Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה FR - מבחן דרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איביזה איביזה.

מבחוץ , אחרי שמעכלים את הלאון הקטנה, אפשר לשים לב לנגיעות עיצוביות קטנות כמו פתח התא מטען המעוצב או הקצוות של הפנסים האחוריים ובסופו של דבר המראה של האיביזה המנופחת נתפס, אולי זה בגלל הצבע שמאוד מתאים לה לטעמי.

מבפנים שמים לב לגידול בממדים , האיביזה מרווחת יותר מלפנים ומאחור ומציע מרחב מחיה טוב לנוסעים ובכך מנטרל את בעיית הצפיפות מהדגם היוצא..

איכות החומרים טובה יחסית לדעתי גם אם פשוטה וכך גם איכות ההרכבה , (אין לי ניסיון עם מתיחת פנים האחרונה של האיביזה , אלא בשתי הגרסאות שלפניה ).

מערכת המולטימדיה מציגה מסך איכותי שפונה לנהג ומציגה את רוב האופציות הדרושות, והיא דיי נוחה לשימוש ולדפדוף בתפריטים. בידוד הרעשים הוא מהטובים

האכזבה הגדולה שלי בתוך האוטו היא מהמושבים.

המושבים של האיביזה היוצאת מגיעים עם בסיס נוקשה ולא נוח לנסיעות ארוכות, ולצערי בחדשה זה בעצם בדיוק אותו מושב ,עם אותו בסיס נוקשה ועם תוספת תמיכת צד.

תא המטען דיי מרווח , אבל סיאט נתנו העדפה לעיצוב על גבי פרקטיות ופתח הכניסה נהיה זוויתי סביב הפנסים. נגיעה קטנה לעיצוב על חשבון הפרקטיות.

ואיך זה נוסע?

דיי דומה לאיביזה הקודמת , עם שיפור קל ברוב התחומים.

כיול המתלים אומנם קשיח, אבל היא לא קופצנית כמו קודמתה.

בשיוט רגיל יחידת ההינע דיי חלקה ותגובה מחוספסת מתקבלת בעיקר תחת לחיצה אגרסיבית, מצב ספורט משפר את התגובה

והעסק עובד טוב יותר.

מפגש ראשון שלי עם ה1.0 TSI החדש לבית ואג , וביחס ל1.2 TSI שאני רגיל אליו הוא מרגיש יותר בריא ועניין הנפח לא מורגש. מה שכן, אין לו את הגרגור הקטן שאני מחבב שקודמו מייצר.

מבחינת התנהגות, זו ואגית לפי הספר. כלומר יציבה , פונה ואוחזת ובלי הרבה פידבק או עניין.

בשיוט בינעירוני בקרת השיוט האדפטיבית עובדת מצוין ועובדת במגוון מהיריות, תענוג לכבישים עמוסים.

בנוס, בשבילי זו הייתה גם סגירת מעגל מאחר והרכב הראשון בו ניסיתי בקרת שיוט היה איביזה דור קודם מהמתיחת פנים הראשונה, והאיביזה החדשה היא האוטו הראשון בו ניסיתי בקרת שיוט אדפטיבית.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם האיביזה EVO הידנית מתומחרת כל כך גבוה (וחבל מאוד אגב), מעניין מה יהיה מחירה "הרשמי" של הפולו GTI החדשה שצריכה להגיע במחצית הראשונה של 2018.

אם המחיר יהיה זהה לנוכחית כ-150,000 ש"ח שאפו.. אך אני בספק לאור מחירה של האיביזה EVO שאגב, לא מקבילה לאיביזה קופרה בשום צורה.

פורסם

אם אני אשמור את הבקשות 'לי לעצמי, הן יהפכו מבקשות לסתם קולות בראש שלי, אז זה לא ממש אפשרי...

