Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, GTאי כתב:

לא נעים לי לכתוב את זה, אבל בימים האחרונים/קרובים הולכים להעלם אלפי יחידות דיור. דלק לשמירה על רמת המחירים.

אלפי? תשמע אם זה יהיה אלפי מצבנו רע, רע מאוד, לא חושב שמחירי הנדל"ן יחזיקו במקרה הזה גם עם העילמות של היצע.

בוא נניח שזה כמה מאות-אלפים בודדים, אם זה אכן המצב זה יאיץ פינוי בינוי של בניינים מסויימים מ"לא נראה לעין" ל-4 שנים לכל היותר.
כלומר, אולי בטווח הקצר יהיו כמה מאות משפחות-אלפים בודדים שיזדקקו לפתרון דיור (ובמלחמה עם חיזבאללה היו הרבה יותר), אבל בטווח של 4 שנים זה יעזור להיצע.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אלפי זה יכול להיות כמה אלפים בודדים, כן? רשמנו את אותו דבר.

כבר עכשיו יש כמה וכמה מבנים להריסה, זה מאות דירות כמו כלום.

תוסיף דירות שצריכות לעבור שיפוץ משמעותי וכאלו לא חסר.

שוק הדיור במרכז יקבל בבת אחת ביקושים

פורסם (נערך)

נכון בגדול, אבל צריך לזכור שמפוני הצפון/הדרום קיבלו מספיק תקציב כדי להרשות לעצמם דירות במרכז, ולא מעט מהם אכן עברו למרכז.
מדובר על מספרים לכל הפחות זהים, אם לא יותר, ועדיין לא ראינו השפעה על כלל השוק.

כפי שאמרתי, בטווח של 5 שנים זה יכול להיטיב עם ההיצע וגם עם המפונים. פרוייקט פינוי בינוי שאסף חתימות, חתם עם יזם והתחיל לרוץ זה סיפור של 10+ שנים.
במקרה הזה לא חושב שזה יקח יותר מ-5.
שלא לדבר על אפקט מתגלגל, הנחיה של המדינה לעיריות להאיץ תהליכים של פינוי בינוי בעקבות המלחמה הזו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 10 דקות, Lior_Django כתב:

הוא לא ביותר מכמה עשרות דירות..

בשביל שיהיה לזה השפעה, זה צריך להיות מספיק דרמטי שזה ישפיע על המשק לרעה..

בדיווח האחרון שראיתי מדובר בנזק כזה ל-20 בניינים שצריך להרוס אותם לחלוטין. תכפיל את זה ב-20 דירות לבניין (בממוצע, אם לא יותר) וכבר הגעת ל-400 דירות. תכפיל את זה בכמה טילים נוספים וכבר מדובר בכמות של כמה אלפי יחידות דיור. לא מדובר במספרים קטנים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, garicho כתב:

בדיווח האחרון שראיתי מדובר בנזק כזה ל-20 בניינים שצריך להרוס אותם לחלוטין. תכפיל את זה ב-20 דירות לבניין (בממוצע, אם לא יותר) וכבר הגעת ל-400 דירות. תכפיל את זה בכמה טילים נוספים וכבר מדובר בכמות של כמה אלפי יחידות דיור. לא מדובר במספרים קטנים.

לפחות זה יאיץ בסרבני חתימה.. 

או שבית המשפט יהיה יותר אקטיבי בשביל לקדם פרויקטים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

חתם עם יזם והתחיל לרוץ זה סיפור של 10+ שנים.
במקרה הזה לא חושב שזה יקח יותר מ-5.

יש מצב שיקח גם הרבה פחות...

העירייה לא יכולה להישאר עם שלד מסוכן סביב בניינים מאוכלסים, יהיו חייבים להאיץ במהירות הבזק אישורים לפינוי בינוי.

פורסם
לפני 21 שעות, GTאי כתב:

אלפי זה יכול להיות כמה אלפים בודדים, כן? רשמנו את אותו דבר.

כבר עכשיו יש כמה וכמה מבנים להריסה, זה מאות דירות כמו כלום.

תוסיף דירות שצריכות לעבור שיפוץ משמעותי וכאלו לא חסר.

שוק הדיור במרכז יקבל בבת אחת ביקושים

זה תמיד מצחיק אותי איך לוקחים כל דבר, גם שולי בראייה כללית של כל השוק כדי להסביר מדוע המחירים יעלו.

מצד שני, לא משנה מה קורה (טבח שבעה באוקטובר, מלחמה עם חיזבאללה, מלחמה עכשיו עם איראן) כדי להסביר אפילו במרומז על ירידה אפשרית של מחירים.

תמיד תמיד ההסברים יהיו מדוע הכל הולך לעלות עוד, אין דברים כאלה

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

אבל זה לא שולי - כל שנה מתווספות כמה, 70 אלף יחידות דיור?

