Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

אני מחפש רכב:

- חדש (יד ראשונה, כלומר מסוכנות... כלומר דגם 2017)

- קטן (מיני/סופר מיני - עדיפות למיני!!!)

- ידני

- בטיחותי (מינימום 5 כוכבים במבחן הריסוק)

וכמובן משתלם מבחינת צריכת דלק, מחיר ושאר הירקות.

כלומר מתוך כל הרכבים שהם מוגדרים כבטיחותיים מירבית (5 כוכבים במבחן הריסוק) נמצא מה הכי משתלם (ולא ההיפך, לא מה הכי בטיחותי מבין המשתלמים ביותר - כי זה לא אומר שהם באמת בטיחותיים...).

עשיתי בחינה של כ24 מכוניות:

[TABLE=width: 864]

[TR]

[TD=class: xl65, width: 864, colspan: 12, align: center]רכב מיני[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]שם הדגם[/TD]

[TD=class: xl66, width: 72, align: center]סקודה סיטיגו[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]טויטה אייגו[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]סיטרואן C1[/TD]

[TD=class: xl66, width: 72, align: center]קיה פיקנטו[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]יונדאי I10[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]רנו טווינגו[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]סוזוקי סלריו[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]פיאט פנדה[/TD]

[TD=class: xl66, width: 72, align: center]שברולט ספארק[/TD]

[TD=class: xl66, width: 72, align: center]סיאט מי[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]פיג'ו 108[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=width: 1008]

[TR]

[TD=class: xl66, width: 1008, colspan: 14, align: center]סופר מיני[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]שם הדגם[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]ניסאן מיקרה[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]אופל קורסה[/TD]

[TD=class: xl67, width: 72, align: center]סיאט איביזה[/TD]

[TD=class: xl67, width: 72, align: center]רנו קליאו[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]דאצ'יה סנדרו[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]יונדאי I20[/TD]

[TD=class: xl67, width: 72, align: center]הונדה ג'אז[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]סוזוקי בלנו[/TD]

[TD=class: xl67, width: 72, align: center]סוזוקי סוופיט[/TD]

[TD=class: xl67, width: 72, align: center]פיג'ו 208[/TD]

[TD=class: xl67, width: 72, align: center]טויוטה יאריס[/TD]

[TD=class: xl65, width: 72, align: center]מיצובישי ספייס סטאר[/TD]

[TD=class: xl67, width: 72, align: center]סקודה פאביה[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

בוצע סינון של אלה שקיבלו 5 כוכבים והרשימה הצטמצמה ל:

סיטיגו, פיקנטו, ספארק, סיאט מי, איביזה, קליאו, ג'אז, סוופיט, פיג'ו 208, יאריס, פאביה

אשמח להמלצותיכם מבין הרכבים הללו

השיקולים המרכזיים (אחרי בטיחות) הם בעיקר צריכת הדלק והמחיר

***80% - 70% מהנסיעות הן עירוניות

תודה :)

עריכה אחרונה על ידי kamaodd
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי הולך על הקליאו,לא מזמן נמכרה ב70 אלף ומציעה מנוע יחסית זריז אבל היתרון הגדול שלה זה איבזור טוב לעומת השאר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הקליאו היא סופר מיני... אני אבחן את זה. עם זאת:

העדיפות לרכב מיני. על מה היית ממליץ אם היה מדובר במיני?

פורסם

הסינון שלך לא מדויק, הספארק החדשה לא נבחנה ותאומתה לבית אופל קיבלה ארבעה כוכבים.

הפיקנטו החדשה טרם נבחנה.

סוויפט, איביזה, יאריס אלו דגמים שעומדים בפני החלפה(קיים דגם חדש בחול שצריך להגיע בחודשים הקרובים).

מבחינת בטיחות במיני, הקיה פיקנטו והטויוטה אייגו מובילות במערכות בטיחות אקטיביות, כאשר הפיקנטו מרווחת יותר מאחורה ולאייגו מערכות בטיחות מקוריות.

Sent from my MX5 using Tapatalk

פורסם

עוד המלצות לגבי רכבי מיני? הנטייה לשם, או לחילופין רכב סופר מיני שהוא במידה של רכב מיני.

נוחות, מרווח וכל זה פחות מעניין אותי.

אני מחפש רכב שהוא בעיקר בטיחותי, אחרי זה משתלם. נוחות או תחושת יוקרה זה באמת לא מה שאני מחפש

פורסם

שים לב שהכוכבים ניתנים בתוך הקבוצה, כלומר אין דין 5 כוכבים במיני כדין 5 כוכבים של סופרמיני, ואיםן דין 5 כוכבים של סופרמיני כדין 5 כוכבים של משפחתית. האמריקאים מורידים כוכבים על מסה נמוכה, האירופים בודקים בתוך כל קבוצה.