אני אשמח אם תבסס את השטויות שלי, או תפריך את הטענות שלי. להגיד שזה שטויות שלא מבוססות על כלום, ואז לא להגיד מה זה לא שטויות זה לא רציני.

כתבת "התמחור של צ'מפיון". לא כתבת "המחיר של האיביזבו" או משהו בסגנון, אז קשה להתייחס למשהו ספציפי כשאתה מתייחס למשהו כללי.

אני רוצה להיות פראייר? לא, בגלל שה אני לא קונה מכוניות חדשות, בכלל. ואיזה אופציה טובה ואיכותית יותר יש למישהו שרוצה פנסי לד, בקרת שיוט אדפטיבית, ומנוע נורמלי בחבילה קטנה? ובבקשה, אל תגיד פיג'ו 208gti, כי למרות שאני מסכים שהיא מכונית מצוינת, היא לא "יותר טובה" אלא אחרת. היא צפופה יותר, פרקטית פחות, מאובזרת פחות, ו"ספורטיביות" זה לא הכל בחיים.

סלאמתק?

מה שכן, אני יודע שלובניסקי למשל שינו גישה בגלל הנהלה שהתחלפה. אני ראיתי כשקניתי רכב, שהמחירים של טויוטה או מאזדה, לא השתנו כמעט בכלל. כלומר לתמחור של צ'מפיון לא הייתה ממש השפעה. נכון, הם מכרו מכוניות זולות ולא מאובזרות בהתאם וייתכן וזה הביא גם חברות אחרות להציע מגוון דומה.

בכלל, כשכתבתי "תמחור של צ'מפיון", התייחסת דווקא לסיאט ולא לפולקסווגן. למה? כי אנחנו מדברים על סיאט נכון? אז אם אני כותב את זה בהקשר לציטוט שהבחור כתב על ה- EVO שהיה בהודעתי, קשה לך קוגנטיבית לקשר בין המצוטט לנאמר? הרי ברור שלא דיברתי על גרסת הסטייל. ואם בשביל פנסי לד, בקרת שיוט ו"מנוע נורמלי" אתה רוצה (או חושב שאחרים עם שכל ירצו) לשלם 133 אלף שקל על סופר מיני ידנית עם 150 כ"ס כי למה....? טוב נו, זה אחרת.... רק מזכיר לך שהפולו ה- GTI הידנית בעלת 5 דלתות נמכרה במחיר טיפל'ה יותר גבוה. אבל זה בטוח משתלם!

אגב - המכירות של סיאט איביזה לא אומרות שום דבר. לרכב יש ביקוש ומיתוג אצל אוכלוסייה צעירה (אחמ...) ויותר מזה, אם אתה מסתמך על נתונים שפורסמו פה על מסירת רכבים, אז:

1. הנתונים מתיחסים לדגם של ה- 110 כ"ס שהוא כנראה הדגם הישן ואני מניח שתומחר אחרת.

2. אין בכלל התפלגות נתונים על פי רמות אבזור, כך שיכול להיות שרוב הרוכשים קנו את הזול ביותר.

3. ה-GTI מכרה פי 2 מהקופרה על פי אותם נתונים. סתם יהיה מעניין לראות כמה חתיכות של ה-EVO ימכרו ואיך זה מציב אותה כרכב "אחר" מול המתחרות ודגמים של סיאט עצמה.

4. ממתי אנשים בישראל פועלים רציונאלית בנוגע לרכישת רכבים שזה בכלל מהווה אינדיקציה למשהו...

פורסם

זה לא משנה מי קונה את האיביזה, העובדה שהיא הייתה הסופר מיני הכי נמכרת כבר תקופה ארוכה.

2- מניח שאתה צודק, סופר מיני ב83 הייתה עיסקה מעולה.

4- לא מבין בקטגורית הספורט כמו הgti או הקופרה, אבל הגיוני לגמרי אנשים רכשו את הסטייל ב 83.

