Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, nimo כתב:

בוא,הוא לא כזה ישן ביחס לקילמטרז' :)

אז כניראה לא קראת פה יותר מדי על המנוע הזה, לפני הקניה. 

רכב בן 9 עם המנוע הזה נחשב כבר לותיק מאוד. בסיטרואן שלי כניראה כבר בגיל 3 ועם פחות מהקילומטראז שלך, התחילו בעיות. וזה רכב שעבר בממוצע 2 החלפות שמן בשנה. 

הרכב הזה לא בנוי להחלפת שמן כול 15. וכניראה גם לא ל-10. 

• אהבתי 1
  • תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואוו רצועה דור ראשון שהחזיקה 9 שנים ולא התפוררה? נכנסת לספר השיאים.

מדוע לא הוחלפה? אפילו לפי היצרן זה כול 6 שנים או 105 אלף.

הרכב שלי עבר שני החלפות רצועה ולא היו בעיות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

אצלי הייתה קקטוס 2016 עם 100 אלף ק״מ, לא הייתה צריכת שמן בכלל

לזכרוני, לא נסעת על הרכב הרבה בין הטיפולים, נכון?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 13 שעות, nimo כתב:

מחירים  נעו  מ14K אצל כל  מיני דוקטורים

ועד ל8 ממוסך  ברשלצ  שעושה  אוברולים  לצרפתיות כושלות  בכמויות.

מה השם של המוסך בראשל"צ? 

פורסם
לפני 5 שעות, מלטבשי כתב:

לזכרוני, לא נסעת על הרכב הרבה בין הטיפולים, נכון?

נסעתי כ 4 אלף, אך כיוון שהיו פה מקרים של ליטר שמן לכמה אלפים, הייתי רואה ירידה מסוימת. המדיד נשאר קבוע.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא חושב שבנסועה של 4,000 בשנה, ניתן לקבוע את מצב קצת אכילת השמן. 

פורסם

אם ב 4 אלף ק״מ לא הייתה ירידה, אז כניראה שאין או שהיא ממש קטנה.

אחרת כמו במקרים שהיו פה או כמו בספייס סטאר שהייתה לנו לאחר 4 אלף היה צריך להוסיף שמן.

• אהבתי 2

פורסם

4,000 בשנה..

אתה בטוח שהשמן התחמם מספיק בנסיעה? השמן נשרף ונאכל במנוע כשהוא חם

פורסם

כול הנסיעות היו בין עירונית של 35 ק״מ לכיוון, אני חושב שזה מספיק זמן לשמן להתחמם..

פורסם (נערך)
בתאריך 22.8.2025 בשעה 06:23, yulianx כתב:

הבעיה בקניית כזה רכב ישן שאתה לא יודע האם בעבר הרצועה כשלה וגרמה לנזק של הרעבת מנוע.

או שההחלפה של הרצועה שעשית זאת הפעם הראשונה?

חבר׳ה צריך לעשות switch במוח, יש 2 תקלות סדרתיות במנוע הזה: התקלה שכולם מדברים עליה (רצועת טיימינג מתפוררת) ועליה חפרו כבר 175 עמודים

התקלה השנייה (שמאד נפוצה גם כן) היא גומיות אטימה שנפרצות וגורמות לצריכת שמן מוגברת.

אין קשר בין התקלות, שתיהן חמורות באותה המידה, אפשר להחליף שמן ורצועת טיימינג כל יומיים ועדיין יש מצב שייפרצו הגומיות. ברכב שלי כשהגיע לגיל 7 הגומיות נפרצו אחרי 75k, כאשר לכל אורך חייו הרכב טופל כל 10,000 והוחלפה רצועת טיימינג פעמיים ללא סימני התפוררות ומעולם לא נדלקה נורה של לחץ שמן.

הדבר היחיד שיכול לעזור עם המנוע הזה זה להתפלל ממש ממש חזק וגם אז לא בטוח שזה יעזור, מי שרוצה לקנות רכב עם המנוע הנ״ל שייקח בחשבון שיצטרך לעשות אוברול מתישהו גם אם יטפל ברכב בכפפות משי.

@yulianx תתחדש על הצרפתיה, מאחל לך שלא תזדקק לשפץ מנוע, אבל בכל מקרה תכין 14k בצד.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני מקווה שהוא תפגין אמינות כמו הקקטוס 100 אלף ק״מ רכב בן 9 ללא שום בעיות במנוע.

ממה שאני רואה עיקר הבעיות דווקא זאת הרצועה.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אני גם אמרתי את זה. אצלי הרכב נסע שנים בלי להוסיף מ״ל אחד של שמן בין טיפולים (נשאר מלא מטיפול לטיפול) עד שבוקר אחד קפצה נורת oil level low (לא נורת לחץ שמן, נורת מפלס שמן- יש הבדל מהותי) ומיד הרכב התחיל לעשן כמו קטר.

זה ממש קרה ביום בהיר אחד. אני לא אומר שזה יקרה לכל אחד (ולראייה מישהו כאן מקודם צילם רכב עם 180 אלף ק״מ בלי בעיות) אבל קחו בחשבון שגם אם תטפלו ברכב כמו שצריך, זה יכול לקרות.

אני עדיין אוהב את ה 308 שלי ועדיין חושב שקניתי אותה בעסקה טובה, בעיקר כי לקחתי בחשבון שזה עלול לקרות וכי שמרתי כסף בצד לצורך הזה. ההמלצה שלי היא לצפות לרע ולקוות לטוב.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

למה הוחלף אצלך פעמיים טיימינג?

פורסם
לפני 5 שעות, Shay_u כתב:

אין קשר בין התקלות, שתיהן חמורות באותה המידה, אפשר להחליף שמן ורצועת טיימינג כל יומיים ועדיין יש מצב שייפרצו הגומיות. ברכב שלי כשהגיע לגיל 7 הגומיות נפרצו אחרי 75k, כאשר לכל אורך חייו הרכב טופל כל 10,000 והוחלפה רצועת טיימינג פעמיים ללא סימני התפוררות ומעולם לא נדלקה נורה של לחץ שמן.

החלפת גומיות שסתומים עולה למיטב ידיעתי כאלפיה 

זה לא משהו חמור בכלל

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...