Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הנתונים לא 30 ולא 38.

או שאתה זורק מספרים?Screenshot_20260423_160810_SamsungBrowser.thumb.jpg.0ac1c9261f72910e6d552c9dfd86371d.jpgScreenshot_20260423_160749_SamsungBrowser.thumb.jpg.17b8499169fa1b862936f9091a2d70f9.jpg

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, nadavd4 כתב:

למה לא? זה עולה פחות מלתת אחריות 10 שנים ולהקים מערך שלם שמאפשר לבעלי הרכב לתבוע בדיעבד את עלות התיקון/החלפה.

אנחנו לא יודעים מה באמת קורה במסדרונות מטה סטלנטיס, אבל אם נלך עם הסיבה עם ההסבר הכי פשוט וסבירות הכי גבוהה ולא עם קונספירציות - החליטו לעבור לשרשרת בתור פתרון, הרי זה מה שקרה בפועל בגרסאות החדשות של המנוע.

כי זה יכול לעלות להם הרבה יותר מכמה סיבות:

א. זאת בעצם הודעה בטעות ובעצם קיום הבעיה והאחריות שלהם לבעיה.

ב. זה גורר אותם לעוד תביעות, מה יעשו חברות ליסינג שקנו את המוצרים שלהם מתוך תחשיב TOC של טיפול פעם ב15,000?

אף אחד לא החליט לעבור לשרשרת בתור פתרון, המנוע עם הרצועה נמכר במקביל למנוע עם השרשרת והמנוע עם השרשרת נמכר ביחידה היברידית.

פורסם

אבל גם הרחבת אחריות ל10 שנים זה סוג של הודעה שיש בעיה.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לא ממש.

הרחבת אחריות יכולה להינתן כסוג של ראיה ניגודית לקיום הבעיה "המנועים שלנו כ"כ טובים שאין לנו בעיה אפילו לתת עליהם אחריות ל10 שנים" או כמשהו שבית המשפט כופה על היצרן בלי באמת לפסוק שהבעיה אכן קיימת.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Gavrik כתב:

לא ממש.

הרחבת אחריות יכולה להינתן כסוג של ראיה ניגודית לקיום הבעיה "המנועים שלנו כ"כ טובים שאין לנו בעיה אפילו לתת עליהם אחריות ל10 שנים" או כמשהו שבית המשפט כופה על היצרן בלי באמת לפסוק שהבעיה אכן קיימת.

תיאוריה יפה, אולי נכונה במקרים אחרים בתעשיה אבל לא כאן.

סטלנטיס הודו בשני כשלים שבעקבותיהם הם מאריכים את האחריות באופן מוגבל לאותן בעיות בלבד, ולא "אחריות מלאה" כמו שנהוג אצל יצרנים אחרים כדי "להראות כמה אנחנו אמינים".

https://www.media.stellantis.com/uk-en/vauxhall/press/stellantis-extends-compensation-policy-for-european-consumers-claims-on-previous-generations-of-puretech-1-0-and-1-2-engines

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא עומד מאחוריה הטזות שלי בתור אמת אבסולוטית אני סתם נכנס לדיון כדי להראות שאפשר לקחת את זה לפה או לשם.

בסוף לדעתי צמצום מרווח הטיפולים מספק פתרון יותר טוב ממעבר לשרשרת עבור המנועים הללו אבל היצרן לא מעוניין בזה משלל סיבות אפשריות.

פורסם
לפני 55 דקות, Gavrik כתב:

אני לא עומד מאחוריה הטזות שלי בתור אמת אבסולוטית אני סתם נכנס לדיון כדי להראות שאפשר לקחת את זה לפה או לשם.

בסוף לדעתי צמצום מרווח הטיפולים מספק פתרון יותר טוב ממעבר לשרשרת עבור המנועים הללו אבל היצרן לא מעוניין בזה משלל סיבות אפשריות.

זה ללא ספק פותר בעיה גדולה. אני אישית מבצע בc3 של אישתי החלפת שמן כול 10 אלף ורצועה תוחלף כשתהיה בת 4.

דווקא מעבר לשרשרת פותר בעיה גדולה. רק שלא יהיה את המקרה של 1.5 דיזל.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, nadavd4 כתב:

לדעתי - הפתרון הוא להחליף לרכב עם מנוע אחר.

אני אחזור על זה בפעם המי יודע כמה, זה משחק של ניהול סיכונים:

• המנוע הזה לא נמצא ברכבים סופר נדירים, מיוחדים או בעלי ביצועים חריגים.
  • ברוב המקרים הוא לא אקסקלוסיבי לדגמים מסוימים (אפשר לקנות את רכב X עם מנוע A וגם מנוע B)

לא יודע אם תמיד יש כזה מבחר חלופות.

למשל, סטיישן חביבה מלפני כמה שנים, כגון 308 SW. איזה חלופות ראויות יש, ובלי הילוכים רובוטיים?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני כשעה, שחר 1 כתב:

פוקוס סטיישן,

הפוקוס רובוטית דו מצמדית

הסיויק אכן פלנטרית ואמינה

האוריס גיר רציף אבל אמין יחסית

אופל אסטרה סטיישן למשל עם גיר פלנטרי טוב [למעט מחלה של נזילות מהצנרת של קולר הגיר שנפתרת בזול יחסית] אבל מנוע לא טוב של GM.

משתדל לעזור

פורסם

רק שהמחירים של טיוטה והונדה יהיו יקרים יותר מאשר הפיגו ולא במעט.

לכן אולי חלק מתאים לקנות את הפיגו, להנות מרכב נוח וזריז, ולשמור את ההפרש של 10 אלף לשיפוץ אם יהיה צורך.

למשל הונדה סיוויק 2017 עולה בין 35 ל40 אלף ביד 2.

אוריס עולה באזור ה 45.

פיגו באזור ה 15 אלף.

הבדל גדול מאוד.

פורסם (נערך)

הפוקוס עם גיר פלנטרי מ2016 ועד 2018 בדור השלישי. 

וכן מ-2018 עד 2022 בדור הרביעי. לאחר מכן חזרה לרובוטי.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, PASHUT כתב:

הפוקוס רובוטית דו מצמדית

אני התכוונתי לדור 3.5 (2015-2019), עם גיר פלנטרי 6 הילוכים. גם דור 4 (2020-2022) מנוע 1.5 הוא עם גיר פלנטרי

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 5 שעות, yulianx כתב:

פיגו באזור ה 15 אלף.

ראיתי גם ב 12 ופחות מכך בק''מ סביר מאוד [וכמעט קניתי, תודה לא-ל שלא]

כנראה שהמותג והדגם מרוסקים לגמרי.

לפני 5 שעות, yoav911gt2 כתב:

הפוקוס עם גיר פלנטרי מ2016 ועד 2018 בדור השלישי. 

וכן מ-2018 עד 2022

אז למה אין לה שוק? נשמע שיכולה להיות אחלה אופציה

הרובוטי ריסק את המותג כנראה..

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...