Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 58 דקות, yuvalganim כתב:

אבל עובדתית, מעולם לא היה כל כך קשה לקנות דירה בישראל לזוג צעיר, אלו הנתונים בסופו של דבר.

אני לא חושב שעל המשפט הזה יהיה מי שיתווכח איתך.

לפני שני עשורים היה גם EMI, ואפשר היה להתאבד גם על 90 אחוז משכנתא בלי צורך בערבים או הלוואות משלימות.

וכן, חייבים להודות שהסכום האבסולוטי (גם דולרית, אם אתה מתווכח עם אנשים שיגידו לך ש"כח קניה" שונה וזה) התנפח בסדרי גודל. ללא שום פרופורציה לעליה ביוקר המחיה בתחומים אחרים, או בכח קניה או בעלייה במשכורת הממוצעת/חציונית.

לפני 34 דקות, garicho כתב:

פה זה בפולין.

מה שווה שיש לכם דירה בזול אם אתם יושבים בה לבד בחושך ? 

• מצחיק 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 54 דקות, MiniMiz3r כתב:

ההסבר שלך לא נכון בצורה יסודית. הביקוש לדירות == הביקוש לדיור. אף משקיע לא קונה דירה שתעמוד ריקה. 

אף משקיע לא *מתכנן* שהדירה שלו תהיה ריקה.

זה לא אומר בהכרח שהדירה תתמלא.

עובדתית יש דירות ריקות בגלל בעלי דירה שמבקשים שכר דירה גבוה מדי.

הרבה פרויקטים נשארים עם דירות ריקות כשהבניין כבר מוכן.

אני יכול להגיד לך ממקור ראשון משיחה עם קודקוד של חברה ענקית בתחום הנדל"ן שבונה בכל הארץ, הם אמרו במפורש שלמשל בתל אביב יש בניינים חדשים ריקים עם 30% מכירות בלבד ושאר הדירות עומדות ללא רוכשים,

בעולם שאתה מתאר כל הדירות היו נמכרות כל הזמן כי אנשים גרים באוהל בחוץ. זה לא המצב, רחוק מכך.

מרבית הביקושים בישראל נובעים ממשקיעים שמנסים לעשות תשואה ולא בגלל שלאנשים אין איפה לגור.

גם אתה תבין את זה בקרוב כשתראה מה קורה לשוק הנדלן המנופח

• אהבתי 4

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, yuvalganim כתב:

מרבית הביקושים בישראל נובעים ממשקיעים שמנסים לעשות תשואה ולא בגלל שלאנשים אין איפה לגור.

נכון, 15% מהרוכשים אחראים למרבית הביקושים בישראל. וכדור הארץ שטוח.

אגב אתה יכול פשוט להחליף את המילה "משקיעים" ב"משכירים", יש זהות 1:1 בין הקבוצות.

לפני 9 דקות, yuvalganim כתב:

גם אתה תבין את זה בקרוב כשתראה מה קורה לשוק הנדלן המנופח

אני ממתין בקוצר רוח כבר למעלה מעשור, כנראה שיש לנו הגדרה שונה למילה "בקרוב".

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, Nemesis כתב:

נניח ומחר הריבית להלוואות חדשות היא 30%.

האם המחירים לא יורדים?

זה קיצוני כמו "נניח ומחר איראן תוקפת בטילים בליסטיים את ישראל" (ואני לא מנסה להיות ציני).

בשני המקרים, ככל הנראה, לא יישאר כל כך ממי או ממה לגבות את החוב.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 36 דקות, natco כתב:

מה שווה שיש לכם דירה בזול אם אתם יושבים בה לבד בחושך ? 

אתה יודע, הייתי בטוח שזה סטיגמה עד שעברתי לפה וגיליתי שיש ניצני אמת בדבר.

דצמבר. מאוד מעונן. נכנס למשרד - חשוך כמעט לגמרי. מבקש להדליק אור - אנשים מתנגדים. "למה? יש אור מבחוץ..." 🤦‍♂️

• מצחיק 10
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אם היה אפשר לחזות איפה עובר סף השבירה של אנשים כנראה שהיו מונעים כמה מהפכות ובארמון האליזה עדיין היה מלך/מלכה.

