Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

רציתי לשאול מה הסיבה שבדרכ לא ממליצים לבחור צעיר להחזיק רכב גדול כמו איזה ג׳יפון או רכב מנהלים ודווקא אומרים לו לקחת רכב מיני או מקסימום רכב משפחתי? 

מה רע בזה שאותו בחור צעיר אוהב גיפונים ורוצה לקנות לעצמו נניח אאוטלנדר/ספורטאז משומשת ב60,000 ש״ח ואז אנשים ממליצים לו לקנות איזה איביזה קטנה או במקסימום מאזדה 3? הרי יש לו תקציב שחסך לרכב גדול אז איפה הבעיה? אני מבין שזה נראה קצת תמוה לראות בחור בן 24 מחזיק גיפון אבל בואו תסבירו לי למה זה טעות?

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

החסרונות שבדרך כלל מאפיינים רכב גדול לעומת רכב קטן:

1. צריכת דלק מוגברת.

2. קושי בחניה ברחובות הערים.

3. אחזקה יותר יקרה (מנוע יותר גדול, צמיגים יותר יקרים וכדומה).

מכאן שבדרך כלל ממליצים לבחור צעיר, שככל הנראה נמצא ברכב רוב הזמן לבד, להחזיק רכב קטן.

כמובן שאתה יכול להחזיק איזה רכב שבא לך.

• רעיון טוב! 3

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בתור רווק שנושק לגיל 28 ועד לפני שנה החזיק מכונית מיני, תן לי סיבה הגיונית שאני צריך רכב גדול ברמה של רכב משפחתי או ג'יפון משפחתי?

חוץ מהסיבות שצוינו מעלה (שהן הגיוניות לחלוטין), גם סביר להניח שאתה תקנה איביזה הרבה יותר חדשה ב-60 אלף ש"ח מאשר ספוטראז' או אאוטלנדר באותו תקציב. מה שאומר רכב יותר מודרני מבחינת אבזור, לעיתים גם מבחינת אביזרי בטיחות, פחות שחוק ועייף וכו'.

אם אותו צעיר מחפש רכב שטח אמיתי (ולא, ספורטאז' או אאוטלנדר הם לא כאלו) זה כבר סיפור אחר. אבל זה לא המצב שתאה מתאר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כי מניחים שהוא:

א) רווק וצריך לרוב להסיע את עצמו בעיקר, לא צריך בגאז׳ גדול לעגלת תינוק

ב) צריך רכב חסכוני עם אחזקה זולה

ג) צריך רכב שקל להחנות אותו

ד) אין לו יותר מדי כסף, אז צריך רכב לא יקר

ה) אין בעיות גב, אז לא צריך ישיבה גבוהה (למרות שאת זה אפשר למצוא לא רק בקרוסאוברים)

ו) מכוניות קטנות גם פונות לקהל יעד של צעירים, מהסיבות האלה

בפועל אין מניעה שצעיר ייסע באסקלייד, או בן 60 ייסע בפיקנטו, כל עוד התנאים מאפשרים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לגבי רכבים קטנים וזולים, אני מסכים.

מצד שני אם אותו צעיר,[פ"ש לדוגמה], רוצה להתפנק, אז למה לא?

כמובן, אם וכאשר כל התנאים קיימים, כגון: הבן אדם יחסית מבוסס, עם משכורת ותנאים טובים, וללא יותר מדי התחייבויות עתידיות.

אז אם המצב מאפשר, למה לא? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ממליצים על רכב שיתאים הכי טוב לצרכים, ובד"כ כשמדובר בצעיר הצרכים הם חיסכון בדלק, טיפולים זולים, ביטוחים זולים, קל לתמרון וחניה בעיר ומחיר נמוך אז יוצא שרוב ההמלצות זה על מכוניות קטנות.

בדרך כלל זה גם רכב ראשון, אז כמו בעוד תחומים אחרים עדיף להתחיל במשהו פשוט וקל והרכבים הקטנים הם בד"כ כאלה.

אבל אם רק הוצאת רישיון ואתה ממש רוצה ויכול ספינה באורך 6 מטר, אף אחד לא יגיד לך לא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

בתור רווק שנושק לגיל 28 ועד לפני שנה החזיק מכונית מיני, תן לי סיבה הגיונית שאני צריך רכב גדול ברמה של רכב משפחתי או ג'יפון משפחתי?

חוץ מהסיבות שצוינו מעלה (שהן הגיוניות לחלוטין), גם סביר להניח שאתה תקנה איביזה הרבה יותר חדשה ב-60 אלף ש"ח מאשר ספוטראז' או אאוטלנדר באותו תקציב. מה שאומר רכב יותר מודרני מבחינת אבזור, לעיתים גם מבחינת אביזרי בטיחות, פחות שחוק ועייף וכו'.

אם אותו צעיר מחפש רכב שטח אמיתי (ולא, ספורטאז' או אאוטלנדר הם לא כאלו) זה כבר סיפור אחר. אבל זה לא המצב שתאה מתאר.

נכון אפשר בכסף הזה לקנות איביזה די עדכנית 

אבל בחייאת, נראה לך שאיביזה יכולה לספק חווית נסיעה כמו שתיתן מאזדה 3 מנוע 2000?

ועזוב את זה שמאזדה זה רכב אמין יותר מסיאט, אז זה בערך מתקזז עם הפרשי הגילאים של הרכבים  

וכשאומרים ״רכב גדול״ למה הכוונה ב״גדול״? 

מתייחסים למימדי הרכב או לנפח מנוע? או גם וגם?

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

תן לי סיבה הגיונית שאני צריך רכב גדול ברמה של רכב משפחתי או ג'יפון משפחתי?