אני חושב שגם האיביזה תימכר טוב, אולי מעט פחות מהקודמת אבל היא תמשיך להוביל, יש לה את כול הנתונים לעשות זאת.

וגם ברמת איבזור סטייל היא די מאובזרת ביחס למחיר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם האיביזה EVO הידנית מתומחרת כל כך גבוה (וחבל מאוד אגב), מעניין מה יהיה מחירה "הרשמי" של הפולו GTI החדשה שצריכה להגיע במחצית הראשונה של 2018.

אם המחיר יהיה זהה לנוכחית כ-150,000 ש"ח שאפו.. אך אני בספק לאור מחירה של האיביזה EVO שאגב, לא מקבילה לאיביזה קופרה בשום צורה.

שאלה טובה.

מצד שני, פולו gti לא הפסד גדול

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
מה שכן, אני יודע שלובניסקי למשל שינו גישה בגלל הנהלה שהתחלפה. אני ראיתי כשקניתי רכב, שהמחירים של טויוטה או מאזדה, לא השתנו כמעט בכלל. כלומר לתמחור של צ'מפיון לא הייתה ממש השפעה. נכון, הם מכרו מכוניות זולות ולא מאובזרות בהתאם וייתכן וזה הביא גם חברות אחרות להציע מגוון דומה.

בכלל, כשכתבתי "תמחור של צ'מפיון", התייחסת דווקא לסיאט ולא לפולקסווגן. למה? כי אנחנו מדברים על סיאט נכון? אז אם אני כותב את זה בהקשר לציטוט שהבחור כתב על ה- EVO שהיה בהודעתי, קשה לך קוגנטיבית לקשר בין המצוטט לנאמר? הרי ברור שלא דיברתי על גרסת הסטייל. ואם בשביל פנסי לד, בקרת שיוט ו"מנוע נורמלי" אתה רוצה (או חושב שאחרים עם שכל ירצו) לשלם 133 אלף שקל על סופר מיני ידנית עם 150 כ"ס כי למה....? טוב נו, זה אחרת.... רק מזכיר לך שהפולו ה- GTI הידנית בעלת 5 דלתות נמכרה במחיר טיפל'ה יותר גבוה. אבל זה בטוח משתלם!

אגב - המכירות של סיאט איביזה לא אומרות שום דבר. לרכב יש ביקוש ומיתוג אצל אוכלוסייה צעירה (אחמ...) ויותר מזה, אם אתה מסתמך על נתונים שפורסמו פה על מסירת רכבים, אז:

1. הנתונים מתיחסים לדגם של ה- 110 כ"ס שהוא כנראה הדגם הישן ואני מניח שתומחר אחרת.

2. אין בכלל התפלגות נתונים על פי רמות אבזור, כך שיכול להיות שרוב הרוכשים קנו את הזול ביותר.

3. ה-GTI מכרה פי 2 מהקופרה על פי אותם נתונים. סתם יהיה מעניין לראות כמה חתיכות של ה-EVO ימכרו ואיך זה מציב אותה כרכב "אחר" מול המתחרות ודגמים של סיאט עצמה.

4. ממתי אנשים בישראל פועלים רציונאלית בנוגע לרכישת רכבים שזה בכלל מהווה אינדיקציה למשהו...

צ'מע חבר, אתה עושה סלט מכל כך הרבה דברים לא קשורים שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל.

זה שהמחירים של צ'מפיון לא השפיעו על מאזדה או על טויוטה, מה זה אומר? נתתי דוגמה לאיזה יבואן כן הושפע, אני בטוח שיש עוד הרבה יבואנים שלא שינו תמחור. אגב, מאזדה חתכה במחיר של ה-3 בצורה דרסטית, אולי בגלל הלאון, אולי לא. לא יודע.

ב"תמחור של צ'מפיון" התייחסתי לסיאט ולא לפולקסווגן או סקודה או אאודי, כי השרשור מדבר על סיאט וכי התמחור של שאר המותגים הוא לא יוצא דופן.