לדעתי סף השבירה יגיע כשיתחילו לזרוק לרחוב משפחות שלא הצליחו לעמוד בתשלומי שכירות. כנראה בחיים לא נגיע למצב הזה כי למדינה אין שום אינטרס שזה יקרה, כמו שלמדינה גם אין שום אינטרס להוריד את מחירי הקרקע והדירות.

מבחינת המדינה שלא תהיה לך בעלות על בית, העיקר שלא תחייה ברחוב. מצידם שיגורו 3 משפחות בדירת 100 מ"ר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 26 דקות, Nemesis כתב:

@MiniMiz3r

נניח ומחר הריבית להלוואות חדשות היא 30%.

האם המחירים לא יורדים?

לא בטוח שהם יירדו כי כנראה שכל הפעילות במשק תעצור לפני שזה יקרה. 

בנק ישראל לוקח בחשבון את הסיכון הגלום ללווים כשהוא מעלה את הריבית, ולפי הנתונים שלו אנחנו רחוקים ממצב שבו ההעלאות מסכנות את יכולת ההחזר. 

כדי שהמחירים יירדו צריך שיהיו יותר דירות למכירה מאנשים שרוצים ויכולים לקנות דירה. עליה בריבית מצמצמת את כמות הרוכשים הפוטנציאליים אבל כדי שהיא תהווה שובר שוויון הריבית צריכה לעלות דרסטית וזה לא יקרה. 

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

תקופתך חשובה אך אינה נחשבת. 
השכר היום יותר גבוה מבעבר, אבל בגלל שהמחייה והשכירות כל כך יקרה, אנשים לא מצליחים לחסוך את ההון העצמי הדרוש. תן להם לקנות דירה ראשונה עם 10 אחוז והם יסתדרו עם זה, זה מה שמאפשר לזוכי מחיר למשתכן לקנות דירה.
אין לי בעיה לשלם היום משכנתא עם ריבית של 6-7 אחוז, אם דירת 4 חדרים תהיה מיליון וחצי ולא 3 מיליון.

בוא אסביר לך איך הגעתי להון העצמי שלי: התחלתי לעבוד בגיל 18 (כסטודנט) 2-3 משמרות לילה בבית חולים, התפקיד העיקרי לרחוץ חולים שלא שולטים בצרכים ולעטוף גופות לפני העברה לחדר המתים. אחר כך התגייסתי (עתודאי), ובכל סוף שבוע כשהייתי יוצא לחמשוש מלבנון הייתי הולך לעשות תורנות בבית חולים. ואז, כשהשתחררתי, הלכתי לעבוד בפריפריה כך ששכרתי דירה שהמעסיק סבסד. בכל 14 השנים האלה - עד שרכשתי דירה - הוצאתי לא יותר מ-20% מההכנסות, השאר נחסך. אז גם בדור שלי, שלדעתך אינו נחשב, לא היה קל להגיע להון העצמי. והריבית ששילמנו על הלוואות צמודות (לא היה משהו אחר) היתה 6-7% צמודה, שבמונחים נומינליים היתה 20% בשנה. לא ה-5% שעליה אתה בוכה. אז המציאות היא שהדיור היה לא קל להשגה גם לפני 30 שנה ויותר. פשוט, החלוקה בין הקבלן לבנק היתה שונה. חפש את הפוסטים של ישה על איך הוא התחיל את דרכו באמצע שנות ה-70.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החלוקה הייתה שונה, אבל זה המפתח.

היום החסם העיקרי ברכישת דירה הוא ההון העצמי הנדרש. עם התשלומים אין בעיה - עובדה שאנשים משכירים דירות מאוד יקרות.

זה בדיוק מה שמחיר למשתכן עשה, הנגיש את העלות (וגם עזר קצת במחיר).

לפני 10 דקות, garicho כתב:

לא רואה מחירים יורדים בישראל. הם יכולים להעצר, אולי לרדת ריאלית, אבל הם לא ירדו נומינאלית.

