Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק שלא נעים, גם פוגם ביעילות המסכה.

אם לא חל שינוי הרי שיש סעיף בתקנות [סעיף 3ה. (ב) (6)] שפוטר ממסכה באימון גופני, לפחות כזה המתבצע באויר הפתוח.

ציטוט

חובת עטיית מסכה צו (מס' 13) תש"ף-2020 צו (מס' 14)  תש"ף-2020 צו (מס' 15)  תש"ף-2020

3ה.     (א)  לא ישהה אדם במקום שאינו מקום מגוריו מבלי שהוא עוטה מסכה.

(ב)  סעיף קטן (א) לא יחול על כל אלה:

צו (מס' 15)  תש"ף-2020

(1)   קטין מתחת לגיל 7;

(2)   אדם שמחמת מוגבלות נפשית, שכלית או רפואית מתקשה באופן משמעותי או שנמנעת ממנו עקב מוגבלותו האמורה, לכסות את הפה ואת האף כאמור בסעיף קטן (א);

צו (מס' 14)  תש"ף-2020 צו (מס' 16)  תש"ף-2020 צו (מס' 19)  תש"ף-2020

(3)   אדם השוהה במקום סגור או מופרד, בלא אדם נוסף, או אדם השוהה במקום כאמור עם אנשים הגרים באותו מקום אתו; לעניין זה –

"אדם השוהה במקום סגור או מופרד" – אדם השוהה בכלי רכב, במבנה, בחדר במבנה, בחלק ממבנה הכולל מחיצה בגובה של שני מטרים לפחות אשר מפרידה בין האדם לבין אנשים אחרים הנמצאים באותו מבנה, או בתא עבודה בחלל פתוח, אם גובה המחיצה אשר מפרידה בין האדם לבין אנשים אחרים באותו חלל הוא מטר ועשרים סנטימטרים לפחות, ובלבד שהאדם שלא עוטה מסיכה יושב;

"אנשים הגרים באותו מקום" – בני אותו תא משפחתי או יחידים השוהים יחד במקום מגורים אחד;

(4)   משתתף בשידור באמצעי תקשורת שנדרש לדבר בשידור, ובלבד שהוא נמצא, ככל האפשר, במרחק של 2 מטרים לפחות מאדם אחר;

(5)   שני עובדים העובדים בקביעות בחדר אחד במקום עבודה ובלבד שיישמר ביניהם מרחק של 2 מטרים לפחות;

צו (מס' 14)  תש"ף-2020 צו (מס' 17)  תש"ף-2020

(6)   אדם המבצע פעילות ספורט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רק רוצה להגיד שאנחנו בהולנד ב 14% חיוביים, ואני חושב שאין מספיק בדיקות.

וכול זה בלי חרדים, וכשכבר מתקרר...

פיזדוייץ

בלאזור, לא הייתי תולה תקווה בחיסון הזה..

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 15 דקות, David32 כתב:

פיזדוייץ

תראה משהו מנחם:

פובליציסט חרדי בשם דוד הלברטל מציע להכניס אוגדה של צהל למובלעות של חסידים בירושלים כדי לכפות את ההנחיות.

את זה אפילו אני לא הצעתי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 דקות, Blaz00r כתב:

כי?

כי, גם אם זה החיסון הטוב בעולם ואין תופעות לוואי.

וגם אם הוא באמת יאושר בסוף נובמבר.

זה אתגר לוגיסטי, צריך לייצר מספיק, צריך שישראל תקבל מספיק, שתתחיל לחסן, זה חתיכת תהליך.

זה לא שמאשרים חיסון והנה זהו הכול נגמר. זה יקח המון זמן.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
כי, גם אם זה החיסון הטוב בעולם ואין תופעות לוואי.
וגם אם הוא באמת יאושר בסוף נובמבר.
זה אתגר לוגיסטי, צריך לייצר מספיק, צריך שישראל תקבל מספיק, שתתחיל לחסן, זה חתיכת תהליך.
זה לא שמאשרים חיסון והנה זהו הכול נגמר. זה יקח המון זמן.

לא אמרתי דבר כזה וזה ברור מאליו, אבל עצם זה שיש חברה שכבר מבקשת אישור לחיסון שלה, נותן מקום לאופטימיות
פורסם (נערך)

גם כאשר החיסון יוגש לאישור התהליך יארך זמן, אם כי ה-FDA מתכוון לזרז אותו, אפילו במידה שמדאיגה את היצרנים (מזכיר קצת את סיפורי ה-737MAX וה-FAA, אם כי כאן הזרקורים יופנו לרשויות כך שלא צפוי יותר מדי Monkey business). למעשה ה-FDA להוט לאשר חיסונים אפילו יותר מהיצרנים.

ואז יהיה האתגר הלוגיסטי העצום - לייצר את החיסונים למיליארדי אנשים, לשנע אותם לכל העולם (ראיתי באיזה מקום שתדרשנה 8000 טיסות של ג'מבו מלאים, אני לא יודע כמה מטוסים קימים שמסוגלים להטיס את החיסונים בתנאים הדרושים, ויותר מכך - מה האפשרות לפנות אותם ממשימות אחרות)  ואז להפיץ את החיסונים לרמת המרפאה ולחסן את כל האוכלוסיה, מה שדורש הרבה מאד עבודה של הצוותים. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ועדיין, כל מה שתיארת הוא שלב הכרחי שנכון *לכל* חיסון קורונה שיצא, עצם זה שיש (בתקווה) חיסון שכבר בישורת האחרונה אומר שכל התהליך הזה כביכול יתחיל בקרוב (ולא בעוד כמה חודשים), אז שוב, קצת אופטימיות

פורסם

אל תשכחו שסין, רוסיה ועוד כמה משחקות משחק משלהן עם החיסונים.

אני מניח שיש גם מפעלים ליצרניות במסביב לעולם, לא? 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

"שוב, עניין של קיבולת לביצוע תהליכים ייחודיים לייצור החיסון הזה, עניין של קיבולת התפוסה לצורך ייצור חיסונים אחרים. וגם אם יש כמה מפעלים בעולם זה לא פותר את בעיית הלוגיסטיקה כי מדובר במספר קטן של מפעלים. דומני שבישראל, עם כל תעשיית התרופות המפוארת שלה (שלהבנתי הצטמצמה בגלל המשבר ב"טבע") לא מייצרים חיסונים כלשהם.

עריכה: איזו טעות הקלדה פרוידיאנית. במקום "מפוארת" הקלדתי "מפוררת"😭

• מצחיק 1

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

כנראה שהמהירות שלך בערך חצי מכפי שאתה חושב

אני לא חושב אלא יודע... יש מכשירים שמודדים את זה היום....

לפני 7 שעות, David32 כתב:

וואו זה אם הוא היה אומר לך 50

62 בשיא.

כל יום בדרך הביתה מגיע לאיזור ה45

פורסם (נערך)

עד כמה שאני יודע גיוס מילואים נעשה לפי "ימי מילואים" ללא קשר לשכרו של המגוייס, שהוא עניין של בט"ל. מבחינת הצבא מגוייס למילואים שווה ערך בין אם הוא עובד בשכר מינימום ובין אם הכנסתו 200 אש"ח בחודש.

שנית - עד כמה שאני יודע יש גג לתשלום המילואים, בסד"ג של 44,000 ש"ח לחודש. לא רע, אבל גם לא 60,000. זו גם תקרת השכר שעליה משלמים דמי בט"ל.

• תוכן חדש...