Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

מצאתי את היין הזה היום בבית במקום מוצל היין משנת 1988 הוא שווה משהו לדעתכם?

מצאתי עוד 2 בקבוקים משנות ה80 כרמל avdat יין לבן יבש ויין monfort 1985 

תודה.

44.jpg

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לא יודע לגבי ערך שלו אצל אספנים, אבל לשתות אותו עדיף שלא.

חיי מדף של יין בבקבוק סגור שנשמר בתנאים אופטימליים זה 3 שנים (סיפרו לי את זה בסיור ביקב).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היינות האלה גמורים מתים.
אבל פתח וטעם. מה יש לך להפסיד? ממליץ בחום להריח (בזהירות) לפני הטעימה.

לפני כמה שנים נפל לי לידיים בקבוק של יין אדום של סגל משנות ה80. הבקבוק נשמר כ 20 שנה בתנאים אופטימליים אבל זה לא יין לשמור. כמובן שהיין היה גמור אבל היה מעניין להריח ולטעום. במפתיע, הטעם הזכיר זיתים כבושים ומסתבר שזה אופייני ליין לא איכותי שנשמר לתקופה ארוכה מדיי.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

• רעיון טוב! 1

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

לפח.

ליינות רגילים אין שום ערך אספני ואין שום מצב שהיינות הללו אינם חומץ.

בניגוד למה שחושבים, רב היינות לא נועדו ליישון, ויש לצרוך אותם לא יותר מכמה שנים אחרי הביקבוק. יינות שכן מיועדים לשנים רבות של יישון, בד"כ לא אידיאלים לשתייה כשהם צעירים (לפעמים בלשון המעטה), ומי שמיישן אותם יודע למה ואיך.

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קו מנחה כללי:

ליינות יש תאריך אחרון לצריכה. יין אדום אפשר לשמור עד כ 3 שנים אחרי התאריך האחרון הזה במידה וזה בתנאים טובים בלי שינויי טמפרטורה משמעותיים, יין לבן- עד כשנתיים או קצת פחות.

בדיוק כמו שפאלו אמר, יש יינות שנועדו ליישון.

פרק הזמן הכי ארוך שניתן לשמר יין אדום "לא פרימיום" מסוגים מסוימים בתנאים הכי אופטימליים בעולם גובל ב 20 שנה, אבל זה ממש לא יהיה הכרמל מזרחי שקנית ב 40 שקל מסטופ מארקט.

• רעיון טוב! 1
פורסם

רב היינות אחרי 20 שנה, אפילו אם תוכל לשתות אותם (ואין בזה נזק בריאותי), לא תרצה...

פורסם

לפי מספר שנים פתחתי שני בקבוקי רקנאטי ריזרב מהבציר הראשון שלהם (2000), לא זוכר מאיזה זן. אחד היה חומץ, האחר בהחלט תקין, לחך המאוד לא אנין שלי. צריך להוסיף שנשמר אצלי בתנאים די פרטיזניים, בודאי לא במרתף או מקרר ייעודיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, falou כתב:

רב היינות אחרי 20 שנה, אפילו אם תוכל לשתות אותם (ואין בזה נזק בריאותי), לא תרצה...

בהחלט. גם מהיינות שנשארים "תקינים" אחרי 20 שנה, מעט מאוד באמת משתבחים. כמו שכתבת, אלו יהיו סדרות מאוד ספציפיות.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

לפח.

כמובן שתפתח ותריח לפני, אולי קרה נס, אבל הסבירות אפסית.

אין ערך אספני.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 16 שעות, vadim6385 כתב:

חיי מדף של יין בבקבוק סגור שנשמר בתנאים אופטימליים זה 3 שנים (סיפרו לי את זה בסיור ביקב).

אין ספק שמשהו ששמעת פעם בסיור ביקב זה בסיס מעולה לגבש איתו דעה, ולהמליץ לאחרים לפיו. 

אגב, לאחרונה הכנסתי יין לבן למקרר יינות ושמתי עליו מדבקה 'לא לפתוח לפי 2027, להתקשר למשה'. זה לפי הוראת היינן, שלצערו לא היה איתך בסיור. 

• מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא. 

לפני 15 דקות, halperin96 כתב:

מי זה משה?

זה שאני אתקשר אליו שיגיע לשתות איתי את היין ב 2027. 

• מצחיק 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

רקומר, אין יין ישראלי שמתיישן יותר מגג (גג) עשר שנים, נגיד. כלומר, הוא יכול, אבל לא יישתבח.

• תוכן חדש...