Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני חושב שלא מדברים על ניקוי של רינגים, אלא של נשם.

מצרף את הקטע (של ה-TSB) שרשום בו מה התיקון (סעיף 6) לאחר הבדיקה בה מוודאים שהרכב "אכל" יותר מ-0.3 ליטר שמן ל-1000 ק"מ.

ההפניה ל-TSB מגיעה מה-TSB אחר שמדבר על הרחבת אחריות לצריכת שמן למנוע 1.2 טורבו למשך 180,000 ק"מ או 10(!) שנים.

Screenshot_20250426_012631_Chrome.thumb.jpg.7178d1b2d2c180fb4c52dbebafdb4511.jpg

Screenshot_20250426_012158_Chrome.thumb.jpg.920351a61f8bc9244452eb29edc0af33.jpg

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי
  • מעניין 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 11 שעות, נירו72 כתב:

לסעפת, EGR ודברים ללא גומיות אחרי שניסיתי כמעט הכל החומר הכי טוב זה סנט מוריץ לתנורים. 10 דקות עד 30 תלוי אם חיצוני או פנימי וניתן להשרות, והכל נוזל החוצה ברמה שמקבל ברק כאילו יצא מהיצרן.

אחפש אם יש לי משהו שניקיתי וצילמתי, אבל אני לא מהמצלמים בדר"כ.

זו לא בדיקה רצינית. כל ממיס שומנים פשוט יביא לאותה תוצאה מחוץ למנוע כשאתה משרה בכוס. השאלה היא איך זה כששמים את זה בתוך המנוע, הרינגים בלחץ, וכמה זה יסיר מה שמתחתם, ובמיוחד לרינג שמן התחתון אם אתה ממלא דרך הפלג. והאם יש תופעות לוואי כשזה זורם דרך השמן. מבדיקה רצינית הייתי מצפה לבדוק קומפרסיה וצריכת שמן לפני ואחרי. וגם פירוק לפני ואחרי על מנת להשוות באמת. 
אבל תודה על השיתוף. אני אנסה לחפש על החומרים האלו בדיקה יותר מעמיקה

יש מגוון בדיקות כאלו ביוטיוב, אתה מוזמן לחפש. הבאתי את הסרטון כדוגמה בלבד לאפקט הסרת הפיח של החומרים הנ"ל.

פורסם (נערך)

גם במנוע המעודכן עם השרשרת תזמון הייתה תקלה רצינית של פספוס שיניים בשרשרת תזמון ואתם יכולים להבין לבד למה זה גורם . אגב בחברה טוענים שהתקלה טופלה, אבל גם טענו שהרצועה סודרה וראיתי רכב 2023 עם התפוררות אז להאמין או לא לצרפתים?

https://www.largus.fr/actualite-automobile/stellantis-1-2-puretech-la-nouvelle-generation-rencontre-des-soucis-d-arbre-a-cames-30039794.html

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם

ויש עוד סימן שאלה בדמות הגיר הרובוטי.

אם יהיה פה dsg.. נו נו..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הכל טוב ויפה, מדובר על מנועים שלא הגיעו לארץ. 

המנוע ההיברידי שודך כבר לדגם היוצא של ה-3008 בחו"ל, שם עלו על הבעיה.

פורסם (נערך)

עדכון:

לפני כחודשיים נדלקה לי נורת מפלס שמן, והוספתי כמעט קילו...לפני כשבועיים שוב נדלקה, ושוב הוספתי יותר מחצי קילו.

הרכב רעד בעמידה, למרות שהסלד לא רקד. הסתכלתי על תושבות המנוע ולא ראיתי משהו (בעין לא מזויינת). לאחר כשעה נדלקה גם תקלה עם נורת תקלת מנוע בצבע צהוב. התקשרתי לשרות הליסינג, הראיתי להם והם קבעו טיפול ל3 שבועות מאוחר יותר ואמרו לא לדאוג. 

