Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קישקוש-בלאבוש.

הלכתי למוסך מורשה מאזדה בשרון לפני מספר חודשים.

הם התעקשו להחליף לי את הרפידות האחוריות.

אני התעקשתי שאין לי כסף.

הם התעקשו לרשום בחשבונית באותיות קידוש לבנה - ברקסים לא תקינים.

אני התעקשתי ורכשתי רפידות מקוריות בשליש מחיר, החלפתי בעצמי.

עברתי טסט + בדיקת בלמים.

[CENTER] [/CENTER]

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רישום בחשבונית זה רישום פנימי לצורך מעקב והסטוריה. הוצע ללקוח משהו, לקוח לא אישר, מוסר רושם הערה שמבחינתו זה לא תקין.

בדרך כלל מוסכים לא מדווחים למשרד התחבורה אבל אם ידווחו, משרד התחבורה ישלול לאותו לקוח את רישיון הרכב והוא יצטרך טסט מחדש.

שוב פעם, ברוב המוחלט של המקרים לא משתמשים בערוץ הזה.

פורסם

פשוט תבקשו לדעת כמה מ"מ נשאר, אני ממש לא רואה שום מכונאי מוריד גלגל ומתחיל למדוד:wink:

ואם זה באמת מציק לכן פשוט אל תלכו למוסכים שאתם לא סומכים אליהם.

פורסם
רישום בחשבונית זה רישום פנימי לצורך מעקב והסטוריה. הוצע ללקוח משהו, לקוח לא אישר, מוסר רושם הערה שמבחינתו זה לא תקין.

בדרך כלל מוסכים לא מדווחים למשרד התחבורה אבל אם ידווחו, משרד התחבורה ישלול לאותו לקוח את רישיון הרכב והוא יצטרך טסט מחדש.

שוב פעם, ברוב המוחלט של המקרים לא משתמשים בערוץ הזה.

אם היו מדווחים על היאריס שלנו למשרד התחבולה כרכב עם ברקסים לא תקינים הייתי תובע להם את הצורה.

הערה מטומטמת בכרטיס הטיפול ובחשבונית, רשמו גם רשמו.

פורסם

תקנו אחד כזה, תבואו למכונאי אחרי שפירקו גלגלים ותמדדו :)

ee7b8352ff3b3c37ab30bb0836e0ebae.jpg

ירוק תקין.

צהוב גבולי ואולי עד הטיפול הבא כבר תגמרו את הרפידות(4-6 מ"מ)

אדום זה אדום וזה מצב ברור כבר בלי מדידה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היי,

מקפיץ ומעדכן

בשבוע שחלף הוחלפו הרפידות אצל אסף התותח מ"כנופיית הטיפולים השוטפים".

ע"י נאמר לי גם טרום הוצאת הרפידות,וגם לאחר הוצאתם כי יש על הרפידות עוד "בשר",ואני יכול למשוך איתם עוד בלי בעיה-ובטח שלא מדובר בסכנת חיים הדורשת "הערה" ברשיון כמו שדאגו להדגיש במורשה.

מצרף תמונה של הרפידות-חדשות של RESMA מול מקוריות של מאזדה(שעברו כ90K ק"מ)

db0f0248-330b-430e-a608-62e5be5cea76.jpg

פורסם

כרגיל אסף חזק ואמץ. ניראה שברפידות הישנות נישאר בערך 50 אחוז בשר וישנם מוסכים שפשוט לא לוקחים את הסיכון עד הטיפול הבא וממליצים להחליף וישנם לקוחות שיעדיפו ראש שקט עם רפידות של 100 אחוז בשר וגם זה מקובל.

פורסם

כמו שניתן לראות, עובי הרפידה בערך 4 מ"מ, מה שאומר שלאדיר היה עוד זמן למשוך איתן (שאר הרפידות עם שחיקה זהה)

במיוחד כשמדובר ברפידות אחוריות שנשחקות לאט יותר לעומת הקדמיות (כל עוד לא מדובר ברכב מתוצרת קיה שם דווקא זה הפוך)

הדיון הזה עולה כל פעם מחדש - האם להחליף רפידות כבר במצב הזה מחשש שלא יחזיקו עד הטיפול הבא.

