Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

התמונות שייכות לקיה סיד סטיישן 2012 שלקחתי לבדיקה, תפר הריתוך נראה חדש ונקי, החלודה לא נראית לי אופינית לשנת היצור, הבוחן אומר שהכל בסדר. מה אתם אומרים ?

IMG_20170707_101041.jpg

IMG_20170707_102409.jpg

פורסם

מה נרשם לגבי סעיף ההגה ? נזילה/הזעה ? נראה כאילו מצד אחד יש אחת משתי אלו ומצד שני יש איזה ריתוך.

רשום משהו על כך בהסטורית הרכב ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מה נרשם לגבי סעיף ההגה ? נזילה/הזעה ? נראה כאילו מצד אחד יש אחת משתי אלו ומצד שני יש איזה ריתוך.

רשום משהו על כך בהסטורית הרכב ?

המקום היה יבש לגמרי ללא סימני הזעה, מקרוב זה נראה כמו שתי מתכות שונות שרותכו יחד, מוט ההגה עשוי בד"כ מפלדה עשירה בפחמן (שנוטה להחליד מהר מאוד) וחובר בריתוך לחלק שמתחתיו, יכול להיות שזו בכלל "נקודת קריסה" ?

לא צויינו ליקויים אחרים באזור ההגה כמו נקישות או חופשים. אבל היו צרות אחרות...

פורסם

התמונה קצת לא ברורה אבל ממה שאני רואה זה ריתוך שבוצע בארץ. תבדוק היטב שהרכב לא עבר במקרה איזה תאונה רצינית.

הייצרן לא משאיר תפר ריתוך ללא הגנה בפני קורוזיה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא חסר רכבים כאלו ולא הייתי קונה רכב שיש לו "צרות".

השאלה מהן צרות בעיניך ? אתה יכול להעלות את טופס הבדיקה ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
התמונה קצת לא ברורה אבל ממה שאני רואה זה ריתוך שבוצע בארץ. תבדוק היטב שהרכב לא עבר במקרה איזה תאונה רצינית.

הייצרן לא משאיר תפר ריתוך ללא הגנה בפני קורוזיה.

אולי התמונה הזו קצת יותר ברורה, מעניין לראות איך זה נראה ברכב אחר מאותו סוג, מה שמפתיע הוא ששני בוחנים לא ממש התרגשו מזה. ברכב בן עשרים שיש לי אין חלודה כזו, בטח שלא ריתוך גס וחשוף כזה. ממש סקרן לדעת.

IMG_20170707_101049.jpg

פורסם

נראה כמו ריתוך שנעשה בארץ , ללא ספק , אני הייתי מתרחק.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם
לא חסר רכבים כאלו ולא הייתי קונה רכב שיש לו "צרות".

השאלה מהן צרות בעיניך ? אתה יכול להעלות את טופס הבדיקה ?

בסעיף סרן קדמי ומערכת היגוי: "פגיעות בסרן קדמי ואחורי, תותבים למשולשים חלשים".

זה הנתון היחיד שמצויין בטופס אחד לאחד, כשהאוטו היה גבוה על הליפט, אפשר היה לראות שהמרכב התחתון מוכה וחבול כמו סמוראי זקן, רוב החבלות היו במרכז המרכב ולא נראו על החצאית החיצונית שהייתה יחסית שלמה ובגלל זה ראיתי את זה רק על הליפט, הוחלפה כנף למרות שהמוכר טען שלא הוחלף שום חלק ברכב, לא נמצאו פגיעות בשלדה ונתוני המנוע והגיר היו לא רעים, הבוחן ציין בפני בפירוש שהרכב נסע לא מעט בשטח וזה ניכר במרכב התחתון. ויתרתי כמובן על הנבלה אבל אני מאוד סקרן לדעת איך ברכב בן חמש שש, יש סימני חלודה קשים על מוט ההגה וריתוך חשוף והבוחנים לא מיחסים לזה כל חשיבות או מציינים זאת בטופס הבדיקה.

פורסם

כול עוד ההגה מתפקד כראוי ואין חופשים את הבוחן לא מעניין אם בוצע תיקון לא מושלם וצורת התפר לא שווה ערך לריתוך מקורי שמבוצע על-ידי רובוט.

בקיצור להתרחק מהרכב כמו מאש.

פורסם

לא חושב שהריתוך הוא חלק מהעבודה, כאמור החלפה מלאה של המוט.

אם כי למיטב זכרוני ה-TSB עסק בכלל רק בהחלפה של איזה בורג שם או משהו בסגנון.

בעצם במבט בחשבונית שהונפקה בזמנו, הוחלף מוט הגה מק"ט 56310-1H860-FFF וכן 2 ברגים למנעול הגה מק"ט 81919-31000.

מצרף גם את ה-TSB שלדעתי היה זה הרלוונטי בזמנו (לא סגור כרגע).

והמשמעות לדעתי היא שהריתוך שנראה בתמונה, לפחות זה שאני צילמתי, הינו כך במקור.

TSB.pdf

פורסם

את ה-TSB שצירפת יש לי. בכול מקרה תודה על המאמץ.

הריתוך בתמונה נראה כמו ריתוך ידני ולא ריתוך בקו ייצור אוטומטי.

פורסם

אם מריצים בגוגל את המק"ט 56400-2h000 (שהוא כנראה המק"ט של מוט ההגה בסיד) רואים שבכל המקרים יש ריתוך גס שנראה שנעשה ביד אדם ולא מכונה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האמת היא שזה נראה דומה מאוד למעט החלודה, חשבתי ש"פיניש" כזה רואים רק בטרקטורים. עכשיו אני שם לב שחסר גם איזה שטיחון ברכב שבדקתי :), מעניין אם גם בI30CW זה גם נראה ככה.

אני אמשיך לחפש במרץ..תודה רבה אנשים יקרים !

מצרף לך תמונה מסיד סטיישן 2010 יד1 (בוצע בה TSB שקשור למוט הגה ב-2014, כמדומני הוחלף המוט):

[ATTACH=CONFIG]490835[/ATTACH]

• תוכן חדש...