Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, avargel כתב:

אתה כבר כמה שנים טובות מפמפם פה שהמחירים עומדים לקרוס ולכן אתה לא קונה

לפני 5-6 שנים יכלת לקנות בחצי מחיר ממה שיש היום

לאן אתה רוצה שיקרוס? ל50% מה50% שהיו לפני שנים ספורות? ואז תקנה? כשהמחירים ירדו ב75% מהרמה הנוכחית?

או שאולי גם אז תשב על הגדר?

ולפני שאתה קורא לי "מבוגר שחושב שהוא חכם" וממליץ לי על קצת צניעות

אז אבהיר שאני בערך בן גילך, עובד רצוף מגיל 21 ורוב החיים בשכר של 5,000 שקל. רק בשנים האחרונות פתחתי חברת סטארט-אפ ומאז השכר שלי נהיה נורמלי (עדיין משתכר פחות ממהנדס ג'וניור אצלי)

אז לא, אני לא איזה קשיש שקנה דירה ב42,000$ לפני 50 שנה. אבל כן ידעתי קצת פחות להתמרמר ולפמפם בקבוצות פייסבוק ****לא קונים דירה במחירי בועה****. כשזיהיתי הזדמנויות - קפצתי עליהן. זה הכל. פשוט לא כל כך נוח לי על הגדר.

אני מכיר אנשים שמחכים מ2,009 כשאז היה להם הון של 200-300

כי "מ2007 המחירים קפצו ולא קונים דירה במחיר הזה"

לא דיברתי ספציפית עליך, שום דבר לא אישי פה. אז אל תיקח אישית.

"לפני 5-6 שנים יכלת לקנות בחצי מחיר ממה שיש היום"  יפה שאתה נכנס לי לחישובים.

לא יכלתי לפני 6 שנים, כרגע הסברתי למה.

לא היינו שם, עזוב שלא הייתי אפילו נשוי לפני 6 שנים, מה לעשות לא כל דבר בחיים מסתדר בתזמון.

קונים דירה אם המשכנתא המתקבלת היא סבירה והגיונית, זה השיקול המנחה שלי - ממש לא המחיר.

וכן, המחירים פה מנופחים והזויים ואני מקווה ומאמין שהם יקרסו. 50% זה לא מספר גבוה אחרי שרק השנה הם עלו ב-20%

• אהבתי 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 29 דקות, MiniMiz3r כתב:

מן הסתם, זה יוריד אותם יחד עם שאר המשק. 

סבבה.

אז נסכים שגובה הריבית יכול להוריד את מחירי הדיור, אנחנו רק לא יודעים מה גובה הריבית שיגרום לירידה מורגשת?

פורסם

עם כמות הילודה שיש כאן למה אתם חושבים בכלל שתהיה ירידה במחירי הדיור? אנשים צריכים לחיות איפה שהוא ויעשו הכל בכדי להגיע לדירה משלהם או שימשיכו להיות שוכרים כל החיים ולהיות שוכר בארץ זה לא מהנה כ"כ, ככה או ככה הריבית תעלה את מחיר השכירות ואת מחירי הדיור... ההפך מהרצוי יקרה

פורסם (נערך)

למה אתה חושב שהדבר היחידי שמשפיע על מחירי הדיור זה ביקוש? אתה חושב שאם תקופה כ"כ ארוכה הריבית לא הייתה אפסית המחירים היו משתוללים כמו שהם משתוללים היום?
אם דירה ממוצעת הייתה עולה 3 מיליון שקל מישהו היה קונה? לא.
אנשים היום כ"כ חנוקים שהם נלחצים מתוספת של 300 שקל למשכנתא,הישראלים טמבלים ,דוחקים את עצמם לקצה.
יש תקרת זכוכית למחירי הדיור בישראל.
אנשים מתחילים את החודש ב7-8 אלף שקל הוצאות רק על דיור,אתה חושב שזה יכול לעלות? זה על סף פשיטת רגל.
אתם חושבים שאנחנו איזה מדינה מיוחדת במינה? חוקי הכלכלה לא עובדים עלינו? מחירי הדירות לא יודעים לרדת? יודעים גם יודעים,תסכלו מה קורה במדינות אחרות.

אין דבר כזה נדלן שרק עולה.

עריכה אחרונה על ידי ArikC
  • אהבתי 4

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

המחירים לא היו משתוללים אם הריבית לא הייתה אפסית, עם זה אני מסכים, אבל הם היו עולים ולא יורדים כי עדיין יש ביקוש ותמיד יהיה ביקוש, הילודה כאן היא בעלת אחת הממוצעים הכי גבוהים בעולם

פורסם

לא מסכים.
ביקוש הוא שילוב של כמה פרמטרים,מחיר הוא אחד מהפרמטרים האלו,אם המחיר גבוה מידי לא תוכל לרכוש,זו עובדה.

