Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

בקשה לביצוע שטר או המחאה (צ'ק) בהוצאה לפועל (הליך) – כל-זכות (kolzchut.org.il)

אם מישהו מבטל לי צ'ק ומסרב לשלם, למה שאתאמץ בבית משפט?
הוצאה לפועל הם בערך היחידים שעובדים במגזר הציבורי, ביחד עם מס הכנסה. שהם ישברו את הראש.

הם לא ישברו את הראש בכלל.

מגישים התנגדות לביצוע שטר, והתיק יעבור לבית משפט.

https://www.kolzchut.org.il/he/התנגדות_לביצוע_שטר

פורסם
לפני 3 שעות, rev-Match כתב:

בכל החוזים מצויין " השוכר אחראי לדאוג על שלמות הדירה בלה בלה בלה" אבל!

מה קורה כשהמזגן מתקלק ? הדוד מתקלקל? יש נזילה בדירות גג?

לרוב השוכרים יתקלו במשכירים שלא בדיוק ששים לקחת אחריות על נכס המיליונים שלהם וזאת בדיוק הבעיה, הרבה אנשים עוזבים דירות שהיו שמחים להמשיך לחיות בהן אם רק בעל הבית היה בן אדם ודואג לסדר את כל הליקויים בזמן.

אכן, ואנחנו ממש הפלנו חוזה על השטות הזו והחזירות של בעלת הדירה (לדעתי חזירות, כמובן שמותר לה).

גרים בדירה משלנו אבל בגלל שלל סיבות החלטנו לעזוב וקצת להתקרב יותר למשפחה(אחת הסיבות).

מצאנו דירה שהייתה ניראת לנו, ובעלת הדירה לא הסכימה לוותר על סעיף שכל תקלה המזגן על אחריותנו.

נשרף כרטיס? אתם אשמים. עזבו גם הדירה חדשה ויש 3 שנים אחריות, זה היה עניין של עקרון.

מעבר לזה, היא לא הסכימה לוותר על עליה של לפחות(!!) 5% כל שנה, זה אחרי שהיא מפרסמת את הדירה כבר 3 חודשים ולא הגיע שוכר.

ויתרנו והחלטנו להישאר בבית המדהים שלנו, אבל קפצה לי פתאום מודעה חדשה, נסענו לראות את הדירה וואלה? גם זול יותר ב 12% (מעל 10k בשנה) וגם בעלי דירה בדיוק בראש שלנו, שאין לי ספק שלא יהיו לנו תאקלים.

ראינו גם דירות פ-ח א-ש-פ-ה בתחזוקה הזויה (כמובן שהתמונות ביד 2 מסתירות את זה) והמחירים מופרכים של מעל 7 אלף לדירת 4 חדרים, שבפועל לא מגיע להם גם 5.5.

כשל שוק, מדינה בהזיה, וממש עצוב לי שאנחנו עוזבים את הבית שלנו.

• אהבתי 1
פורסם

דירות פח אשפה?

מזכיר לי שבתקופה שחיפשנו לשכור בית. הגענו לבית לכאורה עם נתונים טובים.

תמונות יפות של לאחר שיפוץ וגם מחיר נוח 

מגיעים לבית. המשכיר בכלל לא במקום.

אומר לי שהמפתח מוסתר בארון חשמל.

בסדר.

נכנסים. כל הבית בלאגן מהגיהנום. קירות שבורים אין שירותים ומקלחת הכל שבור והרוס.

רק המטבח חדש.

בשיחה לאחר מכן עם הבעלים.

הוא התחיל שיפוץ ונתקע למצוקת תקציב.

השאיר את הבית באמצע שיפוץ 

אמר לי שאני ישלים את השיפוץ והוא יתקזז איתי.

הערכה גסה שצריך להשכיב שם עוד לפחות 50-60 אלף למשהו בסיסי.

ולדעתי אפשר לחצות גם את ה100  אלף בכיף.

והשכירות היתה בערך 3000 שח (לפני איזה 7 נראה לי)

אמרתי לו שזה שנתיים שכירות קדימה. אני יכול לעזור לו לנהל את השיפוץ או להמליץ לו על בעלי מקצוע (הוא גר שעתיים מהדירה) אבל לא לתת לו 60 אלף מראש.

והוא עוד צועק עליי שאין לו כסף ואיך אני לא מבין אותו

הזוי.

• מצחיק 1
  • מבאס 1

.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על כל מטומטם כזה יש 9 בעלי דירות עם דירה ראויה למגורים שרוצים דייר טוב.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ועדיין לא מכיר אחד שלא נתקל באחד כזה. 

איך שלא תנסו לסובב את זה, שוק הדיור( רכישה) נראה כמו שהוא נראה בגלל שוק השכירות, אם כל המשקיעים החכמולוגים לא היו יוצרים את תחושת המועקה שיש לאנשים אז אף אחד לא היה רץ לקנות דירות בפריפריה ובכל ערי הלוויין של גוש דן. 

תקראו לזה קלישאות פופוליסטיות אבל הן כאלה בגלל שרוב הציבור מסכים איתן. 

בדיוק כמו שהרוב בפורום יסכימו שרכב צרפתי זה לאמיצים בלבד. 

פורסם
לפני 10 דקות, rev-Match כתב:

אף אחד לא היה רץ לקנות דירות בפריפריה ובכל ערי הלוויין של גוש דן. 

אז איפה הם היו רצים לקנות דירות?

פורסם

לא הבנתי.

ראיתם דירות פח עם בעלי בית חזירים והמשכתם הלאה.

אף אחד לא עמד עם אקדח והכריח אתכם לחתום. חלקכם גם מצאו דירה יותר זולה עם משכיר נורמלי. בדיוק מה שאמור לקרות בשוק חופשי.

