Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצבר נפרק תוך יום אחד, יש ממנו צריכה קבועה של 160 מיליאמפר, פעם בכמה דק' יש קפיצה לאזור ה1000 מיליאמפר לכמה שניות, ואז זה חוזר לאזור ה160.

הצריכה הזו סבירה לשברולט אפלנדר או שהיא מקור הבעיה?

תודה!

פורסם

הצריכה הפרזיטית גבוהה מידי ואמורה להיות סביב ה-30-50 מיליאמפר.

האם התקנת מערכת שמע חדשה או החלפת את מערכת השמע המקורית ?

ממתי התופעה התחילה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לפי מה שכתבת, יש לך מד זרם, אז תוציא את כל הפיוזים , תחזיר אחד אחד תוך כדי מדידה. ככה תאתר את הפיוז ואת המעגל הבעייתי. משם, החיים קלים יותר.

אבל לפני הכל, תבדוק אם יש לו איתורן ישן ואם כן, תפרק.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

לפני כמה ימים העליתי פוסט על אלטרנטור של סיריון שגרם לתקלה דומה לזו שאתה מתאר. בדיעבד מסתבר שהבעיה נמשכה חודשים בודדים עד שהחמירה והרכב נתקע. בדוק את מתח הטעינה אם הוא יציב בסרק.

יוסי

פורסם

כבה את כל הצרכנים, כולל תאורת פנים. סגור את הסוויץ'.

סגור דלתות הרכב, תנעל עם שלט ומהמתן מעט. זרם צריך להתייצב סביב 25-35 מיליאמפר.

אם זה הרבה יותר, תתחיל לנתק צרכנים חשודים.

זה יכול להיות מנורה בבגז שדולקת קבוע, או אלטרנטור או כל דבר אחר.

פורסם (נערך)
המצבר נפרק תוך יום אחד, יש ממנו צריכה קבועה של 160 מיליאמפר, פעם בכמה דק' יש קפיצה לאזור ה1000 מיליאמפר לכמה שניות, ואז זה חוזר לאזור ה160.

הצריכה הזו סבירה לשברולט אפלנדר או שהיא מקור הבעיה?

תודה!

1. האם בזמן הבדיקה כול הדלתות היו נעולות והחלונות סגורים ?

2. האם הסווי'ץ היה במצב OFF ?

3. האם ניתקת את כול ההתקנות שנעשו בארץ לפני הבדיקה ?

מכיוון שברכבך קיימים מחשבים רבים יחסית המתקשרים ביניהם ועם שאר האיבזור בתקשורת CAN-BUS כול ניתוק וחיבור מחדש של הפרובים של רב המודד גורמת לטריגר אשר מוציא ממצב שינה מחשב או מודולים מסויימים לכן קיימת לפעמים קפיצה לכמה שניות ל-1 אמפר.

גם הוצאת פיוז של אביזר החשוד כצרכן פרזיטי יגרום לטריגר על ערוץ ה-CAN-BUS ויהיה לך קשה לזהות את הצרכן הפרזיטי בקלות.

* שים לב לא להוציא פיוז של לוח השעונים ושל כריות אוויר בכדי שלא יירשם קוד תקלה ומנורת האזהרה של כריות תדלק.

בצע את הבדיקה כאשר הפרובים מחוברים פיזית למצבר בעזרת תנינים ואל תזיז אותם למשך 5-10 דקות ובמשך הזמן הזה נטר את צריכת הזרם.

** לדעתי תתייעץ עם מוסך שמכיר את הרכב וייתכן ותקבל פיתרון מיידי.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
לפי מה שכתבת, יש לך מד זרם, אז תוציא את כל הפיוזים , תחזיר אחד אחד תוך כדי מדידה. ככה תאתר את הפיוז ואת המעגל הבעייתי. משם, החיים קלים יותר.

אבל לפני הכל, תבדוק אם יש לו איתורן ישן ואם כן, תפרק.

השיטה הזו של הוצאת פיוז פיוז הייתה מקובלת בעבר אבל בימינו ברכבים מודרנים השיטה קצת בעייתית ראה הודעה קודמת שלי.

• תוכן חדש...