Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סתם עשו למנוע שם רע בגלל שישראלים לא יודעים לטפל, באירופה הם נוסעים מיליון ק"מ בלי לצייץ

אם היו מחליפים שמן פעם בחודשיים/2000 ק"מ, מחליפים רצועת טיימינג פעם בשנה/4000 ק"מ

ורינגים כל 15,000 אז המנוע יכול לסחוב בשקט עד 150,000 ק"מ עם צריכת שמן תקינה של 2 ליטר ל 1000 ק"מ

• אהבתי 1
  • מצחיק 18
פורסם
לפני 21 דקות, beresford כתב:

סתם עשו למנוע שם רע בגלל שישראלים לא יודעים לטפל

נכון מאוד ! המנוע הזה נבחר למנוע השנה 4 שנים ברציפות ! אומרים לכם להחליף שמן בתדירות גבוהה,אנשים שמים פס על ההוראות ומחליפים פעם בחצי שנה ואחר כך מתלוננים.

גם שיצא השמן המיוחד בתקן Huile moteur imbibée d'huile moteur  לא הקפידו לשים לפי התקן.

וזאת התוצאה

• מצחיק 2
פורסם

אני בעלים של 208 ידנית שנת 2014  אטמוספרית, לא טורבו ששם המצב חמור יותר.

האוטו היום עם 111 אלף ק"מ. נקנה מאישה מבוגרת לפני 6 שנים. קניתי אותו עם 11 אלף ק"מ והבעלים הקודמים טיפלה כל שנה במוסך מורשה יבואן. אני טיפלתי חלק מהזמן אצל היבואן אבל בהמשך קניתי בעצמי שמן שעומד בתקן (לרוב Total b71 2291 ) ותמיד הייתי מחליף שמן בין הטיפולים.

ב 53 אלף ק"מ (לפני כ 3.5 שנים ) החלפתי באופן יזום רצועת טיימינג אצל אורן שירותי רכב.

הרצועה הייתה בתהליכי התפוררות מתקדמים.

ב 80 אלף ק"מ התחילה צריכת שמן. היום האוטו צורך כ 700 מ"ל שמן ל- 1000 ק"מ. לא סוף העולם, אבל לא תקין.

אז אי אפשר להגיד שזילזלתי ושמתי פס על ההנחיות, תקן אותי. 

אגב ממיר קטליטי התקלקל פעמיים.

• מבאס 3
פורסם
לפני 17 דקות, itamarg כתב:

האוטו היום עם 111 אלף ק"מ. נקנה מאישה מבוגרת לפני 6 שנים. קניתי אותו עם 11 אלף ק"מ והבעלים הקודמים טיפלה כל שנה במוסך מורשה יבואן. אני טיפלתי חלק מהזמן אצל היבואן אבל בהמשך קניתי בעצמי שמן שעומד בתקן (לרוב Total b71 2291 ) ותמיד הייתי מחליף שמן בין הטיפולים.

ב 53 אלף ק"מ (לפני כ 3.5 שנים ) החלפתי באופן יזום רצועת טיימינג אצל אורן שירותי רכב.

ב 80 אלף ק"מ התחילה צריכת שמן. היום האוטו צורך כ 700 מ"ל שמן ל- 1000 ק"מ. לא סוף העולם, אבל לא תקין.

איך תיקנת את הנושא של הממיר?
חדש עולה איזור ה8 אלף לא?

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

קיבלתי הצעות למקורי סביב 4 וחצי אלף. תחליפי עולה חצי מחיר.

בפעם הראשונה שמתי ממיר תחליפי.

בפעם השניה (ממש לפני כמה ימים) שיפצתי אותו אצל "רוני אגזוזים" ברחובות, בפחות מ 2000 שקלים.

כמה זמן יחזיק? אינני יודע.

האוטו שווה במחירון 11 אלף 

לא הייתי שם עליו עכשיו סכום גבוה, מעדיף להמשיך ולהשקיע בחלפים איכותיים.

פורסם
לפני 25 דקות, itamarg כתב:

אורן ממליץ  על החלפה כול 3 שנים או 60 אלף. בזמנו ף אחד לא ידע את זה ושתהיה בעיה. מעניין מה היה קורה אם ההחלפה הייתה מבוצעת לאחר 3 שנים.