אז בשביל מה צריך בית משפט וחוקים, מעבר למה שיש?

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 דקות, MiniMiz3r כתב:

אז איפה הם היו רצים לקנות דירות?

רצים לקנות דירות במחירי "תפרוס לי בבקשה ל30 שנה" ב.... 

עכשיו יותר מובן? 

פורסם

ולמה הביקוש עולה על ההיצע? כשהגיע העליה הרוסית בשנות ה90 ידעו לבנות אלפי יחידות בשנה , עכשיו הסטארט אפ ניישן מתקשה כי אהמ אהמ אין מספיק מכסות לפועלים זרים ? איזה עוד סיבות יש? 

לפני 2008 לא היה ביקוש?

תפתח את העניים , הכנסת שלנו מלאה בלוביסטים ואינטרסנטים שמשתינים עלינו מהמקפצה אבל אתה בשלך או בשלהם...

“Repeat a lie often enough and it becomes the truth”

אני פורש, דיון עקר.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 שעות, פינדר כתב:

לא הבנתי.

אף אחד לא עמד עם אקדח והכריח אתכם לחתום. חלקכם גם מצאו דירה יותר זולה עם משכיר נורמלי. בדיוק מה שאמור לקרות בשוק חופשי.

לדעתי צריכה להיות טיפה יותר הגנה על שוכרים (ואני אומר את זה בתור מי שהולך תכף גם להשכיר את הדירה שלו).

לדעתי, לא הגיוני שבעל דירה יכול להקפיץ את המחיר ככל העולה על רוחו. כבר שמעתי ממקור ראשון על סיפורי הזוועות בתל אביב על עליה של 1500 שקלים. יש בזה משהו לא הוגן, ולא משנה איך יהפכו את זה.

הגענו למצב שכל אחד חושב שיש לו מינימום ארמון, שבפועל יש לו דירת 4 חדרים לא מתוחזקת בשום צורה בראשון לציון, ודורש מחיר מופרך.

יש כאן מדינה ש'מקדשת נדלן', אבל זה ברור שהרוב משלם על זה ביוקר.

מעליות המחירים העיקריים הנהנים הם.... הקבלנים, הבנקים והמדינה. חוגגים על חשבוננו כבר מעל עשור ונשאר רק להחזיק אצבעות שעליית הריבית קצת תהרוס את המסיבה.

אגב, שלא ישקרו לכם על היצע שגובר על הביקוש, חפשו כמה דירות ריקות יש לקבלנים ותופתעו.

ואז המדינה באה ועודדה את הקבלנים לפתוח חברות ריט ולקנות את הדירות שלהם, לקבל הטבות מס ולהמשיך לנפח את הבועה. אם זה לא שחיתות, אני לא יודע מה כן.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 9 שעות, פינדר כתב:

לא הבנתי.

א. זה לא שוק חופשי, שוק הדירות מנוהל על ידי המונופוליסטית הבלעדית של הקרקעות שזאת המדינה.

מדינה מחליטה כמה היצע יהיה ברגע שהיא מחליטה כמה קרקעות לשחרר לבניה.

ברגע שיש גוף אחד שיושב על הברז זה ממש לא שוק חופשי.

ב. הפוך גוטה, אני מחפש דירה כבר חצי שנה, על כל בעל דירה אחד הוגן יש 19 חזירים. בכפר יונה איפה בבניינים שלפני שנתיים הדירות היו עולות 4500 שקל עכשיו לא תמצא בפחות מ5500 ש"ח. למה? ככה. כי המדינה יושבת על הברז ועוזרת לבעלי הדירות לעשוק את הצעירים ואלו שלא ביכולתם לרכוש דירה.

• מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Gavrik כתב:

בכפר יונה איפה בבניינים שלפני שנתיים הדירות היו עולות 4500 שקל עכשיו לא תמצא בפחות מ5500 ש"ח. למה? ככה

הדירה הזו בכפר יונה עולה היום כ-500k יותר ממה שעלתה לפני שנה וחצי.

כל משקיע נורמלי משערך מחדש את הנכסים שלו מדי פעם וקובע שכירות בהתאם.

אם הוא מכוון ל3% תשואה ועכשיו מחיר הבית עלה ב-500k הוא גם יעלה את השכירות…

לא תמיד אפשר להדביק את עליית ערך הנכס עם העלאה של השכירות כי מחירי הנכסים פשוט עולים במדינה הזו מהר מדי ביחס לשכר, עדיין אם אתה אומר שהם לוקחים 1000 יותר אחרי שמחירי הבתים שם עלו ב-500k זה נשמע סביר…

הבעיה היותר גדולה שם היא הארנונה. בדקת כמה היא? תחטוף חום.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

ועכשיו מחיר הבית עלה ב-500k הוא גם יעלה את השכירות

מחיר הבית לא עלה, מה שעלה זה השווי על הנייר.

רק מחדד, כי יתר ההודעה שכתבת מדויק.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 28.8.2022 בשעה 17:01, yuvalganim כתב:

זה לא שכירות ארוכת טווח.

זה שאתה חכם וחותם לטווח יחסית ארוך זה מצויין (גם אני ככה).

אבל שכירות ארוכת טווח זה שכירות לתקופה ארוכה מאוד (10 שנים +++) שבה המחיר קבוע וסביר.

זה אינטרס של המדינה לארגן דברים כאלה, כדי למנוע בדיוק מקרים כמו שקורים עכשיו.

אצלנו בקיבוץ(אני כבר לא גר שם), עשו פרויקט שכירות לטווח ארוך. 10שנים בעלות קבועה, עם אופציה לעוד 10 שנים.

שיפצו בתים ישנים, איחדו 2 קטנים ביחד ומשכירים לחברי קיבוץ צעירים בעצמאות כלכלית

• רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...