דבר נוסף - מבחני ה-NCAP משתנים כל כמה שנים. במבחנים של 2016 ומעלה מכונית עם תוצאת ריסוק מושלמת תקבל רק 3 כוכבים - שני הנוספים הם על מערכות בטיחות אקטיביות. זו הסיבה שלמשל, הסוזוקי באלנו, בגרסה המיובאת לישראל קיבלה רק 3 כוכבים. מבחן הריסוק שלה טוב מאד (80% בהגנה על הנהג, שזה ציון גבוה) אולם היא חסרת מערכות בטיחות אקטיביות. דגם עם מערכת בלימה אוטונומית מקבל כוכב נוסף. וכדי לקבל 5 כוכבים שלמים צריך מערך די רחב של מערכו בטיחות. זה בניגוד לגרסאות הקודמות של EuroNCAP שבהן לציון הריסוק חלק הרבה יותר גדול בציון הסופי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מציע לך להיכנס לאתר של euroncap ופשוט לקרוא את תוצאות המבחנים,רכב יכול להגן מצוין על הנוסעים אבל בגלל חוסר סטיה מנתיב למשל לא לקבל 5 כוכבים,זה לא אומר שהוא לא בטוח.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן - שים לב שזה במבחני 2016 והלאה. לפני כן המפתח שונה לחלוטין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שים לב שהכוכבים ניתנים בתוך הקבוצה, כלומר אין דין 5 כוכבים במיני כדין 5 כוכבים של סופרמיני, ואיםן דין 5 כוכבים של סופרמיני כדין 5 כוכבים של משפחתית. האמריקאים מורידים כוכבים על מסה נמוכה, האירופים בודקים בתוך כל קבוצה.

דבר נוסף - מבחני ה-NCAP משתנים כל כמה שנים. במבחנים של 2016 ומעלה מכונית עם תוצאת ריסוק מושלמת תקבל רק 3 כוכבים - שני הנוספים הם על מערכות בטיחות אקטיביות. זו הסיבה שלמשל, הסוזוקי באלנו, בגרסה המיובאת לישראל קיבלה רק 3 כוכבים. מבחן הריסוק שלה טוב מאד (80% בהגנה על הנהג, שזה ציון גבוה) אולם היא חסרת מערכות בטיחות אקטיביות. דגם עם מערכת בלימה אוטונומית מקבל כוכב נוסף. וכדי לקבל 5 כוכבים שלמים צריך מערך די רחב של מערכו בטיחות. זה בניגוד לגרסאות הקודמות של EuroNCAP שבהן לציון הריסוק חלק הרבה יותר גדול בציון הסופי.

אני מציע לך להיכנס לאתר של euroncap ופשוט לקרוא את תוצאות המבחנים,רכב יכול להגן מצוין על הנוסעים אבל בגלל חוסר סטיה מנתיב למשל לא לקבל 5 כוכבים,זה לא אומר שהוא לא בטוח.

ניסיתי לקרוא אבל עובדה שזה לא צלח

אז תנו לי את שלושת רכבי המיני הכי בטיחותיים שיש ושלושת רכבי הסופר מיני הכי בטיחותיים שיש... :)

פורסם

הבעיה שכרגיל לארץ בדרך כלל המפרט הבטיחותי נמוך יותר מאשר המפרט שבו הרכב נבחנו בNCAP ככה שהציונים לא יהיו קלוונטים לארץ.

בגדול הפאביה,פולו,208,יאריס בסופרמיני.

במיניס,איגו,108,C1,פיקנטו {הדגם הקודם},יונדאי I10.

פורסם (נערך)

אוקיי, אני קצת מבולבל אז חייב קצת סדר.

ממה שהבנתי הפיקנטו החדשה בגרסה הידנית לא מגיעה עם אבזור בטיחותי מלא כמו הגרסה האוטומטית והרי אני רוצה רק ידני. אז צריך לבדוק אם זה בכל זאת משתלם.

נניח שכן והפיקנטו היא אכן המיני הכי בטיחותית בישראל - האם במקום השני נמצאת טויטה אייגו?

עריכה אחרונה על ידי kamaodd
פורסם

אני לא מומחה גדול אבל אני מסתכל על מכוניות מיני לאחרונה ובכל מקום שאני קורא ביקורות ומבחנים הפיקנטו לוקחת כל הזמן. נראה לי שעשו כבר את עבודת המחקר בשבילך...

פורסם

המערכות באייגו ובפיקנטו דיי מקבילות, כשבאייגו זו מערכת מקורית לחלוטין ובפיקנטו זו מערכת חצי מקורית וחצי מוביל איי.

Sent from my MX5 using Tapatalk

פורסם
אני לא מומחה גדול אבל אני מסתכל על מכוניות מיני לאחרונה ובכל מקום שאני קורא ביקורות ומבחנים הפיקנטו לוקחת כל הזמן. נראה לי שעשו כבר את עבודת המחקר בשבילך...

איפה קראת מבחן השוואתי?

• תוכן חדש...