Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המבצע של גינדי החזקות שצפוי לטלטל את המחירים בשדה דב

גינדי תציע דירות בשדה דב במחיר התחלתי של 49 אלף שקל למ"ר - זול בכ-35% מהמחיר הממוצע בדירות שנמכרו עד עתה. המשמעות: דירה ממוצעת בשטח של 90 מ"ר בשדה דב תעלה כ-4.5 מיליון שקל. ההשפעה צפויה להיות מורגשת גם באזורים נוספים בתל אביב ואולי אף מחוצה לה

אני אוכל את הכובע ולא מצליח להבין את הכדאיות הכלכלית (אלא אם זה מבצע שמוגבל למספר קטן של דירות למשל)

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, - XM - כתב:

בשמחה.

הבחור רכש דירה ברמה ה' 

חתם חוזה על דירת 3 חדרים גדולה 1.83 מליון על הנייר לפני 3 שנים.

שילם 10% בחוזה.

תיווך 40k

עו''ד חברה + עו''ד שלו 25k

מדד 127k

תוספת 1% מע''מ 15k

יעוץ משכנתא 10k

סה''כ עלויות דירה 2,047,000

אם ימכור היום ב 1.95 הוא יגיד תודה.

מטומטם או לא? להערכתי כן.

אני אמרתי לו אז, שהדירה מתומחרת גבוה ואני לא רואה רווח גבוה בהמשך, המתווך אמר לו שתוך 3 שנים הדירה תהיה שווה לפחות 2.3 מליון.

היום רוב העסקאות הם לא צמודות מדד. אבל לדעתי, מראש מתומחרות גבוה יותר.

אני כמובן מאמין לך

אבל כמעט כל רכיב פה לא מסתדר לי

לפני 3 שנים המחיר היה נמוך יותר מ187, ובנוסף ב10-90 קיבלת לפחות 50% פטור מדד אצל רוב הקבלנים

תיווך זה אכן קורה, גם בדירות חדשות, למשל מה שמשווק דרך יגאל נכסים, אבל ניתן למצוא המון קבלנים ללא תיווך 

המחיר כיום נשמע לי זול מדי לדירה גדולה

ברמה ג שהיא ישנה יותר דירות 3 חדרים הכי זולות 1.9

נווה שמיר שכונה יקרה בהרבה, בטח עם כל האמריקאים שמתקבצים אליה

לדעתי 2.2 זה הכי זול שיש בשכונה 3 חדרים גדולה. הקטנות (75 בלי נוף ותכנון לא טוב, נגיד חלק מרחוב השלושה) נמכרות ב197 ומעלה 

רק להמחשה, 4 חדרים 105 מטר אלי יוחנן מבקש היום 2.8

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

המבצע של גינדי באמת מרתק. אם מדובר ביותר מכמה דירות בודדות - יהיה לזה אימפקט ענק, בטח על שכונות יקרות מחוץ לת"א, בגבעתיים, רמת השרון והרצליה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אין מתנות חינם. ה"מבצע" הזה רק מראה שאין קונים. 

כתבתי כאן לפני מספר חודשים, ברגע שמתחילים להמציא מבצעים כמו 90/10 ודומיו זה סימן שהשוק חולה. 

• אהבתי 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, פינדר כתב:

משלמים תיווך בקניית דירה על הנייר מקבלן?

במקרים מסויימים כן.

המשווק כביכול סגר עם הקבלן על "מחיר" ללקוחות שלו..

@Abergel

אלה הנתונים.

הדירה נקנתה ב 1.83, לא היה פטור ממדד בכלל לדירות בפרוייקט הזה.

שכונה יוקרתית, אמריקאים וכו' וכו', אני לא אומר שזה לא נכון אבל המתווכים המקומיים מנפחים מאוד את המשמעות של הנ''ל. אם אתה מכיר את השכונה מבפנים אז אתה יודע שיש שם הכל מהכל. 

אלי יוחנן יכול לבקש על 4 חדרים 2.8, זה שהוא מבקש לא אומר שהוא מקבל.

