Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, redroze כתב:

זו החלטה שלך האם לקנות למגורים או להשקעה. נניח יש לך 300-400 אלף ש"ח הון עצמי.

אתה יכול לקנות דירה למגורים ב-1.2-1.6 מיליון ש"ח או לרכוש 2 דירות בכמיליון ש"ח (סה"כ שווי של שתיהן).

האופציה הראשונה היא הנפוצה יותר אבל זה לא בהכרח אומר שהיא גם הטובה יותר.

איפה היתרון המשמעותי פה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, redroze כתב:

מה שרשמת ידוע וברור. אני הצעתי דרך להתגבר על הבעיה שהצגת.

שכל אחד יעשה את הבחירות שלו.

אם אתה שואל אותי, ואני אצא פה ממש הייטר, זו פשוט עוד התקרבנות מני רבות.

למה אתה לא בוכה על זה שהבומרים שמו את הכסף שלהם במדדי מניות וצברו ריבית דריבית עם השנים ואתה לא? כיום רוב המניות יקרות יותר בהשוואה לעשורים קודמים.

אין פה עניין של בכי או לא.

יש פה עניין שדירה זה מוצר צריכה בסיסי ומחירי הדירות בישראל הם היקרים בעולם.

200+++ משכורות ממוצעות לרכישת דירה ממוצעת זו הזייה וכשל שוק.

זה גם יביא אותנו למיתון כי זה משעבד דור שלם של זוגות צעירים שבמקום לפרוח ולחיות הם ישימו כסף על שכירות או משכנתא מנופחת.

תצא רגע מהפוזיציה של "יש מה לעשות עם הכסף" אני לא שם, זה לא המצב, יש פה בעיה חמורה שחייבת לקבל התייחסות.

• אהבתי 6

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

אבל על מניות עושים ספליט (כן, לא כולם אבל הרוב ברגע שהמחיר יקר מידי), ואז גם פלוני יכול להיכנס למשחק על אותה מניית גוגל שאיזה בומר קנה בשנות ה-2000. אבל עבור דירה בר"ג זה לא רלוונטי.

לא, זה בגלל שרף הכניסה למניות נמוך יותר בהשוואה לדירה ברמת גן.

עניין הספליט הוא רק טכני והוא לא מתרחש בכל המניות. לצורך העניין קיים ספליט בנדלן, אבל בעיקר בבני ברק. מספר משפחות חוברות יחד כדי לקנות דירה.

אני נתתי את הדוגמא כדי להראות שעל מניות אף אחד לא בוכה שבעבר רף הכניסה היה נמוך יותר לעומת נדל"ן ששם זה כן כואב לאנשים.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

איפה היתרון המשמעותי פה?

מי אמר שיש יתרון?

היה פה בחור שטען שמי שיש לו דירה יחידה למגורים מפסיד מעליית המחירים ומי שיש לו יותר מדירה אחת אז הוא משקיע ואז הוא מרוויח מעליית המחירים והוא יכול גם להתמנף בקלות ובלה בלה בלה.

אני חושב שהקביעות האלה סתם נחרצות כי:

1. אף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד.

2. כל אחד יכול להפוך למשקיע, אם הוא רק רוצה. הנה דוגמא  למשקיעים שרכשו בלי הון עצמי:

https://podcastaddict.com/episode/144085976 

האם מה שהם עושים הוא נכון? וואלה, לא יודע, כדור הבדולח שלי במוסך. אבל אם מר בחור חושב שלהיות בעלים של מספר דירות זו הדרך להתעשר אז אף אחד לא מונע את זה ממנו.

לפני כשעה, yuvalganim כתב:

אין פה עניין של בכי או לא.

יש פה עניין שדירה זה מוצר צריכה בסיסי ומחירי הדירות בישראל הם היקרים בעולם.

200+++ משכורות ממוצעות לרכישת דירה ממוצעת זו הזייה וכשל שוק.

זה גם יביא אותנו למיתון כי זה משעבד דור שלם של זוגות צעירים שבמקום לפרוח ולחיות הם ישימו כסף על שכירות או משכנתא מנופחת.

תצא רגע מהפוזיציה של "יש מה לעשות עם הכסף" אני לא שם, זה לא המצב, יש פה בעיה חמורה שחייבת לקבל התייחסות.

ההתייחסות היחידה שהבעיה צריכה לקבל זה לבנות כמה שיותר באזורי ביקוש. כל פיפס מעבר לזה זה בזבוז של זמן, אנרגיה ולתת הטבות לדור הנוכחי על חשבון הילדים שלנו. ואני מתכוון בין אם זה תכנית כזו או אחרת שמטיבה עם אוכלוסיה זו או אחרת, או נטרול ממוקד לשחקנים בשוק (רוכשים מחו"ל, משקיעים וכו').

