Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, גולדן191 כתב:

זה לא מעט כסף.

הוא ניסה כאילו להחליף את כל הפלאגים, את כל הקוילים, ואז הגיע למסקנה הזו?

לא שאני לא סומך עליו, נראה שהוא מהחזקים בפג'ו, אבל עדיין, יש הסבר איך הגיע לזה?

האמת שלא שאלתי.

בדקתי עם עוד מוסך אם נשמע לו שהאבחנה הגיונית אמר שכן.

גם משיחה עם מי שעבד עד לא מזמן בלובינסקי במוסכים שם הבנתי שהמון רכבים מגיעים לניקוי פיח הזה.

בקיצור זה חתיכת מנוע בעייתי שדורש יחס כפפות משי.

צריך לכלוא את המהנדסים שעבדו על הצרה הזו

• מעניין 1
  • תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 45 דקות, גולדן191 כתב:

זה לא מעט כסף

אורן מסביר את זה באתר שלו

https://www.orencars.co.il/ניקוי-שסתומי-יניקה-במנועי-הזרקה-ישירה/

לפני 28 דקות, BeBest כתב:

צריך לכלוא את המהנדסים שעבדו על הצרה הזו

אורן מסביר שם שזה בגלל תקנות הפחתת זיהום מחמירות

(או בשפה שלי- הטרלול האירופי הפרוגרסיבי)

• רעיון טוב! 2

משתדל לעזור

פורסם
לפני 6 דקות, PASHUT כתב:

אורן מסביר את זה באתר שלו

https://www.orencars.co.il/ניקוי-שסתומי-יניקה-במנועי-הזרקה-ישירה/

אורן מסביר שם שזה בגלל תקנות הפחתת זיהום מחמירות

(או בשפה שלי- הטרלול האירופי הפרוגרסיבי)

ועדיין, יש מנועי טורבו של יצרנים אחרים שבהם אין את הצרה הזו.

אגב היה לי מנוע TSI בלאון MK3, למשך 5 שנים נסעתי בו בלי פיח ובלי סיפורים.

אבל גם לגרמנים יש מה ללמוד בנושא אמינות (גיר, משאבת מים)

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 29.5.2026 בשעה 16:12, kingoftheroad123 כתב:

מישהו יודע/שמע כבר אם יש תקלות במנוע החדש ההיברידי עם השרשרת (שה- 208 החדשה נמכרת איתו כיום) ? 

יתכן והם פתרו בעיה אחת - מה גם שיצא קיט המרה לשרשרת למנועי THP1.2 שמצויידים ברצועה טבולה - גם הטיב שלו עדיין לא ידוע.

אבל פתרת רעה חולה אחת מתוך כמה והאמת היא שזו לא בהכרח הרעה החולה הכי גדולה בסיפור כאן. 

עם תחזוקה מונעת אתה יכול להמנע ולהרחיק את הכשל הבלתי נמנע הזה לטווח הגיוני מאוד. 

אבל עדיין אתה נשאר עם מנוע שיכולים להכשל בו הרינגים או הגומיות של השסתומים (אצלי הוחלפו הגומיות שסתומים רק בכדי לגלות שהרינגים כבר בדרך - במנוע THP156) 

אתה יכול לגלות שבעיות פספסוי ההצתה אצלך הם מפיח (מה שחשבתי שהיה אצלי ועשיתי ניקוי עם תכשיר של CRC במקום הפגזת קליפות אגוז רק בשביל לגלות שהמנוע נקי לחלוטין כשפתחתי מכסה שסתומים שהלך בו השסתום PCV המובנה) 

ואתה יכול כמו שרשמתי בסוגריים למצוא את עצמך עם מכסה שסתומים שצריך להחליף 

וגם אתה יכול למצוא את עצמך עם ממיר שנשרף בגלל צריכת שמן מוגברת או פשוט ממיר שסיים את חייו ובTHP זה לא נדיר - בכלל. 

זה מנוע גודש - צריכת שמן זה מקובל ברבים מהם וגם רינגים בלחץ נמוך מקובל מאוד בהם.