-ולפי מה שידוע לי, הוא לא מקבל-

אנשים מנסים למכור שם 3 חדרים ב 2.2, זה פשוט לא קורה.

מי שחייב למכור מוריד 200 אלף לפחות.

@sperial אתה צודק, יש גם תיווך במכירה.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)
לפני כשעה, avargel כתב:

רק להמחשה, 4 חדרים 105 מטר אלי יוחנן מבקש היום 2.8

בשוק השבור שלנו פער של מיליון שקלים בין מה שקבלן מבקש לדירה על הנייר לבין מה שמוכרים מבקשים/משיגים על הדירה יד 2 שלהם הוא לא משהו חריג.
אני מדבר על דירות חדשות שמבקשים עליהן סדר גודל של 3.5 מיל' ודירות יד 2 אפשר לראות מודעות ב2.6.

נשמע הזוי, אבל קורה, וכן זה מעיד משהו על כמה המחירים שמבקשים על דירות חדשות (ואולי משיגים במבצעי 10-90) לא מעידים על מה שקורה באמת בשוק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 11 שעות, GTאי כתב:

גינדי תציע דירות בשדה דב במחיר התחלתי של 49 אלף שקל למ"ר

מצחיק שלא משנה כמה פעמים קבלנים רושמים ״החל מ-״ אנשים נופלים בפח. גינדי הולכים לבנות שם מעל 700 יח״ד ואני משער ש-1 או 2 (במיקום הכי דפוק) ימכרו במחיר הזה.

הלוואי שאני טועה דרך אגב 

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)

ברמה ה' [נווה שמיר]* שלושה חדרים גדולה תמכר די בקלות ב2 מיליון.

*למי שלא מכיר, זו שכונה בבית שמש שיועדה [ע"י ראשת העיר הקודמת] לציבור הלא חרדי. למיטב ידיעתי כרגע די מעורבת עם מאבקי כוחות על צביון השכונה.

עריכה אחרונה על ידי FROGIE
פורסם (נערך)

האם יש בלוחות יד2 ובשטח, משחקים במחירי נדלן, ככה שהם מורידים את המחיר? 

כמו שיש בערד תיאום מחירים?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, G. P. Magnus כתב:

מצחיק שלא משנה כמה פעמים קבלנים רושמים ״החל מ-״ אנשים נופלים בפח. גינדי הולכים לבנות שם מעל 700 יח״ד ואני משער ש-1 או 2 (במיקום הכי דפוק) ימכרו במחיר הזה.

הלוואי שאני טועה דרך אגב 

בדיוק. זאת גם דעתי.

החל מ-, לדירה בקומה ראשונה, לפני תוספות, הצמדה ושאר ירקות. מה גם שמועד אכלוס זה מתי, לפחות כמה שנים טובות?

נעזוב את זה שניה ש-90 מטר (ברוטו?) זה כלום לדירת 4 חדרים. גם המחיר זה סוג של מהלך שיווקי לדעתי - פתאום 4.5 מיליון לדירה קטנה בתל אביב נראה כמו עסקה טובה, אחרי ש"חתכו" מחירים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם (נערך)

נראה שנרדמת ל-10 שנים, 90 מטר בת"א זו ממש לא דירה קטנה, ומחיר של 50K למ"ר בת"א לדירה חדשה שתהיה מוכנה בעוד 3 שנים נניח לא נראה כמו עסקה טובה זו עסקה טובה וזה לא משנה אם זו קומה ראשונה או עשירית, אלו מחירים של גבעתיים.

עכשיו אני לא יודע מתי הדירה הזו תהיה מוכנה, לא יודע מה תנאי התשלום, לא יכול לשפוט את העסקה, אבל עדיין, מה שרשמת פשוט לא מחובר למציאות.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

כתבתי ש-90 מטר לדירת 4 חדרים זה קטן, וזה לא משנה אם זה נמצא בתל אביב או בירוחם.

