Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בעצם שילמת 10k יותר. בכדי לקנות הרכב ושיקנו ממך את שלך?

גם קיבלת פחות על שלך כמו שרשמת וגם שילמת יותר על הסיטרואן כי זה במסגרת טרייד.

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בתור בעלים של DS3 ידנית אני יכול להבין את הרצון לרכב איכותי, נוחות נסיעה, הנאה וכו' - אבל לכל דבר יש מחיר.

במקרה שלי הערך המוסף הוא רכב הרבה הרבה ייחודי מסתם C3/208 עממית (כבודה במקומה מונח, אבל..), התנהגות כביש ספורטיבית, וסך הכל עדיין מדובר ברכב זול למרות שיש בו מכלולים הרבה יותר אמינים בפער מהפיורטק...

יותר מזה - אין לי בעיה לשלם את האקסטרה על צמיגים, בלמים וכל מה שבא עם ביקור במסלול/נס מפעם לפעם. אני משלם ומקבל בתמורה ערך של ממש, כי זו נישה.

על רכבים ייחודיים הרבה יותר (אספנות/ספורט/שטח) אני רואה אנשים שמשלמים במנוע גמור כל כמה שנים, אבל הערך שהם מקבלים גבוה לעין שיעור, אז המשוואה מובנת. גם אם לא כל אחד יוכל לשלם את זה.

having said that
אני לא רואה איך המשוואה הזאת מתקיימת ברכבים עממיים שהם לא רכבי "נישה". אתה מקבל קצת יותר, אם בכלל (כי יש תא נוסעים איכותי גם במאזדה 2, ורכבים עם מנוע THP/HDI במחירים שפויים), אבל משלם לפעמים כמו אותו אחד שמפוצץ מנוע בנס הרים באלפא שלו פעם בכמה שנים.

נגיד ואני טועה: למי שטוען שהערך המוסף הוא חיסכון כלכלי - כמה זה יוצא לחודש? כולל הזמן שהלך על ביקורים במוסך/בלי רכב, ירידת הערך, וכו'.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

ראיתי שיש קיט לשרשרת, אפטרמרקט.

כמה זה הגיוני לרכוש יד 2 במחיר זול מאוד, לשפץ מה שצריך ולהחליף לשרשרת, בהנחה שיש מכונאי שמוכן לעשות את זה?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 37 דקות, THELAD כתב:

מה הרווח? נוסעים על רכב מודרני, מפנק, נוח ומעוצב בטעם אירופאי עם איכות חומרים שעולה בכמה רמות על כל רכב אחר שתמצא באותו מחיר.  

הרשה לי לנפץ את הבועה הזאת, שאנשים חושבים שאם יש להם רכב צרפתי אז איזה מלאך נגע בו, והפך אותו למזרן הולנדיה על 4 גלגלים שעיצב אותו ראלף לורן בעצמו. 

רכבים מודרנים, כמעט כולם אותו חרא. אין פה קסמים. כולם מתחרים באותו שוק, עובדים עם אותם ספקי חלפים, והמפעלים שלהם נמצאים באותם מדינות. 

מה שאתה משלם - זה מה שאתה מקבל. הצרפתיות לא שונות פה בכלום. 

יש ניואסנים קטנים לפה ולשם, ומלבד מקרים באמת קיצוניים, אתה לא תמצא הבדלים מהותיים בין רכבים באותה קטגוריה. 

וכן, ביליתי שעתיים וחצי כול יום על סי3 במשך שנה וחצי , ועכשיו אני מבלה את אותם שעתיים וחצי בקיה פורטה ב-3 שנים האחרונות, בכבישים די מחורבנים. ככה שאני "קצת" יודע על מה אני מדבר. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, Shaike.Zam כתב:

ראיתי שיש קיט לשרשרת, אפטרמרקט.

כמה זה הגיוני לרכוש יד 2 במחיר זול מאוד, לשפץ מה שצריך ולהחליף לשרשרת, בהנחה שיש מכונאי שמוכן לעשות את זה?

עכשיו כשיש שרשרת בגרסאות החדשות, מעניין אם קיט הטיימינג המקורי שלהן יתאים אחורה גם למנועים עם הרצועה, כולל גלגלשים כמובן.

אבל שוב, זה הרבה עבודה בשביל רווח קטן יחסית.

