Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 דקות, SurfHigh כתב:

אני עוקב אחרי מודעות ביד 2 אצלנו בשכונה (חיפה). 

מודעה אחת התחילה ב 5.2, ירדה ל 4.8, ירדה ל 4.2, ירדה ל 3.9, ירדה ל 3.75, כרגע על 3.65. 

מודע אחרת התחילה ב 3.65, ירדה ל 3.25, עכשיו ב 2.95. 

באופן כללי, נראה שכמעט אין עסקאות ומודעות בכלל לא מתחלפות. 

5.2 מיליון? וירד ל 3.65 מיליון?

דירה בבניין? כמה חדרים?

מי יורד במחיר ב 30%?

לא כתבת איזה שכונה, והאמת מכיר את חיפה רק מנסיעה ברחובות, אבל 5.2 מיליון נשמע מחיר מדהים.

פורסם

עובדה. 

זה פנטהאוז שטוח של מעל 200 מטר, עם 5 או 6 חדרים ומרפסת. 

יש משם נוף די מדהים, אפשר לראות עד חדרה. 

מדובר בשכונה בכרמל המערבי. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

כרמל מערבי לא מתחבר לי עם נוף לחדרה. אבל אני לא מכיר כל בניין שם.

מכל מקום, נתקלתי באנשים שפרשו רשת עם איזה מחיר הזוי, ולפני המון שנים אפילו נתקלתי במקרה שנלכד דג שמן. קונה מאיזור המרכז שלא הכיר את השוק בחיפה ושילם איזה 25% מעל מחיר השוק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, SurfHigh כתב:

עובדה. 

זה פנטהאוז שטוח של מעל 200 מטר, עם 5 או 6 חדרים ומרפסת. 

יש משם נוף די מדהים, אפשר לראות עד חדרה. 

מדובר בשכונה בכרמל המערבי. 

בלי לזלזל בחיפה, אבל 5 מיליון לפנטהאוז זה מחירים של חדרה, אולי אפילו בחלק משכונות נתניה.

נשמע שהמחיר הראשוני היה פשוט מוגזם בכל קנה מידה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פנטהאוז בחיפה ב5 מליון? זה עלות של דו משפחתי בדניה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם בחדרה זה לא המחירים

אולי לפנטאוז  קו ראשון לים.

או משהו אחר אבל מאוד גדול ומפואר.

בחדרה ב5 מליון קונים בית פרטי על כמעט חצי דונם אדמה

• אהבתי 1

.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הפרסומים מהימים האחרונים מראים שמכירת הדירות  נעצרה כמעט לחלוטין.

כמות הדירות שנמכרה באיזור תל אביב דומה לזו של תחילת האינתיפדה השנייה בתחילת שנות ה2000. 

הקבלנים לא מורידים מחיר, אז איך השוק יתאזן?

האם נראה קבלנים מתחילים לפשוט רגל, וזה למעשה יוריד את כמות דירות מההיצע? 

וגם כמה זמן לדעתכם המצב הזה של מעט מאוד עסקאות יכול להימשך? בתקופת הקורונה היה סמן חיצוני מובהק למתי זה ייגמר - כשימצאו תרופה ונצא מהסגרים.

במצב הנוכחי, לא חושב שיש משהו כזה. גם לא סיום המלחמה. אולי ירידת ריבית לאיזור ה2%, מה שלדעתי אין סיכוי שיקרה בשנה-שנתיים הקרובות וכנראה שגם מעבר.

אשמח לשמוע את דעתכם, וגם - מי שמחפש דירה - מה הוא חווה בשטח?

אני נתקל בגמישות  של מוכרים, ירידה של כ 10%(ממחיר ריאלי לפי עסקאות מלפני 3-4 חודשים) כבר בטלפון הראשוני כשאני מגשש לראות אם התקציב שלנו רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 45 דקות, vxlan כתב:

וגם כמה זמן לדעתכם המצב הזה של מעט מאוד עסקאות יכול להימשך?

אף אחד לא יכול לענות על זה. לדעתי הישראלים הם עדר וכמו בקורונה, כשיהיה טריגר המהפך יהיה קצר ופתאום כולם ירוצו לקנות.

לענ״ד מי שרוצה לרכוש דירה ראשונה למגורים, יכול למצוא עכשיו הזדמנויות מצוינות בעיקר בשוק יד2.

תחשוב מה יכאב לך יותר לרכוש דירה ואז לגלות שהמחירים ירדו בעוד 10%, או לחכות ואז לגלות שהמחירים זינקו ב20%

זו דעתי בלבד, טעיתי פעמים רבות בכל הקשור לשוק הנדל״ן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הטריגר  הזה יכול להיות משהו אחר למעט קיצוץ ריבית? זה מה שאני תוהה, לא הצלחתי לחשוב על משהו נוסף.

קיצוץ רציני בריבית בוודאות גבוהה לא יהיה פה בשנתיים הקרובות כאמור. אולי ירידה קלה.

פורסם (נערך)

אני לפני רכישת דירה ראשונה. היינו ממש לפני סגירה אבל בסוף ויתרתי בגלל טראומה של פיטורין שחוויתי בשלושה חודשים  האחרונים.. התחלתי לתהות אם באמת שווה לרכוש דירה שהמשכנתא שלה היא 2000 שקל יותר מהשכירות (אפילו יותר) וכשהשוק קפוא ואני רואה ממש ירידות מחירים באזור. אז ירדתי מיזה לבנתיים. כל ההון העצמי סגור בפק"מ שנותן לי 4.5 אחוז בשנה. שזה עוד משכורת חודשית שמתווספת לי בסוף השנה בלי לעשות כלום ובלי להתאמץ בכלל. אני לא לחוץ כי כרגע יש יחסית מבחר דירות להשכרה באזור שלי במחיר הרבה יותר זול ממשכנתא.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

המניות מזנקות בחודשים האחרונים.

לא מצליח לחשוב על סיבה אחת למה להיות "משקיע נדלן" שיש כל כך הרבה מדדים שמייצרים יותר תשואה (סנופי, מדד הבנקים, תא)

וגם אם רוצים לרכוש דירה, בפועל אחרי הגעה להון העצמי הראשוני, למה לא לשים אותו במניות שייתנו יותר תשואה? (וודאית לאורך זמן)

פורסם

באופן כללי, בנדל"ן אפשר לקחת מינוף, כלומר משכנתא.

אף בנק לא ילווה לך כסף להשקעה בני"ע. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 10 שעות, Lior_Django כתב:

המניות מזנקות בחודשים האחרונים.

לא מצליח לחשוב על סיבה אחת למה להיות "משקיע נדלן" שיש כל כך הרבה מדדים שמייצרים יותר תשואה (סנופי, מדד הבנקים, תא)

וגם אם רוצים לרכוש דירה, בפועל אחרי הגעה להון העצמי הראשוני, למה לא לשים אותו במניות שייתנו יותר תשואה? (וודאית לאורך זמן)

אני אישית מחפש דירה למגורים

פורסם
לפני 13 שעות, SurfHigh כתב:

באופן כללי, בנדל"ן אפשר לקחת מינוף, כלומר משכנתא.

אף בנק לא ילווה לך כסף להשקעה בני"ע. 

תקנה מניה או תעודת סל ממונפת... x2/ x3 

• תוכן חדש...