Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, yulianx כתב:

למה הוחלף אצלך פעמיים טיימינג?

כטיפול מונע, הרכב טופל לחומרה כדי להימנע מבעיות וכמו שאפשר להבין זה לא עבד

פורסם

אז עשית שיפוץ?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמה ק״מ עברת מאז השיפוץ? אין צריכת שמן?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Shay_u כתב:

כן, ובדיעבד זה כלל כבר את החלפת הטיימינג השלישית של הרכב בחייו הדיי קצרים 😄

אני תוהה אם העלות להחזיק את המנוע הזה בחיים כבר עקפה עלות של מנוע חדש

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

מנוע חדש מהניילונים? לא קרוב אפילו.

מנוע מפירוק כנראה שהיה אפשר להתקין בעלות נמוכה יותר מהחלפות הטיימינג, אבל אז המצב לא היה יותר טוב, עם החתול בשק שהיה מותקן...

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני כשעה, nadavd4 כתב:

בדרך כלל רצועת טיימינג אמורה להיות מוחלפת כול 4 שנים למשל בקליאו 3, פה זה כול 3 שנים בעלות 2500 שקל.

פורסם
לפני 6 שעות, yulianx כתב:

כמה ק״מ עברת מאז השיפוץ? אין צריכת שמן?

כ- 9000 ק״מ לאורך שנה וחודשיים, הטיפול האחרון לפני חודשיים ועד כה אין סימנים לצריכת שמן.

בחרתי לעשות את השיפוץ במוסך גבע על אף שקיבלתי הצעות לביצוע העבודה בחצי מחיר. העדפתי לשלם פי 2 אבל לעבוד עם המוסך שאני מכיר וסומך עליו.

לפני שעה, nadavd4 כתב:

עלות של מנוע חדש + עבודה לא רחוקה מעלות השיפוץ, תוספת של כמה אלפים, אבל במחיר הזה מקבלים מנוע חדש ששוב יכול להתפגר תוך כמה שנים, לעומת עבודת אוברול יסודית שמגיעה עם אחריות.

פורסם

הזוי שממשיכים לשווק את המנוע הזה גם בדגמים חדשים (כמו הC4 החדשה) או של אופל

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

בסופו של דבר כולם יעברו למנוע החדש, מניח הם מוכרים מה שנשאר מהמלאי.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Shay_u כתב:

עלות של מנוע חדש + עבודה לא רחוקה מעלות השיפוץ, תוספת של כמה אלפים, אבל במחיר הזה מקבלים מנוע חדש ששוב יכול להתפגר תוך כמה שנים, לעומת עבודת אוברול יסודית שמגיעה עם אחריות.

הזוי לחלוטין

שאלת עלות-תועלת לחובבי הז'אנר - בעיקר אליך ואל @yulianx:
איזה ערך מוסף אתם מקבלים מהרכבים עם המנוע הארור הזה, יחסית לאלטרנטיבות (אפילו אותו רכב, עם מנוע אחר)?
נראה שעלות אחזקה זה לא, וגם לא איזה רכב ייחודי בצורה קיצונית או משהו. אז מה כן?

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

ראשית אתה שומע רק על המקרים בעייתים, יש הרבה אנשים שלא חוו שום בעיה, פשוט הם לא יכנסו לפורום בשביל סתם לדווח על זה.

לגבי הסיטרואן קניתי במחיר של 94 אלף וזה בגלל הטרייד, ללא אפשר היה לרכוש ב 90 אלף. לכן היא זולה מהמתחרות במיוחד מיאריס שעולה 20-30 אלף יותר.

היתרון שלה זה נוחות נסיעה, יש הבדל עצום בינה ליאריס/מזדה 2 למשל ואני מאוד נהנה בנסיעה, מחיר, הגיר פלנטרי אמין ולא רובוטי כמו אצל חלק מהמתחרות. ואחריות 5 שנים.

• אהבתי 1

פורסם

את הרכבים האלו קונים בזיל הזול כיד שניה, לא חדשים חלילה. 

מה הרווח? נוסעים על רכב מודרני, מפנק, נוח ומעוצב בטעם אירופאי עם איכות חומרים שעולה בכמה רמות על כל רכב אחר שתמצא באותו מחיר.  

אם נכנסים להרפתקה מתוך הבנה וראייה ארוכת טווח, הכל בשליטה. כמובן, יש להקצות סכום מסויים לתקלות עתידיות, אך זה מתייחס לתכנון ארוך טווח. 

אני לפני מספר חודשים שיפצתי את המנוע ברכב שלי (חתימה),  בגרסא האטמוספרית הדבר היחידי שנהרס הוא הרינגים, הבוכנות היו במצב טוב אחרי 140 אלף ק"מ ולא דרשו החלפה. מאז השיפוץ, המנוע לא אוכל טיפת שמן ואני מרוצה עד השמיים. 

בוצע אצל הבני דודים, שילמתי מחיר נמוך בעשרות אחוזים מהמחירים שצוטטו כאן. על הדרך החלפתי גם טיימינג וקלאץ', ואני לחלוטין מתכוון לעשות שימוש ברכב הזה גם עוד 5 שנים. כל מוסך סביר שיש לו ניסיון בשיפוץ מנועים יצליח לשפץ את המנועים האלו, כשמקבלים הצעות מחיר רק מהמוסכים המומלצים כאן בפורום, כמובן שזה לא משתלם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם
לפני 21 דקות, yulianx כתב:

בסופו של דבר כולם יעברו למנוע החדש, מניח הם מוכרים מה שנשאר מהמלאי.

המנוע החדש גם מבוסס על הפיורדרעק רק עם סוללה מתונה בשביל עזר וחיסכון לא?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...