Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום לכולם,

בשעה טובה קיבלתי רישיון נהיגה והגיעה העת לחפש רכב. לצערי, אני בור בנושא, אך יש לי כיוונים כלליים ורעיונות. הייתי שמח לשמוע הצעות נוספות או שיקולים נוספים שעליי לקחת בחשבון.

התקציב נע סביב 40k שקל, אך כמובן אעדיף להישאר מתחת.

ההעדפות שלי הן כדלהלן:

1. רכב לא צפוף מדי (אני 1.86 מטר של מגושמות מרהיבה).

2. חשוב שיהיה נוח בעיקר לנסיעות בינעירוניות - הרכב במשך השבוע לא יזוז הרבה (נסיעות עירוניות קצרות לעתים לא מאוד תכופות), ובסופי שבוע נסיעות של 100-200 ק"מ הלוך-חזור (ב"ש-עמק יזרעאל או ב"ש-ת"א). מזה נגזרת העדפה לביצועים סבירים בדרכים בינעירוניות ושלא יתעלף בעליות.

3. קריטי שלא יהיה של פולקסוואגן (אם משהו בכלל נכנס בתקציב) וגם מאוד לא רוצה של סיאט או סקודה.

4. לא חשובה לי תצורת הרכב, פרט לכך שלא יהיה רכב מיני.

5. סחירות עתידית אינה שיקול.

6. אבזור מעבר לבסיסי - בעיקר בלוטות' ושליטה מההגה על המדיה.

7. רמת בטיחות - עדיף שתהיה סבירה.

8. מזגן - העדפה לאחד שיורגש גם מאחורה.

9. אמינות - חשובה.

10. לגבי צריכת דלק - מעדיף נמוכה אבל אם יתר הפרמטרים טובים - אז ממש לא נורא.

11. הכי חשוב - גיר ידני בלבד.

כרגע, יש כמה אפשרויות שנראות לי מתאימות, בהתאם למעט הידע שלי על הרכבים הללו:

1. סוזוקי סוויפט

2. סנדרו stepway - היתרון הוא שאוכל להשיג שנתון גבוה באותו סכום, אבל במחיר של בטיחות ואבזור.

3. פיג'ו 208 active - נראית אופציה חביבה למדי. כמה אמינה היא בתכלס? יש הבדלים בין שנתונים\דורות (נניח מ-2012)?

4. סיטרואן c4 cactus - כרגע הפייבוריט. אפשר למצוא פה ושם בתקציב. ראיתי תלונות על התחושה של הגיר הידני, אבל אני לא מאוד מבין במה מדובר, אז כנראה שאצטרך לנסות בעצמי. בנוסף, האם לא מדובר קצת ב-overkill לדרישות שלי? הדאגה היחידה שלי לגביו זה אמינות ותחזוקה יקרה.

כמו כן, ברכבים שזה רלוונטי בהם - מה עדיף, דיזל או בנזין? אני מבין שלאופי הנסיעות שלי עדיף דיזל, אבל מה מבחינת אמינות וביצועים?

ושאלה אחרונה (סופסוף): אני מתלבט האם עדיף לקנות רכב ישן אך אמין בתקציב נמוך (10-25k נניח), להשתפשף עליו שנה ואז לעבור לרכב אחר. האם זה מומלץ, או שזה סתם בזבוז זמן וכסף?

יצא קצת ארוך וטרחני, אז כמובן - תודה רבה מראש לכל הקוראים והעוזרים.

פורסם

לדעתי, הסוזוקי תרגיש לך חלשה מידי והידנית אף מאובזרת בקמצנות.

לגבי הסנדרו, כמו שכתבת אתה מתפשר על בטיחות ואבזור.

לפיג'ו הייתה בעיה של רצועה טבולה בשמן שנוטה להתפורר, עליך לבדוק שהרצועה הוחלפה ואם לא אז מהו מצבה, למעט זאת, הרכב נשמע מתאים. אולי ירגיש לך מעט צפוף בתוכו.

הקקטוס נראית כמו בחירה טובה.