השוק צריך להיות חופשי ומשוכלל. המדינה שצריכה להתעסק רק בלבדוק היכן הביקושים, ולשחרר שם כמה שיותר יחידות דיור חדשות בהתאם לביקוש.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 40 דקות, redroze כתב:

לא, זה בגלל שרף הכניסה למניות נמוך יותר בהשוואה לדירה ברמת גן.

עניין הספליט הוא רק טכני והוא לא מתרחש בכל המניות. לצורך העניין קיים ספליט בנדלן, אבל בעיקר בבני ברק. מספר משפחות חוברות יחד כדי לקנות דירה.

אני נתתי את הדוגמא כדי להראות שעל מניות אף אחד לא בוכה שבעבר רף הכניסה היה נמוך יותר לעומת נדל"ן ששם זה כן כואב לאנשים.

לא סתם בחרתי גוגל ורמת גן. כתבתי שספליט לא מתרחש עבור כל המניות, אבל גם בני ברק היא די ייחודית בעניין הזה.

אני נתתי את הדוגמאות כי למרות שמחירי גוגל הן כבר לא סנטים/דולרים בודדים המחירים עבור האדם הממוצע הם אפשריים. אבל עבור דירה ממוצעת היכולת להיכנס למשחק היא נמוכה מאוד.

לפני 40 דקות, redroze כתב:

ההתייחסות היחידה שהבעיה צריכה לקבל זה לבנות כמה שיותר באזורי ביקוש. כל פיפס מעבר לזה זה בזבוז של זמן, אנרגיה ולתת הטבות לדור הנוכחי על חשבון הילדים שלנו. ואני מתכוון בין אם זה תכנית כזו או אחרת שמטיבה עם אוכלוסיה זו או אחרת, או נטרול ממוקד לשחקנים בשוק (רוכשים מחו"ל, משקיעים וכו').

השוק צריך להיות חופשי ומשוכלל. המדינה שצריכה להתעסק רק בלבדוק היכן הביקושים, ולשחרר שם כמה שיותר יחידות דיור חדשות בהתאם לביקוש.

לבנות כמה שיותר זה לא מספיק, בלי עירוב שימושים ותחבורה טובה הבעיה רק תחמיר ו/או ויווצרו בעיות קשות אחרות.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

גוסר, אני לא מבין את הטענה שלך האמת. עם הון עצמי גבוה אתה יכול להשקיע בגוגל ואם לא יהיה משבר לצאת ברווח ויהיה לך יותר כסף לדירה. אבל אם אין לך כסף אז אין לך כסף.קניה של מניה של גוגל לא תפתור את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בעיקר התייחסתי לכך שרדרוז טען "למה לא כועסים על בומרים שהשקיעו כסף במניות כשהן היו זולות". והטענה שלי שזה לא בדיוק מקביל. גם כי המחיר הראשוני שונה בסדרי גודל, וגם אם יש מניה שהמחיר שלה מאוד גבוה ככל הנראה מתישהו יתרחש ספליט וזה יאפשר ליותר שחקנים להיכנס.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

הקשבתם לפאוול? לא אוהב את הנגיד הזה בגדול, מה שכן אפשר כבר להבין לגביו זה שהוא לא אוהב להפתיע את השווקים ובסופש האחרון הוא עשה תיאום ציפיות. אם נתרגם את מה שהוא אמר אז צפו לעליות נוספות בריבית, גם ״משמעותיות״, אל תצפו לירידות בעתיד הנראה לעין.

יהיה אינפלציה? עליה בריבית.

יהיה אינפלציה ומיתון? עליה בריבית.

יהיה אינפלציה מיתון ואבטלה? עליה בריבית.

התסריט האחרון בשילוב ריבית על פקדונות שמשתווה לתשואה לדירה הוא התסריט שכל מפמפמי קריסת הנדלן בונים עליו.

השאלה מה יהיה, ואני לא מתכוון אם נגיע לשם כי סיכוי סביר שנגיע לשם, אלה מה המדינה ובנק ישראל יעשו, איך הם יטפלו במצב?

יאללה להתחיל לזרוק רעיונות.

אני אומר הנחיה לבנקים לאפשר מיחזור משכנתאות עם מסלולים מותאמים למצב החדש כולל פרישה שונה של התשלומים.

תקופות גרייס בלי קנס.

מה עוד הם יעשו לדעתכם?

*למי שאומר יתנו ללווים לקרוס אולי, אישית אני מאמין שקודם יקחו לי סלייס מהפנסיה כדי להציל אותם.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מז"א לקרוס?

לא עומדים בתשלומים? ימכרו את הבית ויחזירו את יתרת החוב לבנק. יחזרו לגור בשכירות.

זה לא לקרוס.

פורסם
לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

יהיה אינפלציה? עליה בריבית.