אין סיבה הגיונית.

אם אתה רווק, אין משהו שאתה יכול לעשות עם סיאט אטקה, ולא יכול לעשות עם סוזוקי אלטו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הרבה מאנשים שמבקשים המלצה מציינים, אחזקה זולה או כמה שיותר חדש או חסכוני.

את מי שזה לא מעניין אז אין שום בעיה עם גיפ או מנהלים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תראה - יש "צריך", כלומר בהתאם לצרכים. יש "רוצה" - זה להגשים חלום. בדרך כלל אותם  "צעירים" בעלי אמצעים מוגבלים, נוסעים לבד או בזוג ובהרבה מקרים נוסעים בעיקר במרחב עירוני עם תנועה צפופה ומחסור בחניה. כמובן שיש "צעירים" אחרים - למשל אותו בן כיתה של אחד הבנים שלי שאבא ואמא הצמידו לו קאמארו. אבל, אתה מבין, בחור כזה לא יבוא להתייעץ בפורום על רכב לסטודנט תפרן.

בכלל, רוב הקהל רואה ברכב משהו פונקציונאלי טהור. בוחר רכב בדיוק כפי שהוא בוחר מכונת כביסה. אנחנו כאן בפורום רכב, אז הרכב האוכלוסיה אחר כי חלק גדול מהאנשים כאן מתיחסים לרכב כאל משהו מעבר לאמצעי לנוע בין א' ל-ב'.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, doesnotmatter כתב:

ועזוב את זה שמאזדה זה רכב אמין יותר מסיאט, אז זה בערך מתקזז עם הפרשי הגילאים של הרכבים  

איזו חוויית נסיעה יש במאזדה 3 עם מנוע 2000? זה רכב בינוני ואין לו שום יתרון של כוח או דינמיות על האיביזה.

• אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 1 דקה, yuvalganim כתב:

איזו חוויית נסיעה יש במאזדה 3 עם מנוע 2000? זה רכב בינוני ואין לו שום יתרון של כוח או דינמיות על האיביזה.

פתחת כאן אירוע😈

לפותח השרשור - יש  לך את הכסף? לא מפריע לך לשים סכום X על רכב שאתה רוצה? יש לך יכולת להחזיק אותו? אתה מבין את החסרונות שברכב גדול כפי שציינו כאן?

כל עוד זה לא סכום משמעותי של ההון שלך, לך על זה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)
לפני שעה, doesnotmatter כתב:

א. הייתה להורים שלי מאזדה 3 2.0 ונהגתי עליה לא מעט. לא יודע על איזו חווית נהיגה אתה מדבר. יש לי ארונה ששוקלת קצת יותר מאיביזה וקצת פחות זריזה, עדיין אני מעדיף את הארונה מבחינת תגובות הגיר והמנוע והנהיגה באופן כללי. אל תעשה מהמאזדה 3 משהו שהיא לא. זה לא פורשה ולא אאודי A8 או מרצדס S קלאס.

ב. אני יכול להתווכח איתך לגביי האמינות, אבל בעיות מציקות באביזרים חשמליים ומערכת בטיחות שמתחרפנת מקצת שמש וחלון מלוכלך זה די מבאס. בנתיים מוקדם לי לשפוט את הסיאט.

ג. גודל פיזי. גם אם עכשיו היית מדבר על אוקטביה 1.0TSI הייתי אומר שהרכב גדול בעיניי לאדם צעיר.

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אין סיבה הגיונית.

אם אתה רווק, אין משהו שאתה יכול לעשות עם סיאט אטקה, ולא יכול לעשות עם סוזוקי אלטו.

אתה כנראה תהנה הרבה יותר מהנהיגה באטקה.

וזה תלוי בשיקולים שלך. יכולתי להמשיך עם הפיאט 500 בכיף, היא הייתה עכשיו בת 5 עם משהו כמו 50 אלף ק"מ שזה כלום.

אבל אני יכול להרשות לעצמי רכב יותר חזק וכזה שיותר תואם לאופי הנסיעות שלי, אז שדרגתי את הרכב לסופר מיני מגודלת. זה משהו שלא יכולתי לעשות בזמן הלימודים כי לא הרווחתי מספיק כדי לעשות את זה.

אני לא רואה צורך ביותר מזה.

גם אם מישהו עכשיו היה אומר לי להחליף את הרכב, הייתי ממשיך באותה קטגוריה או קונה סופר מיני כלשהי.

למעשה, כל עוד אין ילדים במשוואה (ואני מדגיש ילדים ולא ילד אחד) אני לא רואה אפילו צורך לעבור לקטגוריה אחרת.

אני חושב שאפשר להסתדר נפלא עם ילד אחד וסופר מיני גדולה או סופר מיני מוגבהת שיש לה בגאז' גדול כמו הארונה.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, dorsht כתב:

אתה כנראה תהנה הרבה יותר מהנהיגה באטקה.

אתה לא חייב להנות מנהיגה.

הנאה מנהיגה זאת לא סיבה רציונלית.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

מכיר את ההמלצה המקובלת לנהג חדש על רכב מיני או סופר מיני מכיוון שהוא לא מסיע אנשים והתחזוקה תהיה זולה יותר.

אני לא שותף להמלצה הזאת, ממליץ על גודל של רכב קומפקטי בגודל של גולף לפחות. לנהג חדש ובעצם לכל נהג.

רזרבות הבטיחות הפסיבית והאקטיבית פשוט גדולים יותר בצורה משמעותית.

אישית, הרכב הראשון שקניתי בארץ בתור רווק צעיר היה פיג'ו 405.

(לפני כן קניתי בחו"ל רכב מסחרי, לצורך טיול של אחרי צבא).

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...