Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 4 חודשים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

החלפתי בנהריה.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האם שינו את טבעות הבוכנה כדי לפתור את בעיית אכילת השמן?

מי שמכיר את המנועים האלה יודע שלמרות כל הרעש מסביב לרצועה, כיום אחרי הריוויזיה השלישית של הרצועה הבעיה האמיתית שלהם הגורמת לצריכת שמן ומצריכה אובראול למנוע היא טבעות הבוכנה.

הבעיה היא שטבעות הבוכנה דקות מידי, מצטבר בהן פיח וגורם להם להיתקע, מה שמונע תפקוד תקין שלהן ולא מאפשר להן להסיר שמן מדפנות הצילינדר ביעילות. כך שמם עודף נכנס לתא הבעירה ונשרף, מה שמובילה לאכילה של שמן, הרס ממירים קטליטיים וכו....

וכאן החלק המעניין, נתקלתי במסמך של היצרן שיכול להעיד על כך שבמנועים שיוצרו מיולי 2018 יש טבעות בוכנה חדשות. שכן לפי המסמך בעיית צריכת שמן במנועים עד יולי 2018 נובעת מבעיה בטבעות בוכנה ומצריכה החלפת מנוע, אבל מיולי 2018 צריכת שמן נובעת משסתום (כנראה PCV)

@מלטבשי מכיר את הנושא? יכול להגיד אם באמת עשו שינוי בטבעות בוכנה?

aIZhNYE.png

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 7.5.2025 בשעה 19:28, G. P. Magnus כתב:

@אורן שרותי רכב

אשמח לדעת האם אפשר לעשות אצלך בדיקה לפני רכישה לרכבי spa עם מנועי פיורטק כולל מצב טיימינג ואם לא, אצל מי אתה ממליץ. כמובן שאפשר גם בפרטי אם אתה מעדיף, תודה!

כמובן שניתן.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

TSB ושיטות איבחון לנושא של צריכת יתר של שמן מנוע ליורו 6.2/6.3

Excessive Oil Consumption-TSB_B1BW013YQ0.pdf

Leak Diagnostics Engine Oil-RMT_D6AY050RP0.pdf

ovs.thumb.png.b3201ea297d0d27ac2ea6550d13dd74e.png

שזה אומר מ-22.02.2023

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 10 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

TSB ושיטות איבחון לנושא של צריכת יתר של שמן מנוע ליורו 6.2/6.3

Excessive Oil Consumption-TSB_B1BW013YQ0.pdf 534.17 \u05e7\"\u05d1 · 1 download

Leak Diagnostics Engine Oil-RMT_D6AY050RP0.pdf 3.8 \u05de\"\u05d1 · 1 download

ovs.thumb.png.b3201ea297d0d27ac2ea6550d13dd74e.png

שזה אומר מ-22.02.2023

בעיה שאף אחד לא עושה את זה.

ברגע שהגעת עם תלונה על צריכת שמן למוסך בארץ ישר אומרים לך "מנוע" בלי אפילו לפתוח מכסה מנוע.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 20.6.2025 בשעה 11:14, Gavrik כתב:

האם שינו את טבעות הבוכנה כדי לפתור את בעיית אכילת השמן?

מי שמכיר את המנועים האלה יודע שלמרות כל הרעש מסביב לרצועה, כיום אחרי הריוויזיה השלישית של הרצועה הבעיה האמיתית שלהם הגורמת לצריכת שמן ומצריכה אובראול למנוע היא טבעות הבוכנה.

הבעיה היא שטבעות הבוכנה דקות מידי, מצטבר בהן פיח וגורם להם להיתקע, מה שמונע תפקוד תקין שלהן ולא מאפשר להן להסיר שמן מדפנות הצילינדר ביעילות. כך שמם עודף נכנס לתא הבעירה ונשרף, מה שמובילה לאכילה של שמן, הרס ממירים קטליטיים וכו....

וכאן החלק המעניין, נתקלתי במסמך של היצרן שיכול להעיד על כך שבמנועים שיוצרו מיולי 2018 יש טבעות בוכנה חדשות. שכן לפי המסמך בעיית צריכת שמן במנועים עד יולי 2018 נובעת מבעיה בטבעות בוכנה ומצריכה החלפת מנוע, אבל מיולי 2018 צריכת שמן נובעת משסתום (כנראה PCV)

@מלטבשי מכיר את הנושא? יכול להגיד אם באמת עשו שינוי בטבעות בוכנה?

aIZhNYE.png

מישהו עם ניסיון עם מנוע puretec 1.2 של השנים 2014-2018 יכול לאשר שאכילת השמן המוגברת של המנוע נגרמת בגלל פיח שהצטבר על הרינגים הדקים ולא בגלל שחיקה שלהם? מישהו ניסה לעשות פלאשינג לניקוי הפיח וזה פתר לו את הבעיה?