לא תוכל לרכוש = ביקוש יורד = מחיר יורד.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לפני 7 דקות, adi89 כתב:

... הם היו עולים ולא יורדים כי עדיין יש ביקוש ותמיד יהיה ביקוש, הילודה כאן היא בעלת אחת הממוצעים הכי גבוהים בעולם

בדקת אם יש קורלציה בין מחירי הנדל"ן לשיעור הפריון באוכלוסיה לפי שנים לפני שכתבת את ההצהרה החותכת הזאת ?

פורסם
לפני 53 דקות, MiniMiz3r כתב:

סבבה, אבל הטענה שלי היא שמראש לבנק ישראל אין כוונה להגיע לרמת ריבית שתגרום לירידה במחירי הדירות. 

לפי מה קבעת מהו אחוז הריבית שיגרום לירידה מוחשית במחירי הדיור? 

לפני 40 דקות, adi89 כתב:

עם כמות הילודה שיש כאן למה אתם חושבים בכלל שתהיה ירידה במחירי הדיור? אנשים צריכים לחיות איפה שהוא ויעשו הכל בכדי להגיע לדירה משלהם או שימשיכו להיות שוכרים כל החיים ולהיות שוכר בארץ זה לא מהנה כ"כ, ככה או ככה הריבית תעלה את מחיר השכירות ואת מחירי הדיור... ההפך מהרצוי יקרה

בוא נתקוף גם את הטיעון הזה בדוגמא קיצונית. 

אם מחיר דירה בסיסית יהיה 100 מיליון ש"ח, האם יהיה ביקוש ואנשים יקנו? או שהמחירים יתחילו לרדת? 

פורסם
לפני 2 דקות, Nemesis כתב:

לפי מה קבעת מהו אחוז הריבית שיגרום לירידה מוחשית במחירי הדיור? 

המספר עצמו לא משנה. כדי לגרום לירידה יש צורך בעודף היצע שיכול להווצר רק אם הריבית תעלה לגובה שלא יאפשר ללווים קיימים לשלם את המשכנתא ויכריח אותם למכור את הדירות. זה תרחיש שבנק ישראל מצהיר השכם והערב שהוא לא מתכוון להגיע אליו. 

פורסם

לא רק. 

נחזור לטיעון המוגזם. נניח וכל המשכנתאות הנוכחיות הן בקלצ. אם הריבית על משכנתאות חדשות תהיה 30%, המחירים לא ירדו בכל זאת? 

פורסם
לפני 34 דקות, stum כתב:

בדקת אם יש קורלציה בין מחירי הנדל"ן לשיעור הפריון באוכלוסיה לפי שנים לפני שכתבת את ההצהרה החותכת הזאת ?

מספיק הגיון בריא בכדי להבין שהיום יש הרבה יותר אנשים בגילאי 30+ מלפני 20 שנה במדינה שצריכים מקום מגורים

לפני 14 דקות, Nemesis כתב:

בוא נתקוף גם את הטיעון הזה בדוגמא קיצונית. 

אם מחיר דירה בסיסית יהיה 100 מיליון ש"ח, האם יהיה ביקוש ואנשים יקנו? או שהמחירים יתחילו לרדת? 

באותה קורלציה של היום שיש מספיק אנשים עם בעלי ממון שיכולים לרכוש את הנכסים במחירים הללו, אז כן, יהיה ביקוש.

במחירים של היום עדיין יש אנשים במעמד הבניניים שיכולים לרכוש דירות, שזה מוזר נכון, אבל מסתבר שזה מה שקרה בשנתיים האחרונות, אל תשאל אותי מי הם וממה הם מתפרנסים, אבל מסתבר שאתה משלם לאינסטלטור שלך 400 ש"ח על שעת עבודה הוא יכול להרשות לעצמו דירה כזאת אח"כ

פורסם

לא באותה קורלציה. בלי שום קורלציה. כמו שהקורלציה בין משכורת ממוצעת או חציונית לבין מחיר דירה ממוצעת הוכפל ב 20 שנה האחרונות. 

מחליטים מחר כל בעלי הדירות בתור קרטל שהמחיר מתחיל ב 100 מיליון. אנשים חייבים לגור איפשהו. האם יקנו? 

פורסם (נערך)

אם מחליטים מחר כל בעלי הדיקות שהמחיר מתחיל ב100 מילון ש"ח אז כמובן שאנשים לא יוכלו לקנות, אבל זה לא המצב אז מה ההגיון בשאלה הזאת?

המשכורת הממוצעת היא אולי נכונה אבל היא מתפרשת על אוכלוסיה הרבה יותר גדולה כיום ולכן יש הרבה יותר אנשים שיכולים לקנות דירה כאשר בנוסף יש גם הרבה יותר אנשים שלא יכולים...

פשוט אין מספיק דירות בשוק

עריכה אחרונה על ידי adi89
  • תוכן חדש...