Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 19 שעות, yuvalganim כתב:

יש פה עניין שדירה זה מוצר צריכה בסיסי ומחירי הדירות בישראל הם היקרים בעולם

לא דירה, דיור. דירה זה לא מוצר צריכה בסיסי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 דקות, yuvalganim כתב:

מסכים.

אם היה פתרון של שכירות ארוכת טווח בהסדר סביר זה לגמרי מקובל.

יש פתרון כזה. אצלי למשל בעל הבית זרם על חוזה לשנה + 4 אופציות בנות שנה. אני לא חותם חוזה על פחות מ-5 שנים, זה לא שווה את זה.

האתר שלי: long.co.il

פורסם

זה לא שכירות ארוכת טווח.

זה שאתה חכם וחותם לטווח יחסית ארוך זה מצויין (גם אני ככה).

אבל שכירות ארוכת טווח זה שכירות לתקופה ארוכה מאוד (10 שנים +++) שבה המחיר קבוע וסביר.

זה אינטרס של המדינה לארגן דברים כאלה, כדי למנוע בדיוק מקרים כמו שקורים עכשיו.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם היו נותנים הטבות מס למי שמשכיר רק לתקופה מעל 5 שנים, אף אחד לא היה משכיר לשנה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

ואיך זה היה עוזר?

סתם מעוות את המחירים למי שאינם יכולים עדיין להשתקע לחצי עשור, ולא משנה מה הסיבה. 

לגבי שכירות ארוכת טווח של עשור - כן יש פרויקטים כאלו שמתחילים להופיע, יש כל מיני פרסומות ביד 2, אבל הם ספורים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לדעתי חסר דירה שגר בשכירות צריך לקבל זיכוי ממס על ההוצאה הזאת.

ובעל דירה להשקעה צריך לשלם מס מהשקל הראשון (בדיוק כמו שוק ההון).

אוסיף ואומר, שבעל דירה להשקעה שמשקיע בדירה שלו ומשפץ אותה - גם זה צריך להיות מוכר ממס.

עריכה אחרונה על ידי yuvalganim
  • רעיון גרוע 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 57 דקות, yuvalganim כתב:

אוסיף ואומר, שבעל דירה להשקעה שמשקיע בדירה שלו ומשפץ אותה - גם זה צריך להיות מוכר ממס.

אתה הולך לממן פה לכולם צבא של רואי חשבון, זה רק יחמיר את המצב.

האתר שלי: long.co.il

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 57 דקות, פריג'י כתב:

ואיך זה היה עוזר?

סתם מעוות את המחירים למי שאינם יכולים עדיין להשתקע לחצי עשור, ולא משנה מה הסיבה.

מה זאת אומרת איך זה היה עוזר? זה היה מייצב את המחירים לתקופות ארוכות ומונע מאנשים "להתאבד' על דירה בכל מחיר.

מעוות את המחירים למי שלא יכול להשתקע עשור? אולי. אבל המצב הנוכחי מעוות את המחירים למי שכן רוצה להשתקע.

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

מי שיש לו דירה למגורים, לא מפסיד אבל גם לא מרוויח.

מי שיש לו יותר מדירה אחת, אכן מרוויח אבל זה שני דברים שונים לגמרי.

דירה למגורים זאת לא השקעה.

זה לא בהכרח נכון.

אם יש לי דירה אחת של 1 מיליון ש"ח אני לא מרוויח ולא מפסיד. אבל אם יש לי 2 דירות, כל אחת בשווי חצי מיליון אז אני מרוויח?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תלוי, אתה גר באחת הדירות או בשכירות? במידה ואתה גר בשכירות, כמה אתה משלם ומה אתה מקבל לעומת זה שמשלם משכנתא על דירה של 1 מיליון וגר בה. אחרי שתסיים לשלם משכנתא על שתי הדירות (מהשכירות של מי שגר שם) ותרצה לקנות דירה אחרת, לא תהיה במצב דומה להוא שגר בדירה שלו, סיים לשלם עליה ורוצה לעבור לדירה אחרת במידה והמחירים רק עולים?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

יהיה במצב גרוע יותר מבחינת מס רכישה ומס שבח. 

בכל אופן, בעל מספר דירות לא במצב טוב יותר לעומת בעל דירה אחת כל עוד שווי הדירות שלו יחד נמוך משווי הדירה בה הוא רוצה לגור. 

אאכ מתכוון לגור בשכירות תמיד. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, yuvalganim כתב:

משקיעי נדל"ן צריכים להיות ממוסים כמו כל הכנסה אחרת, בניגוד לבית בושת שקורה עכשיו, זה אין ספק.

לזכות את השוכרים, זה כבר בעייתי.

אתה מסתכל מזווית של "ככה אני מחייב דיווח תקין של העסקה כי שני הצדדים מדווחים" אבל תסתכל בזווית רחבה יותר.

למה זיכוי על דיור ועל ביגוד בסיסי לא ?

למה זיכוי על דיור ועל תרופות לסרטן לא ?

למה זיכוי על דיור ולא זיכוי ללימודי תארים פרודקטיביים (רפואה הנדסה מחקר וכו').

בקיצור בעייתי, אתה פותח פה תיבת פנדורה.

ובכלל השאלה היא מה אתה רוצה להשיג.

האם זה להוריד מחירי דירות, כדי שמעמד הביניים ומעלה יוכל לרכוש דירה (כי המעמד הנמוך בכל מקרה לא יוכל לרכוש) ?

או להוריד מחירי שכירות ? אם כן, זאת לא הדרך.

פורסם

על הנייר אמורים להיות ממוסים מ5000 ןמעלה. בפועל כלום (לדירה שתיים). מעבר לזה רשות המיסים יודעת לכסח. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, stum כתב:

למה זיכוי על דיור ועל ביגוד בסיסי לא ?

למה זיכוי על דיור ועל תרופות לסרטן לא ?

למה זיכוי על דיור ולא זיכוי ללימודי תארים פרודקטיביים

אין מחסור בביגוד בסיסי, בגדים עולים היום גרושים ויש גם חנויות יד שניה ואפילו תרומות של בגדים, עד כמה שידוע לי אין מחסור בתרופות לסרטן וגם חלק מהתרופות מסובסדות ע"י המדינה. אותו דבר עם תארים, לימודים באוניברסיטה מסובסדים ומי ששירת בצבא יכול לממן את רוב דמי הלימוד מהפיקדון שלו.

דיור זה בעיה, מדובר בשוק מתוכנן והמדינה אחראית ליוקר הדיור כי היא קובעת את מחירי הקרקע. אז עושים שטויות כמו "מחיר למשתכן" ומחלקים הנחות בהגרלה, מה שרק מעודד אנשים לקנות, להתמשכן ולחמם את השוק. מי שלא יכול לקנות וגר בשכירות משנה לשנה סובל מחוסר וודאות, זה מגביר אצלו את הדחף לקנות דירה כדי להשתחרר מהמועקה הזו ברגע שמתאפשר לו להתמשכן.

ידוע שאנשים מגיבים הכי טוב לתמריצים חיוביים, אז למה לא לעודד בעלי דירות  פרטיים להציע חוזי שכירות ארוכי טווח? זה עוצר את העליה במחירי השכירות, זה מקטין את כמות הקונים, ואולי גם יוריד קצת את מחירי הדירות כי פתאום אין מי שיתאבד על  חורבת 2.5 חדרים בפאתי פתח תקווה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 3

• תוכן חדש...