מוסכניק אמור להבין שעומד מולו בנאדם בוגר ואחראי - ולכן להגיד לו "חביבי- נשאר לך 4 מ"מ ברפידה. יכול להיות שהיא תחזיק עד הטיפול הבא, יכול להיות גם עוד 3 טיפולים, יכול להיות שעוד 3 חודשים. אני משחרר אותך עכשיו, ומבקש ממך לפרק גלגל מבחינתי פעמיים ביום, פעם בבוקר ופעם בערב, ולמדוד עם סרגל כמו ילד מפגר.

כשהגעת ל-2 מ"מ- תבוא אליי להחלפה."

כמובן שפעמיים ביום זה מוגזם, מספיק פעם בחודש, אבל הנקודה ברורה. כך לפי דעתי צריך לפעול ולא להחליף סתם רפידה טובה.

Stay Dirty

פורסם

מוסכניק לא אמור להבין מול מי הוא עומד כי הוא לא נביא ולא פסיכולוג, הוא כן אמור להבטיח שהלקוח לא יגיע למצב של "אין ברקסים" לפני מועד השירות הבא.

פשוט ובסיסי.

פורסם

פותח השירשור עצמו מעיד שזה מוסך שהוא מטפל בו באופן קבוע, ככה שאם הרפידות כרגע עדין בתחום התקין אבל עד לטיפול הבא הן כבר יהיו מתחת למינימום, חובתו המקצועית של המוסך היא ליידע את בעל הרכב. ברור שהם מעדיפים שהוא יעשה את ההחלפה אצלם אבל זה שמציעים ללקוח להחליף רפידות לפני שהן נגמרות זה עדין לא אומר שמדובר בניסיון לעקוץ אותו.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם
מוסכניק לא אמור להבין מול מי הוא עומד כי הוא לא נביא ולא פסיכולוג, הוא כן אמור להבטיח שהלקוח לא יגיע למצב של "אין ברקסים" לפני מועד השירות הבא.

פשוט ובסיסי.

ממוסכניק הגון הייתי מצפה שבמצב הזה יבוא ללקוח ויגיד לו " הרפידה שלך שחוקה יחסית אבל עדיין ניתן להמשיך ולנסוע עליה, אתה יכול להחליף עכשיו או לחזור אלי בעוד 5,000 ק"מ".

כל הפחדה אם הייתה איננה במקום.

פורסם

ממוסך מורשה גם מצופה להיות מקצועי ולמדוד את עובי הרפידה כשהוא הולך לרשום הערה בטיחותית אחרת זה מקור לתביעה במידה והרפידות עדיין לא הגיעו לטווח המינימום של הגדרות היצרן.

הבעיה זה באמת שלקוח מגיע פעם בשנה הוא לא בדיוק לקוח קבוע כי הכנסה ממנו תהיה מקסימום 1000 ש"ח לטיפול בלי ברקסים ומצתים.

לקוח קבוע זה מישהו שמחזיק 3 מאזדות בבית אז הכנסה מכסה אדם היא לפחות 3000 ש"ח בשנה.

פורסם

יש לי חבר עם מאזדה 5 שהמוסך יבואן דרש סכום גבוה על החלפת ברקסים, המלצתי לו ללכת למוסך אחר, ומוסך היבואן הודיע לו שזה בטיחותי והוא מעביר למשרד התחבורה, ואכן הוא קיבל אחרי חודש מכתב ממשרד התחבורה אם דרישה להוריד את הרכב עקב ליקוי או בטיחותי, או לחלופין שישלח אישור תיקון, למזלו היה לו חשבונית תיקון, וכך זה נפתר.

פורסם

כנראה שהשתן עלה להם לראש,כי ככה מאבדים לקוחות אשמח אם תפרסם את שם המוסך ומיקומו שאדע במידה ומשהו שואל על מוסך מזדה מורשה מומלץ

פורסם

מוסך יבואן במקרה זה פעל בדיוק לפי הנחיות משרד התחבורה וזה מה שהוא אמור לעשות בהנחה שבאמת היו שם ברקסים שחוקים מאוד. מה לא בסדר בזה?

בוא נניח לצורך הדיון שהיו שם ברקסים שחוקים עד הברזל. מוסך לא אמור לשחרר רכב במצב כזה. אם בעל הרכב מתעקש, אז יש את הנוהל הנ"ל.

• תוכן חדש...