מקווה שמערכת הנעה החדשה לא תהיה פיורטק בשילוב dsg..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, itamarg כתב:

קיבלתי הצעות למקורי סביב 4 וחצי אלף. תחליפי עולה חצי מחיר.

בפעם הראשונה שמתי ממיר תחליפי.

כמה זמן החזיק?

כבר היתה אז צריכת שמן משמעותית?

אם זה ממיר כפול, האם החליפו את שתי היחידות?

פורסם
בתאריך 7.5.2025 בשעה 16:01, נירו72 כתב:

יש חברה שהוציאה קיט קומפלט להמרת רצועת טיימינג במנועי פיורטק לשרשרת. 

לפי מה שהבנתי האיכות טובה והמחיר אטרקטיבי מאוד.

עוד לא ראיתי חוו"ד ומישהו שבחן את זה בפועל, אבל נראה מעניין.

יש עדכונים?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 15 שעות, DareDevil כתב:

יש עדכונים?

לא נתקלתי בשום מידע חדש לגביי זה ומלטבשי אומר שלא ענו לו לאימיילים. כנראה סוג של סקאם או פרויקט שנכשל, אחרת היו שומעים על זה. אולי אפילו היצרן עצמו היה קונה את הפתרון, היה חוסך לו הרבה כסף. חבל כי הפתרון הזה מתבקש, חשבתי על זה וחיפשתי ברשת אם מישהו עשה וכך הגעתי אליהם. 

פורסם
בתאריך 18.12.2025 בשעה 11:55, itamarg כתב:

הרצועה המקורית לא הוחלפה 7-8 שנים? האם הנזק התחיל שם?

פורסם (נערך)
בתאריך 18.12.2025 בשעה 11:55, itamarg כתב:

מנועים בימינו מתוכניים לעמוד בתקנות CO2, הקטנת צריכת דלק, בנוסף על כך שכיום החלקים מיוצרים ב CNC ובסגסוגות די מדויקות. לכן התכנון המודרני של הרינגים מראש שהם יהיו דקים במרווח בלחץ קפיצי מאוד מדויק ויזרימו שמן בצורה מדויקת ויעילה לצילינדרים ולבוכנות עם מינימום ניקוז. בחלק מהמכוניות כמו בפיורטק המרווח כ"כ מינימלי שלא השאירו מקום לסלחנות ברמה שמספיק פגיעה כמעט מיקרוסקופית ומתחילה בעיית ניקוז "ואכילת שמן" בעוד אין עישון או הדלקת נורה.

השמן במקום לחזור למטה לקראנק נשרף בצילינדרים ויוצר ערימה של בעיות כי חלקו מוזרם שוב דרך מערכת ה EGR ועובר דרך סעפת היניקה וכנראה גם הממיר וזו כנראה הסיבה לדעתי למה יש בעיות איתם (לדעתי זה בר הצלה באמבטיית חומר שממיס שמן כי פחות סביר שזה פגע במתכות האצילות). בנוסף על כל החגיגה זה מנוע הזרקה ישירה שיש להם נטיה לסבול מ  LSPI (Low-Speed Pre-Ignition). 

יש פיתרון מנע ויש פיתרון חלקי לאחר שהתחיל.

פיתרון מנע זה טיפול כל 8,000 ק"מ ומעבר לשמן 5W-30 במקום 0-30.

בנוסף אם רכב נוסע בעיקר בעיר לפחות פעם בשבוע שבועיים לעשות נסיעה ארוכה ולמשוך קצת סל"דים. גם תוסף לדלק לפחות כל 6 חודשים לא יזיק. האויב של המנוע הזה הוא קרבון ולכלוך וצריך לשמור עליו נקי ברמה של פסח.

פתרון לאחר שהתחיל כנראה נבנה קרבון סביב הרינגים או לכה והם תפוסים זה רק פלאש מנוע ו/או ניקוי ישיר מקצועי דרך הסעפת/פלגים, ניקוי מערכת ה EGR ולאחר מכן ביצוע כל מה שמומלץ לפתרון מנע.

* לדעתי האישית גם הגומי מהרצועת טיימינג אפילו מה שמתבלה ברמה המיקרוסקופית שלא רואים בעין ומתמזג עם השמן יוצר פגיעה ברמה המולקלורית ומחמיר את העניין. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז גם בארץ נותנים כבר אחרית 10 שנים או 180 אלף לרכבים שטופלו ביבואן. 

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...