זה מנוע הזרקה ישירה ולכן פיח על שסתומי יניקה זה דבר שצריך לקחת בחשבון כי אין מה שינקה אותם - זה לא מנוע הזרקה כפולה. 

ואם כבר התחילו בעיות של פיח (בייחוד עם השתמשת בשמן שלא בתקן או בעיות תערובת עשירה) - תצפה לזה שהפיח הזה גם יוכל לפגוע לא רק בשסתומים אלא בסלנודאידים, מעברים וכך הלאה. 

ואתה יודע מה? כאחד שעבר THP יורו 5 נפח 1.6 וכאחד שעובר כרגע 1.5HDI - פעם ב150 אלף קילומטרים פשוט להחליף מנוע - נשמע הגיוני ואולי אפילו כלכלי יותר כשמדובר ב1.2

ודרך אגב - אחרי שחשדתי בבעית פיוח שסתומי יניקה בTHP שהיה אצלי וניקיתי וראיתי שזה לא פתר את הבעיה, הרמתי טלפון לגבע, תיארתי לו את ההתנהגות - התקלה אצלי היתה קופצת בהנעה קרה בלבד ובניסיון האצה. וזאת אחרי שבדקתי שלחץ הדלק תקין.... יוסי טען שהוא חושד במשאבת לחץ גבוה והתברר שהוא צדק. 

בדקתי בבוקר בהתנעה קרה לחץ דלק והוא היה נמוך בסלד גבוה - החלפתי משאבת לחץ גבוה וזה פתר את הבעיה. איך המשאבה בנויה ב1.2 ? לא יודע. האם יכול להיות קשור - לא יודע אבל אני סומך על זה שמוסך מקצועי, יאבחן הרבה יותר טוב ממני את הנתונים של הרכב ושהבעיה תיחשף במלואה ברגע שהם יפרקו את הסעפת ותהיה להם גישה ישירה לשסתומים. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אורן פעם רשם אם איני טועה שהחלפת שמן בתדירות גבוה ממה שהיצרן קבע עוזרת נגד הפיח, אכן?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יודע עד כמה זה באמת ימנע - אולי את הרינגים זה יכול לעזור כי אתה שומר על שמן והתוספים שלו נקיים? 

אבל לשריפה של הדלק ושריפה חוזרת של הגזים דרך מערכת הPCV אני לא יודע אם זה יכול למנוע משהו בהתפייחות שסתומים - מה שכן יכול לעזור זה טיפול מונע עם מוצר כמו האחד של CRC שאני השתמשתי בו בזמנו אחת ל20-30 אלף קילומטרים. 

CRC GDI 

לשים תוסף לדלק לניקוי האינג'קטורים לדעתי גם לא רעיון רע בכלל בכלל - במילא אני שם כל שנה לפני הטסט ויש גם תוסף כזה לדיזל שאני גם שם. 

לסובארו למשל אחת לשנתיים אני עושה ניקוי בהזרקה ישירה לבית מצערת

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 7 שעות, yulianx כתב:

אורן פעם רשם אם איני טועה שהחלפת שמן בתדירות גבוה ממה שהיצרן קבע עוזרת נגד הפיח, אכן?

אני שמעתי כעין זה מבחור אמריקאי ביוטיוב עם טוסון מנוע 1.6 GDI המפורסם, שמאז שמחליף שמן כל 5000 אין לו בעיות בוצה ופיח

משתדל לעזור

פורסם
לפני 13 שעות, lanosforce כתב:

לא יודע עד כמה זה באמת ימנע - אולי את הרינגים זה יכול לעזור כי אתה שומר על שמן והתוספים שלו נקיים? 

אבל לשריפה של הדלק ושריפה חוזרת של הגזים דרך מערכת הPCV אני לא יודע אם זה יכול למנוע משהו בהתפייחות שסתומים - מה שכן יכול לעזור זה טיפול מונע עם מוצר כמו האחד של CRC שאני השתמשתי בו בזמנו אחת ל20-30 אלף קילומטרים. 

