Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, gadik6 כתב:

אתה כותב שטויות, ואחרי זה כותב ים מלל כדי להצדיק את השטויות שכתבת.

כתבת ש-50 אלף זה מחירים של גבעתיים, כלומר "מציאה" בתל אביב, כשעובדתית זה לא נכון.

הבאתי לך דוגמה, אבל פתאום דרום מערב תל אביב זה לא טוב. אז יש גם בהדר יוסף - דירות "פרימיום" חדשות על הנייר, ב-43 אלף למטר, ואפשר להמשיך להביא עוד דוגמאות.

וכן, דירת 90 מטר זה קטן, ודירת 90 מטר ל-4 חדרים זה כלום. אולי התרגלת לחיות בקופסאות שימורים, רק שאובייקטיבית זה לא הופך 90 מטר ל"גדול", ככה שההצהרה שלי עומדת בעינה - 4.5 מיליון לדירה קטנה בתל אביב.

מה זה לא קטן?   110 מטר וצפונה, ולדירת 4 חדרים. זה סביר.

אני לא כותב שטויות, אתה כותב שטויות וממשיך לעשות מעצמך צחוק.
אנחנו מדברים על דירה בת"א על הים, בהמשך של אבן גבירול שמתומכרת ב50K למ"ר ואתה מביא לנו דוגמא לדירה "בתל אביב" (טכנית זה ת"א בפועל יותר מזרח רמת גן) שנמצאת על הספארי ברמת גן כמדד למחיר למ"ר בתל אביב.
כמו שתביא לנו דירה בקווינס ותגיד שזה מדד למחירים במנהטן, זו פחות או יותר האנלוגיה.

50K זה המחיר של דירה חדשה בגבעתיים מוזמן לבדוק אותי, מחיר כזה לדירה בצפון הישן של תל אביב או לשכונה שדיברנו עליה זה מחיר מציאה כן.
אתה לא מבין כלום בשוק הנדל"ן בתל אביב/רמת גן/גבעתיים, זה בסדר. לא כל אחד צריך להבין, ואם לא חיפשת שם דירה אין שום סיבה שתבין.
דירות בצפון הישן נמכרות בהרבה יותר מזה. דירות בשדה דב כנ"ל, אתה מוזמן להכנס למדל"ן לבדוק. דירות בקיבינימט שציינת נמכרות אולי ב-50K למ"ר, אבל כפי שכתבתי, זה קווינס, לא מנהטן, ורק פראיירים יקנו שם, מי שיש לו שכל יקנה בגבעתיים על עזריאלי או יזוז מטר הצידה וישלם מחיר של רמת גן.

90 מ"ר לדירה בת"א זה לא קטן, לא משנה איך תסובב את זה. 90 מ"ר לדירת 4 חדרים זה די צפוף, על זה אני מסכים, אבל זה הפך כבר לסוג של סטנדרט במרכז כי המחיר למ"ר פשוט גבוה, ואנשים צריכים 4 חדרים והנה, רואים שוב שאתה לא מבין כלום בהתפתחויות של נדל,ן במרכז, כאילו קמת מאיזו שנת חורף של 10 שנים.
כשבוחנים כדאיות של עסקה בדירות מסתכלים על מחיר למ"ר. לגודל הידרה אין משמעות. אם קנית דירת 40 מ"ר בתל אביב באזורים טובים ושילמת 40K למ"ר אפשר לומר שגנבת אותה, עסקה פצצה, לא משנה ששילמת 1.6 על דירה שהיא רק 40 מ"ר.

4.5 לדירת 90 מ"ר באזור המדובר (שדה דוב) זו עסקה פצצה, כל כך פצצה שאני לא מאמין שיהיו יותר משתי דירות במחיר הזה וזה בסך הכל דרך נוספת לעשות פרסום.

לגבי הדברים שלך עליי, לא בא לי לעשות תחרות למי יש גדול יותר, אין לך מושג איפה אני גר מה יש לי ומה אין לי, לא מבין למה אתה צריך בכלל להכניס את זה לדיון חוץ מלעשות מעצמך עוד יותר צחוק. רק רמז, זה לא בת"א וזה לא בדירה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

רק אגיד, לא חייבים להגיב אם לא מבינים בנושא...הבחור מעליי צודק פה, אין דין מזרח תל אביב כמערב תל אביב מבחינת נדלן.

