Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך עזרה בהגדרת מחשב משרדי חדש שישמש לתכנון מכני.

התוכנות שאנחנו עובדים איתן הן:

Inventor 2020 – הרכבות עם אלפי חלקים (מעגלים מודפסים) ואנליזות מכניות.

AutoCAD

המחשב הנוכחי שלנו הוא:

מעבד: Intel i77700K

לוח אם: Gigabyte B250M-DS3H-CF

זיכרון: 16GB

דיסק M.2 של סמסונג

כרטיס גרפי: NVIDIA Quadro P2000

כל התוכנות מותקנות על המחשב אבל הקבצים שעובדים איתם נמצאים ברשת. בקרוב נעבור לשרת חדש עם דיסקים בטכנולוגיית SAS (לא יודע אם זה משנה).

בפעם שעברה התעקשו על אינטל, הפעם אפשר לבחור גם ב- AMD אם צריך.

למעט מקלדת עכבר וכו', כלום לא יעבור מהמחשב הישן והוא ימשיך בדרכו בשרשרת המזון המיחשובית של החברה.

לא קיבלתי מגבלת תקציב. אני מניח שתאושר עלות של כ- 10K ש"ח, אולי גם יותר.

תודה לעוזרים.

פורסם (נערך)

אמנם לשם עבודה ב solidworks, אך בכל מקומות העבודה שעבדתי בהם השתמשו ב workstations...

וגם באופן פרטי אבא תמיד רוכש לעצמו workstation לעבודה.

זכור לי שהיו המלצות באתר של סוליד למחשבים\כרטיסים גרפיים. אולי ההמלצות הללו קיימות גם באתרים של התוכנות שאתה עובד עימן.

להגדיר מחשב באופן ידני אני לא יודע. רק זוכר שכרטיס המסך צריך להיות quadro 😊

עריכה אחרונה על ידי method
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

וורקסטיישן זה שם מפונפן למחשב מותג עם קוואדרו.

בכל מקרה, ה zen2 של AMD הם מפלצות פרודקטיביות, וזו אכן הבחירה הנכונה. 

למען האמת, INVENTOR ו AUTOCAD לא מרוויחים יותר מדי מכרטיסי קוואדרו לעומת GTX/RTX, אבל מההיכרות שלי עם מקומות עבודה- הם לא יהיו מוכנים לשמוע על זה.

משהו מבוסס RYZEN 9 3900X ו RTX4000 עם 32GB זיכרון ו SSD מוצלח יעיף בקלילות כל מה שאתה מדמיין, כולל הרכבות מסובכות ותכנונים עתירי חלקים, וגם ישאיר עודף מ 10K. אוכל להציע מפרט מלא אם צריך

עריכה- שמחה ואושר, מסתבר שה ZEN3 נחתו בארץ, ryzen 7 5800 למשל יציע ביצועים טובים אפילו יותר, ובפחות מחיר.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 12 שעות, ArikB כתב:

אבל הקבצים שעובדים איתם נמצאים ברשת. בקרוב נעבור לשרת חדש עם דיסקים בטכנולוגיית SAS (לא יודע אם זה משנה)

יכול להיות שאחרי כל החומרה הזו, זה ה-bottleneck שלך. סתם בשביל הספורט, הייתי מעתיק איזה קובץ או שניים לוקאלית בודק אם וכמה זה משפר.

• רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Pika007 כתב:

אוכל להציע מפרט מלא אם צריך

אשמח. תודה רבה.

לפני 7 שעות, pooh-bear כתב:

יכול להיות שאחרי כל החומרה הזו, זה ה-bottleneck שלך. סתם בשביל הספורט, הייתי מעתיק איזה קובץ או שניים לוקאלית בודק אם וכמה זה משפר.

כשאני פותח הרכבה גדולה אז התוכנה (להבנתי) מקוששת את כל הקבצים מהשרת ומחזיקה קובץ זמני של ההרכבה במחשב. 

אני בטוח ששרת מהיר ישפר את מהירות העברת הקבצים אבל עדיין יש פעולות שנעשות לוקאלית במחשב שלי כמו בדיקת התנגשויות או אנליזה.

