Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תלוי ביצרן, ברכבי vag העברת הילוכים ולחיצה על הקלאצ לא מבטלת בקרת שיוט, רק בלם.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

כלומר שבמידה ואתה לוחץ על הקלאץ המנוע יתחיל לצרוח עד מנתק ההצתה?

פורסם

אולי בידני זה שונה אבל אצלי בג'אז אני לא אוהב להפעיל את בקרת השיוט. ניראה לי שהיא תמיד עסוקה בלהעלות ולהוריד סל"ד כדי לשמור על אותה מהירות.

גם שמתי לב שצריכת הדלק קצת יותר נמוכה ללא בקרת שיוט.

פורסם

לנסועה כזו רק דיזל.

הקקטוס היא אופציה טובה, ואם אתה רוצה בתקציב יותר נמוך אולי תמצא לך איזו C4 באיזור ה20 אלף.

פורסם
אני הייתי חושב גם על מגאן קופה, בהנחה שבאמת אין לך בעיה עם 3 דלתות.

וכמובן גם יש את הרכב שלנו (שלי ושל המצוטט), פורד אקובוסט ידני 2012/3, יש בו הכל כולל בקרת שיוט.

חסרון - נדיר, כרגע אין פרסום ביד 2.

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם
תלוי ביצרן, ברכבי vag העברת הילוכים ולחיצה על הקלאצ לא מבטלת בקרת שיוט, רק בלם.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

אצלי בסיאט לאון גם לחיצה על המצמד מבטלת את הבקרת שיוט

פורסם

איזה מודל? אני נהגתי עכשיו עכשיו(אפריל) על אחת מודל 2019 וזה היה ככה, גם בסטיישן שהייתה לי בשוויץ לפני שנתיים בערך היה אותו דבר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
איזה מודל? אני נהגתי עכשיו עכשיו(אפריל) על אחת מודל 2019 וזה היה ככה, גם בסטיישן שהייתה לי בשוויץ לפני שנתיים בערך היה אותו דבר.

לאון 2012 1.4T

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מבין כל האופציות שציינת הייתי הולך על ה 208 ידנית ברמת גימור אקטיב. נהגתי עליה, נוחה מאוד, מאובזרת מאוד, בטיחותית, יפיפייה לדעתי.

אופציה נוספת שאני לא יודע למה אתם מפחדים מפולקסוואגן: פולו/פאביה/איביזה עם גיר רגיל. היו לי המון רכבים כאלו. אלו הרכבים הכי אמינים שיש!! להורים שלי יש פולו 2007 שעלתה ביוני 2006 לכביש קנו אותה ב 2011 עד היום הרכב אצלם והם מסרבים בתוקף למכור. הרכב נכנס למוסך מטיפול לטיפול!!! אם כבר הזכרת את ה I20 אז הפולאקסוואגן הידניות שהיו לי היו הרבה יותר אמינות מה I20.

אפשרות אחרת היא הונדה ג'אז עם גיר רגיל.

אני בטוח שה-VW מעולות, אבל אני לא מעוניין בהן רק בגלל פרשת זיוף נתוני הזיהום מלפני כמה שנים, אז הם לא על הפרק (בתכלס, לצערי).

בכל מקרה, הייתי היום בסניף של טרייד מוביל. שאלתי על הקקטוס ועל ה-208 אקטיב. לקקטוס היו כמה מועמדות אבל הנציג לא היה מוכן להכניס אותן תחת התקציב שלי. לגבי ה-208 - לא היו הרבה אקזמפלרים, ומה שהיה לא היה בתקציב או בקילומטראז' שאני מכוון אליו בכלל.

את הקרוסאובר אין להם בכלל בידני.

אמשיך לחפש במודעות פרטיות, בתקווה שאסגור בקרוב. כרגע אני מתמקד בעיקר בקקטוס, אבל גם ב-208 ובקרוסאובר.

כרגיל, אשמח לשמוע עוד רעיונות.

שוב, תודה רבה לכולם!

פורסם (נערך)

מה תשנה לך הפרשה הזו? יש המון פרשיות של המון יצרנים שפשוט מושתקות.

גירים רציפים שהתקלקלו בניסאן, סוזוקי ועוד יצרנים, שלא נדבר על פרשת כריות האויר של טאקאטה שניסו להשתיק אותה אבל התפוצצה לכולם בפנים...

פרשת המצערת שהייתה נתקעת ברכבי טויוטה וגרמה למותם של כמה אנשים...

https://www.auto.co.il/article/118909-car-news

מבטיח לך שאם תבדוק טוב כמעט אצל כל יצרן תמצא בעיות.

אני לא זוכר כרגע אבל היו עוד יצרנים שרימו בתוצאות של צריכת דלק ופליטת מזהמים.