CRC GDI 

לשים תוסף לדלק לניקוי האינג'קטורים לדעתי גם לא רעיון רע בכלל בכלל - במילא אני שם כל שנה לפני הטסט ויש גם תוסף כזה לדיזל שאני גם שם. 

לסובארו למשל אחת לשנתיים אני עושה ניקוי בהזרקה ישירה לבית מצערת

אבל לפי ההסבר של אורן הדלק בכלל לא מגיע לאזור, אז איך התוסף עובר שם ומנקה?

פורסם

התוסף מנקה את האינג'קטורים ללא כל קשר להתפייחות של השסתומים - את זה מנקה תרסיס הCRC GDI  בהזרקה לצנרת יניקה או הפצצת קליפות אגוז בפירוק סעפת. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 2 דקות, lanosforce כתב:

התוסף מנקה את האינג'קטורים ללא כל קשר להתפייחות של השסתומים - את זה מנקה תרסיס הCRC GDI  בהזרקה לצנרת יניקה או הפצצת קליפות אגוז בפירוק סעפת. 

התכוונתי לתוסף CRC שדיברת עליו.

ומהתשובה שלך הבנתי, צריך להזריק אותו ישירות לסעפת יניקה.

יש איזה סרטון שמסביר איך בדיוק לבצע את הפעולה נכון?

פורסם

CRC הוא לא בדיוק "תוסף" הוא תכשיר ניקוי 

וכן אם תחפש את שרשורי הסיקורכב שלי - על הDS5 - אתה תמצא שם את כל המידע וכן הוא קיים גם באתה-צינור (יוטיוב) ובהרבה מאוד סרטונים. 

בתאריך 4.12.2018 בשעה 22:32, אורן שרותי רכב כתב:

לצערי, זה קורה, ולא מעט.

היצרן אף הוציא TSB בנושא, הרצועה מתפוררת וגורמת לסתימה במסנן הרישתית של המשמרת, בשסתומי הVvt , במשאבת הוואקום ובגלגלי התזמון המשתנה.

מצ"ב היסטוריה לדוגמא

Screenshot_20181204-223553_Adobe Acrobat.jpg

אורן

הי אורן, 

שאלה כלפיך בנוגע להדלקות נורת תקלת מנוע - לחץ שמן נמוך שבד"כ מקדימה לאבחון רצועת תזמון מתפוררת (רשתית מעבר שמן חסומה) 

לשכן היתה C3 איירקרוס שנלקה לו בעיית לחץ שמן - זה נגמר בהחלפת רצועה ובניקוי של הפילטר\רשת בעוקת השמן אבל במוסך מורשה קודם לכן - החליפו לו בין הסלונואידים של תזמון הקאם אם הבנתי נכון - יש מנועי THP שיש בהם סלונואיד אחד וישנם כאלו שמצויידים בשניים 

אם אני מבין נכון בTHP200 יש שניים ובמנוע 1.2 גם 

מה הסיבה לזה שקודם מבצעים ניסיון החלפה בינם? האחד שנסתם נפגע יותר דינמי מהשני או עומד בלחצים שונים? איך זה עוזר כאן לשרשרת התזמון בכלל? 

או שאין שום קשר בין הדברים בכלל? 

Pioneer TS-X150

פורסם

חיפשתי קצת ביוטיוב

הגעתי לבחור הנחמד הזה

לפי הבדיקה שלו נראה שהחומר הזה לא באמת עוזר, ואם כן אז ממש מעט.

למי שאין כוח לראות את כל הסרטון, החל מדקה 4 הוא מראה השוואה של לפני/אחרי.

פורסם
לפני 58 דקות, BeBest כתב:

לפי הבדיקה שלו נראה שהחומר הזה לא באמת עוזר, ואם כן אז ממש מעט.

למי שאין כוח לראות את כל הסרטון, החל מדקה 4 הוא מראה השוואה של לפני/אחרי.

ציינתי שזה טיפול מונע יותר ממה שזה פתרון לבעיה קשה. יש סרטונים רבים שטוענים שזה פתר להם את הבעיה - לך תדע תוכן ממומן או לא, צריך להתייחס לזה כמנע ולא כתיקון. 

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...