דבר נוסף, אם כבר יש החלטה ותקציב ואישור עקרוני, אז מתחדשים.😉

עריכה אחרונה על ידי ArikB
פורסם

להתחדש זה תמיד טוב. אני פשוט מציע שתעשו איזו אנליזה קצת יותר מוצלחת לאיפה נמצא ה-bottleneck אצליכם. אני לא מכיר ספציפית את התוכנות האלו, כמה הן מודעות לאיפה כל דבר יושב ומה הן עושות עם זה, יכול להיות שעדיף לכם להשקיע יותר ב-storage / network מאשר בתחנות הקצה, שווה להבין את זה.

אני מסכים איתך

פורסם

לא הבנתי מה מטרת השדרוג, איפה אתם מרגישים איטיות כרגע?

מעבר מדיסק M.2 לדיסק SAS רק יגרע מהביצועים.

אגב, מצחיק שלקחתם מעבד מסדרת K (מכפלה פתוחה) עם לוח-אם שלא תומך בניצול היכולת הזו.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Pika007 כתב:

וורקסטיישן זה שם מפונפן למחשב מותג עם קוואדרו.

קשישים כמוני עוד קוראים לסטאפ הזה "עמדה גרפית" :-P

ממש לא ב"ליגה" של פות"ש מבחינת צרכים, אבל אני כרגע עובד בבית כבר כמה חודשיםן טובים (קורונה)  עם GTX1070 ומעבד ישן יחסית, על תכניות די מורכבות עם כמה עשרות XREF'ים והמון שכבות, ולא חווה "תסכולים" כלשהם.

אוטוקאד זולל בעיקר RAM.  עם 16GB צריך להיות "חסכן" לגבי מה שעוד רץ ברקע (נניח כרום עם CF פתוח :P )

לפני 27 דקות, pooh-bear כתב:

להתחדש זה תמיד טוב. אני פשוט מציע שתעשו איזו אנליזה קצת יותר מוצלחת לאיפה נמצא ה-bottleneck אצליכם.

מעניין מאד. 

איך עושים את זה בפועל (יש לי עמדה אחת שמשגעת אותי במשרד. כשהכל יחזור לשגרה, אני ארצה לטפל בה)?

יש איזו אפליקציה שמריצים?

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תסתכל ב-Resource Monitor של חלונות, בזמן מאמץ, ותראה מי מתקרב/נמצא בעומס גבוה.

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני שעה, natco כתב:

מעניין מאד. 

איך עושים את זה בפועל (יש לי עמדה אחת שמשגעת אותי במשרד. כשהכל יחזור לשגרה, אני ארצה לטפל בה)?

יש איזו אפליקציה שמריצים?

בתור התחלה, נסה לשכפל את הסביבה שאתה עובד עליה ברשת לדיסק הלוקאלי ותראה בכמה המצב משתפר. אח"כ זה כבר נהיה הרבה יותר מסובך ויכול להיות תלוי במליון גורמים (הרשת עצמה, ניתוב, פרוטוקול הגישה לקבצים מרחוק (למשל NFS / CIFS), ה-File system ואיפה הוא יושב, השרת אחסון וכו' וכו'), אבל אם תראה שהמחשב שלך עם אחסון לוקאלי מהיר מספיק, עדיף להשקיע את הכסף במקום אחר.

כמו שבמחשב אתה משדרג מה שצריך (זיכרון / מעבד / כרטיס גראפי) ולא סתם על-עיוור, אותו דבר אבל בגישה של מערכת.

• אהבתי 1

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 6 שעות, ArikB כתב:

כשאני פותח הרכבה גדולה אז התוכנה (להבנתי) מקוששת את כל הקבצים מהשרת ומחזיקה קובץ זמני של ההרכבה במחשב. 

אתה מבין נכון. אני מניח שיש לכם מערכת PDM או דומה לה. check out/check in עושה בדיוק את זה- הוא משכפל קבצים זמנית אצלך במחשב ונותן לך לעבוד איתם לוקאלית(אלא אם הגדירו שהשכפול ייעשה לתוך תיקייה אחרת בשרת- סיכוי נמוך שעשו את זה).

ברגע שהקבצים הזמניים אצלך אתה עובד איתם מהמחשב שלך, ורק בשלב ההחזרה הקובץ החדש יותר(לאחר השינויים שלך) מוחלף בקובץ הישן שבכספת(תוך שמירת ה version הישן יותר כמובן).

מכאן(ומהנסיון שלי) - ההאטה הכי גדולה היא בשלב הוצאת והחזרת הקבצים לכספת(שרת). וכמובן שאם המחשב איטי אז זו בעיה בפני עצמה.

