הרבה יותר נוח לי ככה. יש לי נסיעה של כלום זמן, אבל אני עובד בשעות מוגדרות, בסביבה מסודרת, יש לי גישה לציוד כשצריך (מפתח אמבדד), וגם הרבה יותר פרודוקטיבי ככה.

אני עדיין יושב לבד בתוך 4 קירות רוב הזמן, אבל אלה 4 קירות שונים ל9-10 שעות ביום.

עכשיו יש אצלנו אנשים שלא מגיעים חודשים, ויש אפילו כאלה שלא נראו מאז שהתחילה הקורונה. הם לא פוטרו, אז סימן שהם נותנים תפוקה. מצד שני להתקשר למישהו לשאול משהו, כשכל שניה הוא קוטע אותך כדי לצעוק על הילדים שלו זה מחרפן (בזמן שהקשב שלך 100 אחוז איתו).

אני לא מסוגל ככה. לעבוד מהבית זה perk נחמד, אבל לי זה מרגיש כמו עונש. יכול להיות נחמד פעם באף פעם אבל לא קבוע.

אז מה דעתכם? אתם מעדיפים לעבוד מהבית או מהמשרד? האם תרצו לחזור להיות פול טיים במשרד, או עדיף שימשיך ככה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשהייתי עצמאי, רק תן לי לשבת בבית, בשקט, בלי שיקשקשו לי מסביב אנשים

היום עם ילדים, חד משמעית במשרד, לא מסוגל להתרכז בבית - כל שניה ילד אחר פותח את הדלת וכבר לא כל כך נוח לי (החדר עבודה שלי הצטמצמם לשולחן קטן שבקושי יש בו מקום).

גם אם יש לי סידור בבוקר אני מעדיף ללכת למשרד אחר כך.

פורסם

סימנתי עבודה בבית, בגלל הנוחות שזה הקנה לי והגמישות שזה נותן, בהתחלה זה היה סיוט בגלל קושי טכני אבל בסוף גם עברתי את זה.

הייתי רוצה לעבוד מהבית ולהמשיך את העבודה ככה לעוד חצי שנה-שנה ואז לחזור לעבוד במשרד אבל אצלנו דורשים לעבוד מהמשרד פול טיים.

הנסועה היומית (commuting) די מבאסת ועוד יותר עם הפקקים הנוראיים של כביש 5\20\2.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא יכול להגיד שסבלתי הבית.

גם בהתפרצות הקורונה זה היה לרגע שינוי נחמד.

לפני כחצי שנה נולדה גם תינוקת קטנטנה - ובמשך 3 החודשים הראשונים עבדתי רק מהבית.

תענוג.

גם התחברתי אלי  הרבה יותר וגם עזרתי לאישה.

אבל אין ספק - הפרודוקטיביות פוחתת.

היום אני עובד יום אחד בשבוע מהבית, וזה ממש סבבה לדעתי. נותן איזון שהוא סבבה.

העבודה במשרד עדיפה עבורי. שינוי אווירה, לראות עוד אנשים, לא להיות תקוע בחדר וכו.

לאישה טיפה יותר קשה, אבל כניראה שהיא תסתדר...

פורסם

למה אין בסקר אפשרות של 'עבודה היברידית' שמשלבת את הטוב משני העולמות, וזה מה שנראה שרוב המשק הולך אליו (אני מדבר גם על חברות ארכאיות כמו צים ואפילו חברות ביטוח ובנקים, על הייטק בכלל אין מה לדבר) וע"ב אינספור סקרים האופציה שעדיפה על רוב העובדים? זו היתה הבחירה שלי.

• רעיון טוב! 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלינו נתנו אופציה לעבוד מהמשרד, אני ניצלתי אותה עד הסוף ובמהלך כל התקופה הזו היו אולי 4-5 ימים שלא הייתה ברירה ועבדתי מהבית.

בבית ממש קשה לי לעבוד, הזמן לא זז.

פורסם

תשע שנים עבדתי במשרד ולאחר מכן תשע שנים מהבית.

רק בגלל העבודה מהבית החזקתי מעמד. משנה לשנה הפקקים נעשו גרועים. כשהתחלתי לעבוד הייתי יכול לצאת מהבית בשעה 07:15 ולהגיע עד 08:00 למשרד. בשנה האחרונה הייתי יוצא מהבית ב 06:30 כדי להגיע בשעה 07:45 למשרד.

לעניין העבודה מהבית.