מה קשורה הפולו gti? האיביזה איבו זה גרסה חמימה ופולו gti זה מכונית ספורטיבית והרבה פחות (אני מנחש, לא נהגתי על האיבו עדיין) סלחנית, אני למשל, הייתי בוחר במכונית היותר יומיומית, גם אם הן עולות אותו דבר. כוח סוס זה לא הכל בחיים.

והאגב שלך אפילו יותר סלט משאר ההודעה.

1. הנתונים מתייחסים למה שנמכר, אני לא יודע להגיד לך איך הדגם החדש ימכרו, אתה דיברת על תמחור לפראיירים ואני הראתי לך שכנראה יש ממש הרבה פראיירים.

2.יש התפלגות לפי כל דבר, גם לפי תיבת הילוכים ידנית אוטומטית. אם אתה לא יודע, אל תגיד.

3. מה זה אומר? שהיא בהכרח אוטו יותר טוב? או שאולי היא הייתה אוטומטית? או שאנשים לא רוצים שיחשבו שהם ערסים (כי איביזה זה רכב בלעדי של ערסים)? או שאנשים חושבים ששווה להם לשלם עוד קצת ולקבל "מותג" "נחשב" יותר? אל תתיימר לדעת מה הסיבות של אנשים לקבלת החלטות.

4. היית מתחיל מזה, ואז בכלל לא היה דיון. בוא פשוט נגיד שכולם אידיוטים, זה יהפוך הכל להרבה יותר פשוט.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

1. פולו מגיעה גם ידנית וגם אוטומטית. עם אפשרות ל5 דלתות.

הקופרה מגיעה ידנית עם 3 דל' בלבד- שני פרמטרים שמגבילים את קהל היעד שלה.

עם כל זה- הגרסה הידנית של הפולו מכרה פחות מהקופרה.

2. השיווק של הקופרה נפסק איפשהו ברבעון הראשון של השנה הנוכחית - ז"א שהיא מכרה יותר בפחות זמן.

3. אם ניקח את נתוני 2016, הפולו הידנית עם כל האפשרויות הנוספות שהיא מציעה מכרה כ60% מסך המכירות של הקופרה.

אבל אל תתן לעובדות להפריע לך.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תודה על המבחן.

שתי הערות:

1) פבל, התייחסת ל"מנוע ה-1.2 ליטר סבל מבעיות אמינות לאורך לא מעט שנים" - על אילו בעיות "אמינות" אתה מדבר? היה כשל (תכנוני/ייצורי) של שרשרת התזמון שתוקנה ע"י היצרן בשלהי 2011 - לפני כמעט 7 שנים. לאורך השנים, מנוע 1.2 דווקא היה אחד היתרונות של רכבי הקונצרן על המתחרות - מנוע מוצלח, חזק ואמין.

2) בקשר להשוואת הביצועים מול ה-208, אני לא יודע מאיפה הבאת את נתון הביצועים של שתי המכוניות - הזינוק הקלאסי ל-100 קמ"ש אורך 9.5 שניות באיביזה, לעומת 10.9 שניות ארוכות בפיג'ו (הנתון המופיע בברושור של לובינסקי אינו לפני התקן...).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
שאלה טובה.

מצד שני, פולו gti לא הפסד גדול

נהגת בחדשה שאתה אומר את זה?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

בודדים נהגו בפולו gti. בינתיים היסטורית התנהגותית הפולו לא הבריקה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
תודה על המבחן.

שתי הערות:

1) פבל, התייחסת ל"מנוע ה-1.2 ליטר סבל מבעיות אמינות לאורך לא מעט שנים" - על אילו בעיות "אמינות" אתה מדבר? היה כשל (תכנוני/ייצורי) של שרשרת התזמון שתוקנה ע"י היצרן בשלהי 2011 - לפני כמעט 7 שנים. לאורך השנים, מנוע 1.2 דווקא היה אחד היתרונות של רכבי הקונצרן על המתחרות - מנוע מוצלח, חזק ואמין.