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, GoldTip כתב:

מישהו עם ניסיון עם מנוע puretec 1.2 של השנים 2014-2018 יכול לאשר שאכילת השמן המוגברת של המנוע נגרמת בגלל פיח שהצטבר על הרינגים הדקים ולא בגלל שחיקה שלהם? מישהו ניסה לעשות פלאשינג לניקוי הפיח וזה פתר לו את הבעיה?

אני רק יכול לאשר שבבעלותי פיג'ו 108 מודל 2015 (עלתה לכביש ב- 11/2014), עם מנוע Puretech 1.2L האטמוספרי (לא טורבו), תיבת הילוכים ידנית, תמהיל נסועה של סביבות 50:50 עירוני (עיר הררית מאוד, הרבה עליות, נסיעות קצרות) / בינעירוני - וצריכת השמן שלה - 3.5L~ שמן מנוע ב- 18~ חודשים, כלומר סביבות ה0 200~ מ"ל שמן מנוע בחודש נסיעה.

אין לי מושג אם זה הרבה או שלא (הרכב הקודם שלי לא צרך כזאת כמות של שמן מנוע בין טיפולים)... וגם אין לי מושג מה הסיבה.

מקווה לבשורות טובות :)

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

זה לא אומר הרבה אם לא ידוע כמה אתה נוסע בחודש

מסכים :-)

נסועה של בסביבות ה- 8,000~ ק"מ בשנה, כלומר 700~ ק"מ בחודש.

אז 200~ מ"ל שמן מנוע על 700~ ק"מ בחודש.

פתאום זה נראה לי לא מעט... אבל הרבה עליות וזינוקים בעלייה כי עיר הררית.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם, 

גיסתי החליטה לקנות פיג'ו 2008 שנת 2018. 80,000 ק"מ, נקי לחלוטין, וכמובן מחיר ברצפה.  

יצרתי קשר עם מנהל המוסך של לובינסקי, שאצלו אני מטפל באופן קבוע ברכב אחר, והבנתי שרצועת טיימינג הוחלפה ע"י הבעלים הקודם בדצמבר 23', ב-65,000 ק"מ, כאשר המוסך זיהה תחילת תהליך התפוררות. שאלתי האם אותה נקודה היא יישור קו מבחינת מצב המנוע וקיבלתי תשובה חיובית. מה דעתכם? האם נזק שקשור לרצועה המקורית ולא הופיע עד עכשיו, כבר לא יופיע? 

החשש העיקרי שלי הוא מכך שמאז דצמבר 23' בוצעו שני טיפולים שגרתיים במוסך חיצוני ואני עוד מנסה לברר פרטים לגבי סוג השמן שבו השתמשו. לקחתי את הרכב למכון בדיקה, שייתן לי לפחות אינדיקציה בסיסית לשלומו של המנוע, והתוצאה היתה - הכל בסדר, בריא, לא שותה שמן (וכמובן תעשה כיוון פרונט). ברור לי שתוצאה ממכון בדיקה צריך לקחת בעירבון מוגבל, לכן דיברתי שוב עם לובינסקי וביקשתי שיבדקו את מצב הרצועה כרגע. הם עשו זאת (ללא עלות יש לומר) וחיברו על הדרך את הרכב למחשב, התוצאה היתה - הרצועה שלמה וצריך לעדכן תוכנה, תגיע מתישהו לטיפול ונסדר את זה, בקיצור הכל בסדר.
האם הייתם חותמים על העסקה בראש שקט, פחות או יותר?

פורסם
לפני 20 דקות, xalmon כתב:

האם נזק שקשור לרצועה המקורית ולא הופיע עד עכשיו, כבר לא יופיע? 

זאת אינה אינדיקציה לכלום. ייתכן והמנוע סבל מהרעבת שמן כתוצאה מסתימת מעברי השמן/רשתית בשיירי הרצועה המתפוררת. 

המנוע הזה גם סובל מכשל תכנוני של טבעות האטימה, שגורם לצריכת שמן עודפת משלב מסוימים. 

בשורה התחתונה, זה מנוע שעונה על ההגדרה "פצצה מתקתקת", הכל תלוי ביכולת העמידה שלך ברגע הפיצוץ... 

הדרך לנסות למנוע נזקים במנוע הזה, היא תחלופה בתדירות כפולה של שמן מנוע העונה לתקן המוגדר ע"י היצרן - כל 7500 ק"מ. 

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

האם נפתחת קרטר שמן לבדיקת רשתית המשאבת השמן?

במנוע הזה מומלץ להחליף רצועה כול 4 שנים או 60 אלף, בשביל להקטין סיכוי להגיע למצב של התפוררות. 

הבעיה שלא יודעים זאת.

במקרה הזה לא ידוע האם הייתה התפוררות קלה שלא גרמה נזק, או משהו יותר רציני.

אם לקנות כזה רכב אז עד 4 שנים או 60-70 אלף ולהחליף באופן יזום.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...