אין מצב לעבוד בפיגמה.

אין מצב לעשות דברים מסביב שלא קשורים לעבודה.

הייתי מקפיד להיות חרוץ פי שתיים מכל עובד אחר מהמשרד, כדי חלילה לא לתת פתח להגיד שאני מתעצל בבית.

פורסם

בשבילי, העובדה שבחורף - כשהשמש זורחת מאוחר ושוקעת מוקדם -  יכולתי לצאת להליכה/ריצה/סתם החוצה כשיש אור, ולא ביזבזתי את שעות האור הקצרות בתוך משרד הפלורסנטים - זה חתיכת פלוס.

לא יודע איך אסתדר בעתיד אחרי שהשנה היה כזה פינוק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מהבית. אפשר לבנות שגרה לתפארת ולהנות מהחיים. אבל אני חושב שכמעט כל מי שאני מכיר בעד גיוון מסוים. ואנשים יותר בודדים שאני מכיר כנראה סבלו הרבה יותר במהלך השנה הזו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

גם לפני הקורונה, עבדתי רוב השבוע מהבית.

הגעה למשרד לכמה שעות בשבוע, שמתחילות איפה שהוא באיזור 10 בבוקר (כדי להמנע מהפקקים), רק לצורך "אינטרקציה יצירתית", שיתוף רעיונות, פגישות עבודה, וכו'.

מצד שני, אני לא אדם שזקוק לאינטראקציה החברתית שיש ב"משרד".

אני די מקובע לחברים הישנים שלי, ודי סגור לחברויות הסתמיות שנוצרות במקומות עבודה.

(או במילים אחרות - מיזנטרופ לא קטן 😁)

לעבודה מהבית יש יתרונות אדירים, של תכנון גמיש יותר של הזמן, אפשרות בילוי עם הילדים (אפילו רבע שעה, כשהם חוזרים מביה"ס, ועוד ארוחת צהרים משותפת)

כמובן, כמו שציינו פה, גם חסכון בזמן וכסף של הנסיעות הלוך-ושוב (שאגב מתקזז ונשאר בעודף עם התוספת המינורית לחשבון החשמל בבית).

וכן, לעבוד בבוקסר וטישרט סוף מסלול זה אחלה של דבר. (אלא אם אתה איזה גורו ניו-אייג' שחושב שכדי "להיות יצירתי" אתה צריך ללבוש את "בגדי העבודה" שלך).

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ייצא לי לעבוד גם מהבית וגם מהמשרד.

אותה כמות משימות שלקח לי 9-10 שעות של עבודה במשרד(יום עבודה מלא) הייתי עושה בבית בשליש מהזמן.

אף אחד לא בא,לא מפריע,ישיבות אני מתחבר בזום ברקע וממשיך לעבוד.

לא שהפרעות זה רע,נחמד לצאת להפסקות,למרוח קצת הפסקת צהריים וכו'.

אם היו אומרים לי שאני נשאר לעבוד מהבית קבוע בכיף הייתי יכול לקחת עבודה בעוד מקום וזה לא היה מזיז לי את התפוקה שהתרגלו לקבל ממני.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

חייב לומר שמאוד (מאוד) מופתע מתוצאות הסקר, שלא תואמות שום סקר אחר שראיתי בנושא שבוצע בהיקפים גדולים (העדפה לעבודה מהבית בפער גדול). חברי קארספורום מיוחדים 😄

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם מדברים על תקופת קורונה, אז בחרתי משרד כי מבחינת הבוס שלי עבודה מהבית = אתה אמור להיות זמין כל היום כי אתה בבית, וגם בגלל שבתקופת הקורונה זה היה קשוח במיוחד לעבוד תוך כדי שאין מסגרת לילד. מעבר לזה שעד שהתחילה הקורונה הצלחתי לשמור על הטלפון האישי שלי "נקי" מכל מה שקשור לעבודה, ובעבודה מהבית זה פשוט בלתי אפשרי כי אין טלפון משרדי וכולם פתאום צריכים לדעת איך ליצור אתך קשר טלפוני.

אם אין ילדים קטנים אז בית עדיף לדעתי, בהנחה ומקום העבודה מספק לך את הציוד (מחשב + תוכנות) ויש הבנה מצד המעסיק שזה שאתה בבית כל היום ואין לאן ללכת (קורונה וזה) זה לא אומר שהוא זכה עכשיו בלוטו ויש לו עובד ל24/7 באותו שכר כמו מקודם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...