פרקש, ראיתי כתבה עם נציג של גינדי שטען שמחירי הדירות יהיו על הסקאלה של בין 49k ל55k למ"ר.

כל הדירות שלהם, ןיש להם 700.

אני רק מקווה שזה מספר מספיק גדול כדי להכות גלים אצל המתחרים במתחם, וכתוצאה מזה בשאר השכונות בתל אביב...

• רעיון טוב! 1
פורסם

גינדי שילמו 1.24 מיליארד על השטח. כלומר 1.77 מיליון לדירה. תוסיף לזה עלות בנייה ורווח יזמי, וזה בהחלט הגיוני התמחור שלהם. לא מבין מה הפליאה פה. יש להם 700 דירות למכור, בשכונה חדשה, שיקח שנים לפתח אותה. ומסביב יש עוד אלפי דירות נוספות שגם משווקות ונבנות באותו הזמן. אז נכון שהמיקום מדהים, ותיהיה תחבורה ציבורית מעולה. וים. אבל בגלל זה האדמה עלתה 1.7 מיליון לדירה ולא 400-500 אלף.

פורסם

לא חושב שיש פה פליאה כי דובר כבר על כך שהמכרזים האחרונים בשדה דב נסגרו במחיר נמוך מאוד (יחסית).
זה פשוט היזם הראשון שמפרסם כאלו מחירים, כנראה שמכאן מגיעה ההתלהבות/הפתעה.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

50 אלף למטר זה מחירים של גבעתיים אתה אומר?   הנה:

קודם כל, נראה לי שזו החברה שחרדים עשו איזה טקס וודוו לבעלים שלה, אז אולי זה פגע בתמחור. אבל בנימה רצינית, דרך הטייסים זה לא באמת ת״א. אני לא עוקב אחרי השוק יותר מדי בשנים האחרונות, אבל די בטוח שבורוכוב בגבעתיים מחיר ממוצע למטר גבוה בפער ממה שהוא באיזור של דרך הטייסים. לשכונות עצמן בת״א כן יש משמעות עצומה. זה שזה בתוך השטח המוניצפילי רחוק מלהיות הפרמטר היחיד שמשפיע. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

בבורוכב בגבעתיים אתה תשלם 35K~ למ"ר על דירה ישנה בבניין שבור משנות ה-50, ולא לא אמרתי שיש שם תמ"א או שהתחילו שם איזה תהליך של תמ"א שיגמר עוד 10+ שנים. סתם דירה.
דירה כזו אחרי תמ"א עם מרפסת ממ"ד ומחסן זה כבר נושק ל-50K למ"ר.

עכשיו אני נותן אתגר למר גדי, שימצא לי בנאדם אחד שיעדיף לגור בספארי ולא בבורוכוב.
אולי אתגר יותר "פשוט", שימצא לי בנאדם אחד שיעדיך לגור בספארי ולא בשדה דב.
מדגיש שוב, ביקשתי בנאדם לא גורילה.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

עכשיו אני נותן אתגר למר גדי, שימצא לי בנאדם אחד שיעדיף לגור בספארי ולא בבורוכוב.

אתן דוגמא לאחד שלא: אני. לפני כמה שנים, כשזה היה רלוונטי, אני זוכר שיחה מצחיקה עם אמא שלי, שניסתה לשכנע אותי שאני יכול לחפש דירה על דרך הטייסים, כי זה "גם בת"א ויותר זול שם". אחרי שצחקתי עליה כמה דקות בקול רם, הסברתי לה את ההבדלים ולמה זה לא עתיד להיות ת"א בעתיד הנראה לעין.

זה אגב לא נכון כמובן לגבי חלק מהשכונות ליד, כמו ביצרון ויד אליהו. לא יודע אם אישית הייתי רוצה לחיות שם גם היום, אבל הן בהחלט עוברות מהפכה.

פורסם

מה הקשר בין כל ההסברים לטענה כי 50 אלף למטר זה מחיר של גבעתיים?

דרך הטייסים לא טוב, הדר יוסף גם לא טוב

מה עם פלורנטין?   כ-50 אלף למטר בבניין חדש, עם מרפסת וחניה. זה מספיק תל אביב?

הנקודה היא שאפשר למצוא דירות בתל אביב גם ב-50 אלף וקצת פחות, אפילו לא מזרחית לאיילון.