אם, לצורך העניין, המלחמה תביא לפגיעה באפילו 5%, זה כבר עלול להשפיע על המחירים, במידה כזאת או אחרת.

דבר שני, אם אחרי כל מה שעברנו, מחירי הדיור לא "התרסקו", אלא העלייה התמתנה, או לכל היותר, ירדה, ריאלית, באחוזים בודדים, אז מה זה אומר?

אל תשכח גם שהילודה בישראל גבוהה, שיש % גבוה של משקי בית עם לפחות דירה אחת בבעלות, ואת כמות העולים הפוטנציאלים שיושבים על הגדר לאור המצב בעולם, ועם לא מעט כסף באמתחתם, וקיבלת מתכון מצוין להמשך עלייה במחירי הדיור.

מי שמחכה להתרסקות של מחירי הדיור כנראה שמצפה לו אכזבה.

התרחיש היחידי זה מלחמת עולם או מלחמה גרעינית, אבל סביר להניח שרובנו נמות, אז ירידה במחירי הדיור לא צריכה להדאיג אותנו במצב זה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

כל שנה מתווספות כמה, 70 אלף יחידות די

יש כרגע שיא כל הזמנים של מלאי דירות לא מכורות, קרוב ל80 אלף דירות. בפועל יש ירידת מחירים, אם מגלמים לתוך המחיר את כל ההטבות שהקבלנים נותנים.

אבל אני מסכים שלא נראה פה איזו התרסקות סטייל 2008 באמריקה. ומתישהו השוק יתהפך וכל אלו שיושבים על הגדר, ירוצו לקנות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 56 דקות, gadik6 כתב:

התרחיש היחידי זה מלחמת עולם או מלחמה גרעינית, אבל סביר להניח שרובנו נמות, אז ירידה במחירי הדיור לא צריכה להדאיג אותנו במצב זה.

לא חושב שזה התרחיש היחידי.
כשמגיע ברבור שחור מעטי מעט צופים אותו בדרך כלל הרוב לא והרוב כלל לא יודעים איך הוא יראה.

לא חושב שברבור שחור הוא רק מלחמת עולם. מספיק גל פיטורין גדול במשק כדי לגרום למחירים לקרוס, ברגע שלמסה של אנשים אין כסף לשלם משכנתא זה יגרום לקריסה.
משבר כלכלי בישראל בשילוב מצב בטחוני לא טוב גם יכול לגרום לזה, ראה ערך תחילת שנות ה-2000.
אנשים פה באקסטרה אופוריה אני קצת מבין למה, אבל צריך לזכור שבכל ערב נופלים פה טילים של חצי טונה+ במטרופולין ומראש נכנסנו לכל הסיפור הזה עם חוב תופח.

פורסם
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

אנשים פה באקסטרה אופוריה אני קצת מבין למ

הבורסה בשיא וממשיכה לעלות. זה טירוף שנוגד כל הגיון לכאורה. אבל לך תדע, אולי הם צודקים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 35 דקות, farkash7 כתב:

מספיק

בקורונה ראינו שזה לא מספיק. המדינה הכניסה את היד לכיס ודאגה לנוטלי המשכנתאות. 

אני מאמין שהמצב יהיה דומה גם בפעם הבאה, כי יותר מידי תלוי באיזון בין נוטלי המשכנתאות-בנקים-כלכלה. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

בקורונה כל הממשלות הכניסו את היד לכיס ונתנו מענקים.
בקורונה הריבית הייתה אפס.
בקורונה ההיטק המשיך לעבוד.
הסגר האכזרי של הקורונה נמשך 3 חודשים, לאחר מכן המשק נפתח. כן יש ענפים שנפגעו מאוד והמדינה עזרה להם, אבל רוב המשק עבד ועבד חזק.
כשיש משבר כלכלי ואנשים מאבדים את הפרנסה שלהם זה אירוע נקודתי לא עולמי והוא נמשך הרבה יותר משלושה חודשים, זה ממש לא מה שקרה בקורונה.

לפני 53 דקות, פינדר כתב:

הבורסה בשיא וממשיכה לעלות. זה טירוף שנוגד כל הגיון לכאורה. אבל לך תדע, אולי הם צודקים.

כתבתי שאני יכול להבין את האופטימיות, אבל מבחינת סיכון, המדינה עכשיו נמצאת בסיכון מטורף, כל טיל שנופל במקום הלא נכון (ועד עכשיו זה לא קרה ממה שאנחנו יודעים) יכול לגרום לנזקים כלכליים גדולים מאוד ואני עוזב לרגע את האבדות בנפש.
לא חושב שהייתי מוכר מניות עכשיו, אבל גם לא הייתי מתנפל.

• תוכן חדש...