יהיה אינפלציה ומיתון? עליה בריבית.

יהיה אינפלציה מיתון ואבטלה? עליה בריבית.

שתי הראשונים כבר פה בצורה מסוימת לגבי השלישי,  דיבורים. 

ברגע שיתחילו לצאת לרחובות כי מובטלים שאין להם מה לעשות ואין שום הצעות מהלשכה יצאו לרחובות הבחור יקבל ברקס מהממשלה,  לא משנה איזה ממשלה תיהיה היא לא תאהב שיש מפגינים ברחובות. 

בינתיים שפאוול ידאג להעלות את הריבית שנותנים הבנקים על פיקדונות ומהר כי זה גם מכעיס את הציבור וכשהריבית על ההלוואות תיהיה 5-8% למה שהריבית על הפיקדונות תישאר על עשיריות האחוז? 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

מז"א לקרוס?

לא עומדים בתשלומים? ימכרו את הבית ויחזירו את יתרת החוב לבנק. יחזרו לגור בשכירות.

זה לא לקרוס.

הבעיה שכמשהו כזה קורה זה לא בנאדם אחד/שניים/מאה, יש איזו קבוצה של אנשים שלקחה פחות או יותא את אותו מסלול משכנתא עם פחות או יותר אותה הכנסה.
ברגע שעברת סף מסויים כל הקבוצה קורסת יחד ואז זה כדור שלג.

לפני כשעה, rev-Match כתב:

ברגע שיתחילו לצאת לרחובות כי מובטלים

אין ממש הבדל בין לקבל משכורת שלא יכולה לקיים אותך כי יש אינפלציה מטורפת לבין לא לקבל משכורת בכלל, זו הבעיה באינפלציה ואת זה אני מבין בלי שעשיתי שום קורס בכלכלה.
ההבדל היחיד הוא שאם לא הייתה אינפלציה היה חוזר הערך לעבודה ואז אולי לא ישלפו את הקלשונים. עם אינפלציה אין שום ערך לעבודה בשכבות הנמוכות והם בטוח ישלפו קלשונים.
מכאן גם סדרי העדיפויות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כדור שלג שמה המשמעות שלו?

אני שואל כאילו למה זה רע בעצם?

אז ימכרו את הדירות. יותר דירות בשוק זה עצירת עליית המחירים.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

יאללה להתחיל לזרוק רעיונות.

אני אומר הנחיה לבנקים לאפשר מיחזור משכנתאות עם מסלולים מותאמים למצב החדש כולל פרישה שונה של התשלומים.

תקופות גרייס בלי קנס.

מה עוד הם יעשו לדעתכם?

*למי שאומר יתנו ללווים לקרוס אולי, אישית אני מאמין שקודם יקחו לי סלייס מהפנסיה כדי להציל אותם.

לא יעשו כלום. הבנקים לא יוותרו על שקל.

גרייס? אולי למי שיתחייב למכור את הבית שלו יתנו איזה גרייס (נניח).

אבל בגדול? למדינה אין מספיק כסף להציל את כולם במקרה של אקסטרופה.

מה שיקרה זה שאנשים פשוט יפסידו כסף על הדירות וימכרו אותם בפחות, אגב עבור רובם ההפסד הזה הוא על הנייר בלבד:

אם מישהו קנה דירה במיליון שקל, היא עלתה ועלתה ועלתה ועשיו היא שווה 2 מיליון שקל, גם אם ימכור ב-1.5 עדיין הוא לא הפסיד.

המחירים עלו כל כך הרבה שכדי שאנשים אשכרה יפסידו כסף על הבית צריך לקרות אחד מהבאים:

1) ירידה של מעל 50% במחיר (קיצוני)

2) מישהו שקנה בשלוש השנים האחרונות במינוף מטורף ועכשיו מוכר בהפסד

כל השאר יפסידו קצת תיאורטית, אבל עדיין ימכרו ביותר כסף מגובה המשכנתא שלהם בבנק

• אהבתי 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

לא יעשו כלום. הבנקים לא יוותרו על שקל.

הבנקים לא קובעים שום דבר.

מי שקובע זה בנק ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 שעות, redroze כתב:

מי אמר שיש יתרון?

היה פה בחור שטען שמי שיש לו דירה יחידה למגורים מפסיד מעליית המחירים ומי שיש לו יותר מדירה אחת אז הוא משקיע ואז הוא מרוויח מעליית המחירים והוא יכול גם להתמנף בקלות ובלה בלה בלה

מי שיש לו דירה למגורים, לא מפסיד אבל גם לא מרוויח.

מי שיש לו יותר מדירה אחת, אכן מרוויח אבל זה שני דברים שונים לגמרי.

דירה למגורים זאת לא השקעה.

• תוכן חדש...