לאף אחד לא אכפת מהנומינלי. בשנים 2005-2008 המחירים ירדו ריאלית ב-30%, ואז הם היו נמוכים משמעותית ממה שהם היום.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, sperial כתב:

עד שרכשתי דירה - הוצאתי לא יותר מ-20% מההכנסות

כל זה טוב ונכון לתקופתך. היום משק בית עם הכנסה ממוצעת/חציונית/ וואטאבר לא מסוגל לחסוך 80% מההכנסות.
משק בית שמכניס 20K נטו וגר בפריפריה משלם כמעט 20% מההכנסות שלו רק על הוצאות דיור. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 דקות, garicho כתב:

לא רואה מחירים יורדים בישראל. הם יכולים להעצר, אולי לרדת ריאלית, אבל הם לא ירדו נומינאלית.

דה פאקטו הריבית עולה כבר תקופה ואין ירידה, וגם לא תהיה. אני כן מאמין שתהיה התמתנות משמעותית (כי העליות בשנה האחרונה הן לא סבירות בעליל), אבל לא ירידה.

אגב, בוא נניח שתהיה ירידה - היא הרי תבוא על חשבון עלות המימון. אנשים ישלמו את אותו סכום, פשוט חלק גדול יותר ממנו יילך לבנק ולא למוכר. זה לא יהפוך רכישת דירה לקלה יותר, רק את הבנקים לעשירים יותר.

פורסם

הבנקים בכל מקרה מרוויחים תמיד, מן פרדוקס כזה.

הריבית לה עולה דה פקטו "כבר תקופה". היא בסך הכל עלתה בשלושה החודשים האחרונים ב-1%, זה שולי ולא משמעותי.

עכשיו העלו בעוד 0.75% וזה מתחיל להצטבר.

כרגע מדברים על עוד 2 עליות עוד סוף השנה, כך שאם הריבית תהיה סביב 5% בסוף שנה, זה כבר משמעותי.

אני מבין שאתה פשוט לא מאמין שתהיה ירידה בכלל (רק התמתנות עליה), בכלכלה אין דבר כזה משהו שרק עולה כל הזמן, גם בנדלן בישראל לא.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

בוא אסביר לך איך הגעתי להון העצמי שלי: התחלתי לעבוד בגיל 18 (כסטודנט) 2-3 משמרות לילה בבית חולים, התפקיד העיקרי לרחוץ חולים שלא שולטים בצרכים ולעטוף גופות לפני העברה לחדר המתים. אחר כך התגייסתי (עתודאי), ובכל סוף שבוע כשהייתי יוצא לחמשוש מלבנון הייתי הולך לעשות תורנות בבית חולים. ואז, כשהשתחררתי, הלכתי לעבוד בפריפריה כך ששכרתי דירה שהמעסיק סבסד. בכל 14 השנים האלה - עד שרכשתי דירה - הוצאתי לא יותר מ-20% מההכנסות, השאר נחסך. אז גם בדור שלי, שלדעתך אינו נחשב, לא היה קל להגיע להון העצמי. והריבית ששילמנו על הלוואות צמודות (לא היה משהו אחר) היתה 6-7% צמודה, שבמונחים נומינליים היתה 20% בשנה. לא ה-5% שעליה אתה בוכה. אז המציאות היא שהדיור היה לא קל להשגה גם לפני 30 שנה ויותר. פשוט, החלוקה בין הקבלן לבנק היתה שונה. חפש את הפוסטים של ישה על איך הוא התחיל את דרכו באמצע שנות ה-70.

תשמע, אתה צריך להוציא מהדורה חדשה לספר אבא עשיר אבא עני, איפה שהאבא העני הוא הדמות המנצחת.

תצא מהסרט שבו אתה כל הזמן מטיף לכולם כמה חסכוני אתה וכמה כל השאר בזבזנים חסרי חשיבה.

עובדתית בתקופה שלך היה פי 10 יותר קל לקנות דירה, ואני מכיר מספיק אנשים שעובדים מגיל 14 וחוסכים כמעט בכל מה שאפשר ואין להם סיכוי לקנות היום כלום. 

נוסחת החסכונות שלך מתרסקת מול העובדה שעליית המחירים יותר מהירה ממה שאתה מספיק לחסוך. 

כמובן שמי שמכניס היום 20+ אבל מתנהל כמו סטודנט תפרן מצליח לעמוד בנוסחת ההצלחה שלך.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...