עכשיו לעניין שדה דב - כשיתחילו העסקאות והם ימכרו את כל הדירות שלהם ב-50-55 אלף למטר, אז נדבר.

פורסם

כי בדירות לוקיישן זה הכל, ולהגיד תל אביב זה כמו להגיד ניו יורק או לונדון. זה כמו להשוות בין סאות סנטרל להוליווד הילס בלוס אנג׳לס (העיר עצמה, בכוונה לא דיברתי על הערים ליד כמו בוורלי הילס או מליבו)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

דרך הטייסים לא טוב, הדר יוסף גם לא טוב

מה עם פלורנטין?   כ-50 אלף למטר בבניין חדש, עם מרפסת וחניה. זה מספיק תל אביב?

הנקודה היא שאפשר למצוא דירות בתל אביב גם ב-50 אלף וקצת פחות, אפילו לא מזרחית לאיילון.

עכשיו לעניין שדה דב - כשיתחילו העסקאות והם ימכרו את כל הדירות שלהם ב-50-55 אלף למטר, אז נדבר.

ברור, אפשר. יש איזורים בת"א שהם יותר זולים מגבעתיים ואפילו רמת גן.

הנקודה היא, ואולי זה פחות מוכר לך כי אתה כנראה לא מכיר את ת"א, שהרוב לא מדברים על דרך הטייסים כשמדברים על ת"א. 

בפלורנטין המחירים עדיין גם נמוכים יחסית. אבל ממה שאני מכיר רוב הדירות שם באמת קופסאות שימורים (וגם יש יותר דירות כלואות, כנראה, משהו שישראלים פחות אוהבים) 

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, gadik6 כתב:

הפרפרזה על גבעתיים הייתה להראות שהמחיר הוא מחיר זול. אם דירה בלוקיישן טוב מאוד בתל אביב עולה כמו דירה בלוקיישן הכי טוב בגבעתיים זה אומר שהתמחור של הדירה בתל אביב הוא זול.

אם מדברים על דירה בשדה דב, על המשך אבן גבירול צמוד לים, מיקום טוב מאוד לכל הדעות והמחיר למ"ר הוא 50K, לא משווים את זה לדירה בדרך הטייסים ואומרים "נו מה בדיוק זול פה?" טוב שלא השוות לקריית אונו.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

קריית אונו

מה זה, זה לא פריפריה בכלל?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

סתם אנקדוטה של בומר:

לפני 40 שנה, כשהייתי תל-אביבי (אמיתי, אוסישקין, קצת לפני האיצטדיון), כל שכונות עבר הירקון, ובטח ששיכון ל' ואפילו רמת אביב ג', היו נחשבות ל"מה-זה-החור הזה, ואיך אתה בכלל מעז לקרוא לזה תל-אביב"

כשעברנו לאיזור צהלה-רמת הח"יל, החברים נפרדו ממני כאילו אני עובר לצ'אד.

ופתאום, הקצה של החור הזה, איפה שפעם רק מי שהיה מחפש לקבל איזו מחלת מין היה מסתובב, נחשב ל"המשך של אבן גבירול, קרוב לים"...

(אגב, אבן גבירול, כרחוב שהולך צפון-דרום, לא מגיע לים. מדיזינגוף זה כבר היה נחשב צעדה לים. והיינו הולכים על קינג-ג'ורג', כדי לקנות בדרך מכנסים קצרים בשוק הכרמל).

אני מניח שמה שאני רוצה לומר, זה שדברים משתנים. מה שנחשב עכשיו "חור", יהיה עוד עשור לגיטימי לגמרי.

ולא. לא הייתי הולך לגור עכשיו על דרך הטייסים.

אבל תזכרו שפעם, גם החבר'ה מדרך השלום (נווה ישראל, נגיד), היו ערסים מסוממים ומפחידים, שהיו דופקים לנו מכות בפינגווין, ולא ההיפסטרים העשירים שיש שם היום.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 6 שעות, garicho כתב:

אני רק הערה - כל מה שמעבר לאיילון לא נחשב לתל אביב בעיני תל אביבים. גם אם מבחינה מוניציפלית זה אכן שייך לתל אביב. 

קראת להדר יוסף "לא חלק מתל אביב " ?

• תוכן חדש...