2) בקשר להשוואת הביצועים מול ה-208, אני לא יודע מאיפה הבאת את נתון הביצועים של שתי המכוניות - הזינוק הקלאסי ל-100 קמ"ש אורך 9.5 שניות באיביזה, לעומת 10.9 שניות ארוכות בפיג'ו (הנתון המופיע בברושור של לובינסקי אינו לפני התקן...).

1. נחשפנו ללא מעט עדויות על המנוע המדובר במרוצת השנים. עם השקת ה-EA211 ב-2012 פולקסווגן עברו להשתמש ברצועה במקום השרשרת, והוא אמנם הושק ב-2012, אבל הגיע לישראל ב-2015 (ב-2014 האיביזה והפאביה עדיין שווקו עם EA111, ניתן לראות עפ"י שיא מומנט שמגיע ב-1550 סל"ד ב-EA111 לעומת 1400 ב-EA211). ואמנם יצא קמפיין שירות להחלפת מותחנים ב-EA111, אך לא פעם - גם גם בפורום - עלו סיפורים על מותחנים מחוזקים שפרשו בטרם עת. על כל פנים, חמש מתוך 7 השנים (הושקו ב-2010) בהם המנועים האלה משווקים בישראל נחשבים, לפחות מבחינתי, ל"לא מעט שנים". אני מקווה שברור למה לא נתתי את כל החפירה הזו במבחן.

2. הנתון של 9.8 שניות במקרה של ה-208 הוא מאתר היצרן, כמו גם מנתונים של Auto Date ו-JATO. אני לא מכיר נתון אחר ואשמח אם תפנה אותי למספרים אחרים שאתה מכיר. לגבי ה"שניה מהר יותר" שנזקפה לטובת ה-208, אכן הייתה טעות. היא נבעה מהשוואה בין הדגם האוטומטי של ה-208 לבין הנתון של הדגם הידני של האיביזה. למען הסר ספק, המידע במבחן הוחלף וכעת עומדת קליאו 1.2 אוטומטית (9.4 שניות למאה) במקום ה-208.

פבל.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
בודדים נהגו בפולו gti. בינתיים היסטורית התנהגותית הפולו לא הבריקה
מכאן והלאה להגיד שלא חבל על פולו זו העדפה אישית נטו. קל וחומר פולו חדשה באה על שלדה חדשה לגמרי ועם מנוע אחר. אני אעדיף כפליים גם את גיטיאי הקודמת עם 1.8 טורבו על פני קליאו ספורט. לכן משפט הזה היה מיותר .

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
1. נחשפנו ללא מעט עדויות על המנוע המדובר במרוצת השנים. עם השקת ה-EA211 ב-2012 פולקסווגן עברו להשתמש ברצועה במקום השרשרת, והוא אמנם הושק ב-2012, אבל הגיע לישראל ב-2015 (ב-2014 האיביזה והפאביה עדיין שווקו עם EA111, ניתן לראות עפ"י שיא מומנט שמגיע ב-1550 סל"ד ב-EA111 לעומת 1400 ב-EA211). ואמנם יצא קמפיין שירות להחלפת מותחנים ב-EA111, אך לא פעם - גם גם בפורום - עלו סיפורים על מותחנים מחוזקים שפרשו בטרם עת. על כל פנים, חמש מתוך 7 השנים (הושקו ב-2010) בהם המנועים האלה משווקים בישראל נחשבים, לפחות מבחינתי, ל"לא מעט שנים". אני מקווה שברור למה לא נתתי את כל החפירה הזו במבחן.