למחרת בבוקר, ביציאה מחניה, הרכב השתנק, והשתעל, לא הצליח להתקדם יותר מ כ 15 קמש כ 50 מטר...נעצר בצד, ונגרר.

בהתפוררות הרצועה היה על 90K ק"מ, בגרירה היה על כ 103K ק"מ. 

הוחזר לאחר יומיים עם דו"ח במייל על טיפול 105K ותיקון התקלות, אך לא פורט מה בוצע בדיוק, גם לא הוזכר שם אם בוצע פלאשינג, או ניקיון לרינגים, אבל הרכב חזר נוסע פיקס. 

To be continued...

נ.ב.

כרכב חלופי 7 מושבים קיבלתי סיני Tigo 8, רכב שנראה מרשים לכל הדעות. ובזה הוא מסתכם- נראה מרשים. 

אפילו תנוחת נהיגה נורמאלית לא הצלחנו להשיג, כי ההגה מוגבל בכיוון. הסיטרואן שלי(סינג), עם כל הטררם, כרכב, פשוט יותר טובה, במרבית הפרמטרים החשובים. בלי חלון בגג, ובלי חישוקי 900", פשוט יותר טובה. 

א-טוט-א-לור.

Screenshot_20250504_214231_WhatsApp.jpg

עריכה אחרונה על ידי ST12345
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

משער שניקו שסתומים.. שלב הבא, תחליף מנוע🤣

פורסם

נראה לי שהפתרון היחיד למנועי הפיודרעק זה לשים מנוע ספייר בבגאז'.

לגביי רכבים סינים אני לא אגע באחד כזה עד שלא יעברו לפחות 10 שנים בארץ.

קודם אני אראה שהם לא נראים יפים ומתפרקים מהר כמו כל מה שמגיע מעלי אקספרס

• מצחיק 1
פורסם

זה מחזק את מה שאורן טוען, אם הרצועה הייתה מוחלפת ב 60 אלף, כניראה זה לא היה קורה.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמעט התחננתי לליסינג שיחליפו רצועה ב 75K, אבל הם היום מחוייבים להיצמד לנהלים שלהם. וזה לא שיש לי מילה רעה עליהם, הרץ חברה מעולה, עם שרות מעולה, ואני מקווה שאת הרכב הבא שלי גם אקבל דרכם. עצם זה שתיקנו צ'יק-צ'ק והרכב שוב נוסע מעולה, זה איכשהו מעודד אותי.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אי אפשר להאשים אותם כי הם מטפלים לפי נהלי היצרן, והיצרן הגדיר החלפה כול 105 אלף ק״מ או 6 שנים. לכן חלק יסבלו מהבעיה הזאת.

תעדכן לגבי צריכת שמן, מעניין.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

לא קראתי את השירשורפלצת מאחר ואין לי / לא טיפלתי ברכב עם המנוע המדובר, אבל כמובן קראתי במשך השנים לא מעט על הכשלון ההנדסי המפואר הזה.

בגיליון הקודם של אוטו מוטור אונד שפורט יש מאמר מעולה שמסכם את כל השתלשלות הסיפור.

מסתבר שיש עוד כמה מנועים בעייתיים אצל יצרנים אחרים עם רצועה טבולה, אבל בחלק מהם הרצועה הטבולה מניעה את משאבת השמן ולא את הקאמשאפט. גם זה כמובן קורס בסוף. לא כל המנועים האלה הגיעו לארץ.

אין לי כוח לתרגם את כל המאמר, אבל אציין כמה תובנות שיכולות לעזור לבעלים, לא יודע אם כבר נכתבו כאן:

1. חיוני ממש להשתמש בשמן בתקן הנדרש על ידי היצרן, פעם אחת שהשלימו שמן לא לפי התקן מעבר ל500 מ"ל גומרת את הרצועה. במנועי Stellantis נדרש תקן PSA B71 2312. מאוד בעייתי לקנות רכב משומש שלא ניתן לוודא ב100% שמעולם לא מילאו לו שמן לא נכון.