אופציה נוספת ידנית, חזקה ומאובזרת היא יונדאי i20 גרסת סופרים ידנית עם מנוע 1.6 ו-126 סוסים. גרסה זו קיימת עד שנתון 2012 והיא מאובזרת ביותר. האמינות כמו של כל יונדאי, בינונית.

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם

רנו קליאו 0.9 טורבו בנזין ידני עונה לרוב הדרישות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני הייתי חושב גם על מגאן קופה, בהנחה שבאמת אין לך בעיה עם 3 דלתות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה רבה על התשובות המהירות!

לגבי ה-i20 - לאמא שלי יש כזו והוא מרגיש כמו הרכב הבנאלי בתבל (והיא באמת לא מרוצה מהאמינות שלו), אז אוותר.

לגבי הקליאו - אבדוק.

לגבי המגאן קופה - לצערי, לא פרקטי לי שלוש דלתות כי כן אסיע אנשים מאחורה לעתים לא רחוקות (הנוחות שלהם לא מדאיגה אותי, אבל לצאת מהרכב בבאר שבע באמצע הקיץ - כן :roll: )

פורסם

אם רכב סופר מיני לא מספיק גדול בשבילך ( כנראה זה המצב, בצירוף הגובה שלך ונוסעים מאחורה ), יש בתקציב שלך בלוח יד 2 כמה סוזוקי קרוסאובר ידנית 2014.

לא צפויות בעיות אמינות, מרחב הפנים נורמלי.

גם זה רכב בנאלי, אבל פרקטי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אולי מתאים לך הרכב:

דאצ'יה דאסטר 1.2 בנזין טורבו ידני (הספק: 125 כ"ס).

הרכב מרווח מבפנים (בסיס גלגלים: 267.5).

אינו גדול מבחוץ (אורך: 431.5 רוחב: 182.2).

פורסם
לדעתי, הסוזוקי תרגיש לך חלשה מידי והידנית אף מאובזרת בקמצנות.

לגבי הסנדרו, כמו שכתבת אתה מתפשר על בטיחות ואבזור.

לפיג'ו הייתה בעיה של רצועה טבולה בשמן שנוטה להתפורר, עליך לבדוק שהרצועה הוחלפה ואם לא אז מהו מצבה, למעט זאת, הרכב נשמע מתאים. אולי ירגיש לך מעט צפוף בתוכו.

הקקטוס נראית כמו בחירה טובה.

אופציה נוספת ידנית, חזקה ומאובזרת היא יונדאי i20 גרסת סופרים ידנית עם מנוע 1.6 ו-126 סוסים. גרסה זו קיימת עד שנתון 2012 והיא מאובזרת ביותר. האמינות כמו של כל יונדאי, בינונית.

ל 208 ולקקטוס מכניקה זהה, כך שאם יש בעיה סידרתית בטיימינג של האחת היא רלבנטית גם לשניה.

פורסם

הייתי מוותר על הסוויפט, אמנם הוא אמין ויושב טוב על הכביש אבל הרכב עגלה, המנוע מרגיש ממש חלש ביחס לגודל הרכב.

פורסם

אם את הנסיעות לעמק ות"א אתה מתכוון לבצע על כביש 6 אז בקרת שיוט יהיה אבזור נוח ביותר.

אני מבצע נסיעות בקו דומה לשלך ומודה על קיום הבקרת שיוט בכל פעם מחדש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם רכב סופר מיני לא מספיק גדול בשבילך ( כנראה זה המצב, בצירוף הגובה שלך ונוסעים מאחורה ), יש בתקציב שלך בלוח יד 2 כמה סוזוקי קרוסאובר ידנית 2014.

לא צפויות בעיות אמינות, מרחב הפנים נורמלי.

גם זה רכב בנאלי, אבל פרקטי.

1. התחלתי לחפש על הקרוסאובר, על פניו רחוק מהתקציב, אולי במיקוח אגרסיבי כן. אמשיך לחפש.

אולי מתאים לך הרכב:

דאצ'יה דאסטר 1.2 בנזין טורבו ידני (הספק: 125 כ"ס).