ראשית מנוע ה-EA211 הושק בישראל ב-2013 בכל הדגמים שהתבססו על פלטפורמת ה-MQB החדשה. מנוע E111, עם השרשרת שווק בארץ עד 2015 כולל בדגמים שהתבססו על שאר הפלטפורמות. לגבי אותו כשל ידוע, הוא היה במותחן ובשרשרת שהייתה חלשה מדי ונמתחה עם הזמן. היצרן הוציא קמפיין שרות ביוני 2011, סט תיקון (part no. 03F 198 229 A) שכלל שרשרת מחוזקת ומגן שרשרת למניעת קפיצת שן. גם לאחר תיקון זה, היו מקרים של רעש בהנעה קרה, אך רעש זה שונה ונובע מהזמן שלקח למותחן ההידראולי להימתח (אופייני למנוע ותיק יחסית, כתוצאה מהיחלשות הקפיץ של המותחן). השינויים הנ"ל נכנסו לקו הייצור ב-18/06/2011.

לאחר מספר חודשים, היצרן עדכן את סט התיקון (part no. 03F 103 101 B) שכלל שרשרת רחבה יותר, מותחן חדש, מובילים חדשים וגלגל שיניים חדש. שינוי זה נכנס לקו הייצור ב-7/11/2011. מנועים שיוצרו ממועד זה ועד 2015 לא סובלים מבעיות עם מערכת התזמון.

במוסכים בארץ השתמשו בתחילה בסט הראשון, אך כאמור היצרן עדכן את הסט לאחר חמישה חודשים, מכאן שמכוניות שעברו תיקון באמצעות הסט הראשון, נזקקו בהמשך לתיקון חוזר.

2. הנתון של 9.8 שניות במקרה של ה-208 הוא מאתר היצרן, כמו גם מנתונים של Auto Date ו-JATO. אני לא מכיר נתון אחר ואשמח אם תפנה אותי למספרים אחרים שאתה מכיר. לגבי ה"שניה מהר יותר" שנזקפה לטובת ה-208, אכן הייתה טעות. היא נבעה מהשוואה בין הדגם האוטומטי של ה-208 לבין הנתון של הדגם הידני של האיביזה. למען הסר ספק, המידע במבחן הוחלף וכעת עומדת קליאו 1.2 אוטומטית (9.4 שניות למאה) במקום ה-208.

נתוני הפרוספקט של פיג'ו (היצרן) מוגדרים כ"נתוני ביצועים לציבור" והם על בסיס נהג בלבד, כאשר התקן האירופאי קובע נהג + משקל מינימאלי. ליבואן יש גם את נתוני הביצועים התקניים ואני מניח שאם תשאל, הם יהיו חייבים להציג אותם. למיטב ידיעתי, זהו היצרן היחיד שמתחמן את נתוני הביצועים...

פבל.

12345

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
מכאן והלאה להגיד שלא חבל על פולו זו העדפה אישית נטו. קל וחומר פולו חדשה באה על שלדה חדשה לגמרי ועם מנוע אחר. אני אעדיף כפליים גם את גיטיאי הקודמת עם 1.8 טורבו על פני קליאו ספורט. לכן משפט הזה היה מיותר .

איפשהו כתבתי שלא חבל על הפולו כדעה ציבורית? כזכור לי כתבתי את דעתי האישית. זכותך לקבל או לא לקבל אותה. נכון להיום האחות הגדולה משעממת והדורות הקודמים לא מבריקים.

תעדיף כפליים את הפולו דור 6 GTI? שיהיה לך בכיף. אין לי מניות באף יצרן אבל ממליץ לך לנסות משהו עם התנהגות מבדרת יותר.

fusion-x

אין לי כרגע זמן לראות ביקורת של חצי שעה ושעה ביוטיוב אבל כשהיא תגיע לארץ אני אבחן אותה עצמאית. בינתיים הסרטונים אומרים שהיא מהירה וברת משחק. אם זה אכן כך - הלקוחות רק ירוויחו

Renault Clio RS EDC 200

• תוכן חדש...