2. במנועי פיורטק ניתן לבדוק את מצב הרצועה דרך פתח מילוי השמן, באמצעות כלי המדידה שדומה למפתח ועולה 10 אירו. אם הרצועה התנפחה ולא נכנסת בין הזיזים על הכלי, היא גמורה.

3. אם נדלקת נורת לחץ שמן בחורף עוד מספר שניות אחרי ההנעה - סימן שהרשתית סינון של משאבת השמן כבר סתומה יותר מידי ומומלץ לגרור את הרכב למוסך.

4. מרווח ההחלפה המומלץ לטיימינג כעת על פי היצרן הוא 70000 ק"מ או 6 שנים, לעומת 240000 ק"מ ו12 שנה בהתחלה.

5. יש מק"ט לרצועה משופרת ועמידה יותר - CT1228 במקום CT1188 של קונטיטק.

6. המנועים שעברו בשנת 2022 לשרשרת במקום רצועה הם עם קודים EB2LTED EB2LTEDH2, אולם לא נכנסו לכל הדגמים באותו הזמן.

בלי קשר לפיורטק - עבור המנוע TDI של פולקסווגן עם ההנעה למשאבת שמן על ידי רצועה טבולה בשמן, יש קיט אפטרמרקט יקר שמחליף את הכל בהנעת שרשרת. מומלץ.

והכי מעניין - כמה שאנחנו אוהבים לקלל את רעיונות ההנדסה המופרכים של הצרפתים, הרעיון לרצועה טבולה היה בכלל של הגרמנים. (קונטיטק). כישלון מפואר כבר אמרנו?

Screenshot 2025-05-07 121258.png

Screenshot 2025-05-07 121343.png

Screenshot 2025-05-07 121410.png

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ממתי ההוראה בארץ להחלפה כול 70 אלף?

לפי מה שאני יודע ההוראה היא 105 אלף או 6 שנים.

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

1. חיוני ממש להשתמש בשמן בתקן הנדרש על ידי היצרן, פעם אחת שהשלימו שמן לא לפי התקן מעבר ל500 מ"ל גומרת את הרצועה. במנועי Stellantis נדרש תקן PSA B71 2312. מאוד בעייתי לקנות רכב משומש שלא ניתן לוודא ב100% שמעולם לא מילאו לא שמן לא נכון.

2. במנועי פיורטק ניתן לבדוק את מצב הרצועה דרך פתח מילוי השמן, באמצעות כלי המדידה שדומה למפתח ועולה 10 אירו. אם הרצועה התנפחה ולא נכנסת בין הזיזים על הכלי, היא גמורה.

עמוס - המון תודה!

1. בהנחה שהרכב המשומש טופל רק במוסך מורשה (ויש היסטוריה מלאה כמובן), האם בטיפולים שם לפחות אפשר לסמוך ששמו את השמן הנכון? כי להבנתי גם השמן המומלץ השתנה ... כי אם התשובה שלילית אין אפילו דרך להקטין את הסיכוי לכך ואז זה אומר שצריך להוריד במחירון את עלות החלפת המנוע והרצועה וכו׳, שאני מניח שמדובר בטח על משהו כמו לפחות 10,000 ש״ח וזמן כמובן.

2. איפה ניתן לרכוש את המפתח הזה?

3. ככל שעדיין אני מעוניין פוטנציאלית לרכוש רכב כזה הבנתי שהדרך להקטין עוד את הסיכון היא לרכוש רכב שהוא בן לא יותר מארבע ושטרם נסע 60,000 ק״מ. האם יש מכוני בדיקה שספציפית מומלצים לסיטרואן לבדיקה לפני העברת בעלות כגון גבע?

תודה! 

• אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)

יש חברה שהוציאה קיט קומפלט להמרת רצועת טיימינג במנועי פיורטק לשרשרת. 

לפי מה שהבנתי האיכות טובה והמחיר אטרקטיבי מאוד.

עוד לא ראיתי חוו"ד ומישהו שבחן את זה בפועל, אבל נראה מעניין.

עריכה אחרונה על ידי נירו72

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...