הרכב מרווח מבפנים (בסיס גלגלים: 267.5).

אינו גדול מבחוץ (אורך: 431.5 רוחב: 182.2).

2. גם פה, רחוק מאוד מהתקציב. עוד לא יצא לי לקרוא עליה ביקורות, אבל אבדוק בקרוב.

ל 208 ולקקטוס מכניקה זהה, כך שאם יש בעיה סידרתית בטיימינג של האחת היא רלבנטית גם לשניה.

3. מצאתי איזשהו שירשור פה בפורום מ-2018 שאומר שזה לא המצב, אבל אני מניח שבכל מקרה אם הרכב עדיין באחריות (אמור להיות 5 שנים על הגיר ועל המנוע) - זה יהיה מכוסה. במקרה שכן, אני אמור לפנות ישירות ליבואן, נכון?

הייתי מוותר על הסוויפט, אמנם הוא אמין ויושב טוב על הכביש אבל הרכב עגלה, המנוע מרגיש ממש חלש ביחס לגודל הרכב.

4. ואכן, הסוויפט ירדה מהפרק.

אם את הנסיעות לעמק ות"א אתה מתכוון לבצע על כביש 6 אז בקרת שיוט יהיה אבזור נוח ביותר.

אני מבצע נסיעות בקו דומה לשלך ומודה על קיום הבקרת שיוט בכל פעם מחדש.

5. בקרת שיוט זה משהו שקיים גם בגיר ידני? איך זה עובד עם זה שהנהג שולט בהילוכים?

שוב, תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם (נערך)

מבין כל האופציות שציינת הייתי הולך על ה 208 ידנית ברמת גימור אקטיב. נהגתי עליה, נוחה מאוד, מאובזרת מאוד, בטיחותית, יפיפייה לדעתי.

אופציה נוספת שאני לא יודע למה אתם מפחדים מפולקסוואגן: פולו/פאביה/איביזה עם גיר רגיל. היו לי המון רכבים כאלו. אלו הרכבים הכי אמינים שיש!! להורים שלי יש פולו 2007 שעלתה ביוני 2006 לכביש קנו אותה ב 2011 עד היום הרכב אצלם והם מסרבים בתוקף למכור. הרכב נכנס למוסך מטיפול לטיפול!!! אם כבר הזכרת את ה I20 אז הפולאקסוואגן הידניות שהיו לי היו הרבה יותר אמינות מה I20.

אפשרות אחרת היא הונדה ג'אז עם גיר רגיל.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

5. בקרת שיוט זה משהו שקיים גם בגיר ידני? איך זה עובד עם זה שהנהג שולט בהילוכים?

פשוט מאוד, אתה מגיע למהירות הרצויה ומפעיל אותה , ועוזב את הגז. כל לחיצה על ברקס או קלאץ מפסיקה אותה.

פורסם

5.

אצלי בפיאסטה הידנית התקנתי בקרת שיוט. את הבקרת שיוט אני מפעיל כשאני מגיע להילוך החמישי בו אני משייט מרבית הזמן.

במערכת מתנתקת בכל אחד מהמקרים הבאים:

1. ביטול מכפתורי השליטה הייעודיים

2. לחיצה על הבלם

3. לחיצה על דוושת המצמד

4. הוצאת הרכב מהילוך (גם ללא קלאץ)

בלחיצה על הדוושת גז (נניח אם רוצים לעקוף) אז הרכב מאיץ וחוזר לבד למהירות השיוט המוגדרת עם עזיבת דוושת הגז.

יותר נדיר למצוא בקרת שיוט ברכבים ידניים אך זה עדיין קיים

פורסם
פשוט מאוד, אתה מגיע למהירות הרצויה ומפעיל אותה , ועוזב את הגז. כל לחיצה על ברקס או קלאץ מפסיקה אותה.
תלוי ביצרן, ברכבי vag העברת הילוכים ולחיצה על הקלאצ לא מבטלת בקרת שיוט, רק בלם.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...