אגב מבחינת חסכון בדלק:

במנוע 1.4 ידני של VAG, צריכת דלק עירונית בלי מזגן 1:12, עם מזגן 1:11,

חוץ לעיר אתה מגיע בקלות 1:19-1:20, ואני אומר את זה מניסיון רב עם:

פולו 2002 1.4 ידנית 75 כ"ס

סיאט קורדובה 2005 1.4 ידנית 75 כ"ס

פולו 2003 ידנית 1.4 75 כ"ס

פולו 2007 ידנית 80 כ"ס

לא אשכח שפעם אחת נסעתי עם הסיאט קורדובה באותו יום מבאר שבע לקריית גת, לאחר מכן לאשקלון, משם לבית אורן בכרמל וחזרה את כל המסלול שציינתי, עם רכב מלא + מזגן וקיבלתי צריכת דלק מדודה מתדלוק לתדלוק של 1:19!!!!

מטורף!

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תכלס אתה צודק. אין לי ספק שלכל יצרן יש את הבעיות שלו - השאלה היא רק אם נתפס.

ועדיין, יש משהו במקרה של דיזלגייט (ובאקולוגיה) שצורם לי יותר. אנסה להסביר: למיטב הבנתי, בכל הפרשיות שציינת (ורבות אחרות) מדובר היה בטעות תכנונית שגרמה לבעיות מהותיות. ברור שכעסק הם ינסו להשתיק את זה - כי זה ייפגע במכירות (כמו כל חברה בעידן המודרני, למרבה הצער).

ההבדל עם VW הוא שלא מדובר בטעות, אלא בשקר. זה אפילו לא ניסיון טיוח, אלא הנדסת מערכת שתפקידה לרמות את המבחן - וזו כבר רמה אחרת. אין לי ספק (או נכון יותר - כולי תקווה) שאין אף מהנדס בטויוטה שאמר לעצמו "הרכב הזה מסוכן, אבל לא נורא", אלא הם פשוט לא היו טובים מספיק במה שהם עשו ולא עשו עבודה מספיק יסודית. ב-VW היה ממש ניסיון לטייח שקר, והתגובה שלהם כשתפסו אותם הייתה להגיד שזה שגיאת מערכת (שגם את זה אני יכול להבין) ולשכלל את השקר (למיטב זכרוני, כבר חלפו השנים משקראתי על זה).

אז אם אסכם עד כאן, אני חסיד גדול של "העיקר הכוונה". לגרום לעוול כי אתה פשוט לא טוב נתפס בעיני כפחות חמור מנזק שנגרם בכוונה תחילה.

אני בטוח שיש פה לא מעט חורים בלוגיקה, ואני יודע שגם שאני נתפס לזוטות לדעת לא מעט אנשים ושכנראה לא תסכים איתי. ועדיין, אני צריך לישון עם עצמי בלילה, ועם רכב של VW אני ארגיש פחות בנוח. בכל מקרה, בהחלט אלמד קצת יותר לעומק על יתר האירועים שציינת, אז תודה על השיעור.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
תכלס אתה צודק. אין לי ספק שלכל יצרן יש את הבעיות שלו - השאלה היא רק אם נתפס.

ועדיין, יש משהו במקרה של דיזלגייט (ובאקולוגיה) שצורם לי יותר. אנסה להסביר: למיטב הבנתי, בכל הפרשיות שציינת (ורבות אחרות) מדובר היה בטעות תכנונית שגרמה לבעיות מהותיות. ברור שכעסק הם ינסו להשתיק את זה - כי זה ייפגע במכירות (כמו כל חברה בעידן המודרני, למרבה הצער).

ההבדל עם VW הוא שלא מדובר בטעות, אלא בשקר. זה אפילו לא ניסיון טיוח, אלא הנדסת מערכת שתפקידה לרמות את המבחן - וזו כבר רמה אחרת. אין לי ספק (או נכון יותר - כולי תקווה) שאין אף מהנדס בטויוטה שאמר לעצמו "הרכב הזה מסוכן, אבל לא נורא", אלא הם פשוט לא היו טובים מספיק במה שהם עשו ולא עשו עבודה מספיק יסודית. ב-VW היה ממש ניסיון לטייח שקר, והתגובה שלהם כשתפסו אותם הייתה להגיד שזה שגיאת מערכת (שגם את זה אני יכול להבין) ולשכלל את השקר (למיטב זכרוני, כבר חלפו השנים משקראתי על זה).

אז אם אסכם עד כאן, אני חסיד גדול של "העיקר הכוונה". לגרום לעוול כי אתה פשוט לא טוב נתפס בעיני כפחות חמור מנזק שנגרם בכוונה תחילה.

אני בטוח שיש פה לא מעט חורים בלוגיקה, ואני יודע שגם שאני נתפס לזוטות לדעת לא מעט אנשים ושכנראה לא תסכים איתי. ועדיין, אני צריך לישון עם עצמי בלילה, ועם רכב של VW אני ארגיש פחות בנוח. בכל מקרה, בהחלט אלמד קצת יותר לעומק על יתר האירועים שציינת, אז תודה על השיעור.

אני גם מחפש כמוך ידני בתקציב דומה, מתלבט עם הקרוסאובר של סוזוקי, הונדה ג'אז, טויוטה יאריס וi20 1.6.

גם ולוסטר וCR-Z נראו לי מעניינות אבל אולי אתפוס לי יום אחד אעשה מלא נסיעות מבחן עד שאחליט מה כדאי לי.

• תוכן חדש...