לפני 55 דקות, samg כתב:

דווקא פה הוא קיבל תמורה, נוחות במכירה ובקניה. ולנוחות כזאת יש לזה ערך.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני כשעה, samg כתב:

את הסיטרואן קניתי במחירון. במקום 90 מחיר ״מבצע״ שילמתי 94 משקולל ,ככה שזה 4 אלף יותר ולא 10.

על שלי קיבלתי במקום 17 אלף שקל 15.5 אלף שקל ללא בדיקה, שאי אפשר לדעת מה היו הממצאים. הרכב היה עם צבע שרוף ועוד מספר פגמים.

כך שבשוק הפרטי קשה מאוד להאמין שהייתי מקבל סכום כזה או קרוב.

@Shaike.Zam

קודם כול הגיר שם רובוטי, שרשרת, זה מנוע אחר.

@davemustaine87

לעומת המתחרות למשל יאריס/ מזרה 2 או הקליאו 5 שקניתי ההבדל מורגש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למי שיש אומץ להחליף זה מעניין.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 38 דקות, davemustaine87 כתב:

הרשה לי לנפץ את הבועה הזאת, שאנשים חושבים שאם יש להם רכב צרפתי אז איזה מלאך נגע בו, והפך אותו למזרן הולנדיה על 4 גלגלים שעיצב אותו ראלף לורן בעצמו. 

רכבים מודרנים, כמעט כולם אותו חרא. אין פה קסמים. כולם מתחרים באותו שוק, עובדים עם אותם ספקי חלפים, והמפעלים שלהם נמצאים באותם מדינות. 

יש ניואסנים קטנים לפה ולשם, ומלבד מקרים באמת קיצוניים, אתה לא תמצא הבדלים מהותיים בין רכבים באותה קטגוריה. 

וכן, ביליתי שעתיים וחצי כול יום על סי3 במשך שנה וחצי , ועכשיו אני מבלה את אותם שעתיים וחצי בקיה פורטה ב-3 שנים האחרונות, בכבישים די מחורבנים. ככה שאני "קצת" יודע על מה אני מדבר. 

ה 308 שלי נוחה, רכה ושקטה יותר מכל קיה פורטה רנדומלית. ביליתי שנים על סוזוקי קרוסאובר טורבו, קיה פיקנטו ואלפא ג׳ולייטה בכבישים דיי מחורבנים, ככה שאני ״קצת״ יודע על מה אני מדבר. 

הרכב משייט ב150 קמ״ש ללא שום מאמץ, בנוחות ובשקט. יש אנשים שיותר רגישים לפעולת המתלים ולרעשי דרך ורוח, ויש כאלה שפחות. אם סבבה לך בקיה פורטה - מאחל לך שתהנה מכל רגע בדיוק כמו שאני נהנה ב 308. שכל אחד יעשה את החשבון שלו ויחליט אם מתאים לו או לא - כתבתי פה בעבר, לאבא שלי או לאחותי בחיים לא הייתי ממליץ לקנות צרפתיה עם המנוע הנ״ל, אבל אני נכנסתי לסיפור הזה מוכן, וכשהמנוע הזדקק לשיפוץ לא בכיתי על מר גורלי - פשוט שילמתי על החלטה שקיבלתי, ובסך הכל אני מרוצה מסך הדברים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

את ה-208 שלי רכשתי לפני 6 שנים ב-20 אלף (כן, כן.. אין טעות) עם 93K ק"מ, מטופלת ושמורה, תא נוסעים במצב כמעט חדש.

כשבדקתי רכבים אחרים בזמנו באותו טווח מחיר, איכות החומרים שלהם לא התקרבה לאיכות החומרים ב-208 שלי, שלא לדבר על נוחות הנסיעה וחווית הנהיגה. הבעלים לא היו מוכנים לרדת בשקל, כי היו להם כמה רוכשים פוטנציאלים בתור. 

למען האמת, גם היום כשיוצא לי לנסוע בטיוטות, סוזוקים, ניסאנים למיניהם, חדשים בהרבה, עדיין איכות החומרים ב-208 המזדקנת שלי יותר גבוהה. לא מזמן שכרתי ניסאן מיקרה מודל 2023 ביוון, איכות החומרים ב-208 שלי עולה עליה בכמה רמות, שלא לדבר על חווית הנהיגה. 

עריכה אחרונה על ידי THELAD
  • אהבתי 1

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם
לפני כשעה, Shay_u כתב:

אם סבבה לך בקיה פורטה - מאחל לך שתהנה מכל רגע בדיוק כמו שאני נהנה ב 308.

מה זה סבבה, זה בסדר. נהנתי יותר ביונדאי פליסייד אבל יחי ההבדל זה רכב שעולה פי 3-4 מאותה קיה. 