50 אלף למטר זה מחירים של גבעתיים אתה אומר?   הנה:

Screenshot_20250605-114531_Samsung Internet.jpg

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

פתאום 4.5 מיליון לדירה קטנה בתל אביב נראה כמו עסקה טובה

אתה רשמת, 4.5 מיל' לדירה קטנה. 90 מ"ר זו לא דירה קטנה בת"א ו4.5 מיליון זו עסקה טובה לגודל הזה. חלוקת החדרים לא מעניינת, כשבוחנים עסקה מסתכלים על מחיר למ"ר. אתה מוזמן לשבור קיר ולהפוך אותה ל-3 חדרים, זה יגרום לה להפוך לגדולה?
אתה יכול להגיד 90 מ"ר ל-4 חדרים זה קטן. מקובל.
להגיד ש-90 מ"ר זו דירה קטנה בת"א ו4.5 מיל' זו לא עסקה טובה זה כבר מראה שישנת 10 שנים.

לגבי המודעה שהפנת אליה, אתה ממשיך להביך את עצמך... ראית איפה הבניין הזה ממוקם? כמעט בספארי רמת גן.
לא מבין מה ניסית להראות?  שאני טועה לגבי התמחור של גבעתיים? אתה מוזמן לבדוק אותי, 50K למ"ר זה המחיר בגבעתיים באזורים טובים שסמוכים לעזריאלי שהם פי 1000 טובים יותר מבחינת המיקום והאזור מאשר הבניין הזה שהפנת אליו ותקוע בטיז אל שלוך במושגים של תל אביב.
אם ניסית להראות שכבר היום יש עסקאות של 50K למ"ר בת"א, אז בוא, אתה משווה בניין על הים שנמצא על ההמשך של אבן גבירול לבניין בספארי רמת גן? כמו שאמרתי, ממשיך להביך את עצמך.
נ.ב קח ניחוש, הדירת 4 חדרים הזו בקיבינימט שהפנת אליה היא גם 90 מ"ר.

• רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

אתה כותב שטויות, ואחרי זה כותב ים מלל כדי להצדיק את השטויות שכתבת.

כתבת ש-50 אלף זה מחירים של גבעתיים, כלומר "מציאה" בתל אביב, כשעובדתית זה לא נכון.

הבאתי לך דוגמה, אבל פתאום דרום מערב תל אביב זה לא טוב. אז יש גם בהדר יוסף - דירות "פרימיום" חדשות על הנייר, ב-43 אלף למטר, ואפשר להמשיך להביא עוד דוגמאות.

וכן, דירת 90 מטר זה קטן, ודירת 90 מטר ל-4 חדרים זה כלום. אולי התרגלת לחיות בקופסאות שימורים, רק שאובייקטיבית זה לא הופך 90 מטר ל"גדול", ככה שההצהרה שלי עומדת בעינה - 4.5 מיליון לדירה קטנה בתל אביב.

מה זה לא קטן?   110 מטר וצפונה, ולדירת 4 חדרים. זה סביר.

• רעיון גרוע 1

פורסם
לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

אתה כותב שטויות, ואחרי זה כותב ים מלל כדי להצדיק את השטויות שכתבת.

כתבת ש-50 אלף זה מחירים של גבעתיים, כלומר "מציאה" בתל אביב, כשעובדתית זה לא נכון.

הבאתי לך דוגמה, אבל פתאום דרום מערב תל אביב זה לא טוב. אז יש גם בהדר יוסף - דירות "פרימיום" חדשות על הנייר, ב-43 אלף למטר, ואפשר להמשיך להביא עוד דוגמאות.

וכן, דירת 90 מטר זה קטן, ודירת 90 מטר ל-4 חדרים זה כלום. אולי התרגלת לחיות בקופסאות שימורים, רק שאובייקטיבית זה לא הופך 90 מטר ל"גדול", ככה שההצהרה שלי עומדת בעינה - 4.5 מיליון לדירה קטנה בתל אביב.

מה זה לא קטן?   110 מטר וצפונה, ולדירת 4 חדרים. זה סביר.

אני רק הערה - כל מה שמעבר לאיילון לא נחשב לתל אביב בעיני תל אביבים. גם אם מבחינה מוניציפלית זה אכן שייך לתל אביב. 

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...