אני רק אציין שלא הייתי מרכיב מחשב לגו עבור מקום העבודה במיוחד כשאין לי את הידע לעשות זאת בעצמי- את הפתרונות האלה אני משאיר לקניית מחשב ביתי בלבד.

פורסם (נערך)

ללכת על סידרה 5000 של AMD זה בטוח, בנוסף הייתי לוקח לוח מבוסס B550 רק בשביל להימנע מהצורך להיתעסק עם מאורר הציפסט של הלוח בX570 שרוב הסיכויים יתחיל לקרטע תוך מס' שנים.

זיכרון כמובן לא לחסוך -המחירים ממש זולים היום, מינימום 64GB מהדגמים שיופיעו ברשימת הQVL של הלוח הניבחר, קירור אוויר למעבד עם מאורר DOUBLE BALL BEARING לאורך חיים מקסימאלי.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 10 שעות, BeBest כתב:

מעבר מדיסק M.2 לדיסק SAS רק יגרע מהביצועים.

אגב, מצחיק שלקחתם מעבד מסדרת K (מכפלה פתוחה) עם לוח-אם שלא תומך בניצול היכולת הזו.

ה- M.2 נמצא בתחנת הקצה וה- SAS נמצא בשרת.

חוסר התאמת מעבד ללוח זה בדיוק הדבר שאני רוצה להימנע ממנו.

לפני 10 שעות, pooh-bear כתב:

להתחדש זה תמיד טוב. אני פשוט מציע שתעשו איזו אנליזה קצת יותר מוצלחת לאיפה נמצא ה-bottleneck אצליכם. אני לא מכיר ספציפית את התוכנות האלו, כמה הן מודעות לאיפה כל דבר יושב ומה הן עושות עם זה, יכול להיות שעדיף לכם להשקיע יותר ב-storage / network מאשר בתחנות הקצה, שווה להבין את זה.

מקבל. אבדוק ביום א' מה הסטטוס של השרת הזה ומתי נוכל להתחיל לעבוד איתו. לכשהוא יהיה פעיל אני אעשה השוואה במהירות הטעינה לפני ואחרי.

לפני 6 שעות, method כתב:

אני רק אציין שלא הייתי מרכיב מחשב לגו עבור מקום העבודה במיוחד כשאין לי את הידע לעשות זאת בעצמי- את הפתרונות האלה אני משאיר לקניית מחשב ביתי בלבד.

גם לי אין מספיק ידע ובגלל זה אני מתייעץ איתכם…

---------------------------------------------

תודה לכולם על העזרה! עד שאדע מה קורה עם השרת החדש אשמח לעזרה במפרט המחשב. אמשיך לעדכן.

פורסם (נערך)

לדעתי פשוט תשכפל את המיפרט שPUGETBENCH יציעו בשביל סוליד וורקס בימים הקרובים, הם כבר עשו מבחני ביצועים אז המיפרט אמור לעלות בקרוב.

בעקרון אני רואה שהם משתמשים בלוח הזה במפרטים זולים יחסית:
https://www.pugetsystems.com/parts/Motherboard/MSI-MAG-B550M-MORTAR-WIFI-13682
וזיכרון:
https://www.pugetsystems.com/parts/Ram/Crucial-DDR4-3200-32GB-b-font-color-red-SHORTAGE-font-b-13469#specs

קירור NOCTUA:

https://www.pugetsystems.com/parts/CPU-Cooling/Noctua-NH-U12AP-13853

מארז FRACTAL בהתאם לגודל הרצוי:

https://www.pugetsystems.com/cat_info.php?show=Case
כונני SSD של סמסונג.
ספק כוח ממותג מוכר ודירוג פלטינום.

בטוח שאפשר עוד המון אפשרויות הרכבה, אבל אם מבחינתם השילוב הזה עובד ויציב אז זה מספיק כל עוד הלוח תומך בכל הדרישות שלכם מבחינת הפאנל האחורי ואפשרויות ההרחבה על הלוח.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

המחשב נראה די בסדר בסך הכל, איפה אתה מרגיש שהוא תקוע?

או שאתה פשוט עושה הרבה סימולציות מורכבות ואתה רוצה לחסוך בזמן.

They are trying to ban me...

• תוכן חדש...