אני לא אומר שיש רכבים טובים יותר או פחות,אני רק נגד הדרמטיזציה שעושים שרכב אחד הוא קרש גיהוץ והשני הוא נוחות שמיימית. בוא, ההבדלים לא כאלה דרמטיים, אלא אם המתלים מכויילים אחרת. אבל זה עניין של בחירה, לא של אילוץ. 

נהגתי על ה-308, בתור רכב היא טובה מהפורטה. אבל ההבדל ממש לא דרמטי. ואין סיבה שיהיה. הם אותה קטגוריה. 

לפני 52 דקות, THELAD כתב:

למען האמת, גם היום כשיוצא לי לנסוע בטיוטות, סוזוקים, ניסאנים למיניהם, חדשים בהרבה, עדיין איכות החומרים ב-208 המזדקנת שלי יותר גבוהה.

אין שום סיבה שאיכות החומרים תהיה טובה יותר ברכב 2025 לעומת רכב 2015. הרי הם עלו את אותו סכום(בניכוי אינפלציה). 

לא יודע אגב מה אתה כול כך מתרשם מהאיכות חומרים ב-208 ועוד ברמת גימור ACCESS. היא מאוד בסיסית. 

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, davemustaine87 כתב:

אני רק נגד הדרמטיזציה שעושים שרכב אחד הוא קרש גיהוץ והשני הוא נוחות שמיימית

תשמע חבר, אתה מתעקש על חוויה סובייקטיבית וזה ממש לטחון קמח טחון... הכל יחסי בחיים.

הרנו קליאו B מודל 2001 שהייתה לי עד לפני כמה שנים, הייתה כל כך נוחה ונעימה שעד היום אני ממש מתגעגע אליה פיזית בערגה, ורכבים אחרים פחות או יותר ברמה שלה שנהגתי עליהם, אירופאים קוריאנים ויפנים (שלא להזכיר את הקיה פיקנטו ימח שמה), בכלל לא מתקרבים לאיך שהרנו קליאו B הזו נסעה והתנהגה על הכביש מבחינת הנוחות של הנסיעה...

ואני כותב בתור אחד שהוא ממש לא אנין טעם ברכבים או בנוחות, ובתור בעלים של פיג'ו 108 שנקנתה בהבנה מלאה שזה לנסוע ברכב קרטינג מקפץ.

דרמטיזציה או שלא, כשמישהו כותב מחוויית המציאות שלו שבעבורו ההבדלים עצומים, אני לגמרי מאמין לו ומקבל את זה.

תחליט אתה אם זה "דרמטי" או שלא.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם

דרמטיזציה לא חייבת להיות בולשיט. היא יכולה להיות סובייקטיבית אמיתית לגמרי. אבל מבחינה אובייקטיבית, זאת דרמטיזציה. אין מה לעשות. 

רכבים X ו-Y שמיוצרים באותם תנאים, רגולציה, תמיכה ממשלתית ומחקר ופיתוח , ושניהם נמכרים באותו מחיר, לא יכולים להיות שונים בהרבה מבחינת איכות, מסיבה כלכלית נטו. זה פשוט לא אפשרי.  אלא אם לפיז'ו בא לפנק את הלקוחות שלה במתלים ואיכות יקרה יותר על חשבון הרווחים שלה, שברור שזה לא המצב. 

פורסם

ניקח את הc3 והקליאו 5.

איכות החומרים בהחלט מורגשת, בעוד של c3 פלסטיק קשיח, הקליאו רמה מעל.

מבחינת מתלים, כול יצרן מכייל אותם שונה.

גם בידוד, היאריס למשל משמעותית רועשת מהצרפתיות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 50 דקות, yulianx כתב:

ניקח את הc3 והקליאו 5.

איכות החומרים בהחלט מורגשת, בעוד של c3 פלסטיק קשיח, הקליאו רמה מעל.

מבחינת מתלים, כול יצרן מכייל אותם שונה.

גם בידוד, היאריס למשל משמעותית רועשת מהצרפתיות.

אז למה לא לקנות עוד קליאו משומשת קלות במקום להיכנס להרפתקאות? סה"כ אותו סגמנט, הן לא כאלה שונות.

רוצה פינוק שהוא רמה מעל באמת, בלי דרמטיזציה? רד בשנים ותעלה בסגמנט, אצל פיג'ו גם תקבל מנועים מוצלחים וחזקים הרבה יותר.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...